היי, גפני, מה נשמע?! אענה לך בעזרת
דוגמא: יש כמה אנשים, מתוך אלה שאני מכיר אישית, שאני סומך עליהם במיוחד; הכוונה - יותר מאשר על אחרים. אנשים שאני מניח שהייתי מפקיד את חיי בידיהם ללא חשש (יחסית). אחד מהם, עליו אני סומך במיוחד ואיתו הייתי רגוע במיוחד במצב המתואר לעיל, הוא אדם שאיננו פועל "מהשכל", אלא "מהרצון". לא מדובר פה ב"רצון" במשמעות של "אני רוצה", או במשמעות של "מחשבה על רציה", אלא במשמעות של המרכז האנרגטי הנמצא באיזור הטבור. מניעיו הינם "מהבטן", כשאיזור זה שבבטן, ה"רצון", הינו גם המנהל והמכוון של כל המרכזים האחרים. כן, מרכז השכל הוא חשוב מאוד (!), ממש כמו שהמרכזים האחרים חשובים (מפני שכולם חשובים מאוד), אך אם בכל זאת הייתי צריך לעשות היררכיה ביניהם, ברור שלי ש"השכל" לא היה בראש הפירמידה, מפני שתפקידו חשוב מאוד אך לא מהותי כמו תפקידו של מרכז ה"רצון". ששת המרכזים העיקריים הם: - מרכז הרצון - מרכז השכל - מרכז הדיבור - מרכז החלימה - מרכז התחושה - מרכז הראיה מרכז השכל ומרכז הדיבור קטנים יחסית. אצל רוב האנשים יש: - שימוש מודע ורציף רק במרכז השכל ובמרכז הדיבור, - שימוש חלקי מאוד במרכז התחושה, - ידיעה מעורפלת בלבד אודות מרכז החלימה, - העדר כמעט מוחלט של ידיעה אודות מרכז הרצון ומרכז הראיה. ספציפית, אותו אדם שעליו אני כל כך סומך ושאם הייתי צריך לבחור בינו לבין הרבה אחרים להפקדת החיים בידיו הייתי בוחר בו ללא ספק, הוא אדם בעל שכל מאוד מפותח גם. הוא מעולה במתמטיקה, בפיסיקה, בלוגיקה. המחשבות שלו חדות כתער, הידע הכללי שלא נרחב מאוד והוא לעולם לא מזלזל בחשיבה הגיונית. לעיתים הוא מתוכנן מאוד (למרות שלרוב לא) ובמישורים מסויימים הוא תמיד מתוכנן מאוד. הוא אחד האנשים ההגיוניים ביותר שאני מכיר והיעילים ביותר שאני מכיר, ואני חוזר ואומר שתבונתו / שכלו חדים כתער ממש. לעולם אין הוא מתעצל לחשוב, לתכנן או להבין בשכל - כשצריך. וזאת בניגוד לרוב האנשים, הפועלים יותר מתוך אינרציה והרגלים. אז נכון, במקרים רבים אותו אדם לא יכול להסביר את שהוא עושה, אבל באותם מקרים אני מודה לאלוהים על שאין הוא משתמש בשכל באותם מקרים, כי אז הוא היה פועל ברמה הרבה פחות גבוהה באותו זמן, וברמת אמינות ואחריות הרבה יותר נמוכות. אז נכון, השכל הוא מרכז חשוב מאוד, שצריך לטפח ולהפעיל ברמה גבוהה, אבל הוא חייב להיות מכוון על ידי מרכזים אחרים, אחרת הוא נוטה לנסות לשלוט. והבעיה היא שאין הוא יכול לשלוט באמת - אז הוא יוצר מאבקים ותסכולים... אתה נשמע לי כאדם המאזן או משתדל לאזן היטב בין שכלו לבין רגשותיו. אני מניח שזה, פחות או יותר, הרעיון. רק שבתוך מכלול האיזון הזה, אני חושב שלא השכל הוא השליט, אלא גורם אחר. והשכל, הוא כפי שציינה מיתר נדיר - יועץ. אני מניח שאם הוא מוכיח את עצמו שוב ושוב, אז זה יכול לאפשר לו להיות אפילו יועץ בכיר... אבל צריך לוודא שהוא באמת הצטיין ולא סתם מנסה להשתלט על העסק... צריך לבדוק את הדברים בצורה אובייקטיבית ואחראית. אבל זו רק דעתי... שלך בן