השבחה - חשוב!!!

b e t y a

New member
אוףףףףףףףף איך עושים את זה?

בכל אופן ארשום לך ותוכלי להקליד: www.doctors.co.il בהצלחה

VALENSIA

New member
הי עינת

עדיף באמת לעשות קריוטיפ , וגנטיות תעשה האשה. ומי שפיר זה גם חשוב. את כבר בה....ן? אגב איך את מסתדרת עם יעבץ?

עינתפ

New member
תשובות, תשובות....

את כל המחלות הגנטיות כן אפשר לגלות במי שפיר. במידה ואת נשאית מעבדה לגנטיקה מולקולרית (זו המעבדה שבודקת את המחלות הגנטיות) לוקחת מזרק/מבחנה לבדיקה חוץ מהבדיקה שמבצעת המעבדה הציטוגנטית לגילוי שינויים כרומוזומליים. לגבי הטיפול שלי - לא אני עדיין לא בהריון הטיפול האחרון לא הצליח. מחכים למחזור שיגיע, כשרוצים שהוא יבוא הוא מחליט לאחר. לגבי יעבץ, אין לי איתו שום קשר כי הכל נעשה דרך הרופא שלי בקריות, אני מגיע רק להזרעות. בטיפול האחרון פעם אחת יעבץ עשה לי ובפעם השניה עשה הרופא השני (שכחתי איך קוראים לו). בסה"כ מאוד מיומנים ונחמדים שם כולם.

VALENSIA

New member
למה לנסוע מהקריות לאיכילוב?

נותנים לך טופס 17 לשם? איזה קופה את?

עינתפ

New member
כן מהצפון לאיכילוב.

הרופא שלי ממכבי, ובכדי לא לעזוב אותו לטובת רופאים אחרים.... הוחלט לעשות את ההזרעות באיכילוב. את המעקב, בדיקות הדם אני עושה במכבי חיפה, U.S אצל הרופא שלי בקריות ובזמן המתאים - מרימים טלפון ומודיעים שאנחנו מגיעים להזרעה. התחייבויות אני מקבלת להזרעה, להשבחה ועוד משהו שאני כמובן לא זוכרת (הסקלורוזה שלי משהו
).

הוואו אילו תנאים..לוקסוס

ולמה את לא משתמשת בבנק זרע צפוני כמו רמבם למשל?למה דוקא איכילוב? לא טרטור ליסוע לתל אביב אחרי בדיקות אבחון הביוץ?

עינתפ

New member
הרופא שלי בקשר עם רופאים

באיכילוב והמליץ לי להגיע לשם. אחריו אני הולכת בעיניים עצומות, אז הלכתי. נכון יש שעה וקצת של נסיעה הלוך וחזור אבל מה לא עושים בשביל להיות בהריון?! בכל מקרה החלטנו שאם לא יצליח גם הפעם עוברים לצפון.

VALENSIA

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo70.gif../images/Emo41.gifאז מה זה בעצם קריוטיפ../images/Emo41.gif../images/Emo70.gif

עינת, את כבר ממש דוקטור לגנטיקה! מה זה ומי זה קריוטיפ? ואם עושים את הקריוטיפ לתורם, זה אומר שמה כיסינו? למשל איזה מחלה? (טפו טפו טפו) ולמה למרות הקריוטיפ, ואם האשה לא נשאית לכלום, עושים גם מי שפיר? סליחה על בלבולי המוח עינתי

TWEETY =^.^=

New member
לגבי קריוטיפ

מצאתי לך את האתר הבא, תוכלי לקרוא על זה קצת. לפי מה שאני הבנתי, זו בדיקה שמופנים אליה זוגות עם בעית הפלות חוזרות או בעית זרע. מומלץ, לשאול בפורום של זיידמן.

b e t y a

New member
אתר נפלא !!

מצאתי שם חומר שכתוב באופן פשוט על רוב המחלות הגנטיות. שני דברים שלא מצאתי: טאי זקס תסמונת בלו טווטי - למרות ששלחתי שם שאלה לגבי אלה - לך יש מידע?

