השפעה של לימודים קודמים על קבלה

ברור שלא הכל תלוי בקורס

אבל לשפר ציון של מעל 700 זה ממש לא קל, ואם אתה מקבל הכנה לא נכונה, אז כן, זה עלול לפגוע לך בציון.

דרך אגב...

איך למדת לפסיכומטרי הראשון

johngalt2

New member
עשיתי קורס

באנקורי, אם אני לא טועה. זה היה לפני הצבא. השקעתי בו, אבל לא יותר מדי. בטח לא כמו שאני מתכוון להשקיע עכשיו (אז לא ידעתי בכלל מה אני רוצה ללמוד).

johngalt2

New member
הדבר היחיד שממש הוריד לי ניקוד

זה העובדה שהייתי עושה טעויות דביליות בכמותי כשהיה לי לחץ זמן. אם הקורס יעזור לי לפתור את הבעיה הזו - מבחינתי הוא עונה על הצרכים שלי ב- 100%.

זה כבר יותר תלוי במדריך

מאשר בקורס עצמו. אולי כדאי שתבקש קצת המלצות על מדריכים של מועדון 700. כמה עצות לפתרון של הבעיה הזאת:
יש מה שנקרא פתרון ספיראלי. מי שמלמד את השיטה הזאת היה המדריך שלי בקורס האחרון שעשיתי בהייקיו. זה עזר לי להוריד קצת את כמות הטעויות הקטנות והמעצבנות שהיו לי בכמותי.
משהו שחשבתי עליו לבד כשלמדתי לפסיכומטרי האחרון: בשבוע הראשון של הלימודים לאותו מועד, פשוט ישבתי ופתרתי ספר שלם של תרגילים קטנים של חיבור, חיסור, כפל וחילוק. לפני זה הייתי רגילה לעשות את כל החישובים הקטנים האלה בראש, מה שהוביל לטעות פה ושם. אחרי התרגול הזה, חישבתי באותה מהירות, אבל כתבתי את כל החישובים על הבחינה, וכמות הטעויות שלי ירדה.
זה אמנם כתוב גם בפתרון הספיראלי, אבל זה מאוד עוזר גם בלעדיו: בשאלות של כמותי ושל היגיון, לסמן את השורה האחרונה של השאלה, שבה כתוב מה צריך למצוא. זה עוזר לך לשים לב שאתה באמת מוצא את מה שביקשו ולא משהו אחר. ובאופן כללי עצות בלמידה לפסיכומטרי:
תיכנס לפורום פסיכומטרי מדי פעם. יש שם מידע ועצות שלפעמים לא מוצאים בשום מקום אחר. זו גם קבוצת תמיכה לא רעה כנמאס לך מהפסיכומטרי וכל מה שאתה רוצה זה לשרוף את הספרים ולטוס להוואי.
אל תתיש את עצמך יותר מדי, כדי שלא תגיע עייף לבחינה. אם אתה רואה שאתה מתחיל להיות יותר מדי לחוץ, והתרגול לא עוזר לך להתקדם, קח יום חופש, בלי לימודים בכלל.
אל תזניח את שני החלקים האחרים של הפסיכומטרי. אתה ברמה טובה בשניהם וחבל שהיא תרד. תקרא כמה שיותר באנגלית, לא משנה מה: ספרים, עיתונים, מילים של שירים, כתוביות בתכניות טלויזיה, העיקר לתרגל כמה שיותר אנגלית. במילולי תשנן את המילים כמה שיותר. אוצר המילים מהווה חלק גדול מאוד מהפרק הזה. וואו, יצא ארוך... מקווה שהיה לך כוח לקרוא את הכל. בכל אופן, אני מקווה שלא משנה עם איזה קורס תלמד, תצליח לשפר מספיק כדי להתקבל. ותזכור, אם אתה צריך איזושהי עצה, עזרה או כל דבר אחר, אנחנו כאן בדיוק בשביל זה

Y a n i B

New member
הפיתרון הספיראלי יצא מהאופנה

ולעומתו, הפיתרון האליפטי רץ עכשיו חזק מאוד!

johngalt2

New member
תודה רבה...

אני חייב לומר, אני ממש מופתע לטובה מהרצון שלך ושל כל החבר'ה פה לעזור. הלוואי שגם בפקולטה יהיו אנשים כאלו... זו למעשה אחת הסיבות שבגללן אני רציתי ללמוד רפואה מלכתחילה - להיות בחברה של אנשים שיכולים ללכת בקלות לעבוד בהיי-טק ולהרוויח פי 3 עם חצי מהמאמץ, ובכל זאת בוחרים ברפואה.

