התאבדות - לגיטימי או לא?

Berethor

New member
כן זה מתוך Dawn of War

במתרחש ביקום של Warhammer 40000(שהיה עוד לפני משחק מחשב). אחלה משחק ואחלה עלילה ודיאלוגים יש בין קטעי האקשן. הנה עוד שני וידאו שאולי תאהב.

http://www.youtube.com/watch?v=vn79FQ7CdPQ

http://www.youtube.com/watch?v=AwcIrJJyjxY

einat162

New member
זכותו של כל אדם *לבחור*

ואם הוא רוצה- שיהרוג את עצמו.
זה גם אלמנט של אומץ - כי הרבה מתאבדים מתחרטים תוך כדי (חלק שורדים כדי לספר).
אני כן נגד אלו שמתוך יאוש על מצב ספציפי "לוקחים איתם עוד כמה על הדרך" (זוג שהתגרש והבעל רוצח את האישה והילדים, מחבלים מתאבדים ששוטפים להם את המוח ומבטיחים להם שבעולם הבא יחכו להם 70 בתולות, אנשים שיוצאים למסע הרג עם רובה ומתאבדים אח"כ, וכו').

אח של מישהי שעבדה איתי התאבד, הוא אומנם היה עם בעיות דיכאון מאובחנות- אבל ראבק זה בחירה שלו! (הכימיה הטבעית שלו במוח הכתיבה את ההתנהגות? בסדר, אז הכתיבה- זה עדיין בחירה שהוא עשה!).
לא מאמינה בקשקושים של לא להתאבד- כי אח"כ המשפחה נשארת מאחור וכו' וכו' - זה שווה ערך מבחינתי לאותה שטיפת מוח של טרוריסטים או אנשי דת למינהם (כן / לא לעשות משהו ספציפי כי אז....). מי שרוצה למות- למה שיהיה אכפת לו מה ישאר אחריו? הרי מאותו "אחריו" הוא רוצה להיפטר.

אי אפשר מבחינתי להתייחס לסוגייה כזאת שעוסקת במוות - בלי להתייחס לסוגייה אחרת :
הפלות - בעד או נגד.
אני בעד, ואני מצערת שאנחנו חיים בחברה שמוגבלת ע"י הדת ושמרנות. למה להרוס חיים של מישהי שלא מוכנה לאימהות?! (אם בגלל אונס ואם בגלל טעות), גם מסירה לאימוץ זה התעללות באמא לדעתי (ההריון עצמו, הידיעה שהילד/ה "שם").
מעצבן אותי לראות זוג חברים שנכנס להריון "בטעות" ואז במקום לעשות הפלה- הולכים לחתונה.
נראה שהדעה הרווחת זה שזוג שנכנס להריון בטעות לא יפיל- אלא "הם היו ביחד כבר שנה וקצת אז יאללה מתחתנים".
?! WTF
אני לא יודעת אם הגישה הזאת היתה נשארת כ"כ אם היתה אופציה נגישה יותר להפלה- אבל צריכה להיות האופציה להחליט.
אי אפשר לפזר סיסמאות נאורות של "זכות האישה על גופה" כל עוד אין את האופציה הזאת בתור דבר נגיש.

TDKR

New member
לא חלק מתחרטים, כולם מתחרטים.

פשוט יש את אלו שלא זוכים להתחרט.

einat162

New member
*את זה* אי אפשר לדעת באמת

אם כבר, במקרים של חנק או עירפול חושים כימי - הפסקת החמצן למוח יכולה לגרום להרגשה טובה (ולהרגיע פחד וחשש).

einat162

New member
לא לזה התייחסתי - אלא

לזה שלפעמים הפחד (ההתחרטות) "מושתק".

הפלה זו דווקא אופציה מאוד נגישה למיטב ידיעתי

חברה שלי אחרי 4 שנים של זוגיות הפילה רק כי התזמון לא התאים. עכשיו אחרי 10 שנים היא רק מתחתנת חחח.
הריון בטעות מוביל לחתונה מ2 סיבות:
1. למישהי עם קירבת דם (אחות לצורך העניין) היו קשיים בהפריה
2. לחץ חברתי\תרבותי

בכלליות? לא מאמינה שיש בכלל דבר כזה הריון בטעות
יכול להיות שקורה אולי שגלולה לא עובדת, א-ב-ל זה קורה יותר מדיי פעמים

raptor89

New member
תופתעי לגלות שהפלה היא ממש לא נגישה בישראל

את יכולה לעיין בחוק העונשין (כן, עד כמה שזה מגוחך, הפסקת היריון מופיעה כעבירה פלילית) סעיפים 313-321 ולהיווכח בעצמך.
צריך שיתקיימו תנאים מאוד ספציפיים כדי שיאושר לאישה להפיל.

