התאבדות - לגיטימי או לא?

einat162

New member
כי יש כללכ הצגה כדי להוציא את האישור

כמו בלשכת הגיוס שחייל בא עם נמלה בקופסת גפרורים לקב"ן (סתם דוגמא מוקצנת).
יש מקרי סירוב- את לא שמעת עליהם- אבל גם במקרים שאישרו, הבנות היו צריכות לשחק כדי לעבור את הוועדה.

לא צריכה להיות ועדה רבנית- עצם קיומה הוא בעייתי.

einat162

New member
את לא מאמינה שיש הריון בטעות ?!

הבחורה שוכחת לקחת גלולה,
הזוג נסחף ברגע ושוכח קונדום (לא כולן משתמשות בגלולות באופן קבוע),
אונס,
בורות לגבי אמצעי מניעה / "לי זה לא יקרה" (בעיקר בני נוער)

יש מספיק תרחישים שזה יכול לקרות....

אגב, בת כמה חברה שלך היתה כשהיא נכנסה להריון? (במקרה של קטינים זה אחרת).

זאת לא אופציה נגישה כ"כ כי עדיין המוסד הרבני שולט - אז כן, אפשר לעשות סצנה בוועדה להפסקת הריון - אבל למה?!
עם כל עניין הגוף הדתי יש עדיין גורם של לחץ חברתי (רבנות, מסורת/ תרבות של עדה מסויימת, קרובת משפחה שהייתה לה בעיה להכנס להריון, האגודות למניעת הפלות שפשוט עוטים עליך בוועדה ובבית החולים).
נוסף על כל הנ"ל- בירוקרטיה (שגם פה, הוועדה להפסקת הריון מסבכת פרוצדורות).

Puskas

New member
בטח שיש בטעות

ראשית כל, לשכוח גלולה אחת ואפילו 5 זה לא משנה.. לא סתם רופאים אומרים לנסות להיכנס להריון רק שלושה חודשים אחרי הגלולה האחרונה..
ההשפעות שלה נשארות בגוף הרבה זמן (אצל בנות שמתמשות לפחות חודשיים-שלושה רצוף כמובן) וממשיכות להגן.
שוכחים קונדום? חסרי אחריות וזה הריון בטעות ואגב.. לא כל טיפה שנכנסת פנימה בטעות מביאה הריון..
זה לא כזה פשוט להיכנס להריון.. צריכים שהגבר ממש ישחרר עול בפנים וגם אז זה לא תמיד נקלט.

בקיצור, יש הריון בטעות אבל הוא בעיקר מטיפשות :)

einat162

New member

והיו מקרים שנבעו מבורות - כמו למשל עניין ה"לגמור בחוץ", או להסתמך יותר מידי על ימים מסויימים במחזור פוריות של האשה.

Puskas

New member
זו חתיכת טיפשות חח

להסתמך על כל מיני מיתוסים.. נשמע משהו שמתאים לחרדים

בגלל זה אני אומרת שזה לא בטעות

זה הריון עקב חוסר אחריות.
זה כמו שתאונה של אדם שנוהג בשכרות\תחת השפעת סמים היא לא "טעות"
להיכנס להריון זה לא דבר כל כך פשוט וכמו שציינתי בחורה שלוקחת גלולות כמה חודשים יכולה לפספס גלולה (ואפילו יותר) ולא יקרה באמת כלום.
להפיל זה לא כזו פרוצדורה, יש לי חברה שהפילה כי תזמון לא מתאים בחיים.

להיכנס להריון זו עבודה בפני עצמה- וגם אם עשית פדיחה, שכחת 7 גלולות ברצף, לא השתמשת בקונדום- תמיד יש פוסטינור!!!!!!!!!!!!!

Puskas

New member
סיפור ספק מצחיק ספק עצוב על פוסטינור

כשעבדתי בבית המרקחת של הסופר פארם (לפני שנה ומשהו), הגיע איזה מישהו (ראו עליו שהוא די אהבל וגם הכרתי אותו אז ידעתי שהוא אהבל),
וביקש פוסטינור.. בזמן שהרוקח הסביר לו על השימוש וההשלכות, הוא גם אמר לו שזה טוב עד 72 שעות אחרי הסקס,
הבחור שקנה את זה היה בטוח שזה ל-48 שעות אז מה הוא אמר לרוקח?
"רגע, אז אני יכול להמשיך לעשות איתה סקס למשך עוד 24 שעות ורק אז לתת לה את זה?"...

