השכל שלי

eliii

New member
אוי אוי אוי מאסטר בן.....

שעתיים אני מנסה למחוא כף ביד אחת ו נאדה...תגיד.... להמשיך לנסות?

מאסטר אלי! (אם אתה קורא לי מאסטר,

אני קורא לך מאסטר, עשינו עסק???) אתה רוצה להמשיך לנסות או שאתה רוצה לנסות להמשיך?

פעם שאלתי מורה זן את השאלה הזו..

מהו הצליל אשר משמעיה מחיאת כף יד אחת? וסטירת הלחי שחטפתי צילצלה לי שבועיים באוזן שמאל..
רוח

eliii

New member
אוהב לתופף?אתה מ"חוף המתופפים"?

הייתי שם בדיוק בשישי האחרון.....

אכן לכבות זה קל.

דרדרית, סכלות שפרושה טפשות נכתבת בס´. בס´ אמרתי!!! זה שורש -אחר לגמרי-. להגיד שאנחנו מנצלים רק 5%-10% מהמוח זה מאד "חמוד" אבל זה לא כל כך נכון. תסתכלי על צילומי MRI. המוח הוא כמו בית חרושת ענק שכל הזמן עובד. אל תשכחי שחוץ ממתמטיקה ופילוסופיה (בגרוש) אנחנו משתמשים במוח לעוד כמה דברים, כגון לראיה (שעוד לא הצליחו לחקות גם עם מחשבים גדולים פי 4), להבנת שפה (שעוד לא הצליחו לחקות במחשב), לבקרה על תהליכי עיכול, ולשליטה על תנועות. יש מקום לשיפור ביעילות המוח, אבל זה לא בגלל איזה "אבטלה סמויה" או מקום פנוי. זה בגלל שלעיתים קרובות אנחנו עובדים עם תהליכי חשיבה לא יעילים, כמו בית חרושת עם מכונות מיושנות. אני דווקא די מרוצה מהמוח שלי, והוראות התפעול שלו הן די ברורות בעיני. אם כי אני מסכימה שהשרות אצלהם מ-ז-ע-ז-ע
עכשיו, לשאלתך מן הכותרת. איך מכבים את השכל? זה מאד קל. פשוט מפסיקים להשתמש בו, ואחרי כמה זמן הוא נכבה לבד. מאד חסכוני. להדליק אותו מחדש זה באמת הרבה יותר קשה. ראשית צריך להתחיל לתרגל אותו, למשל ע"י זה שהולכים ללמוד משהו חדש. לא משנה מה העיקר שלומדים. יכול להיות קורס באוניברסיטה, או חוג פסנתר, או סדרת הרצאות ב"למטייל". אח"כ צריך להתחיל להביא בפני השכל בעיות יומיומיות ולראות איך הוא מגיב. לאט לאט אפשר להביא לו בעיות יותר ויותר קשות, אבל צריך גם להקשיב לו, אחרת הוא נעלב ונכבה שוב
אבל יש לציין שרוב האנשים שעובדים בלי שכל נראים די מרוצים מהמצב. אומנם לי זה נראה כאילו הם מבזבזים המון כוחות ומסתבכים בצרות מיותרות אבל זה כנראה לא רלוונטי.

דרדרית

New member
היי מיתר- בדקתי משהו מעניין ../images/Emo30.gif

השורש ש,כ,ל באמת מתייחס גם להשכלה וידע אך גם לכסילות.. בדקתי בקונקורדנציה (לא מאמינה על עצמי אבל הפעלתי כמה תאים אפורים נטולי שימוש..) ובספר קוהלת א 17 ישנו פסוק "ואתנה לבי לדעת חכמה ודעת הוללות ושכלות.." ובפירוש נאמר כי שכלות =כסילות... ובקשר לשאר דבריי- מיתר- כתבתי מתוך "כתיבה אינטואיטיבית".. כאסוציאציה לדברים שנאמרו קודם.. כשרציתי להראות את ה"אבסורד" במכונה שנקראת "מוח".. מה שכן דברייך מאד מעניינים ונותנים לי נקודת מבט נוספת על המכונה הזו. ואנסה- לא לכבות כי הבנתי שלהדליק מחדש זו בעיה.. תודה- דרדרית

גם לך יש את הקונקורדנציה בבית?

