השפעה של לימודים קודמים על קבלה

טוב, ומאחר ואני בכל זאת חושבת שזה

עניין של גאוות יחידה (שיפור בנקודות כמו זה שהצגת, אינו מקרה נדיר בכלל וכלל, גם ללא קורס, ונוספת לכך העובדה שאמרת ששמעת רק דברים טובים על הייקיו, כשלפני שניה נתתי דוגמה על אחותי שהתרחקה מהם לאחר מכן כמו אש), עניין גורם לי להניח, בשקט נפשי רב יש לציין, שלא ראית יותר מדי שאלות של קידום אם התעמקת בהם בכלל, ואני בתור אחת שעשתה המון שאלות (ותאמיני לי שעשיתי המון[= כל החוברות שקידום הוציאו, כנדרש מאיתנו בקורס]), חולקת על דעתך, על אחת כמה וכמה שאני מכירה את הקורס של מועדון 700 שעל מנת להבין את הפורמט שלו, לא מספיק לראות כמה שאלות פה ושם. אני לא אומרת שאין חיובי בקורס של היי-קיו, אני אומרת שיש גם שלילי, ואני לא אומרת שקידום 700 קורס מושלם, אני אומרת שנראה לי שמדברים פה משיקולים בלתי ענייניים לגמרי (פסילה מוחלטת של קידום על מניעים רעועים), וזה לא במקום כשבאים לייעץ למישהו בנושא כזה.

נראה שאת בטוחה בעמדה שלך בדיוק

כמו שאני בטוחה בעמדה שלי. אז מה דעתך שפשוט נסכים שלא להסכים ונסגור את זה כאן

'מניעים רעועים', נו באמת.

מה האינטרס של אנשים לצאת נגד קידום?, שום אינטרס. קודם כל תכבדי את הבעת הדעה, ואל תשמיעי האשמות מוזרות(פסיכולוגיה בגרוש?) כמו 'גאוות יחידה'. דבר שני, תמיד טוב לערוך 'סקר שוק' מקיף לפני שמחליטים באיזה קורס לבחור, אף אחד לא חייב את הבחור לבטל את ההרשמה, ועל כן לא מובן מאיפה כל הכעס המגוחך הזה שלך.

מניעים רעועים מבחינת זה

שזה מגיע מתוך מה שטבעתי כ"גאוות יחידה". ואל תגיד לי שאין סוג של גאוות יחידה אחרי שעוברים קורס בחברה כלשהי. זה שאתה לא יורד לסוף דעתי במונחים שבחרתי להשתמש בהם לא הופך אותם לא ל"האשמות מוזרות" ולא ל"פסיכולוגיה בגרוש". ובנוגע לכעס "המגוחך" (מה דעתך לכבד את הבעת הדעה שלי?), לאחר שלילה כה גורפת מצד אנשים שלא עשו את הקורס בכלל, מה הבעיה להבין למה הגבתי כך, כתלמידה שהייתה דווקא מרוצה מאוד מהקורס וחושבת שהוא עשוי לעזור מאוד לבחור שפתח את השרשור.

natalysh

New member
אני מציעה לכולם להרגע...

מצאתם על מה לריב - באיזה מכון כדאי לעשות קורס פסיכומטרי... יש מקום לדיון הזה, אבל בצורה מכובדת, ותוך כיבוד השיקולים של כל הצדדים. ולדעה האישית שלי - אין כזה דבר "גאוות יחידה" במכוני פסיכומטרי, רב הקורסים עולים טונות כסף למי שמשתתף בהם ובסופו של דבר שביעות הרצון נקבעת באופן סובייקטיבי, ברב המקרים גם לפי התוצאה הסופית. אין שום גאוות יחידה בלעשות קורס באף אחד מהמכונים. עושים במכון בו מספרים שאפשר להשיג את הציון הגבוה ביותר, ו"מספרים" זה דבר משתנה ממקום למקום.

סיון87

New member
נראה לי שאני מבינה מאיפה

זה די טיפשי לשלול נחרצות קורס שלא היית בו אם היו מדברים כאן אנשים שהיו וניכוו אז יש לכבד את דעתם אבל לא סתם לשלול על-סמך שמועות

כמי שכן עשה את קידום אישי וגם את

אנקורי תיכון אין הרבה הבדל בין שני הקורסים, מלבד מערכת נוראית של שטיפת מוח לאורך כל הקורס ("אנחנו בקידום עושים הכל כדי שלכם, כן לכם, יהיה יתרון יחסי על האחרים"). דרך אגב בקשר לחוברות, אני לא מצאתי אותן מועילות. פתרת את "מוח חריף" במקרה? עכשיו, האם אי פעם, תראי כאלו שאלות בבחינה? לעולם לא. זה תרגול ברמה מגוחכת לעיתים, שכשאתה פותר, אתה אומר באותה נשימה (וגם המדריך) כזה דבר אני לא אראה בפסיכומטרי. לא אחת גם נאמר בשקט בשקט שאם ניתן לשלב תרגול מאי אלו מכונים לעשות כן (עם המלצה לחומרים מסוימים). קידום יכולה לעשות קורסים נהדרים ביחסי ציבור, לא הרבה מעבר.