Palindrome

New member
יש פער די משמעותי בין החוק היבש

לבין מה שקורה בפועל בועדת הפלות.

raptor89

New member
נכון

והפער הזה, לפחות מהמקרים שאני מכיר, הוא לרעת הנשים שרוצות להפיל.

וגם אם לא, למה צריך וועדה בשביל לאשר למישהי להפסיק היריון שהיא לא רוצה?

לא כזה קשה להוכיח שיש נזק נפשי בעקבות זה

חוצמזה שמדובר באנשים שנמצאים בועדה- הם יודעים יפה מאוד שבן אדם צלול שיודע שהוא לא יכול לממן ילד, אין שום סיבה שבעולם לעשות עוול לאותו תינוק.

raptor89

New member
נחמד להגיד

אבל מה תגידי לאותן נשים שלא אישרו להן להפיל? שיזרקו את התינוק?
גם אם אחוז הסירובים קטן, הטענה שלי היא נגד עצם קיום הוועדה מלכתחילה.

שישלחו לאימוץ

יש מספיק אנשים שיהיו מאושרים לקבל את התינוק הזה ולדאוג לכל צרכיו.
לדעתי הוועדה נמצאת שם נטו בשביל הבקרה על הנושא.
בחיים שלי לא שמעתי על מישהי שסירבו לה הפלה.

raptor89

New member
אז אני שמח בשביל הנשים שאת מכירה.

באמת.

רק שתדעי שב-2010 היו 264 נשים שסירבו להן הפלה (לפי נתוני הלמ"ס).
אני מזמין אותך להגיד לאותן נשים למסור את הילדים שלהן לאימוץ.

246 מתוך כמה? וכמה הריונות "בטעות" לא דווחו?

אתם יכולים שלא להסכים איתי, אבל לדעתי האישית מישהי שלא רוצה להיכנס להריון תעשה הכל כדי למנוע את ההריון. אם כל מה שעשתה לא עזר- אז פה כבר באמת אפשר לקרוא לזה בטעות.

והנה דוגמא מלפני שנה: מישהי שאני מכירה נשואה עם שלושה ילדים שכבה עם בעלה, הם החליטו שבנתיים הם לא רוצים עוד ילדים, היא בדיוק הייתה אמורה להתחיל לקחת גלולות. קרה מה שקרה, באותו יום היא לקחה פוסטינור ולמרות זאת היא נכנסה להריון. זה הריון בטעות!!!!!!

כולכם מדברים על מקרהשל הריון קיים, אני מדברת על מניעה.

raptor89

New member
זה משנה מתוך כמה? גם סירוב אחד זה יותר מידי.

ומה קשור עניין של הריונות בטעות או לא בטעות?
התשובה שלך היא בכלל לא לעניין הטענה שאני ועינת טוענים שלפיה ועדה להפסקת היריון זה מטומטם ואין כל צורך בדבר כזה.
אין שם עניין של בקרה (כי בקרה אפשר לעשות בתהליך ההפלה עצמו שממילא מבוצע בבית חולים), אלא מאבקי דת נטו.

וברור שאנחנו מדברים על מקרה של היריון קיים, הדיון הזה הוא על הפלות. אי אפשר לעשות הפלות כשאין היריון...

ודרך אגב, מי שבאמת ובתמים דואגת לילד

תשלח אותו לאימוץ- בדיוק כמו שהורי הביולוגיים עשו. כן כן, הבנת נכון, אני מאומצת.

einat162

New member
אימוץ זה לא פתרון -

מהסיבה הפשוטה שמי שרוצה להיפטר מההריון, מקבוצת התאים שרק התחילה להתרבות, לא ממש אכפת לה.
מסירה לאימוץ = תהליך ההריון המלא של 9 חודשים שמסתיים בסימני מתיחה / צלקות ניתוח/ כאבים/ שינוי הגוף - ואז זה הפלה אמורה למנוע.

למעלה