מישהי יקרה מאוד, חשובה לי דעתך
ואני שמחה שהצטרפת לדיון.
גם במקרה שלך, את לא מרגישה טעם בחיים. ובהרגשה אין אמת, כי מה שאת חווה כפגמים, כבר הסבירו לך כאן כמה וכמה פעמים שרובם אינם פגמים כלל, ומה שהם כן חסרונות שלך, הרי הם ככל החסרונות שיש לכל בני האדם, ויש טעם לחיות איתם ולהתאתגר מההתמודדות שהם מציבים.
כשלאדם אין רגל ואין אפשרות לתקן זאת, הוא ירצה לחיות עם רגל אחת. זה האתגר שלו, וזה בהחלט אפשרי. הוא ירצה לעשות למרות חסרון הרגל, ובעשייתו ירגיש סיפוק רב על שהצליח למרות שאין לו רגל. הוא יידע שערך עשייתו זו גבוה לאין שיעור מעשייתם של אלה שבעלי 2 רגליים.
האתגר שמציבות לך הבעיטות והדחיות והזלזול הוא להכיר בכך שאת זו שיוצרת אותן בתוך נפשך, ושביכולתך להיפטר מהן אם תרצי לוותר על האמונות שגורמות לך אותן. אין סיפוק גדול מאשר לדעת שנפטרתי מאמונות, שגרמו לי לראות אותם הדברים בצורה אחרת לגמרי ממה שאני רואה אותם היום.
אני מדברת מניסיון מוחלט, ולא תוכלי להניא אותי מדעתי, לאור ניסיוני בהיפטרות מזוויות מבט שליליות בחיי.
מאבק כלכלי מעמיד לך אתגר לנצח אותו. גם כאן נחוץ שינוי מבט ושינוי הרגשה, משום שכאשר תרגישי טוב עם עצמך, הרבה מהוצאותייך יפחתו כי לא תצטרכי בכל מיני הוצאות שנועדות להביא לך הרגשה טובה, ותוכלי להיות מרוכזת בתכנון הוצאותייך בחיסכון מירבי. ואין סיפוק גדול יותר מאשר להגיע למקסום חיסכון בהוצאות על רקע של הכנסה נמוכה (גם מבעלת ניסיון).
כמובן, גם חלק גדול מבעיות הבריאות שלך ייעלמו עם שינוי ההרגשה, והשאר ירגישו לך פשוט חיים נורמליים.
אין לנו דרך לדעת מה יהיה עד גיל 90, ולכן מה שביכולתנו הוא לראות את הקורה היום, ולחפש את הכלים ליהנות ממה שקורה ומה שיש.
חבל שאת עסוקה במה שאמרו עלייך בילדותך, וגם עסוקה בלהאמין לזה ובלחזור על זה. כל עצותי שהצעתי לך לוותר על האמונה הזו ולהימנע מלמלל אותה - לא הועילו לך, ואת עדיין מסרבת לוותר. אין לך מושג כמה אושר יפקוד אותך אם תסכימי לוותר.
אין לך מושג כמה חוויות של אושר פקדו אותי, מאז שהחלטתי לוותר על האמונה שאני מכוערת, ממנה ניזונתי עשורים שלמים. מבטי השתנה כל כך, עד שאפילו בתמונות ילדותי (שבה הייתי משוכנעת שאני מכוערת) ננסך חן עצום, ואני רואה שם יופי מקסים שמעולם לא ראיתי. ממש כאילו התמונות השתנו, שלא לדבר על ההרגשה הפנימית!