השב"כ מקשיב לשיחות שלכם

stubborn woman

New member
שוב ושוב

מתן זכויות במדינות שהמשטר השורר הן הוא דימוקרטי אינו מותנה בשום גורם ואין בו הסתייגויות זה שישראל מנסה להתנות ולהגביל, היא רק מנערת את עצמה מכל מה שנקרא דימוקרטיה ולגבי קק"ל, הקצאת האדמות ליהודים בלבד הוא רק הוכחה לדבריי, שאנו חיים במדינה שדואגת לדחוף אותנו לפינה "בכדי שאת תוכלי ללמוד ולעבוד כאן בנחת.."
הצחקת אותי אל תסתור את עצמך אנא ממך, הרי לפני כמה דקות הודית שתנאי הקבלה לעבודה והשכר משתנים כשמדובר בערבי.. אז על איזה נחת אתה מדבר? נחת כשאני מופלית בשל השייכותי המגזרית? נחת שמחירו הריגת חפים מפשע????????!!!!! ומה לעשות שיום העצמאות שלך הוא יום הנכבה שלי, זו עובדה, ואי אפשר לשנות היסטוריה..

ה"אסון" שלך הוא באשמת אבותיך התוקפניים -

שכן נאמר בתנ"ך, אבות אכלו בוסר ושיני בנים תקהינה. את הכעס, הפני לאלו שסרבו לתוכנית החלוקה ב48. חוק קק"ל עבר כי התורמים לקק"ל היו יהודיים, ותרמו כסף לאדמות למען יהודים ולא לערבים. ושוב ושוב (שמו שטענת), לכן יעבור חוק אשר יסדיר את העניין מי זכאי לאזרחות מלאה במדינת ישראל ומי לא. לא כל יהודי יהיה אזרח שווה זכויות, וגם לא כל ערבי, שכן החוק לא יפלה בין דת גזע ומין. כולם יהיו שווים. ערבים, חרדים, ופציפסטים או אוכלי חינם מסוגים שונים שלא יזדהו עם ערכי וסמלי המדינה ולא יתרמו לה ככתוב בחוק, יחשבו לאזרחים מופחתי זכויות. לא יצביעו לא ישפיעו ולא יהיו זכאים לשאר הטבות סוציאליות ואחרות. זהו חוק הוגן לחלוטין שכן הוא על בסיס שוויוני, ולא מפלה אף אחד. כולם שווים בפני החוק. ולכן החוק יעבור כמו כלום, לא רק כאן, גם בעולם עצמו. הרי אף מדינה לא תרצה אזרחים כפויי טובה בקרבה. רק להסביר לך, שאת החוק הציעו גם סיעת קדימה, ישראל ביתנו והאיחוד הלאומי. אני מניח שהליכוד והעבודה יתמכו. כמו ענק יעבור, חכי ותראי. וזה רק לטובתך שכן מעסיק או מוסד אקדמאי אשר יפלה ערבי-אזרח ששירת ונאמן למדינה... לא הייתי רוצה להיות במקומו

אם אתה היית ערבי פלסטיני בן הארץ בימים ההם,

האם היית מסכים לתת חלק מארצך (שבה אתה אפילו מהווה רוב) למיעוט של מהגרים שבאו לארצך בניגוד לרצונך וייסדו חברה בדלנית? I doubt it.....

mike00

New member
קודם כל זאת היתה החלטת או"ם,ןללכת ולטבוח

באותם אנשים זאת לא הדרך להביע את אי שביעות רצונם.. מעבר לכך,אנחנו שנינו כבר פה......בוא נסכים שישראל יכולה מחר אם תרצה לזרוק את הערבים ממדינת ישראל.. אבל במקום זה,אנחנו לא חופרים על העבר...שגם לנו יש טענות רבות לגבי הרבה דברים שקרו אלא מנסים להסתכל על העתיד.. במקום להתווכח מי יותר מקופח למה לא למצוא את הדרך לחיות ביחד ולהיות מבסוטים?

respecta1

New member
כי העם שלהם קם מתוך שנאה אלינו

איך אתה מצפה שהוא יחפש להסתדר? עם הדור הקרוב אין על מה לדבר, אולי עם הדור הבא.. אבל גם את הדור הבא הם מלמדים רק שנאה

ה"עם" הפלסטיני "קם" אחרי מדינת ישראל.

לפני כן, המונח "פלסטיני" היה אות קלון ובושה.

ומי הגדיר את זה כקלון ובושה? כבודו?

ואם זה היה קלון ובושה זה הפך את זה ללא עם? אתה סותר את עצמך.

הערבים עצמם. לא אנחנו. וה"עם" הפלסטיני זה

פיקציה. יש כאן שרשור מפורטשמסביר מי ומה הם ה"פלסטינים".

