השאלה מופנת לגם לדתיים וגם לחילונים

ch561

New member
אבל זה לא קשור

שוב ברשותך אני יצטט אותך, "החילוניים לא מחוייבים לשום מערכת חוקית דתית, חוץ מהמצפון שלהם. מבחינתם - אם לדוגמה יש להם משפחה ענייה, ומצד שני אפשרות "לסחוב" קצת כסף, כל אחד יבדוק מה המצפון שלו אומר לגבי זה, מה עדיף, ומה נכון"- לגנוב זה לעבור על חוקי המדינה, מאיך שכתבת את תשובתך ניתן להבין שחילונים גונבים יותר או בכלל גנבות קימות רק במגזר החילוני, כמובן שזה לא נכון. אמרתי לך במהלך הדיון לא העלתי את זה כי אני רוצה להאמין שאת לא מתכונת לזה. אבל את כותבת שהחילונים מעליבים פה רק כדי לריב ועוד ועוד, אז נתתי לך כמה דוגמאות שלך, זה הכל. כמו חילונים ויהודים במקום חילונים ודתיים ועוד ועוד יש עוד הרבה דוגמאות

מאוד מעליב

שבפורום מוסווה של החזרה בתשובה (אתם יכולים לקרוא לזה גישור כאוות נפשכם, זה לא משנה את העובדה שהקשר בין הפורום הזה לגישור הוא מקרי לחלוטין) המנהלת ה"חילונית" משמשת גייס חמישי לתנועת המלקחיים החרדית.

lala897

New member
רק דבר אחד אני מסכימה איתך

שזה לא בדיוק פורום גישור. אבל ההחזרה בתשובה פה (שאני מתנגדת שהיא נמצאת פה) נמצאת כמו ההחזרה בשאלה.

TJSBZ

New member
הסבירי נמקי והדגימי, בבקשה

כמו שהיתה אומרת מורתי לספרות...

lala897

New member
התבלבל לי פה

בקיצור תמשיכי לקרוא בתוך הדיון ותראי שהוא אמר שנסיונו לעמת אותי עם ה"מציאות" לדעתו לא נקרא החזרה בשאלה..

ללה, זה היה בתגובה

להודעה שלך שהיתה בה הטפה ברורה ובוטה להחזרה בתשובה. אני מצטט אותך: "והאלוקים שלנו צועק למה??? איפה אתםםםם? ובאמת- איפה אנחנו? זה בידינו! להפסיק את כל הרצח, הדם והצרות. לדתיים בינינו- אתם יודעים מה באמת צריך לעשות. ולעשות חזק. מה באמת משפיע בעולם שלנו."

lala897

New member
אה אה- טעות.

ההודעה שלי שציטטת באה בתגובה להודעה ששאלה איפה האלוקים שלנו. והדגשתי במיוחד "לדתיים בינינו" כך שעניתי לשאלה שלה והוספתי משהו רק לדתיים, ההיפך מההודעה שלי רואים שהשתדלתי לא להפוך את זה להחזרה בתשובה כאשר הדגשתי למי מיועדים הדברים..

מצטער, העובדה שהוספת

"לדתיים שבינינו" לא משנה בעיניי הרבה. אני מבין שאת לא מסוגלת לראות למה אני קולט את הודעתך כמחב"תית. אז מה שנשאר זה שכל קורא יקרא וישפוט בעצמו.

lala897

New member
איך שאתה רוצה להבין את זה, זה מה

שבאמת ישנה לך.. ולא משנה כמה אני אסביר את עצמי. זה שהוספתי "לדתיים בינינו" ודאי משנה, כי ההודעה לא כוונה אליך למשל, ולא באה להוסיף לך\ להגיד לך כלום.

blablashoni

New member
אתה רק חושב כך אז שתדע..

ב"ה שהחסימות שלוחות הרסן מופנות גם כלפי ציבור הגולשים החרדים כמוני...

tiptip4u

New member
הממפ, שאלה טובה...

אני נעלבת מאותו הדבר, והרבה יותר. אני בכלל בנאדם פגיע- ויש פה המון דתיים שכותבים דברים ולא שמים לב בכלל שזה קצת צובט לי... ואני מאוד מאוד נפגעת כשיש דייונים ואז מישהו כותב בלי כל כוונה רעה או משהו "להחזיר למוטב" ומכוון את זה שדתיים זה טוב וחילוניים זה רע... זה מאוד פוגע בי כי אני מרגישה כאילו אני לפחות שטן
. אני ממש משתדלת לא לפגוע בדתיים שפה, אני אוהבת את כולם
ו
לכולכם
.

selgarat

New member
כשמישהו עונה מבלי להקשיב

לא חשובה התשובה עצמה או השאלה. אני מדבר על מצב בו שני אנשים מדברים ועוד בטרם סיים אחד את השאלה שלו השני כבר משיב. הרי ברור לחלוטין שבזמן שהראשון שאל את שאלתו השני כלל לא הקשיב אלא חיפש תשובה למה שחשב שהאיש מולו ישאל. במצבים כאלו אני לפעמים מוצא את עצמי מנהל דיוני תקליט שבור שכל הזמן חוזרת אליי אותה התשובה בלי קשר לשאלות המשתנות.

ApA1800

New member
../images/Emo45.gif

אני מאמין שאף אחד כאן לא יודע מי אני, אבל כתבתי כאן פעם ממממש קצת הודעות, ועזבתי. עזבתי כי פשוט לא מצאתי עניין בפורום. היו שרשורים של סתם נושאים, לאו דוקא פוליטיים, אשר נבלעו בין שרשורי ענק בנושאים פוליטיים, ואילו בשרשורים בנושאים הפוליטיים כשניסיתי לכתוב נתקלתי בתגובות תוקפות, אשר לא תמיד עונות על השאלה. האמת שכשהגעתי לכאן ראיתי שרשור אחד על סוכה, כמה שרשורים על איך היה שבת וכל מיני נושאים קלילים ונחמדים, אך אחרי מספר ימים פתאום ראיתי שהפורום הפך לזירה ענקית שבה כל אחד רואה עצמו כמותקף וממהר להתקיף בחזרה. אנשים... לא יודעים מי אתם, אנשים לא שונאים אותכם, ואתם לא הבעיה שלהם. אתם פה בשביל לדבר, ואפשר להביע דעות. ולדעתי בכל אופן, אף דעה לא עוברת כאן כשכולם כל הזמן נעלבים. טייק איט איזי.

selgarat

New member
אל תאשים את הנעלבים

אצל רוב האנשים כאן הפורום הוא מקום בו הושקעו שעות רבות, הם ממש יושבים כאן ימים ולילות ומשקיעים המון. עם ההשקעה באה גם רגישות. כשאתה שם את הלב שלך במקום ורואה פתאום שמישהו מלכלך לך אותו, שדיון שהתחיל טוב מתחיל להתלהט ועצביך רגישים גם ככה, אז אתה נעלב. אני רואה משהו מאוד יפה בזה שהם לוקחים את הדברים ללב, זה אומר שהם עדין מקשיבים. אתה צודק שלפעמים אנשים צריכים שמישהו יחזיר להם את הפרספקטיבה בנקודה מסויימת. אבל באופן כללי אני חושב שטייקינג איט איזי בפורום כזה רק יפגע בשלמות החוויה. לפעמים טוב לתת לעצמך לצלול, רק צריך לזכור לא לנסות לחיות שם.

למעלה