התאבדות - לגיטימי או לא?

Black Balloon

New member

Puskas

New member
אנוכי אבל לגיטימי

אי אפשר להכריח בן אדם לחיות..

בשבילי התאבדות זה מוצא של פחדנים עם כל הכבוד לזה שצריך ימבה ביצים בשביל להביא את עצמך אל מעבר לקצה ולצלול את המוות זאת לא דרך לפתור את הבעיות שלך אלא פשוט להפיל אותן על מישהו אחר שזה לא מגיע לו לסבול ככה בגלל האנוכיות שלך .

Puskas

New member
בריאות הנפש זה תחום שלא יודעים עליו

כמעט כלום לדעתי.. זה כמו הים, 70% עוד לא גילינו.
אי אפשר לשפוט אדם שנמצא בנקודה מאוד נמוכה.

לצערי עברתי את זה עם אבא שלי ו ... אחרי שהוא עבר התמוטטות עצבים עקב תאונה בעבודה אבא שלי עלה על המרפסת ואיים לקפוץ ..
אחרי שלושה חודשי גהנום שעברנו כשהוא היה מאושפז בכפיה באברבנל תחת השגחה 7\24 הוא הבין שהוא לא היה צריך את כל החרא הזה
והיו גם שני אנשים לפני כמה שנים שעבדו בבניין לידנו (יועצי מס וביטוח פנסיוני) שהפסידו את כל הכסף של הלקוחות שלהם בהימור כושל בבורסה והתאבדו (בהפרש של שנה וחצי .. לא ביחד) בקפיצה מהגג של הבניין שלנו , אחד מהם פספס את האוטו של הבוס שלי בעשרים סנטימטרים ותאמין לי שמה שהם השאירו מאחור זה לקוחות מרוששים ומשפחות שבורות כולל שלהם כשהם עם הצרות שלהם גמרו ברגע שהמוח שלהם נמרח על האספלט ...

אני יכול גם להעיד על עצמי שהיו לי כמה פעמים שחשבתי על זה ברצינות אבל בכל פעם אמרתי לעצמי שאני לא יכול לעשות את זה למשפחה שלי והתגברתי על הצרות שלי ...

Puskas

New member
אוקיי אבל לא כולם חזקים

ואני בטוח שלמרות הכל יש נקודות נמוכות מאלו אליהן הגעת.
לא אומר שהתאבדות זה מוצא או פיתרון, זה פחדני ואנוכי אבל לגיטימי למרות זאת.

spaysi8

New member
לגיטימי אבל אגואיסטי

כי לכל בנאדם יש אנשים סביבו שיפגעו ויכאבו אם יתאבד,
אבל בסופו של דבר זוהי בחירה של הבנאדם,
אני מכירה בחורה שהתאבדה, ואני מבינה לגמרי למה במקרה שלה,
אני אישית לא חושבת שהייתי מגיעה למצב של באמת לחשוב על להרוג את עצמי- אבל אני כן מצליחה להבין איך אנשים מגיעים למצב כזה.
הלוואי שהיה דרך לגרום לבנאדם לשנות את ההסתכלות שלו על החיים- אבל ברגע שבנאדם נכנס למצב כזה שבאמת הוא לא רואה שום טעם לחיות- זוהי החלטה שלו אם להרוג את עצמו, ולא של שום בנאדם אחר.

שוב, זה עם הסתייגות כי זה מעשה מאוד אנוכי לדעתי,
אבל למשל בהמתות חסד- אני לגמרי תומכת,
למה שבנאדם יסבול שגם ככה הוא עומד למות בקרוב?

Purple Mushroom

New member
לא חוקי,ולא מוסרי.מאוד עצוב ודכאוני.

אני גם בתור אדם אופטימי ואוהב. גם בתור מהפכן של אהבה
בדימוס. וגם בתור ילד שפוחד פחד מוות מהמוות,
אני לא מאשר לך להתאבד.
"בחיים האלו יש כ"כ הרבה פוטנציאל" בגלל מה שכתבת קמה לה מהפכה של אהבה, ויש עוד הרבה ארגונים וחברות ברשת ובתחום.
הכל מתחדש, והאדם הוא יצור אינסופי, יש אינספור אפשרויות בעולם ובחיים האלו.
ומה שכתבת : תעשי עם זה משהו. תיהיי אקטיביסטית, או תצטרפי למועדון או קבוצה, שכן רוצה ויכולה לשנות את החיים האלו לטובה.
האדם הוא היצור היחידי בעולם ששם קץ לחייו. צריך להוציא את המוות מחוץ לחוק.
התאבדות זה מבחינתי סוג של מחלת נפש, כמו דיכאון. תראי מה קרה לקורט קוביין. לא חבל? יוצר כ"כ כשרוני וטוב.

ובלי קשר, זה מה שלהקת השקרנים שרו על התאבדות. (טרק מספר 3 באלבום המופת:"הבא יהיה יותר טוב" - 2007 :

Black Balloon

New member
בעייתי להגדיר אם זה לגיטימי או לא...

