השכל שלי

השכל שלי ../images/Emo2.gif

אני רוצה לספר לכם קצת על השכל שלי, על מערכת יחסי איתו ועל מערכת היחסים בינו לבין שאר החלקים שלי... רוצים לשמוע??? כדאי לכם, בסוף תהיה על זה בחינה... (סתאאאם) אז ככה: השכל שלי בניגוד לשכלם של רוב האנשים אשר מנסה להבין כל מה שקורה להם ואשר מנסה לשלוט בכל מה שקורה להם - השכל שלי לא מנסה להבין כל מה שקורה לי ולא מנסה לשלוט בכל מה שקורה לי אלא מחכה בסבלנות שיגידו לו מה לעשות והוא אפילו לא דורש דו"חות לא דורש להיות בעניינים. הוא מעין משרת או עובד מסור המחכה לפקודות וכאשר אומרים לו "תעשה כך, תביא כך וכך" הוא רץ לבצע, אבל הוא די ממודר ודי לא שואל שאלות מיותרות אלא פשוט מבצע את מה שאומרים לו. ומי אומר לו מה לעשות? חלקים אחרים בתוכי אשר הם המנהלים והם המנווטים והם הקובעים והם המחליטים ואילו הוא? הוא נח... וברגעים אחרים פשוט עושה כמיטב יכולתו. במלים אחרות, השכל שלי הוא פונקציה בתוכי אשר איננה נמצאת במעמד של שליט, אלא במעמד של עובד, פועל, אשר מבצע לעיתים את המוטל עליו. לפעמים מוטל עליו לייעץ, לפעמים לענות על השאלה, לפעמים לספק תוצר כזה או אחר ולעיתים רחוקות אפילו לקחת את השליטה לידיים (מה שנקרא: "תחליף אותי רגע...") לזמן קצר, אם יש צורך בכך... אני די מרוצה מהמצב הזה... וכך גם השכל שלי... וכך גם שאר חלקיי. ומה דעתכם על מצבי? טוב? רע? ומהו מצבכם שלכם בנושא? ומה הייתם רוצים שיהיה מצבכם בנושא הזה? שלכם באהבה, בן

Ho, this is gonna be fun

(צחוק של מכשפות). השכל שלי, בניגוד לשכלם של רוב האנשים, פועל ומתפקד. השכל שלי אינו שולט בי, אבל הוא הבכיר ביועצי. כאשר השכל ממליץ על דרך פעולה כלשהי, איני דוחה את עצתו, אלא אם כן יש לי סיבה טובה לכך. בהירארכיה הרוחנית המהווה את אישיותי, השכל מופקד על מחלקת התיעוד והארכיון (שם צופן "זיכרון") וכן על מחלקת עיבוד נתונים("הגיון"). בדרגה שווה לו נמצאים הלב, האחראי על אגף מודיעין ("תחושות ורגשות") והנפש האחראית על קשרי חוץ (אינטואיציה) ועל מחקר ופיתוח (רוחניות). בד"כ שלושת יועצי הבכירים נמצאים בהסכמה מלאה. יש לנו גם פועלים פשוטים רבים המכונים באופן גורף "הגוף". יש להם ועד עובדים חזק למדי, ומידי פעם כאשר זכויותיהם נפגעות הם מכריזים על שביתה ומפסיקים כל פעילות עד להטבת התנאים.
אני די מרוצה ממצבי, אם כי המחיר של החזקת השכל במצב פעיל יכול להיות גבוה מאד. אך כשאני רואה אנשים אחרים שכיבו את שיכלם מטעמי חיסכון, אני מבינה שבטווח הארוך מבנה האישיות שלי הוא הרווחי ביותר. (לפחות כך אומר השכל שלי
)

וואו, איזה יופי של ארגון יש לך...

ומי את בכל הארגון הזה?... אני שואל, כהרגלי, כדי לקבל תשובה - ולא כדי להקניט או משהו!... זה ברור, נכון? ולכולם: כיצד אתם מארגנים או מתארים את עצמכם? בציפיה וסקרנות, בן

אירגון למופת.

בן, לא עניתי לשאלתך בגלל שבעצמי אני מתחבטת בה כבר הרבה שנים. מי אני? מיהו אותו חלק ממני שמחליט על פעולותי? אני לא אי... אררר, אני לא מיתר. השם הוא חסר כל משמעות, כיוון שכשעליתי ארצה החליפו לי את השם, ונשארתי די בדיוק אותו דבר. (ולכן סיפורים על עוצמתו של "השם האמיתי" מצחיקים אותי בהיסטריה). אני לא השכל, כי לפעמים אני עושה דברים שמנוגדים לכל הגיון. אני לא הרגש או הנפש או הגוף או האגו. ואני גם לא "כולם ביחד", כי להחלטותי יש תחושה ברורה של הירארכיה, של מרכז אחד שמחליט, אם כי לפעמים הוא משתכנע מגורם כזה, ולפעמים נכנע לגורם אחר. אז מי אני? חוששתני שהכי קרוב לתשובה שהגעתי זה המשפט הבלתי אינפורמטיבי בעליל "אני זה אני". תצטרך להסתפק בזה

deep ocean

New member
השכל שלי כרגע נמצא

במנוחה השכל שלי פעל יותר מידי במשך חיי ואני נותנת לו קצת לנוח עכשיו הלב, הרגש, התחושות והאינטואיציות השתלטו על העסק והשכל כרגע נח מידי פעם הוא מתעורר אבל הוא נח, הוא רגוע, הוא לא פועל כל הזמן ממש צ´יפרתי אותו אירגנתי לו סוויטה עם 5 כוכבים, מסאג´ים מפנקים...בקיצור מה לא? לפעמים הוא מתמרד, אבל אז אני מלטפת אותו באהבה והוא אוהב שאני מלטפת אותו הוא נרגע פתאום וחוזר למיטה שלו לנוח..... :) מיכלי