כמובן שלא

אני יכולה לדבר רק מתוך הנסיון הצנוע שלי- קורס קידום תיכון. הרגשתי שהתרגול שם ענה בדיוק לצרכים שלי, והסימולציות היו ברמה גבוהה מהפסיומטרי עצמו. בסופו של דבר, קיבלתי 50 נקודות יותר מהסימולציה האחרונה, וכך גם רבים מחברי לקורס. ראיתי קצת מהחומר של קידום 700- והוא נראה מצויין. נראה לי שהעיקר הוא מידת ההשקעה שלך בהכנה, למרות גם אני, אם כבר משקיעים הרבה כסף בקורס- הייתי הולכת לההי קיו או ליואל גבע.

johngalt2

New member
יכול להיות שזה גם עניין של התאמה

אישית - כל בן אדם והסגנון שהוא מצליח איתו. יכול להיות שיש אנשים שלא מסתדרים אם זה שנותנים להם הרבה טריקים כי זה מבלבל אותם, או שנותנים להם מבחנים מאוד קשים, ולאחרים זה דווקא עוזר. מה שנאמר כאן קודם - שהרמה של התרגול המילולי נמוכה מדי - זה כבר בטוח לא טוב. אבל שוב, אני יכול פשוט להשתמש בנוסף בחומר של יואל גבע והייקיו.

morancho1

New member
אהלן../images/Emo13.gif

קראתי את כל השרשור הענק שהתפתח פה:) קבל את עצתי הצנועה, של מי שלמדה את המיבחן הזה מספיק בשביל לשבור אותו אח"כ.. 1. אם הוצאת ציון 709 באנקורי תיכון, אתה יכול להגיע למעל 760 בפעם הזאת. אני אומרת את זה בגלל שהרמה של הקורס ידועה כנמוכה יחסית, מה שמראה שיש לך גישה טובה לסוג מיבחן הזה. 2. קידום700 הוא קורס לא רע. יש לא מעט אנשים שמקבלים בו ציונים גבוהים (740).אבל יש בו גם אנשים שהציון יורד בקורס, בגלל תשומת הלב הלא נכונה שמחולקת לנושאים שם. (יתר תשומת לב על טכניקות פתירה שכלל לא מיושמות בבחינה בכמותי, בניגוד למיעוט מכעיס של תשומת לב לחלק המילולי של הבחינה). קח את העצה שלי: מילולי תלמד מיואל גבע. ספר חדש עולה 50 שקל אם יש אנשים שאתה מכיר שלמדו שם הם יכולים להשיג זאת עבורך. אם לא, בטוח יש אנשים שמוכרים ספר ורק צריך למחוק אותו. שווה מאוד את ההשקעה. המרכז הארצי שינה מעט את גישתו לתחום המילולי. ממה שאני יודעת, קידום הרבה מאחור (זה מה שקורה שזורקים את כל התקציב על פירסום אדיוטי), ויואל גבע מובילים, ובגדול. 3. הבנתי מדברייך שאתה מחבב מתמטיקה.. זה יכול גם להוות מכשול אם במקום לפתור תתחיל להעריץ את התרגיל ולסגוד לו:) עדיף לפתור פשוט ולהמשיך הלאה. אין תרגילים קשים בפסיכומטרי, זה ידוע. 4. לגבי לחץ של זמן..אין דבר כזה. לחץ של זמן קורה למי שלא תירגל מספיק או לא תירגל נכון. אני לא אומרת שיש לך זמן לצייר פרחים ואנשים בדף הבחינה, אבל בהחלט מספיק זמן לפתור ונכון. אל תתרץ טעויות ב"לחץ של זמן". תחשוב מה התחומים שיותר בעייתים עבורך, ותחרוש עד שתשבור אותם. 5. אכן בקומונה אנשים מדהימים, נותר לי רק לקוות שאנחנו לא "נווה מדבר" ושיש אנשים נוספים מהתחום שנכונים לעזור כמו החבר'ה פה. 6. המון בהצלחה, אם יש לך שאלות נופסות נשמח לעזור.

johngalt2

New member
מעל 760 נשמע אחלה.

מהפה שלך לאלי הפסיכומטרי. ואני אשתדל לא לסגוד לתרגילים. ד"א, אמרת ששברת את המבחן, אבל בדף שלך היה כצוב שאת מנסה להתקבל. אפשר לשאול כמה קיבלת?