אין ספק שבורות היא שם המשחק ושהבחור לא כל כך הבין את הקונספט של קניית פוסטינור

אז זה לא בטעות- זה חוסר אחריות

באמת שזה דברים שונים.
דרך אגב- בחורה שלוקחת הרבה זמן גלולות לא תיכנס להריון בגלל שהיא פיספסה גלולה אחת.

einat162

New member
שימי לב שנתתי גם דוגמא של אונס ובורות

ששני האופציות לא מקוטלגות תחת "חוסר אחריות"- אבל כל השאר

גם כשקורה (לא עלינו) אונס- יש פוסטינור

לא באה לשפוט את הבחורה וכאלה... אבל יש דברים שקיימים עבור הדברים האלו.
במצב של אונס (אם לא ידעת) יש גם קוקטייל תרפות שנותנים נגד איידס.

einat162

New member
באמת שלא עלינו... במקרה של אונס

יש את עניין ההכחשה/ אי רצון להתמודד עם מה שקרה.
אני רק אומרת שיש מקרים שהם לא מתוכננים- החלוקה שלך ל"חוסר אריות" היא לא שחור או לבן....

למעט המקרה עצמו

גם אם עשית פדיחה, שכחת, היית ממש חמה ולא היה אכפת לך מכלום. גם כשאת בראש צלול לאחר מכן- את אמורה להבין את הטעות שעשית ולהשתמש בגלולת היום שאחרי.
במידה ומישהי חוותה טראומה נפשית על המשפחה שלה לפחות במינימום להעלות את הנושא. קשה לי להאמין שהמשטרה והרשויות לא מציעים את זה לבחורה.

הסוגיה הבעייתית היחידה בנוגע לאונס זה הגיל- ילדות קטנות לעתים לא מבינות בכלל מה קורה ומה משמעות הדברים ו"נזכרות" רק לאחר הרבה שנים באותה סיטואציה. זה המצב היחידי שאני יכולה להגיד רשמית שהבנות חפות מאחריות. א-ב-ל, בחורה שנכנסה להריון בגלל אונס תבין במהרה מה קרה... לפחות תוך 9 חודשים.
פה האחריות הבלעדית היא על הגבר, הסוטה, שצריך להימצא מסורס מאחורי סורג ובריח.

כמו שאת רואה, מדובר במקרה חריג וספציפי. אני יותר יוצאת כנגד הטענה הרווחת של הריון בטעות ונישואים שבעקבותיו. זוג אחראי לעולם יגן על עצמו מפני דברים לא רצויים.

einat162

New member
את מתעלמת ממרכיב של הכחשה

גלולת היום שאחרי אפשר לקחת 24-48 שעות אחרי (?) וכמה שיותר מהר- ככה יותר יעיל.
לפעמים המחשבה של "אני בסדר- לי זה לא יקרה" כן יכולה להשפיע על בחורה, כמו שהיא תמדוד מכנסיים ולא תגיד "שמנתי" אלא "הם התכווצו בכביסה" (ולמרות הדוגמא הבעייתית אני לא מדברת פה על גדילת היקף בעקבות הריון- אלא השטויות שאנשים משקרים לעצמם).

בעולם / מדינה מושלמת- רופאים ופסיכולוגים צריכים לייעץ ולוודא זה רצוני (הפלה) לא אנשי דת, ובטח שלא תהיה להם הסמכות לא לאשר לי.
זה הבעיה בישראל.

דרך אגב שכחתי להוסיף. על פוסטינור שמעת?

אפילו ללא מרשם רופא, רק צריך אחריות. לא יותר מזה.

einat162

New member
אחריות והכרה במציאות

כי נערה שנכנסה להריון יכולה להכחיש שאולי היא בהריון עד מעבר לטווח יעילות של פוסטינור.

