יש לי עצה שונה לחלוטין
קודם כל, אומרים ש-קשה לשפר פסיכומטרי גבוה. זה נכון באופן כללי, אבל מחלוקה של המרכיבים אצלך בציון אפשר לראות שיש חוסר איזון בולט, כלומר רק הכמותי (כמה קיבלת בו?) נמוך. כאשר יש רק מרכיב אחד שהוא נמוך יחסית ואותו צריך לשפר, היכולת לשפר היא הרבה יותר גבוהה. גם לגבי המתמטיקה - כן, זה שהתעסקת עם תרגילים בחודשים האחרונים עוזר מאוד. תלוי כמובן איך פתרת את הבגרות, האם פתרת כמו תוכי ב"שיטות" של ספרי הכנה לבגרות או שהשתדלת להעמיק בהיגיון הבסיסי. אם כן, אז גם כן מצבך די טוב. עשיתי פסיכומטרי לפני שנתיים, קידום בכל מקרה התאימו אז מאוד, לפחות בכמותי, לשאלות שהיו. תעשה טובה לעצמך, אל תקשיב למי שאומר לך "הייקיו דומים מאוד לשאלות במבחן" או "קידום ממש קלעו למילולי" וכו', כי מה שקורה הוא שכל המכונים פשוט מנסים לעקוב אחרי השאלות שיש בפסיכומטרי, בעוד שהשאלות לא קבועות ויכולות להשתנות בצורה די רצינית מפרק לפרק ובודאי ממבחן למבחן, ואדם אחד שקיבל מבחן שונה ממה שחיפש - מאוד לא מייצג. מאידך, גישת ה"קשה באימונים קל בקרב", אם זו הגישה שאתה מאמין בה, תפורה בדיוק על הגישה של קידום, ולדעתי בהחלט ניתן להצליח איתה. הכל תלוי בצורת החשיבה שלך. יש אנשים שכדי להשתפר בפסיכומטרי לומדים אלף ואחת "שיטות", רעיונות, וכו' וכו' יש אנשים שלעומת זאת פשוט משפרים את היכולת המתמטית עצמה, בלי קשר לשיטות. כאן השיפור מתחלק לשלושה חלקים: א. היכרות עם סוגי תרגילים - כדאי מאוד לא להיות מופתעים משאלות בפסיכומטרי, שאין ספק שהיית פותר אותן לבד אבל תצטרך לבזבז דקה-שתיים כדי לחשוב מה לעשות. זה לא אומר להיות רובוט, כמו שבחלק מהמכונים ממליצים. להיות רובוט זה טוב בשביל מי שרוצה להגיע עד 700. זה אומר שאחרי שראית את התרגיל כמה פעמים, הוא ברור לך בדיוק כמו תרגיל כפל וחילוק, ולכן הוא לא בעייתי בשבילך, כמו כל דבר שעשית כמה פעמים בחיים שלך. זה לחלוטין לא אומר שאתה זוכר *משהו* בעל פה. זה אומר שזה נמצא בתוך-תוכך, בדיוק כמו שכדי לקרוא מילים בעברית אתה לא זוכר "שיטות". ב. דייקנות - כלומר לא להתבלבל עם מינוסים פלוסים וכו', סדר בתרגיל - כל מה שנקרא טעויות חישוב. כאן תרגילים קשים מאוד יכולים לעזור לך, במיוחד אם הם מתוסבכים, כי הם ירגילו אותך לדייק. אני מאמין שגם אתה בעצמך תתרגל לעשות את זה אם תתמיד מספיק. עוד משהו - תנסה לעשות תרגילים בעל פה, זה די קשה בהתחלה אבל זה משפר את הדייקנות פלאים. ועוד שתי עצות נגד טעויות - קודם כל תנסה להגיע לכל פתרון בכמה דרכים, כדי לבדוק. ועצה שניה - אל תסתכל על הפתרונות לפני שהגעת לתשובה הנכונה. להסתכל על הפתרונות זאת "שיטה" בשביל אנשים שחלשים יחסית במתמטיקה והטעויות של הדייקנות זניחות אצלם לעומת הזמן שייקח להם לפתור את התרגיל. אם אתה רוצה להיות טוב, המצב צריך להיות הפוך, ואז עדיף לך לבזבז עוד שניה וחצי כדי לדעת שצדקת. ג. אל תקרא "שיטות" של מכונים לפתרון תרגילים, או שתקרא אבל אל תנסה ממש להפנים. בעיקרון, עדיף שתתמודד עם תרגילים לבד, תפתור אותן בצורה שנראה לך הגיוני לפתור, ורק אחר כך תקרא קצת "שיטות" של מכונים. אם ייקח לך יותר זמן לפתור את זה בעצמך בלי ה"שיטות", הרי שזהו רווח נטו שלך, מכיוון שהרעיון הבסיסי של התרגיל מחלחל לראש הרבה יותר טוב כאשר אתה מפתח את השיטה ולא קורא משהו שהכינו לפניך (כתבתי קצת חוברות להכנה לפסיכומטרי, והייתי צריך לכתוב גם תשובות - וזה ממש ככה). ההבנה שאתה מקבל במהלך פיתוח ה"שיטות" שלך שווה הרבה יותר מכל "שיטה" שתמצא. אני בכוונה כותב במרכאות, בלי שבסופו של דבר אלו לא "שיטות" אלא פשוט הדרך הנורמלית לפתרון התרגיל. לגבי הקורס עצמו, והמדריכים וכו' - לדעתי הם למל"מים בשבילך. לא מועילים ולא מזיקים. באופן כללי, אני אפילו חושב שמיותר שהחלטת לקחת קורס, מספיק לך החומר. כמו שאמרתי, מירב הניסיון ה"איכותי" מושג כתוצאה מפתרון עצמי של תרגילים, ולא מהסברים כאלה ואחרים של מדריכים, המשולים לספר מדבר, במיוחד כשכבר עשית קורס אחד, ובאנגלית ומילולי אתה לא זקוק לשיפור. החומר של קידום הוא הכי מאתגר מבחינת רמת השאלות, מבין קידום, יואל גבע ואנקורי, שאותם אני מכיר. שמעתי (מסמנכ"ל לשעבר של הייקיו, שהיה הבוס שלי) שגם הייקיו די קשה - אז אני מציע לך לשלב את הייקיו וקידום. יש תלמידים שעדיף להם להתמקד ביואל גבע, אבל לפי הפרופיל שלך - זה מה שנראה לי. בהצלחה.