בדיוק

אז אם מתאים לך הסגנון הזה, לא ככ קריטי שתחליף קורס. וכן, עוד חומר זה תמיד טוב. המון בהצלחה!

lernery

New member
יש לי עצה שונה לחלוטין

קודם כל, אומרים ש-קשה לשפר פסיכומטרי גבוה. זה נכון באופן כללי, אבל מחלוקה של המרכיבים אצלך בציון אפשר לראות שיש חוסר איזון בולט, כלומר רק הכמותי (כמה קיבלת בו?) נמוך. כאשר יש רק מרכיב אחד שהוא נמוך יחסית ואותו צריך לשפר, היכולת לשפר היא הרבה יותר גבוהה. גם לגבי המתמטיקה - כן, זה שהתעסקת עם תרגילים בחודשים האחרונים עוזר מאוד. תלוי כמובן איך פתרת את הבגרות, האם פתרת כמו תוכי ב"שיטות" של ספרי הכנה לבגרות או שהשתדלת להעמיק בהיגיון הבסיסי. אם כן, אז גם כן מצבך די טוב. עשיתי פסיכומטרי לפני שנתיים, קידום בכל מקרה התאימו אז מאוד, לפחות בכמותי, לשאלות שהיו. תעשה טובה לעצמך, אל תקשיב למי שאומר לך "הייקיו דומים מאוד לשאלות במבחן" או "קידום ממש קלעו למילולי" וכו', כי מה שקורה הוא שכל המכונים פשוט מנסים לעקוב אחרי השאלות שיש בפסיכומטרי, בעוד שהשאלות לא קבועות ויכולות להשתנות בצורה די רצינית מפרק לפרק ובודאי ממבחן למבחן, ואדם אחד שקיבל מבחן שונה ממה שחיפש - מאוד לא מייצג. מאידך, גישת ה"קשה באימונים קל בקרב", אם זו הגישה שאתה מאמין בה, תפורה בדיוק על הגישה של קידום, ולדעתי בהחלט ניתן להצליח איתה. הכל תלוי בצורת החשיבה שלך. יש אנשים שכדי להשתפר בפסיכומטרי לומדים אלף ואחת "שיטות", רעיונות, וכו' וכו' יש אנשים שלעומת זאת פשוט משפרים את היכולת המתמטית עצמה, בלי קשר לשיטות. כאן השיפור מתחלק לשלושה חלקים: א. היכרות עם סוגי תרגילים - כדאי מאוד לא להיות מופתעים משאלות בפסיכומטרי, שאין ספק שהיית פותר אותן לבד אבל תצטרך לבזבז דקה-שתיים כדי לחשוב מה לעשות. זה לא אומר להיות רובוט, כמו שבחלק מהמכונים ממליצים. להיות רובוט זה טוב בשביל מי שרוצה להגיע עד 700. זה אומר שאחרי שראית את התרגיל כמה פעמים, הוא ברור לך בדיוק כמו תרגיל כפל וחילוק, ולכן הוא לא בעייתי בשבילך, כמו כל דבר שעשית כמה פעמים בחיים שלך. זה לחלוטין לא אומר שאתה זוכר *משהו* בעל פה. זה אומר שזה נמצא בתוך-תוכך, בדיוק כמו שכדי לקרוא מילים בעברית אתה לא זוכר "שיטות". ב. דייקנות - כלומר לא להתבלבל עם מינוסים פלוסים וכו', סדר בתרגיל - כל מה שנקרא טעויות חישוב. כאן תרגילים קשים מאוד יכולים לעזור לך, במיוחד אם הם מתוסבכים, כי הם ירגילו אותך לדייק. אני מאמין שגם אתה בעצמך תתרגל לעשות את זה אם תתמיד מספיק. עוד משהו - תנסה לעשות תרגילים בעל פה, זה די קשה בהתחלה אבל זה משפר את הדייקנות פלאים. ועוד שתי עצות נגד טעויות - קודם כל תנסה להגיע לכל פתרון בכמה דרכים, כדי לבדוק. ועצה שניה - אל תסתכל על הפתרונות לפני שהגעת לתשובה הנכונה. להסתכל על הפתרונות זאת "שיטה" בשביל אנשים שחלשים יחסית במתמטיקה והטעויות של הדייקנות זניחות אצלם לעומת הזמן שייקח להם לפתור את התרגיל. אם אתה רוצה להיות טוב, המצב צריך להיות הפוך, ואז עדיף לך לבזבז עוד שניה וחצי כדי לדעת שצדקת. ג. אל תקרא "שיטות" של מכונים לפתרון תרגילים, או שתקרא אבל אל תנסה ממש להפנים. בעיקרון, עדיף שתתמודד עם תרגילים לבד, תפתור אותן בצורה שנראה לך הגיוני לפתור, ורק אחר כך תקרא קצת "שיטות" של מכונים. אם ייקח לך יותר זמן לפתור את זה בעצמך בלי ה"שיטות", הרי שזהו רווח נטו שלך, מכיוון שהרעיון הבסיסי של התרגיל מחלחל לראש הרבה יותר טוב כאשר אתה מפתח את השיטה ולא קורא משהו שהכינו לפניך (כתבתי קצת חוברות להכנה לפסיכומטרי, והייתי צריך לכתוב גם תשובות - וזה ממש ככה). ההבנה שאתה מקבל במהלך פיתוח ה"שיטות" שלך שווה הרבה יותר מכל "שיטה" שתמצא. אני בכוונה כותב במרכאות, בלי שבסופו של דבר אלו לא "שיטות" אלא פשוט הדרך הנורמלית לפתרון התרגיל. לגבי הקורס עצמו, והמדריכים וכו' - לדעתי הם למל"מים בשבילך. לא מועילים ולא מזיקים. באופן כללי, אני אפילו חושב שמיותר שהחלטת לקחת קורס, מספיק לך החומר. כמו שאמרתי, מירב הניסיון ה"איכותי" מושג כתוצאה מפתרון עצמי של תרגילים, ולא מהסברים כאלה ואחרים של מדריכים, המשולים לספר מדבר, במיוחד כשכבר עשית קורס אחד, ובאנגלית ומילולי אתה לא זקוק לשיפור. החומר של קידום הוא הכי מאתגר מבחינת רמת השאלות, מבין קידום, יואל גבע ואנקורי, שאותם אני מכיר. שמעתי (מסמנכ"ל לשעבר של הייקיו, שהיה הבוס שלי) שגם הייקיו די קשה - אז אני מציע לך לשלב את הייקיו וקידום. יש תלמידים שעדיף להם להתמקד ביואל גבע, אבל לפי הפרופיל שלך - זה מה שנראה לי. בהצלחה.

