השבחה - חשוב!!!

VALENSIA

New member
השבחה - חשוב!!!

קראתי עכשיו בפורום DOCTORS של פרופ´ זיידמן את הדבר הבא: "ישנן עבודות מחקר שמורות שאצל נשים שמטופלות בתרומת זרע השמת הזרע בתוך הרחם לאחר השבחה יותר ממכפילה את הסיכוי להריון לעומת השמה של הזרע בפתח צוואר הרחם" ועם זה אני הולכת לקופ"ח #$% ומפוצצת להם את הבסטה לחתיכות!!!!!!!!

למה את הולכת לפוצץ להם את הבסטה??

האם לא מזריעים לרחם? והאם הזרע לא עובר השבחה? לא הבנתי למה כוונתך אבל אשמח אם תתני קצת פרטים.

VALENSIA

New member
את הכינוי בסטה הם הרוויחו ביושר

הם לא מזריעים לרחם. הזרע לא עובר השבחה, בתואנה שהוא משובח. אבל חבר´ה יש גם אשה בצד השני שגם אצלה המערכת יכולה לפקשש קצת. הם ממש לא מוכנים להשבחות ולIUI

לאיזה בנק הלכת?בואו נעשה סבב בנקים

כלומר מזריעים לצואר הרחם? קראתי עכשיו את תשובתו של פרופ´ זיידמן. את מעלה נושא חשוב וכדאי שנחזור על סבב הבנקים עם האינפורמציה הזו. על שאר הנושאים החשובים אפשר להלחם זמן רב אבל על כשל טיפולי..נראה לי שיש להלחם ולתקן מיד ! הוא מציין שם שמשרד הבריאות אחראי על בנק הזרע אז..צריך לידע אותם. לא?

VALENSIA

New member
חיפה על המפה?

לא הייתי בתקופה שעשיתם סבב בנקים. קראתי עכשיו את השירשור. טוויטי כתבה על חיפה. אם תרצי אשלח לך במסר איפה. דיברתי גם עם רמבם שם עושים השבחה, ו-4 בדיקות גנטיות לתורם. המושג IUI פירושו בתרגום מילולי הזרעה תוך רחמית. כלומר IUI זה רק לתוך הרחם. בתהליך שבו מזריקים לתוך הרחם חייבים להרחיף את הזרעונים בצנטריפוגה, כלומר להוציא מהם את כל נוזלי הזרע (כדי שלא יווצרו התכווצויות לאשה) ונשארים רק הזרעונים. במקום שאותו אני מוכנה לציין רק במסר, אמרו לי שאם עושים הרחפה-השבחה כמות הזרעונים יורדת, ואז בכל פעם אני צריכה 2 מנות שיעלו לי 600 שקל!!! ברמבם מנה מושבחת עולה 400 שקל, ועוד עושים בדיקות גנטיות. במבה ראיתי שהתקשרת לתל השומר לברר שם, יש לך גם נסיון איתם? יש לך טל´ שלהם? משרד הבריאות אמור לפקח, אבל כמו שדיברנו על זה בשרשורים קודמים, אין דין ואין דיין. ומה שאותי משגע במיוחד היא העובדה שרק את, טוויטי ואני מדברות על הנושא הזה. למה?????????????????????????

זה נושא שעולה מידי פעם

אז ככה בתל השומר עושים השבחה ו IUI מנה עולה 330 ולא עושים בדיקות גנטיות.את מספרת על רמבם על כך שעושים שם בדיקות גנטיות..אילו בדיקות? זה הבנק היחיד ששמעתי שעושה וזה נשמע לי טוב.. טוב תשלחי לי מסר אם בא לך.. במבה

VALENSIA

New member
רמבם

בדיקות גנטיות: קנוון, גושה, CF ועוד אחת לא זוכרת כרגע. יש לך מס´ של תל השומר?

b e t y a

New member
במבה, את בטוחה ??????????..

שלא עושים בדיקות גנטיות?????????????? איזה בדיקות כן עושים (איידס?)?????? אפשר למות, אנחנו נתונות בידי חבר לייצים ברפובליקת בננות. במבה, אנא בידקי שוב את המידע הזה, וגם : האם הם משמידים את תיקי התורמים אחת לאיזה זמן?

לא עושים בדיקות גנטיות רק טיי זקס

אפשר בעיקרון לעשות בדיקות גנטיות בתשלום,כמו שנשים לקראת הריון ובני זוגן עושים. בעצם אם את עושה את הבדיקות ואת לא נשאית אז אין חשש. בבנקים עושים בדיקות איידס ועוד נגיפים. מה שהבנתי גם מהפורום וגם מבירורים שלי בעניין הזה, כולם עושים את אותן בדיקות והם בפיקוח של משרד הבריאות כך שכאן אין מקום לדאגה. ממה שאני שמעתי לא משמידים את פרטי התורמים!! אני מבינה שאין להם אינטרס לנדב אינפורמציה לאימהות מעבר לאינפורמציה שניתנה בעת בחירת התורם ויתכן שאומרים כך כדי שלא "יתעלקו" עליהם.

