הי כולם מה המצב...באתי לביקור קטן
לראות מה קורה ... ד"א חזרתי מבלגיה והיה אחלה, סוסים מדהימים ובכלל חווה מושלמת. עכשיו לתגובה: אמממ אני ממש ממש נגד להגיל סוסים יותר מידי לקפיצות...זה טוב שתיהיה להם את הטכניקה והכל ואם הם סוסי בצר אז כן זה לא טוב מרץ כי כמו שאמרת חמוטל, ילדים שעוד לא יודעים לרכב ייפלו על הצוואר של הסוס או ייפלו ממנו לגמרי. אבל כשמגיעים לרכיבה, אין טעם לשחוק את הסוס, אז הנה כמה דברים: א. כשסוס קופץ 80-90 ומעלה, יש לו כבר נחיתה, מה שאומר- שחיקה של הרגליים, ה שאומר פגיעה בבריאות שלו. ב. כשסוס קופץ לעיתים קרובות מידי יותר מאימון קפיצות אחד בשבוע(קפיצות הכוונה מעל 90) הוא מתעייף מנטלית.פחות פיזית כי זאת חיה חזקה אבל מנטלית זה מאוד מבאס אותו. אחרי תקופה מסויימת, לרוב קצרה, יימאס לו. הוא ייפסיק לתת את עצמו, יפסיק להנות מזה, ויתחיל לסרב. ואפילו אם אתם אגואיסטים ולא אכפת לכם מהסוס ולא בא לכם לתת לו להנות קצת תחשבו על זה ככה, אתם רוצים לנצח בתחרות? אם הסוס לא יישמח הוא לא ייתן ספר ובטח יפיל (חוץ מסוסים כמו אמור). לא רק שהוא יפיל הוא גם יסרב כי נמאס לו...ועכשיו גם האגואיסטים מביניכם וגם אלה שאכפת להם מהסוס ומההנאה שלו לא רוצים לעייף את הסוס ולשחוק אותו נכון? אני חושב שיש לכם מספיק סיבות למה להפסיק לבאס את החיה המסכנה ואם תרדו לאימון קפיצות רציני אחד בשבוע (במיוחד אם יש עוד תחרות בסוף שבוע) ובשאר השבוע תעבדו על טכניקה, קוולטים ודרסז' רק דברים טובים ייקרו, גם לרוכב וגם לסוס. ואוו איזה סיכום יצא לי...