"הערבים עצמם". זה שיווני יחשוב שלהיות טורקי

זה בושה, עדיין לא הופך את הלאומיות הטורקית ללא קיימת, או לבושה. והעם הפלסטיני הוא קיים על אפך ועל חמתך, וגם לפני 80 שנה הוא היה קיים יותר מהקיימות של "העם היהודי" אם כבר מדברים על פיקציות: קבוצת אנשים שחיים ביבשות שונות, מדברים בשפות שונות, יש להם מאכלים שונים ותרבות שונה, הם נראים שונה, וכל מה שהם חולקים זה היסטוריה שהיתה משותפת עד לפני כ-2000 שנה, וגם זה חלקי ביותר, כי ברור שהם גם צאצאי עמים אחרים (מספיק להשוות יהודי תימני ויהודי רוסי ולראות את ההבדל). אה כן, וגם אלה שדתיים ביניהם חוגגים אותם חגים פחות או יותר. ממש עם.

אם מאסת ביהדות, אתה מוזמן להתאסלם,

רק דע כי הדרך החזרה מהאיסלם לדת אחרת אחת היא, מוות ככופר. שא ברכה. אתה בדרך הנכונה למצות ולממש את האני העצמי שלך. ובהקשר של העם הפלסטיני, זו עדיין פיקציה. מדובר בכל עושי הצרות של העולם הערבי, אף אחד לא רוצה אותם. אם היו באמת רוצים לעזור להם היו עושים זאת. אך הם רוצים להיפטר מהם ע"י חיסול מדינת ישראל והפיכתה למדינה הערבית ה23. מדבריך נראה כי אתה בעד מדינה דו לאומית בפועל.

למה לי, ומה הקשר להתאסלמות?

אני בכלל לא דתי
. ולגבי היהדות אמרתי שהיא מקיימת את ההגדרות של דת ולא של עם, זה אומר שמאסתי בה? למה דת-דת זה כבר לא מספיק טוב? אני בעד דמוקרטיה והתייחסות שווה לכל אדם בלי קשר למוצאו.

גם אני בעד הדמוקרטיה, אני חילוני עם זיקה

למסורת. וההתייחסות, תהיה הוגנת, שכן... נאה דורש נאה מקיים. הציעו לערבים לאחר שתקפו את היישוב היהודי בחיתוליו, סרבו לתוכנית החלוקה, תקפו את ישראל הצעירה - לקחת חלק בבניין המדינה שקמה. והם סרבו. ברובם. עברו להן 60 שנה. הרכבת עושה בקרוב סיבוב מכריע ונוסף, כל אזרח בישראל, ללא הבדל דת, גזע ומין (או במילים אחרות: ערבי, חילוני, דתי וחרדי) צריך לעשות את חשבון הנפש שלו, האם הוא מעוניין לעלות על הרכבת ולהיות אזרח ישראלי במלוא מובן המילה על החובות והזכויות, ככתוב במגילת העצמאות. או פלסטיני, או משתמט, או סתם אוכל חינם, בקיצור אאוטסיידר - לכל מה שישראל מייצגת כהווי וכמדינה ולקבל גורלו באהבה ככזה מתוך בחירה שלו, על כל המשתמע מכך. אני רוצה להמשיך להיות על הרכבת הזאת, את תרומתי למדינה כבר תרמתי, וממשיך ואני נותן כמעט חודש ולעיתים יותר מכך כל שנה, בכדי שבני דודי הערבים ואחי היהודים ישנו בבטחה ילמדו ויעבדו, יחד עם כל השאר שעושים כן, לא מתוך בחירה אלא מתוך הבנה שזהו כורח המציאות. מה איתך? האם אתה רואה עצמך בכלל כשייך?

אני ישראלי, בוודאי שאני שייך. מעולם לא הגדרתי

את עצמי אחרת. אבל השייכות שלי לעם הזה לא אומרת שאין לי ביקורת מהשורש על המדיניות שלו מזה עשרות שנים.

מה לגבי הביקורת על הצד השני?

ומה לפי תפיסת עולמך הוא הפיתרון הסופי. אני מנסה לרדת לסוף דעתך, זה הכל. מה ת'כלס. נתת את הגדה ירושלים עזה הגולן, מה הלאה?

ביקורת על הצד השני יש לי והרבה, ואני גם משמיע

אותה בהזדמנויות שונות, אם כי כמובן שבפורום כזה, שכשיש אורחים עם הטייה ציונית כל-כך חדה, אז אני מביא את הקונטרה. אני לא פלסטיני ולכן לא זכאי לקבוע את הפתרון שיתאים להם. כל פתרון, אם זה של של שתי מדינות או של קונפדרציה או מדינה אחת, שיאפשר זכויות שוות לשני העמים, וזכות לפליטים שמעוניינים להתגורר באיזה ישוב שירצו- יהיה סביר בעיני.

אז בעצם אתה בעד מדינה דו לאומית, לא?

זאת אומרת מדינת כל אזרחיה. טוב נו...זאת דעה קיצונית למדי, אמנם זכותך לחשוב כך, אך זכותי להאמין שזה הסוף של מדינת ישראל.

mike00

New member
בבחירות הבאות אנשים כמוך שלא מוכנים לתרום ולו

במעט למדינה הזאת יתחילו לאבד כאן זכויות,מי יודע[מי ייתן] אולי בעוד שנתיים תכתבי כאן הודעות מאירן או סוריה

למעלה