טוב...
נתחיל ממה שאני יודעת הכי טוב - עברית (שפת אם) ואנגלית. היתה תקופה שחשבתי רוב הזמן באנגלית, אבל עכשיו זה השתנה.. כנראה כי אני מדברת יותר XD גם העדפתי לכתוב באנגלית. בכלל, האינטרנט נורא פיתח את האנגלית שלי מרוב הפנפיקים שקראתי והאתרים באנגלית שגלשתי בהם (ואפילו קיבלתי ציון מספיק טוב בפסיכומטרי באנגלית בשביל פטור באוניברסיטה), למרות שבזמן האחרון בגלל ה"חזרה לעברית" אני זוכרת קצת פחות אנגלית. מה שכן, קראתי ספר באנגלית ממש לא מזמן וזה היה נורא כיף (... ניל גיימן
). יפנית - למדתי את זה במשך שנה בערך וכמובן מאז שהתחלתי לראות אנימות ולשמוע מוזיקה יפנית אני רק ממשיכה ללמוד. החבר שלי למד את זה באופן "רשמי" (עם מורה) יותר זמן והוא היה ביפן כמה פעמים (בשביל עבודה) והוא אומר שאני מבינה יותר ממנו. אני מניחה שיש די הרבה נושאים שאני יכולה להבין בלי תרגום, אבל יש מספיק נושאים שאין לי מושג בהם ואני אבודה בלי תרגום XD לגבי קריאה, היראגאנה וקאטאקאנה אני יודעת 100% (אני מכריחה את עצמי לקרוא כל דבר שכתוב ביפנית), קאנג'י זו בעיה בפני עצמה... נראה לי שאני יודעת כמה עשרות. בנוסף, יש די הרבה שפות מחשב שאני יודעת. את רובן למדתי בקורס תכנות, למרות שפסקל למדתי בבית ספר ואני לומדת עכשיו פרולוג באוניברסיטה (זה ממש מגניב!). מבין השפות המוכרות אני יודעת java הכי טוב כי אני עובדת עם זה ביום יום (חוץ מזה שזאת שפה די קלה) ומבין השפות הפחות מוכרות אני יודעת abap הכי טוב מאותה סיבה
בין השפות האחרות שאני יודעת (למדתי אותן למרות שאני לא בטוחה שאני אוכל ישר לתכנת בהן משהו עכשיו כי עבר המון זמן מאז שנגעתי בהן) יש את: C, C++, VB, SQL, Assembler, HTML, ASP, VBScript, JavaScript ובטח עוד כמה שאני לא זוכרת. בכל מקרה, HTML זו לא שפת תכנות אלא שפת עיצוב, ו-bvs/jvs זה חלק מ-asp. ו-C זה החלק היותר "פשוט" של C++, ו-Java זה כמו C++ רק בלי הבעיות שלה. XD SQL יש בכל שפה כמעט אז זה קל (וגם למדתי את זה באוניברסיטה בסמסטר הקודם). אה, וגם "למדתי" שפה מומצאת שעשו בשביל מיונים לחמ"ן שחקים שעברתי לפני שהלכתי לקורס תכנות (נפלתי מהמיונים בשלב האחרון). היא היתה די דומה ליפנית (הסדר של המילים במשפט היה ממש דומה) אז זה היה קל מספיק בשבילי. לגבי דברים שאני עוד רוצה ללמוד, מעבר לפרולוג (שזה באמת מעניין! זה סוג של בינה מלאכותית, ועם מספיק הגדרות אפשר ממש לתכנת באנגלית XD והדרך שבה "מריצים תוכניות" זה ע"י שאלות לתוכנה) אני רוצה להיות יותר טובה ביפנית (אני ברמה של קצת מעבר למתחילים, ויש לי עוד דרך ממש ארוכה לפני שאני אוכל לראות אנימה בלי תרגום או לקרוא מנגה ביפנית או להבין בצורה מיידית את המילים של כל שיר שאני שומעת). יותר מזה אין לי בקשות XD בגלל שאני עובדת בתכנות אני יכולה להגיד שאני משתמשת בידע שלי בעבודה
אבל זה דורש רק שפה אחת או 2, לעיתים ממש נדירות יותר מזה. וזו לא שפת דיבור. לגבי חרשים, האמת היא שיש לי בצוות מישהו חירש (וגם לפניו היה מישהו חירש שהשתחרר) אבל הוא קורא שפתיים ויש לו מכשיר שמאפשר לו לשמוע חלק מהקולות. אז שפת סימנים אני לא יודעת, אבל אני יודעת לדבר בצורה שאפשר לקרוא את השפתיים שלי (זה לקח זמן ^^; ).