חשבתי שרק אני עד כדי כך...
מה שכן, זה באמת מאד מעניין שבשפה הרבה פעמים מילה משמשת גם במשמעות אחת וגם בהיפוכה. הדוגמא הקלאסית היא "לקלס" שפרושו גם "לשבח" וגם "ללעוג". יפה, נכון?

דרדרית

New member
אהבתי את הדוגמא ../images/Emo24.gif אבל...

תיקון טעות.. א. אני עצלנית לחפש במילונים "על באמת".. ב. יש לי קונקורדנציה רק של "סנונית" באינטרנט כך שמגיע לך לקחת את כל השבחים וקחי
כי אני ממש לא עד כדי כך..
דרדרית

תיקון קטנטן

הדעה היא לא שמשתמשים ב5 עד 10 אחוז מהמוח - שזהו האיבר אשר אנו רואים בMRI אלה שמשתמשים ב5-10 אחוזים מהפוטנציאל הטמון במוח!!! לגבי שכל. שכל זהו השילוב של המוח והגוף. השכל לא בהכרח נמצא במוח! שכן כמו האגו, וכמו הנשמה, אי אפשר לנתח את השכל החוצה, לא לצלמו, לא לשלחו בפקס ואפילו לו באימייל. שום MRI לא תפס אותו, שום XRAY לא ראה אותו ושום סופרמן לא צלה אותו. השכל MIND באנגלית הינו איבר מופשט שוב, רעיון, כמו האגו. וכיום הנטיה היא להאמין כי השכל הינו השילוב של הגוף והמוח Mind=Body+brain אותו כנ"ל אם כך, איפה הנפש יושבת? חיפוש נעים רוח

כן, אבל

הדעה הזאת הובעה ע"י איינשטיין, שהוא אומנם גאון, אבל לא בדיוק מומחה לפוטנציאל אנושי. אני לא כל כך אוהבת את המשפט הזה כי בעיני הוא קלישאה ריקה מתוכן, גם אם זה נשמע מאד חמוד. (בכלל, אני לא אוהבת דברים חמודים, אלא אם כן יש להם פרווה).

חבל ש...

את חושבת שזו קלישאה ריקה מתוכן. כי אז זה אומר שאין לך הרבה לאן לשאוף! ורק דרך הגב של איינשטין, הוא לא היחידי שאומר את זה, הרבה אנשים אשר מתעסקים בפסיכוטראפיה וכד´ אומרים את זה.. אבל, יכול להיות שכולם טועים ואת צודקת. זה גם קורה... פעם כל העולם סבר שכדור הארץ שטוח, חוץ מאחד. הרעיון הוא, האם זה מקדם או מגביל אותך? בהצלחה רוח

דרדרית יקרה..