TWEETY =^.^=

New member
בבקשה,,,,,,,,,

הנה קצת על טיי זקס - כולל היכן לעשות את הבדיקה לפי מקומות ותאריכים. לגבי תסמונת בלו,,,לא מצאתי וגם לא שמעתי על כך, יתכן ואינך רושמת לי את השם נכון.

TWEETY =^.^=

New member
בננות, תסתכלו בקישורים שלנו,,,

רוב הכתבות והפורומים הרלוונטים שהם במילא דברים שאתן מחפשות נמצאים בלינקים. אז תציצו שם ואולי תופתעו ותמצאו עוד דברים שמענינים אותכן.

TWEETY =^.^=

New member
טופ,,אז להלן שיעורי הבית שעשיתי קצת

על הקריוטיפ,,, הקריוטיפ הינו מפה הכרומוזמלית שלנו. בדיקת הקריטיפ לדוג´ בדיקור מי שפיר, בודקת את הליקויים הכרומוזמלים כמו תסמונת דאון אדארד טרנר קליין פלטר וכד´. למי מומלץ לעשות זאת,,, כשיש הפלות חוזרות, בודקים את החיבור הגנטי שמביא להפלות. כשיש חשש למנפאוזה בבעיות זרע האם זה ממומן
לא ברור האם זה במימון קופ"ח - יתכן וכל מקרה לגופו. פרופ´ צבי צדיק (אנדוקרינולוג) טוען, שאם מבקשים בדיקת "קריוטיפ מלימפוציטים" - במילים אלו בלבד זה נמצא בסל הבריאות. ולא היא עולה בסביבות ה-+500 ש.ח.
את המידע הנ"ל ליקטתי מאתרים שונים ובינהם גם מאתרו של פרופ´ זיידמן, אני מצרפת לך לינק המרכז את כל השאלות והתשובות בנושא זה מהאתר שלו.
הממממ,,,,,לפי הכתובת, אני לא חושבת שהלינק יפעל
אופפ למה
בכולופן אם לא תצליחי להפעיל את הליינק הכחול, נסי להיכנס לאתר שלו ולמעלה לרשום בטבלת החיפוש קריוטיפ ו -enter , זה כבר ירכז לך את כל החומר שישנו באתר בנושא זה. ב-ה-צ-ל-ח-ה ואני מקווה שחוסר הבהירות יתפוגג קצת. אההה,,,כמעט שכחתי, בדר"כ מומלץ לבן זוג אחד לעבור את כל הבדיקות, ואם הוא נשא של משו, אז גם השני עובר. אם אחד מבני הזוג, עבר את כל הבדיקות והכל תקין, אז הכל אחלה, ולכולם הייתה שמחה, אורה וצהלה

סטאר11

New member
שלום לכולן

נעלמתי קצת....... אבל כרגע אני בצאט.....בואו בהמוניכן מחכה לכן שם......

עינתפ

New member
כן נהייתי ד"ר לגנטיקה ../images/Emo6.gif אחרי

שנתיים בתור המזכירה שם. קריוטיפ ממומן ע"י כל קופות החולים עם ישנה הצדקה, ותיקון טוויטי קריוטיפ מלויקוציטים. נכון, בד"כ עוברים את הבדיקה בני זוג/אנשים שיש חשד לבעיה כל שהיא בכרומוזומים/ אחד מהמשפחה עם DOWN. הבדיקה בודקת שינויים כרומוזומלים לכל מני תיסמונות. אנחנו אחרי כישלונות מרובים של IVF, לא שלחו אותנו לבדיקה- אומנם הבוסית שלי רוצה מאוד שנעשה, אבל, הסנדלר הולך יחף. לא??? לגבי הקריוטיפ שאיכילוב אמרו לנו שהתורם נבדק רק בשביל לשלול אפילו שינויים הקטנים ביותר. במי שפיר נשים עם סיכון מעל גיל 35, או נשים שבחלבון עוברי הסיכון היה גבוה עושות מי שפיר. לגבי המחלות Xשביר, גושה קנוואן, C.F וכו´.... במידה ואחד ההורים נשא של המחלה, עושים מי שפיר וכמו שכתבתי, בודקים את העובר, האם הוא נשא גם.