chipi

New member
ריגשי ומוחי-מחשבתי

אההם שיעור בפילוסופיה מתחל יש נם אנשים שנישלטים עלידיד הלב שזה הפן הריגשיוישנם אנשים שנישלטים ע´י הפן המחשבתי |שזה המוח אני אישית נשלטת י´ע הצרבלום (מוח ) -מחשבתי. שבת שלום

gafni

New member
מה זה "שכל" ,איך מכבים ומדליקים

אותו ואם מסתמכים על איזה מערכת בקרה ריגשית שתגיב במקום "שכל" אז איך יודעים מה היא תעשה ? אולי נשיא ארה"ב ילחץ על הכפתור האדום ארבע פעמים ביום אם הוא יעבוד כמוך ?

דרדרית

New member
מילא "לכבות".. איך מפעילים ../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif

הממ שכל - מהמילה השכלה אך גם מהמילה שכלות.. (טיפשות?? לא??) ראו כמה הרבה יש במילה אחת- גם מראה על ידע אך גם על - טיפשות. והכל במילה אחת.. והמוח - מורכב מהמון חלקים, מיליוני תאים אבל כמה אנו מנצלים ממנו?? בקושי 5% ??? הממוצעים שבנו כמובן.. מה עם היתר? משמש איכסון?? סתם ביזבוז של מקום... (חבל שאי אפשר לשים לשם את כל הניירות שמפוזרים לי בבית וחבל לי לזרוק..) אוייש גם לזה המוח לא טוב.. אז מה כן טוב בו?? יש בו שני חלקים עיקריים. נכון? אבל - כל חלק אחראי על תיפקוד שונה לחלוטין.. והכי מצחיק הוא שצד שמאל של הגוף מושפע דווקא מצד ימין של המוח.. איך בנו מכונה כזו לא מאורגנת?? אפשר לפנות ליצרן??? אפילו חלקי חילוף לא נמצאים זמינים במידת הצורך.. אגב ניסיתי פעם לקרוא את הורעות התיפעול של המוח.. ממש חבל"ז..... לא הבנתי כלום ולנסות להשיג את היצרן- לא זמין, עסוק, תבוא עוד- 80 שנה, ממש משווקים משהו ללא אחריות היי למי אפשר כאן להתלונן???????

זה כתוב נהדר, אבל אל תיממי!!!

בתור מורה לליקויי למידה אני בטוח שאת יודעת טוב מאוד "איך מפעילים"... אז למה שלא תגלי לנו???

דרדרית

New member
ת´אמת - אני מנפצת מוסכמות ועובדת

לפי האינטואיציות וה.. רגש אבל - משלבת מידי פעם את הידע הפורמאלי העדכני. אולי סופסוף מישהו יסביר לי איך זה באמת קורה??? כי אני פשוט "זורמת" עם הילד - ו... יש למידה. מה הכנסתי לשם?? בחיי שלא תמיד ברור לי... והבעיה - שלא תמיד אני יכולה לשחזר את מה שעושה.. כי כל ילד "נוגע" בי בנקודה אחרת ולכל ילד אני מתאימה קו אחר והילד הוא המוביל- אני רק מקשיבה לו תומכת בו נותנת לו להאמין בעצמו וכלים להתמודדות ואולי גם כמה "פטנטים"... זה הכל השאר הוא עושה ולבד כי אני מאמינה שכולנו מסוגלים אנחנו רק צריכים להאמין בזה ואולי גם קצת עזרה הכוונה ויד מושטת בהתחלה וזהו. דרדרית

chipi

New member
../images/Emo7.gif למה לא הייתה לי מורה

כמוך ? היה חוסך לי הרבאה כאב
ואולי מצבי היה יותר טוב היום מאוחר מידי איפה הייתה ה"מרי פופינס " שלי איפה???

chipi

New member
אין בעד מה

אבל שאלתי שאלה רצינית
שבוע טוב אני

דרדרית

New member
ציפי- ../images/Emo24.gif

ציפוש היקרה גם לי לא היו מורות כאלה כשהייתי ילדה ונתקלתי בקשיים.. אני הייתי מסוג הילדים שפטפטו ו..לא ניצלו ת´פוטנציאל..מוכר? יעני- בעיות קשב/ריכוז ברמה כזו או אחרת ו- קשיים בחשבון (שהעברתי בירושה לאחת מבנותי).. אומרים ש"מה שלא הורג אותנו- מחשל אותנו" ויכול להיות שבגלל הקשיים, בגלל התסכולים והאכזבות מאז.... הגעתי דווקא להוראה. מי יודע? וזה בעצם לא כ"כ משנה כי מה שחשוב הוא שאני יודעת היום שדווקא בגלל החוסר של אז- אני יכולה לתת - מאותה נקודה בדיוק. למה סיפרתי לך?? כי יש בך משהו מאד מיוחד שלא מוצאים תמיד. יש בך חכמה ניסיון חיים הרבה אכזבה, אך המון נחישות. ולמרות הכל את מהגזע הלוחם ולא רק "סתם" לוחמת.. אלא לוחמת שמנצחת ותנצח את כל המכשולים ותעבור את כל המסוכות גם אלה שנראות היום גבוהות.. אז לילה טוב בינתיים הבת שהזכרתי קודם -"חוטפת לי ת´מחשב"
נתראה בהמשך דרדרית

למעלה