מסכים עם הכל פרט ל-

"תעשה טובה לעצמך, אל תקשיב למי שאומר לך "הייקיו דומים מאוד לשאלות במבחן" או "קידום ממש קלעו למילולי" וכו', כי מה שקורה הוא שכל המכונים פשוט מנסים לעקוב אחרי השאלות שיש בפסיכומטרי". אני עוקב אחרי נבחני פסיכומטרי כבר הרבה זמן(מעל שנה), כמעט בכל מועד הדעה הרווחת היא שקידום פשוט ל-א קולעים, הכמותי שלהם מוזר וקשה, המילולי קל ולא מדוייק, האנגלית קשה מאוד ולא קשורה. לי אין שום אינטרס לצאת נגד קידום, אבל גם אם ישלמו לי כסף אני לא אתרגל מהחומר שלהם. כנראה שלפני שנתיים הם קלעו, אבל עכשיו השתנו פני הדברים, כמו שאמרת-המבחנים משתנים מעת לעת. העיניין של המודיעין אכן קיים בכל המכונים, אבל חלקם משקיעים יותר וחלקם פחות, יכול להיות שלקידום יש מודיעין אבל החומר שלהם נשאר לא-מעודכן ברובו, ככה שמעט תרגילים 'מעודכנים' לא יעשו את העבודה. אחרי שלושה מועדים שעשיתי, ולא מעט תרגילים מן המכונים השונים, אני יכול להמליץ בחום על חומרים של היי קיו(בעיקר כמותי ואנגלית), ושל גבע(בעיקר מילולי), ובנוסף-להתרחק מקידום כמו מאש.

lernery

New member
את החומר של הייקיו אני לא מכיר

לגבי יואל גבע - הרעיון הבסיסי שלהם הוא לתת לך לתרגל שוב ושוב את התרגילים *בערך* ברמה שתהיה במבחן. זה לא מספיק טוב, לפחות אם לא מתרגלים *המון*, כדי להתקרב ל-150. לטעמי, אם אתה מספיק חזק בתחום ומספיק מלא אמביציה ולא-אימבציל, עדיף תרגילים קשים וארוכים, שלעומתם יהיה לך קל בהרבה בתרגילים במבחן, במיוחד אם זה הנושא היחיד שאתה מתכנן להשקיע בו. בסופו של דבר במתמטיקה אי אפשר להמציא את הגלגל ואין כל כך סוגי שאלות חדשות (גם באנגלית, למעשה) בניגוד לעברית ששם כל בוקר וערב משנים את השאלות.

למעלה