משום מה הכותרת לא גרמה לי לחשוב על שפות דיבור
טוב נו. אני דוברת רק עברית. אני יודעת קצת אנגלית- באוניברסיטה קוראים לזה "מתקדמים 1" שזה מתחת ל "מתקדמים 2" שמתחת ל "פטור מקורס אנגלית", כלומר- רמה ג'. אני יודעת מעט מאוד מילים בעוד כמה שפות, מספיק כדי להבין מעט מאוד בלי תרגום, בספרדית ויפנית. עכשיו אני יותר טובה ביפנית מבספרדיתא בל פעם ידעתי ספרדית באותה הרמה אם לא יותר (וזאת רמה נמוכה אמוד כך שזה אל חכמה. אני חושבת שזה כי ספרדית דומה יותר לשאר השפות הלטיניות.) למדתי צרפתית בתיכון בתור שפה זרה שניה, עד כמה שאפשר לקרוא לזה ללמוד. המורה לימדה אותנו בעל פה דיאלוגים מתוך הספר, חיברה להם לחנים כמו "יונתן הקטן" והתמוגגה. רוב השיעור היא נהגה לפרט לנו את כל מה שכבר למדנו במקום ללמד ממש, ואני בעיקר ציירתי וספרתי את השניות לסוף השיעור. זה היה השיעור היחיד שסבלתי בו יותר מאנגלית- ובאנגלית סבלתי עד כיתה ט, כי המורה פשוט שנאה אותי. בכיתה י כבר היתה מורה אחרת. אז מצרפתית אני לא זוכרת שום דבר שיכול לעזור לי להבין צרפתית, בטח שלא לכתוב ולדבר בצרפתית בעצמי, אני כן זוכרת כמה שירים בצרפתית, כמה שירים שלא קיימים בצרפתית והמורה שלי לצרפתית המציאה, וזהו. אני יודעת קצת HTML חוץ מזה, והשנה אני אלמד גם C ו C++, שזה בטח שום דבר לאומת מה שאתם (או לפחות חלקכם) כבר יודעים. אומרים שHTML זה כל כך קל עד שזה כמעט כמו לא לדעת כלום, אז אפשר לומר שאני לא יודעת כלום במחשבים, אבל אף פעם לא מאוחר ללמוד ^_^ שפות שאני רוצה לדעת: יפנית ספרדית איטלקית אמהארית רוסית יידיש אולי גם ערבית. ג'אווה? טוב, אומרים שאחרי C++ כל השפות הופכות להרבה יותר קלות, אז... אז... כבר נראה O_O (וגם לשפר את הHTML והאנגלית שלי, בהחלט לא יזיק ;; ) סינית, קוריאנית, טאגאלו וכדו' נראה לי מאוד מגניב לדעת, אבל אני יותר בכיוון של "שפה אחת מכל סוג" אז אני אסתפק ביפנית. ספרדית ואיטלקית נחשבות ל"אותו הסוג" אבל הן ממש יפות, אומרים גם שאיטלקית זה ממש קל, אז אני אלך על זה. על פורטוגזית אני אוותר. גם על צרפתית, רק בגלל הנסיון הרע שיש לי עם זה. אמאהארית זאת שפה ממש מגניבה, והיא גם מעצבנת אותי כי היא נשמעת מאוד דומה לעברית וכשאנשים מדברים בזה לידי אני חושבת שהם מדברים אלי ולא מבינה מה הם אומרים, וזה מחרפן לי את השכל. רוסית-טוב-הרבה אנשים מדברים בזה סביבי כל הזמן ואני רוצה להבין מה הם אומרים. יידיש- אני יודעת גם בזה כמה מילים ולפעמים זה דומה לאנגלית אז אני מבינה פחות או יותר, אבל הייתי רוצה להבין את זה טוב יותר ואולי גם לדבר בזה בעצמי, זה נראה לי ממש מגניב. ערבית-אולי-אף פעם לא נמשכתי לשפה הזאת במיוחד, אבל בשירות שלי נמצאתי בין הרבה אנשים שהצעיר שבהם היה בן 40. האנשים היחידים בגילי היו המנקות הערביות, שלא הבינו עברית ואני לא הבנתי ערבית ולא יכולנו לדבר בכלל, זה תסכל אותי מאוד, ורק בשביל זה אני רוצה לדעת ערבית. חוץ מזה שיש בכימיה גם שלוש סטודנטיות ערביות, אבל הן בטח יודעות ערבית אם הן נמצאות בהרצאות בעברית, ובכל זאת. אגב, שמעתי שיש 700 איש שנרשמו לקורס יידיש באוניברסיטה.