השפעה של לימודים קודמים על קבלה

johngalt2

New member
השפעה של לימודים קודמים על קבלה

שלום, אני רוצה להתחיל ללמוד רפואה באוקטובר 2007. אני משתחרר מהצבא ביולי הקרוב, ועד שאתחיל ללמוד רפואה, דהיינו בשנה הקרובה, אני רוצה ללמוד באוניברסיטה העברית שני סמסטרים של ספרות אנגלית ופילוסופיה, בשביל הנשמה. קיוויתי שתוכלו, בתור מומחים בעלי שם בנוגע לכל מה שקשור לקבלה לרפואה, לענות לי על שתי שאלות בנוגע לכך. דבר ראשון, כשבדקתי את סיכויי הקבלה בעברית בשקלול עם ממוצע אקדמי, ראיתי שעם הפסיכומטרי שלי, שהוא כרגע 709, מספיק לי ממוצע של 9.5 בשביל להתקבל. האם זה באמת אומר שמספיק שאני אחרוש בשני סמסטרים האלו, אוציא ממוצע כזה, ואז אוכל להתקבל עם פסיכומטרי של 709?? זה נראה לי קל מדי בשביל להיות אמיתי. דבר שני, האם תהיה לדבר כזה איזושהי השפעה (לטובה או לרעה, אני לא יודע), על ההתרשמות הכללית שלהם ממני בוועדות הקבלה למיניהן? ודבר שלישי, ולא כל-כך קשור: האם להתנדבות בבי"ח או במד"א תהיה השפעה לטובה על ציון המו"ר שלי? ליאור

ככה,

האתר של העברית מתייחס לציון ממוצע של תואר שלם ולא של שני סמסטרים, אז לשאלתך, לא. בקשר להשפעת הלימודים על הקבלה, באונ' בן גוריון, מצהירים שבכל מקרה הם יתייחסו ללימודים אקדמיים קודמים בתנאי שסיימת שני סמסטרים, אפילו אם הלימודים מורידים לך מציון ההתאמה הסופי, בפועל, להערכתי ההצהרה הזו לא מיושמת, ובידי המועמד היכולת לבחור את הרכב ציון התאמתו. בכל השאר ההתיחסות רגילה, קרי, אתה תחליט אם יתייחסו אל הלימודים הקודמים, כאשר בחלק מהמקומות לימודים קודמים רלוונטיים אך ורק אם קשורים איכשהו ללימודי הרפואה (כלומר, טכניון, ואת"א, למרות שבאת"א מתחשבים בדברים כמו בפסיכולוגיה, שלא ממש קשורה לרפואה). זהו בערך.

netag03

New member
לא מדויק

זה לא נכון שאתר של העברית מתייחס לציון תואר ולא ציון של שני סמסטרים- מדובר על ציון של לימודים אקדמיים קודמים, ולא משנה אם זה תואר או חלקי. מה שכן, יש מספר נקודות מינימלי שצריך לעשות בשביל להגיש ציונים אקדמיים- 32 נקודות אם אני לא טועה, ומכיוון שבעברית אפשר להגיש את הציונים רק עד סוף מרץ זה בעצם אומר שרק אחרי שנה תוכל להגיש את הציונים האקדמיים שלך (בהנחה שאתה לא עושה 32 נקודות בסמסטר אחד- מה שאפשרי אבל די לא ריאלי, בעיקר אם רוצים ציונים גבוהים). מעבר לכך, זה הייתי מסתמכת על ה שאם תחרוש תוציא ממוצע 95, זה ממש לא הולך ברגל, בטח שלא בחוגים האלה. מעבר לכך, ממוצע הקבלה לרפואה רק עולה כך שנה ככה שמה נכון היום לאו דווקא יספיק עוד שנה-שנתיים ולכן בכל מקרה הייתי ממליצה לך לשפר פסיכומטרי. זה אמנם מעיק אבל להזיק זה לא יכול. בהצלחה.

ברוך הבא לפורום ../images/Emo140.gif

את הפרטים לגבי ההשפעה של לימודים אקדמיים קודמים קיבלת בהודעות שמעלי. כדי לדעת בודאות איך ישפיע המקצוע הספציפי שאתה רוצה ללמוד, כדאי להתקשר לאוניברסיטאות השונות ולשאול. אמנם אין פירוט על זה, אבל גם בידיעון של האוניברסיטה העברית מצוין בכמה מילים שההתייחסות לרקע אקדמי תהיה בהתאם לזיקה שלו למקצוע אליו רוצים להתקבל. בקשר לקבלה עצמה לרפואה: ספי הקבלה עולים כל שנה, ועד כמה שזה עצוב, כבר עכשיו פסיכומטרי 709 נחשב יחסית נמוך בשביל רפואה. אז לפני שאתה חושב על לימודים של משהו אחר בשנה הבאה, כדאי שתבדוק אם בשנה שאח"כ עוד יהיה לך סיכוי להתקבל עם הציונים הנוכחיים שלך. קישורים לבדיקת סיכויי קבלה באוניברסיטאות השונות תוכל למצוא בקישורי הפורום. בנוסף, בגלריות הפורום יש גרפים מאוד יעילים לחישוב מהיר של סיכויי קבלה, תוכל להיעזר גם בהם. אם אתה הרבה מעל הסף של השנה הנוכחית, רוב הסיכויים שתוכל להתקבל גם בשנה שאח"כ. אבל אם אתה רק קצת מעל הסף, או גבולי, אז כדאי לך לשקול שוב אם להתחיל ללמוד משהו אחר או לא. אם יש לך שאלות בקשר לחישוב סיכויי הקבלה או כל דבר אחר, אנחנו כאן כדי לענות. שיהיה בהצלחה, אושרית.

johngalt2

New member
אני יודע...