בכל מקרה, אני חושבת שהיה ראוי לסמן
בהודעה, בכל זאת...

Black Balloon

New member
טריגר זו אזהרה מפני תוכן שעלול

לגרום לתגובה רגשית חריפה לאנשים מסויימים (לדוג' נושאים של התאבדות/אונס/אלימות וכו').

אז שדנים ב-האם התאבדות לגיטימית או לא, זה מהווה סוג של טריגר...

tari2

New member
הי אני לא מפה

אבל חשוב לי להגיב.
קודם כ מי שלא מכיר או יודע איך אנשים שרוצים להתאבד מרגישים שלא ישפוט. ולא יגיד הוא אנוכי או אגואיסט או לא יודעת מה . זה לא יפה. החיים שלוכנראה ממש קשים אם הוא הגיע למצב כזה ,שאפילו מהמשפחה שלו לא אכפת לו.

ודבר שני, תכלס איך אנשים עושים את זה? אתם לא חושבים?כאילו זה ממש מפחיד..הרבה יותר מהחיים עצמם

Optimistic Girl

New member
דעתי

האדם הזה- חווה דיכאון אמיתי וקליני
דיכאון בהגדרה שלי=חוסר משמעות בחיים

כשאדם ימצא את המשמעות שלו לחיים
הוא ימצא אושר ושאיפה לחיות
וכשאני מדברת על למצוא- אני מתכוונת שהאדם צריך להחליט בעצמו מה הייעוד שלו בחיים, ומה התשוקה שלו

רק עכשיו ראיתי תוכנית שאמא שלי ראתה-
על נערות שפרשו מהעולם הזה למינזר אומנויות לחימה, הן סיפרו על התשוקה שלהן לדבר הזה.
הן קיבלו נדר-לא להתחתן (גם ילדים לא יהיו להן)
ולא לאכול בשר (טבעונות)

והן חיות באושר משלהן.

האדם הנל למטה בסרטון, רצה להתאבד בילדותו,
ובסוף מצא את היעוד שלו והוא שמח ומאושר
לינק
http://www.youtube.com/watch?v=S_qhurK49Mk

tari2

New member
אוח מצטערת

זה נשמע כמו ערימת בולשיט. וזה לא אישי אבל את באמת חושבת שאם את תאמרי את זה לאיזה מישהו שהחייים שלו חרא שהחיים יפים והוא בסך הכל צריך משמעות זה יעצור אותו??
החיים קשים ואיזה אמירות אופטימיות זה לא מה שיכול לעזור. יש דברים שזה יותר מזה. ומה את אומרת שכל מי שמתאבד אין לו משמעות? נו באמת... סתם שתדעי, לא עוזרים לאנשים ככה.

תופתע לגלות שזה חוקי בחו"ל...

היה איזה מישהו לפי כמה שנים למיטב זיכרוני שהיה חולה סרטן והוא ממש סבל הוא נסע לשוויץ לאיזה מכון שנועד נטו לזה, הזריקו לו רעל ואמרו קדיש.
אנשים שממש סובלים ממחלות בגיל מבוגר אני עוד יכולה להבין. אבל האדם הסביר- הצעיר, לא יכול להיות אדם סביר אם הוא מאס בחייו.

choco2602

New member
האמת שקראתי עליהם מתוך סקרנות

רציתי להבין מה הם עושים ולמה. הם בעיקרון עושים המתות חסד לאנשים שמתמודדים עם מחלות סופניות ומאסו בחיים.
אני מבינה את ההבדל כי יש מקרים שכנראה שהאדם במילא ימות וכמו שיש אנשים שאומרים "אל תשאירו אותי מחובר למכונות" יש גם אנשים שלא רוצים להיות חולים ומסכנים, אלא פשוט לגמור עם זה.

הם לא הורגים המתת חסד אנשים בריאים. סתם לידע כללי. הם בודקים את המצב הרפואי ואישורים ועניינים.

האמת שנראה לי שבאמת ציינו את זה אז בכתבה

הבנתי שזה מקום עם שם ודיי מכובד.
מה הם עושים שם עם כל הגופות?

Puskas

New member
זו המתת חסד

התאבדות זה משהו שאתה עושה לעצמך בלי עזרה של המדינה (רופא במקרה הזה)..
התאבדות חוקית בכל מקום.. המתת חסד זה משהו אחר והוא אכן חוקי במקומות בודדים :)

choco2602

New member
ד"א זה לא שונה בהרבה מחוסר טיפול

שמעתי ראיון שעשו עם ענת גוב בדיוק כשהיא קיבלה את המחלה. היא החליטה שהיא לא מוכנה לסבול כימותרפיה, וטיפולים קשים ומתישים (נפשית ופיזית) אלא פשוט נותנת לדברים לקרות מאליהם.
בגדול? זה על אותו משקל של המתת חסד.

למעלה