קודם כל לא עשיתי קידום אישי

ואני מדברת על מועדון 700. דבר שני אני כן רואה תועלת בדברים מבחינת קשה באימונים קל בקרב, מה גם שהמדריך שלי אמר לכולנו מראש ששאלות כאלה לא יופיעו בבחינה או אחת שתיים אם המרכז הארצי יקום על צד שמאל... זאת לא הייתה אפילו חוברת חובה.

johngalt2

New member
וחוץ מזה,

הגישה של "קשה באימונים, קל בקרב" די הוכיחה את עצמה אצלי עד היום. אני מסתדר עם הגישה הזאת לא רע.

עצה יקרה, תבטל את קידום

פשוט אין טעם. בשנה שעברה עוד הייתה זיקה לחומר שלהם ולבחינה, אבל באפריל האחרון חטפתי כזה שוק מרמת הבחינה. שתבין, רמת הכמותי ממש שונה ממה שמוצג בקידום, ולא שהיא יותר פשוטה. היא פשוט שונה. יש דגשים שמהותיים לבחינה שקידום פשוט לא עוברים עליהם. על המילולי אין מה לדבר, המילולי של קידום יותר פשוט מזה של הבחינה בכמה רמות. ולכן, ממש לא שווה הקורס הזה.

natalysh

New member
אמנם אני גם מהמצדדים של היי קיו

ולא מאוהדי קידום, אבל לגבי גישת "קשה באימונים - קבל בקרב", לטעמי זו גישה טובה שנכונה לא רק לקידום אלא גם במכונים אחרים. אני את הקורס שלי עשיתי בהיי קיו ויש לי כמעט רק דברים טובים להגיד עליהם, במיוחד על הקריעה שהייתה לאורך כל הקורס, שבאמת גרמה לי לחשוב שאני אקבל בפסיכו' 600 כי הסימולציות והתרגילים היו קשים מאוד עד נוראיים, מה שבאמת הקל במבחן הפסיכומטרי, בו הרגשתי שכמעט הכל פשוט משחק ילדים לעומת הסימולציות הנוראיות שעברתי. ובסוף זה גם הוכיח את עצמו. זה שאת יודעת לפתור דברים קשים לא אומר שאת הולך ליישם את אותן השיטות על כל התרגילים - כל אחד מוצא את הנישה שלו ופותר את התרגילים לפי איך שהוא יודע. אני יכולה להעיד כי בפרק הכמותי לא לקחתי כמעט אף טיפ שלימדו אותנו בקורס כי מצאתי אותם מעכבים. לעומת זאת - בעברית למדנו טריקים שעשו לי רק טוב

johngalt2

New member
ככה אני אוהב.

שקורעים אותי בקורס ואז אני מרגיש שהמבחן הוא משחק ילדים. וחוץ מזה, הידע הבסיסי שלי במתמטיקה הוא טוב מאוד. אני גם די אוהב מתמטיקה ומסתדר איתה יופי. מה שהוריד לי ניקוד זה לחץ הזמן - כשאני לחוץ בזמן אני מתחיל לעשות שטויות, לאבד מינוסים וכו', וזה גורם לי לטעויות (אני בטוח שזה יעבור לי עד שאני אתחיל לטפל בחולים). ככה שלא נראה לי שהטריקים ישפיעו עלי לרעה - אני פשוט אשתמש בהם רק כשאני צריך.

נכון שגם בהייקיו יש תרגול קשה

אבל האחוז שלו מתוך כלל התרגול הוא לא גדול, והתרגילים הקשים די תואמים את התרגילים הקשים שיש בפסיכומטרי עצמו. בקורסים שאני עשיתי בהייקיו, דווקא הרמה שלי השתפרה במהלך הקורס והסימולציות האחרונות ניבאו די טוב את הציון שלי בבחינה. בבחינה עצמה גם הרגשתי כאילו שאני עושה עוד סימולציה של הייקיו, מה שגרם לי להיות קצת יותר רגועה. בקידום, לפי מה שאני מכירה, רוב התרגול הוא קשה, וזה מרגיל אותך לרמה מסוימת של בחינה. כשאת באה לגשת לבחינה ברמה של הפסיכומטרי, את חוטפת הלם, כי זה לא מה שאת רגילה אליו. זה מעדויות של אנשים בפורום פסיכומטרי שחלקם תרגלו את החומר של כל המכונים.

natalysh

New member
אני לא מסכימה...

אצלי בקורס לכל אורכו היו הרבה דם יזע ודמעות... שבוע לפני הבחינה הסימולציה נבאה לי 638. מיותר לציין שהציון שלי היה רחוק מאוד מכך. בכלל, באף סימולציה לא עברתי את ה-700, ובסוף הצלחתי, כאשר חברים שלי שעשו בקידום היו בשאננות כי בכל הסימולציות הם דווקא קיבלו 730 ו-750. בסוף הם אלו שקיבלו ציון קרוב יותר ל-638...

johngalt2

New member
המצב עד כדי כך גרוע?

אתם רוצים להגיד לי שיש סיכוי שהקורס בקידום ישפיע בצורה כזו משמעותית על הציון שלי? נראה לי שהקורס לא מסוגל להשפיע עד כדי כך. בסופו של דבר זה תלוי ביכולת האישית שלי ובמה מה שאני מוציא ממנו. תקנו אותי אם אני טועה.

למעלה