לגבי 5% כפי שכתבתי בהודעה אחרת בני האדם מנצלים 5 עד 10 אחוז מהפוטנציאל של המוח!!! לגבי שני החלקים שכל אחד אחראי על תפקוד שונה: היית רוצה ששני החלקים יהיו אחראים לאותן הפעולות??זה יהיה כמו ספינה עם שני הגאים.. כל אחד ימשוך לכיוון אחר בטעות ואז באמת יהיה בלגן. המוח מכונה לא מאורגנת?????? וואייי, וואיי וואי, וואיי וואיי - (לקרוא בהתנגנות של ניי ניי ניי נייי) המוח זו המכונה אשר מאורגנת באופן הכי מדהים ביקום. זה שהמפעילים, אלו שמלמדים את המוח את כל התוכנות שלו באופן קלוקל אומר הרבה על המפעילים והמתכנתים. אבל המוח עובד כל כך נפלא, וכל כך מאורגן, שכל מה שהוא לומד הוא מבצע באופן כמעט מושלם!!! זה כמו מחשב, המחשב לא עושה טעויות! המחשב עובד אך ורק ברמה של המתכנתים שלו... אז כאשר נתקלים בתוכנה קלוקלת שעובדת באופן לא שימושי כל מה שיש לעשות הוא לבדוק בדיוק כיצד אותה תוכנה עובדת, לבדוק אצל מישהו אחר איך התוכנה עובדת אצלו באופן טוב, וללמד את המוח של הראשון לעשות את מה שעושה המוח של האחרון. ( במיוחד לליקויי למידה, זה עושה נפלאות בהרבה מקרים) בהצלחה בפיענוח שפת התכנות וזה לא אסמבלר רוח

דרדרית

New member
רוח רוח רוח רוח.....במדבר ../images/Emo8.gif

מתה על תיפקוד המוח ... לא מתווכחת עם עובדות כי בטוח יש יותר שיודעים ממני, ואני - קטונתי
פשוט הגבתי לדברים שנאמרן... מתוך רחשי ליבי ותןך כדי כך-הראיתי את האבסורד מבחינתי... כי למרות כל המכונה המשוכללת המדהימה ולמרות הכל- אנו מנצלים כ"כ מעט ממנו ו- יודעים עוד יותר מעט על תיפקודו וכל יומיים מופיע מאמר אחר הסותר את המאמר הקודם... אגב - לגבי דיסלקטים, אדם בשם גרבורדה גילה בניתוח לאחר המוות כי קיים הבדל בהתגבשות התאים במוח בין הדיסלקטים ללא!!! ...אצל הדיסלקטים ישנה התגבשות קריסטלית (שאין לי שמץ להסביר מה זה) רק יודעת שמצאו הבדלים, כלומר ההבדלים הם ב"ייצור" התאיםולא רק בתיפעולם. מלבד זאת- הוכח כי גם אנשים פגועים מוחית שחלקים שלמים שאחראים על תפקוד ספציפי בהם- נהרסו- חלקים אחרים במוח תפסו את מקומם אולי בתיפקוד פחות טוב אבל- ניתן. נהניתי לקרוא את הערותיך והארותיך רוח יקרה דרדרית

