השכל שלי

הלב

טוב, היה לי פעם חבר שבאמת ניסה לארגן את החיים שלו רק עם השכל. היה לו גם במקרה שכל ענק, אז הוא הסתדר עם זה לא רע. מבחינת "הפקדת חיים" אני בהחלט מעדיפה להפקיד את ענייני בידי אדם כזה מאשר בידי אדם שהשכל שלו לא פועל בכלל. לגבי עניינים של חיים ומוות זה באמת קצת יותר מסובך, כי אדם כזה, ברגע שחייו שלו בסכנה, מיד ישליך את החיים שלך שהפקדת בידיו לפח הקרוב (כמובן שהוא ישליך אותם לפח. אנשים כאלה לא זורקים זבל ברחוב
) וישמור רק על עצמו. נכון שבן אדם כזה שפועל מן השכל אף פעם לא יהיה מאושר, ואף פעם לא יתן לאנשים מסביבו להיות מאושרים, אבל אני עדיין מעדיפה מישהו כזה על פני בן אדם שסתם עושה שטויות ומסכן את חיי/ענייני כי "בא לו".

אף אחד מאיתנו לא היה מפקיד

את חייו בידי אדם ששכלו איננו פועל, או אפילו איננו חד כתער. שני האנשים שהבאתי בדוגמא שלי (אחד שפועל מה"רצון" ואחד שפועל מה"לב") הינם אנשים ששכלם חד כתער - ואחד מהם אפילו גאון שכלי (אולי מה שאת כינית "שכל ענק") לכל הדיעות והמדדים. השאלה החשובה כאן היא כיצד הצוות עובד, מי עומד בראשו ומי לוקח את האחריות (הטוב ביותר: כולם!!!) ואין זה מספיק לדעת שעובד כזה או אחר הינו עובד מצויין ו/או מוכשר. עכשיו את מבינה אותי? שלך ב(זהירות, התכופפי -)אהבה בן נ.ב. אני מקווה שאת לא נעלבת מהבדיחה של ה"זהירות התכופפי!" זה כאילו אמור להיות בהמשך לבדיחה שלך על "המכשפה הרעה" ולא יותר... זה בסדר??? אוהב אותך באמת - ולא יעזור לך שום דבר... מיתרווווווש!!!

בדיוק כך.

אני מאד מסכימה. השכל הוא פונקציה מאד חשובה באישיות, ומי שמוציא את השכל שלו לחופש או ממדר אותו נוהג בחוסר אחריות. מצד שני, השכל הוא די מוגבל ביכולות שלו לעומת מכלול האישיות האנושית, ולכן לא כדאי לתת לו להחליט לבד, או אפילו להחליט בכלל.
אני לא נעלבת. אני אפילו די מבסוטית ממך, למרות שכמובן, אתה לא אוהב אותי. ראשית אתה לא מכיר אותי. שנית -אף אחד- לא אוהב אותי (גרררר, אני מכשפה רעעעעעה).

אצלי הוא ממדר את עצמו רוב הזמן,

כי זה מה שהוא חושב שהכי נכון לעשות, אחרי שנים של חיפוש ונסיונות שונים ומשונים... אבל עדיין הוא נהנה מאוד, מדי פעם, כשאנחנו (כולנו ביחד) מנסים "לחקור" כל מיני צורות הפעלה חדשות של הזמן שלנו, העשיות שלנו וכל השאר. ואגב, עדיין לא ענית לי על השאלה החשובה ששאלתי אותך... ראי תגובתי הראשונה אודות ה"ארגון" המרשים שלך... שלך באהבה בן נ.ב. אגב, השכל שלי מוסר ד"ש לשכל שלך ומבקש ממנו לזרוק כמה טיפים. הוא אומר שהוא היה תקופה ארוכה די בטוח בעצמו ובדרכו, אבל שהוא שוב לא בטוח לגמרי ושהוא רוצה לשקול מחדש את כל עניין המידור ותצורתו. לשאר המרכזים (כולל המרכז שבשליטה) אין כל בעיה אם כך. כל מה שהשכל רוצה ומבקש - הם מוכנים לתת לו, כל זמן שזה לטובת הכלל...

gafni

New member
אם אתה חושב שהשכל שלי פעיל למה

אתה פונה לאגו שלי ? אני לא מכיר את חלוקת המרכזים שציינת , ומשום כך כמובן אינני דוחה אותה משום כך גם אינני מקבל את החלוקה שאתה עורך בין אנשים ומרחם על מיתר נדיר שמוצאת את עצמה איתי מעבר לגדר (הנמוכה) בפורום. למיטב הבנתי (הבלתי מושלמת) דם הוא מערכת פתוחה ואותם מרכזים עליהם דיברת הם פיקציה שנועדה לצרכי הפשטה ולימוד במסגרת כלשהיא. העברי הייתי "עובד" בלעדית מבשכל היות והייתי חסום רגשית ,אולם אפילו אז גיליתי במסגרת עבודתי כי החלטות תמיד מקבלים מהבטן (בטן במשמעה כרס ולא כמרכז) ,ומאז ועד היום (היום אני מייחס לעצמי שחרור רגשי) אני לומד לייחס לרגשותי ותחושותי מקום חשוב. יחד עם זאת הישות גפני במיקומה הנוכחי בוחנת את הנתונים המופיעים בחיישניה השונים (קרי חושים פיזיים ,חלומות ,תחושות ועקיצות) בעזרת מכשיר שלדעתי הוא מה שאתה מכנה שכל. אולי כשאגדל ואהיה אולי גפני טל -שחר ויעמדו לרשותי המודעת 6 מרכזים ואולי יותר אדע שצדקת או אולי אם אתה תתנוון ותהיה בן-גפני תראה שאני בכוון. ביי

Squack

(זהו קול הברווז שאני משתמשת בו להבעת הפתעה). "מכבד" זה לשון נקייה ל"מרחם"?

gafni

New member
תיקון\הסבר

אני מרחם שנגררת למכלאה שבמקרה גם אני שם. מכבד זה לא מרחם אבל נישא באוויר ניחוח של התנשאות ,אני מאוד מכבד את דעתך ברם לדעתי הקובעת אתה טועה.