VALENSIA

New member
במבה למה התכוונת../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

הלחצת אותי עכשיו פחד. מה מפריע לך בנוהל של לין בקשר לצ´רנוביל? האם את חושבת שהעולים מרוסיה לא מהווים חלק גדול מהאוכלוסיה, ובהיותם כאלו, גם תורמים. פזרי לי את הערפל, מהרררר

אז ככה

לא הפריע לי..נשמע קצת מוגזם, אבל עכשיו כשאת מספרת נשמע הגיוני למדי. התייחסתי בכלל לביקורת שלכן על לין... רגע למה הלחצתי אותך? לא הבנתי?

VALENSIA

New member
לחץ לחץ תרדוף

נלחצתי כי חשבתי שאת רואה את נדברים כך שבלין בוחרים רק רוסים, משהו כזה. עכשיו כשאני חושבת על זה אז עוד דאגה מזדחלת לה ומכרסמת, צריך לבקש לא עולים מרוסיה בגלל המפחיד הזה - אסון צ´רנוביל. אתם יודעות מה אני עושה עכשיו? אני שולחת את בעלי עוד פעם לבדיקות זרע, אסור אף פעם להתייאש. נמאס לי כבר מכל הסיפור של תרומות הזרע המזו----ת האלו דייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייי

tipid

New member
ברכת שבוע טוב ומבורך!

ברצוני לברך את כל חברי וחברות הפורום בברכת שבוע טוב ומבורך! מלווה בבריאות אושר נחת הנאה שלום ובשורות טובות מתמר

TWEETY =^.^=

New member
../images/Emo124.gif בנותתתתתתתתתתתת

אין טעם לדעתי לבדוק יותר ממה שכבר בדקנו. בשורה תחתונה, יש בנקים שעושים ויש שלא, כמו שיש שפתוחים חצי יום ויש יום מלא, או כאלה שלוקחים 280 ש.ח. ואחרים 400ש.ח., עצוב לי להגיד לכם את זה, כי אנחנו אומנם בשנות ה-2000, אבל במדינת ישראל אין חוק לבנקי הזרע נקודה
ומנת זרע דינה כמו קוטג´ של תנובה בסופר. שורה תחתונה - יש לעשות
כרגע הרצנו כמה איימלים לחברי כנסת, ואני מנסה לקבוע פגישה עם עורכת דין שאני מאוד מקווה לגייס אותה למאבק, אם כי אני כבר אומרת לכם - זה לא יהיה פשוט מאחר והנושא אינו מעוגן בחוק. אשמח אם עוד בנות יצטרפו לאותה הפגישה.

TWEETY =^.^=

New member
../images/Emo32.gifלכי לישון כבר../images/Emo8.gif

או שגם את מפחדת לעצום את העינים ולגלות בבוקר שהייתה עוד זוועה

b e t y a

New member
ולנסיה יקירתי

שימי לב שפרופ´ זיידמן התעלם מהשאלה לגבי הבאסטה ה"פרטית" שלך
, וכמו שבבה מנהלת אותו - טוב כבר כתבנו כאן שהיא באסטיונרית אמיתית. אבל מעבר לכך, כמו שטוויטי כתבה: בהעדר חוק בנושא זה, כלומר הכרח לבנקי הזרע לעבוד באופן מסויים ושווה, ימשיך כל בנק לעשות כרצונו, ופנייה למשרד הבריאות לא תעזור, בעיקר אם (כך אני חושבת) אין אדם מסויים או תפקיד שהוא הכתובת שלנו שם. אנו מנסות למצוא את התקנות שנכתבו במשרד הבריאות לגבי בנקי הזרע (ראי במאמרים למעלה בסרגל האפור), אולי את תוכלי להצליח בכך יותר? אם כן זאת תהיה עזרה אדירה. אני חושבת שלאט לאט בנות קולטות כאן את גודל הבעיה שמקורה בהעדר חוק, והצורך הנואש בחקיקת. יום טוב ללא פיגועים ושאר חולרות

עינתפ

New member
איפה הפורום של פרופ´ זיידמן????

ולגבי הבדיקות הגנטיות - אני לא יודעת מה יותר חשוב 4 בדיקות הגנטיות שרשמתן למעלה שבד"כ האשה עושה, ואם היא נשאית אז עושים מי שפיר, איידס שבטוח עושים בכל הבתי חולים או לעשות בדיקות קריוטיפ לראות אם אותו תורם בסדר מבחינת כרומוזומים?! כדאי אולי לבדוק את זה. לגבי איכילוב, כבר בדקתי וכתבתי שהם עושים אידס וקריוטיפ, לא שאר הבדיקות. אבל אני רגועה כי בטוח אעשה מי שפיר. (ולא בגלל הגיל כי אני עדיין צעירה)

b e t y a

New member
עינת שלום

אני לא בטוחה שמחלות גנטיות מגלים במי שפיר, אבל אולי אני טועה - עדיין לא נכנסתי ממש לעובי הקורה של נושא הבדיקות שעורכים ו/שצריך. אני אנסה לצרף כאן את הלינק לפורום של פרופ´ זיידמן. בהצלחה,

למעלה