היי, גפני, מה נשמע?! אענה לך בעזרת

דוגמא: יש כמה אנשים, מתוך אלה שאני מכיר אישית, שאני סומך עליהם במיוחד; הכוונה - יותר מאשר על אחרים. אנשים שאני מניח שהייתי מפקיד את חיי בידיהם ללא חשש (יחסית). אחד מהם, עליו אני סומך במיוחד ואיתו הייתי רגוע במיוחד במצב המתואר לעיל, הוא אדם שאיננו פועל "מהשכל", אלא "מהרצון". לא מדובר פה ב"רצון" במשמעות של "אני רוצה", או במשמעות של "מחשבה על רציה", אלא במשמעות של המרכז האנרגטי הנמצא באיזור הטבור. מניעיו הינם "מהבטן", כשאיזור זה שבבטן, ה"רצון", הינו גם המנהל והמכוון של כל המרכזים האחרים. כן, מרכז השכל הוא חשוב מאוד (!), ממש כמו שהמרכזים האחרים חשובים (מפני שכולם חשובים מאוד), אך אם בכל זאת הייתי צריך לעשות היררכיה ביניהם, ברור שלי ש"השכל" לא היה בראש הפירמידה, מפני שתפקידו חשוב מאוד אך לא מהותי כמו תפקידו של מרכז ה"רצון". ששת המרכזים העיקריים הם: - מרכז הרצון - מרכז השכל - מרכז הדיבור - מרכז החלימה - מרכז התחושה - מרכז הראיה מרכז השכל ומרכז הדיבור קטנים יחסית. אצל רוב האנשים יש: - שימוש מודע ורציף רק במרכז השכל ובמרכז הדיבור, - שימוש חלקי מאוד במרכז התחושה, - ידיעה מעורפלת בלבד אודות מרכז החלימה, - העדר כמעט מוחלט של ידיעה אודות מרכז הרצון ומרכז הראיה. ספציפית, אותו אדם שעליו אני כל כך סומך ושאם הייתי צריך לבחור בינו לבין הרבה אחרים להפקדת החיים בידיו הייתי בוחר בו ללא ספק, הוא אדם בעל שכל מאוד מפותח גם. הוא מעולה במתמטיקה, בפיסיקה, בלוגיקה. המחשבות שלו חדות כתער, הידע הכללי שלא נרחב מאוד והוא לעולם לא מזלזל בחשיבה הגיונית. לעיתים הוא מתוכנן מאוד (למרות שלרוב לא) ובמישורים מסויימים הוא תמיד מתוכנן מאוד. הוא אחד האנשים ההגיוניים ביותר שאני מכיר והיעילים ביותר שאני מכיר, ואני חוזר ואומר שתבונתו / שכלו חדים כתער ממש. לעולם אין הוא מתעצל לחשוב, לתכנן או להבין בשכל - כשצריך. וזאת בניגוד לרוב האנשים, הפועלים יותר מתוך אינרציה והרגלים. אז נכון, במקרים רבים אותו אדם לא יכול להסביר את שהוא עושה, אבל באותם מקרים אני מודה לאלוהים על שאין הוא משתמש בשכל באותם מקרים, כי אז הוא היה פועל ברמה הרבה פחות גבוהה באותו זמן, וברמת אמינות ואחריות הרבה יותר נמוכות. אז נכון, השכל הוא מרכז חשוב מאוד, שצריך לטפח ולהפעיל ברמה גבוהה, אבל הוא חייב להיות מכוון על ידי מרכזים אחרים, אחרת הוא נוטה לנסות לשלוט. והבעיה היא שאין הוא יכול לשלוט באמת - אז הוא יוצר מאבקים ותסכולים... אתה נשמע לי כאדם המאזן או משתדל לאזן היטב בין שכלו לבין רגשותיו. אני מניח שזה, פחות או יותר, הרעיון. רק שבתוך מכלול האיזון הזה, אני חושב שלא השכל הוא השליט, אלא גורם אחר. והשכל, הוא כפי שציינה מיתר נדיר - יועץ. אני מניח שאם הוא מוכיח את עצמו שוב ושוב, אז זה יכול לאפשר לו להיות אפילו יועץ בכיר... אבל צריך לוודא שהוא באמת הצטיין ולא סתם מנסה להשתלט על העסק... צריך לבדוק את הדברים בצורה אובייקטיבית ואחראית. אבל זו רק דעתי... שלך בן

זאת ועוד!!!

אדם אחר שאני מכיר ושאני סומך עליו ל-ח-ל-ו-ט-י-ן, המרכז המנהל אצלו את יתר המרכזים הינו מרכז "הלב" (בחלוקה העידן-חדשית), כלומר הצ´אקרה המרכזית שבאיזור החזה. קשה לי להאמין שהייתי מפקיד את חיי בידי אדם שמנהל את עצמו דרך השכל... אני מאוד מכבד אנשים כמו מיתר נדיר וכמוך וכמו אנשים נוספים בפורום הזה, שנשמעים כל כך מאוזנים ומאורגנים, אנשים שהשכל אצלם פעיל מאוד אך איננו השליט המרכזי, אבל קשה לי להאמין שאדם שהשכל אצלו הינו מעל המרכזים האחרים יכול להיות אחראי או אמין או לנהוג בתבונה באמת. אבל זו רק דעתי... שלך בן

למעלה