קודם כל, תודה רבה על ההתייחסות. אני יודע ש- 709 זה נמוך מדי, אבל זה היה הפסיכומטרי הראשון שלי, ועכשיו נרשמתי לקורס מועדון 700 של קידום (איך הוא, דרך אגב?), ככה שאני בהחלט משתדל להיות אופטימי. והיות שאין לי כל-כך ברירה אלא להתחיל ללמוד בשנה הבאה, חשבתי לפחות ללמוד לפני-כן משהו שסתם מעניין אותי.

למה קידום../images/Emo35.gif

לפני שנרשמת לקידום, ביררת במקומות אחרים
אמנם קידום 700 הוא קורס שנחשב יחסית טוב, אבל החומר של קידום לא ממש קשור לפסיכומטרי. לדעתי, כדאי שתחשוב שוב, ואם יש לך אפשרות תיקח קורס במכון אחר, כמו יואל גבע או הייקיו. בכל אופן, אם 709 זה מהפסיכומטרי הראשון, אני בטוחה שעם הכנה טובה תצליח לשפר לא מעט בפעם הבאה. אושרית.

johngalt2

New member
מוזר...

האמת שלא בדקתי במקומות אחרים, כי הקורס הזה מיועד באופן ספציפי למקרים כמו שלי, ולכן היה נראה לי הכי נכון ללכת אליו (אפילו אם יש מכונים יותר טובים באופן כללי). מה הכוונה, שהחומר לא קשור לפסיכומטרי? דרך אגב, מה שהיה אצלי נמוך בפעם שעברה זה הכמותי - אנגלית היה לי 150 ומילולי 141. עכשיו שיפרתי את הבגרות במתמטיקה ל- 97 ב- 5 יח'. עצם העובדה שחרשתי על מתמטיקה במשך כמה חודשים אמורה לעזור לי בקשר לזה, לא?

עצה לחיים

כשאתה צריך לבחור משהו, אף פעם אל תלך על הדבר הראשון שאתה מוצא, בלי לבדוק אפשרויות אחרות קודם. אני חושבת שכדאי שתעשה "סקר שוק" קטן של כל המכונים שנמצאים לך קרוב לבית, לך לשיעור דוגמה בכל אחד מהם, שאל אנשים שעשו קורסים במקומות האלה ורק אז תחליט. בקשר לחומר של קידום, הרמה ולפעמים גם האופי של השאלות שלהם לא תואמים את מה שיש בפסיכומטרי האמיתי. הם מתרצים את זה בסיסמה של "קשה באימונים-קל בקרב", אבל בפסיכומטרי זה לא נכון לעשות ככה. אם תתרגל לרמה גבוה יותר של התחכמויות בכמותי למשל, כשתבוא לפתור שאלות של הפסיכומטרי האמיתי, אתה כל הזמן תחפש איפה הטריק בכל שאלה ותטעה אפילו בשאלות הכי פשוטות. בתור התחלה, אתה יכול לשאול על קידום בפורום פסיכומטרי. יש שם לא מעט אנשים שחושבים כמוני, ומניסיון. בקשר לכמותי ומתמטיקה, כן ולא. כן, כי אם חרשת על מתמטיקה במשך כמה חודשים, זה אומר שהפנמת יותר את החוקים הבסיסיים, וזה יעזור לך עם הפסיכומטרי. לא, כי צורת החשיבה של פתרון בגרויות שונה לחלוטין מצורת החשיבה בפסיכומטרי, ותצטרך להתרגל לזה. בכל אופן, אם מה שהוריד לך היה הכמותי, אז מצבך טוב, כי זה החלק שהכי קל לשפר בתקופה של קורס. זה בעיקר תרגול, תוך כדי תחקור והפנמה של עקרונות מתמטיים שעליהם הפסיכומטרי בנוי.

johngalt2

New member
את צודקת לגמרי,

ובד"כ אני נוהג כמנהג עצתך. אבל במקרה הזה היה משהו שנראה לי באופן אובייקטיבי יותר טוב מהאחרים - קורס שנועד במיוחד לאלו שרוצים לשפר מ- 700 וקצת ל- 700 והרבה, אז פשוט הלכתי עליו. היה חבל לי לקרוא את מה שכתבת, אבל אני מאמין שאני אדע לקחת את מה שאומרים לי שם בעירבון מוגבל ולא לעשות שטויות כמו לחפש טריקים בתרגילים פשוטים.