הבהרה...

אתה טועה בקשר להרגשה שלי / דיעה שלי. אני מבין שהתנסותי יצרה בך תחושה מסויימת של התנשאות שלי. סבבה. בי אין כל התנשאות כזאת (אני מקווה... לא שאני יכול להבחין בה, לפחות... רגע, רגע... אולי?... לא, זה לא קשור). אני באמת מכבד את האנשים שאותם ציינתי ואליהם כיוונתי בהודעתי. אני באמת חושב - למרות שאני לא מכיר אותם ואני אולי טועה - שהם מאוזנים כאלה, מבחינת השכל והרגש. קח לדוגמא את מיתר נדיר... האם יש צורך שאכביר במלים? האם לא ברור, אחרי כמה הודעות שקוראים ממנה, שהיא מפעילה היטב ובצורה מסונכרנת ומרשימה גם את השכל וגם את הרגש? אני גם שואף במשך השנים לאיזון כזה, אני חושב. ונראה לי שבמידה רבה מאוד השגתי אותו... זה רק מאפשר לי לכבד עוד יותר אחרים שהשיגו אותו, אף בלא להשוות ביני לבינם (קשה להשוות כזה דבר, כי יש המון צורות ורבדים לכך וגם לעולם לא ניתן לדעת בוודאות איזו תצורה עדיפה... כך, לפחות, אני חווה כרגע את הדברים). ואם יש בי מידה של התנשאות, אני הוא זה הראוי לרחמים - ולא לעוקצנות. שלך באהבה בן

תפסיק עם זה תיכף ומיד.

תפסיק להתחנף, או שאני אאלץ לנקוט באמצעים קיצוניים ולתת לך מתנה. ואז נראה אותך גיבור ולוחם קונג-פו.

אני הזהרתי.

אני כבר אמרתי לך בדיוק מה אני אעשה. אתה חושב שאני צוחקת, שאף אחד לא יהיה כל כך אכזר, אבל אתה טועה. כי אני מכשפה רעעעעעה.

gafni

New member
בן בן בן

1.אני לא חושב שאני טועה בקשר לתחושה שקיבלתי (אני) בעת שקראתי את ההודעה בה כתבת שאתה מאוד מכבד אנשים מסוג X למרות שלעולם לא תסמוך עליהם. 2. להתנשא זה אנושי. 3. אני לא מתיחס אליך בעוקצנות כי העוקץ שלי קטן מדי בשבילך וחוץ מזה אני לא משוגע לעצבן מדריך קונג-פו-לאו-חו-וו-שו שמרכז פורום שנקרא "דרך הלוחמים". 4.לדעתי הצנועה ובאמת לא בקטע עוקצני עצם הגעתך למסקנה שעל אנשים מסוג X אתה לא יכול לסמוך היא מסקנה שכלתנית ולא ריגשית. 5.אני לא מסכים עם הרבה דברים שאתה כותב ועדיין אני מכבד אותך,חושב שאתה איש חושב ולא אדע אם אוכל לסמוך עליך עד שלא נפליץ ביחד. אסמוך עליך אם תהיה ראוי לכך ולעולם לא אציב לעצמי קריטריון מקדמי כגון צבע עיניך משקלך או המרכז הנפשי שמסייע לך ברגע זה לקבל החלטות. בכבוד גפני

גפני, גפני, גפני...

לא אמרתי שלא אסמוך על אנשים מסוג X (כש-X = מאוזני שכל-רגש). להיפך!... לגבי עניין המרכזים, אתה בטח לא תשוש לכך שינתח אותך איזה רופא שעובד עם הרגליים... גם אם הוא עושה עבודה טובה, לא? ולגבי ההפלצה ביחד, זה לא משהו שאי אפשר לארגן, אתה יודע...
שלך בחיבה בן

גיאגיא7

New member
השכל

קודם כל, שלום לכולם. זוהי כניסתי הראשונה לפורום ואני מברך אותו ואת כל הנוכחים. ואני אישית חושב, שהשכל אולי אינו המרכז העוצמתי ביותר, אך הוא בהחלט החופשי ביותר. רק השכל נמצא לגמרי באור, בעוד שהרגש, הרצון, ושאר המרכזים, שוהים בעיקר בחשיכה. רק השכל בהיר ושקוף לנו במידה שמאפשרת לנו ללמוד להשתמש בו באופן חופשי, ובלי השפעות מבחוץ. מובן, שגם עם השכל, יש סכנה, שנשתמש בו באי-חופש, וזה אכן קורה, אבל כדי להתחיל ללכת בנתיב של חופש, כך אני מאמין, מומלץ להתחיל מהחשיבה השכלית, גם לפני ששאר המרכזים התעוררו. זהו, לדעתי, הנתיב הרוחני המתאים לאדם המודרני.

למעלה