VALENSIA

New member
הי תודה טוויטי ועינת, איזו מהירות..

עינת, הבנתי הכל חוץ משני דברים: הקריוטיפ יבדוק שינויים כרומוזומליים שקיימים בכלל, או כאלו שנוצרים בגלל מחלות ידועות? ולמה החלטת שתעשי מי שפיר, אם את מתחת 35? את כל הקנוון גושה CF אפשר לעשות בבדיקות דם לא צריך את מי השפיר הפולשני. אני חושבת שאני אעשה מי שפיר בכל מקרה, כי זה מגלה את הדאון סינדרום (טפו וכו´) הכי מדויק. אם אני עשיתי בעבר קנוון גושה Xשביר וCF ואני שלילית לכולם, אז הוא לא צריך לעשות, נכון? איפה בחיפה אפשר לעשות קריוטיפ לתורם? (בלין אמרו לי שאם אני רוצה לעשות לו על חשבוני, אני יכולה) מה אני אגיד לכם להיות קצת טמבל בעולם הזה הרבה יותר טוב מאשר לדעת כל כך הרבה, ואח"כ עוד יש את עול ההחלטות.

עינתפ

New member
אז ככה, מי שפיר אני יעשה רק בגלל

שאני לוקחת זרע מתורם ואני לא ישנה בגלל זה לילות. וגם בגלל שאני רואה מה התוצאה של נשים שלא עברו מי שפיר (מבקשת לא להילחץ כזו אני- לחוצה) נכון, אם עשית קנוון גושה ושאר הבדיקות ויצאת לא נשאית אין שום סיבה שגם במי השפיר יעשו את הבדיקות הללו. עד כמה שידוע לי אם את רוצה לעשות קריוטיפ לתורם רק באופן פרטי. אני יודעת שגם בבני ציון עושים בני הזוג/ האם קריוטיפ פרטי עלות 534 ש"ח. ואת צודקת הלוואי והיינו טמבלים!
מאז שאני עובדת בגנטיקה, אם הייתי יכולה לעשות את כל הבדיקות הייתי עושה.

TWEETY =^.^=

New member
רצוי לעשות גם מי שפיר מגיל מסויים

בלי שום קשר לתוצאות הבדיקות הגנטיות, מאחר והבדיקות הגנטיות מסוגלות נכון להיום, למצוא רק חלק מהמוטציות. לבדיקות הגנטיות יש וודאות בן 80%-90% תלוי בבדיקה. מאחר שמגיל מסויים, הסבירות לילד פגוע אצל נשים עולה, מומלץ לעשות מי שפיר בלי שום קשר לתוצאות הקודמות.

VALENSIA

New member
עכשיו אני אספר לכן משהו ...

כשהייתי בהריון הייתי כבר מעל גיל 37, ועשיתי כל בדיקה שאפשר, בלי לפלוש לגוף. הסקירות יצאו יפהפיות, החלבון עוברי היה תקין, אם כי הצביע על סיכון מסוים בגלל הגיל שלי. וכשהגיע הזמן למי שפיר פשוט אמתכם לא היתה מסוגלת לעשות את הבדיקה. גם לא ידעתי שהעובר בורח מהמחט. הבדיקה נראתה לי אז לא אנושית, ואחרי התלבטויות קשות ביותר, החלטתי לא לעשות. מיותר להגיד איזה הריון קשה נפשית היה לי מאז. אפילו שבגנטיקה בבני ציון העמידו לי את העובדות כך: "את מפחדת מהפלה, אבל אין דין הפלה כדין חיים וסבל של ילד פגוע" ועדיין הלכתי עם תחושת הבטן שלי ולא עשיתי. בסוף נולד לי ילד בריא, מקסים, מוכשר וחכם. מה שאי אפשר להגיד על אמא שלו, שלקחה על עצמה החלטה כזו. אגב, בעלי לא העיז להחליט, והותיר הכל בידיים שלי. בהריון הבא בעזרת השם, אני אעשה כל מה שאני יכולה לשים את ידי וכספי עליו, שרק יבור כבר. לכולנו.

למעלה