לאיזה מועד נרשמת../images/Emo35.gif

אם לאוקטובר, אז עוד יש לך זמן לבטל. בכל מקרה, גם אם אתה לוקח את הקורס הזה, אתה יכול להשיג חומר של יואל גבע או הייקיו ולתרגל גם משם, כדי לקבל קצת פרופורציות. אם תתרגל רק מהחומר של קידום, אתה תתרגל לרמה הזאת ואפילו לא תשים לב שאתה מחפש טריקים איפה שלא צריך.

johngalt2

New member
את לא חושבת שבאמת עדיף

קורס שנועד ספציפית למצב שלי? וכן, נרשמתי לאוקטובר. אבל כבר דחיתי את הקורס ברגע האחרון (רציתי לעשות את הפסיכומטרי באפריל, אבל נפל עלי בלי התראה מוקדם עומס מטורף בצבא), והיה לי בלגאן שלם איתם, וכבר שילמתי להם שני תשלומים, אז יש לי הרגשה שאם אני אבטל הם לא יחזירו לי את הכסף. נראה לי שהדבר הכי טוב לעשות זה מה שאמרת - לקחת גם חומר של יואל גבע וHQ ולתרגל משם.

להייקיו יש קורס מעולה

שהרמה שלו ממש לא נופלת ממועדון 700. בקורס הזה משקיעים בך המון, לא משנה לאיזה ציון אתה שואף. בנוסף, מהניסיון שלי, אם המדריך יודע שאתה משפר ציון של מעל 700, הוא ידאג תמיד שיהיה לך עוד תרגול מעבר למה שכולם מקבלים, ובאופן כללי גם תקבל יותר תשומת לב. בקשר לבירוקרטיה של הביטול, בשביל זה יש חוזה שאתה אמור לחתום עליו כשאתה נרשם לקורס. תבדוק מה כתוב שם.

למה סתם ללכלך

בקצרה: עשיתי קידום 700 וזה קורס מעולה. החומר לא קשור לבחינה? בולשיט. ואחותי עשתה היי-קיו ולא הייתה מרוצה בכלל בלשון המעטה. בכל אופן, קורס 700 בהחלט מתאים למי שרוצה למקסם ברמות הגבוהות (שזה אומר השאלות שמקנות את הציון הגבוה מעל ה700+)

כל מה שכתבתי

הוא מניסיון אישי שלי עם שלושה קורסים של הייקיו בשלושה מועדים שונים על פני השנתיים האחרונות, ועל סמך ניסיון של כמה וכמה אנשים אחרים עם קורסים של הייקיו, קידום 700 וקידום באופן כללי. כמו שכבר כתבתי כאן איפשהו בשרשור, כל אחד והניסיון שלו.

זה נראה לי גאוות יחידה ותו לא

ללכת עד כדי כך ולומר לבנאדם- "לא! בטל את ההרשמה!!!", כשמעולם לא עשית את הקורס זה נראה לי קצת מגוחך, ולא רציני במיוחד כשזה החלטה חשובה מאוד לגביו. (ואם הייקיו הדגש|כל כך טובים למה עשית שלושה קורסים?)

אם היה לי שקל על כל פעם ששאלו אותי

את השאלה הזאת, הייתי יכולה לקנות את הפקולטה לרפואה. עשיתי שלוש פעמים קורס מאותה הסיבה שהרבה אנשים עושים פסיכומטרי שוב ושוב - כי לא הגעתי לציון שמספיק לי כדי להתקבל. רק כדי שתביני על איזה ציונים מדובר: בקורס הראשון שעשיתי אצלם קיבלתי 704, שיפור של יותר מ100 נקודות מהפעם הקודמת שעשיתי פסיכומטרי. בקורס השני קיבלתי 724, ועוד עשיתי אותו תוך כדי מכינה די אינטנסיבית. בקורס השלישי קיבלתי 743. בכל הקורסים האלה החומר היחיד שתרגלתי היה של הייקיו. אפילו סימולציות של המרכז הארצי לא עשיתי, גם לא את זו של ערכת ההרשמה. בקשר ל"גאוות היחידה" כמו שאת קוראת לזה: אני חושבת שלהמלצות שלי יש בסיס די טוב. דברים לא טובים על קידום ועל קידום 700 שמעתי מלא מעט אנשים, חלק גדול מהם אנשים שאני מכירה די טוב וסומכת על דעתם. גם ראיתי בעצמי פה ושם שאלות מהתרגול של קידום, מה שביסס עוד יותר את מה ששמעתי על הקורסים שלהם. בנוסף לזה, גם מהניסיון שלי וגם מהניסיון של אחרים, שמעתי רק דברים טובים על הייקיו ויואל גבע. פועל יוצא מזה הוא שכשמישהו אומר שהוא צריך לשפר ציון של מעל 700 כדי להיכנס לרפואה, ובחר ללמוד בקידום, אני אמליץ לו לבדוק אפשרויות אחרות ולשקול לבטל את הקורס בקידום.

למעלה