בוא נעלה עוד נושא- אישה נשואה שנכנסת בטעות להריון ישר אחרי הריון ראשון (ואל תגידי שזה לא קורה- כי אני מכירה אישית אנשים). כמה מזה זה "אנחנו כבר נשואים אז זה לא בסדר להפיל- כי אולי נרצה מתישהו עוד ילד/ה" וכמה מזה זה "אני בהריון עוד פעם?! איך אני אסתדר עם שני תינוקות וחופשת לידה מהעבודה בו"ז?!"

היא יכולה להכחיש שאולי היא בהריון

היא לא יכולה להכחיש שהיא קיימה סקס לא מוגן ושעליה לנקוט בכל האמצעים הדרושים.
ובעיקר היא צריכה ללמוד לקח.

לגבי נשים נשואות- יש לי ראייה שונה לגבי זה. אני מדברת על סקס בגיל העשרה.

אני לא בטוחה עד כמה נשים נשואות עושות את המיטב על מנת לשמור על סקס בטוח.

einat162

New member
אז זהו - למה זה צריך להיות הבדל?

זה נראה לי נקודה שאנחנו לא מסכימות בה.

יחסי מין לא מוגנים = הריון (אולי לא ב 100% מהמקרים- ובטח לא בגילאים המבוגרים יותר), אבל מבחינת "טעות" (או "חוסר אחריות") זה בסופו של דבר מאוד דומה.
הנערה המתבגרת- בורות, "לי זה לא יקרה", הכחשה
האישה הנשואה - "לי זה לא יקרה" (בטח ישר אחרי הריון, בגיל כזה מבוגר 30 פלוס), ואולי גם אלמנט של הכחשה.
כל הפואנטה זה שבשני המקרים יש תינוק לא רצוי/ מתוכנן.

לגבי הנערה המתבגרת -"ובעיקר היא צריכה ללמוד לקח" - אוקיי, מסכימה- אבל עד איפה הלקח צריך להגיע?
יש חברות (מוצא) שאם נערה נכנסת להריון גם בגיל 14 --> מתחתנים
יש חברות שאין דבר כזה הפלה --> תינוק שנמסר לאימוץ
יש חברות שחייבים לשקר בהם כדי להשיג הפלה --> (אצלנו בישראל)
השורה התחתונה שהלחץ לרוב הנשים יהיה מספיק- והסביבה מוסיפה עונש נוסף (שאני נגדו).

לי זה לא יקרה זה לא בורות

כשמישהו אומר שזה לא יקרה לו הוא יודע בתוכו שייתכן מצב כזה, אם כבר חוק העונשין- זה נקרא קלות דעת.
אני לא מדברת על התוצאה, אני מדברת על הסיבה להריון מלכתחילה. את כבר קפצת ללידה.
אני מדברת על מניעה, את מדברת על מה לעשות אם נכנסים להריון.

הלקח צריך להגיע מזה שהיא למדה שהיא עשתה טעות ואם קונדום לא זורם לה, שתלך לקנות גלולות, או כל מיני דברים מוזרים אחרים שהמציאו עם הזמן.

einat162

New member
נכון- זאת הכחשה והפרדתי בין השניים

רשמתי בורות, ורשמתי הכחשה (כשיש הריון) אלו 2 דברים שונים.

"הלקח צריך להגיע מזה שהיא למדה שהיא עשתה טעות"- יש את הלקח של ההלקאה העצמית (עכשיו מה יהיה איתי?! איזה טעות עשיתי! אני בהיסטריה!) ויש את העונש של החברה (שרמוטה, נערים לך קשיים בדרך לחזרה לשגרה כי את כזאת, וכו').

בסופו של דבר כל הפילפול שיש לנו הוא סביב הזכות להפלה- ואני חושבת שכדי נשים יהו חופשיות באמץ - וצריכות להיות - האופציה להפלה צריכה להיות פתוחה בפניהן באופן מלא : בלי ועדת רבנים (שהדת תצא לי מהרחם!), בלי פרצופים של המשפחה- פשוט לממש את האופציה הרפואית שקיימת היום באופן מלא.

למעלה