תני לי לראות אם אני מבין נכון את הסיפור:
את ובעלך הגעתם לארה"ב לשנתיים, עם איזו ויזה זמנית (מנחש שוויזת סטודנט כלשהי), כאשר חלק מתנאי הקבלה לוויזה זה להראות קשר למדינת האם, וכוונה לחזור.

אבל לכם, מן הסתם, היו כוונות אחרות -- אין לכם עכשיו, וגם לא היה לכם בעבר, שום רצון לחזור לישראל, ולכן ביצעתם פעולות בלתי הפיכות (כל מה שכתבת, למשל מכירת כל הרכוש). הרי אנשים שנוסעים לשנתיים בלבד, עם כוונה ברורה לחזור, לא עושים דבר שכזה.

עברו שנתיים, והוויזה שלכם עומדת לפקוע. בצעד ייאוש, את מנסה להירשם לאיזשהו מסלול לימודים -- רציני או לא (ניחוש שלי: האופציה השנייה), ולו בשביל לדחות במקצת את הקץ, ולהישאר עוד קצת בארה"ב.

אבל, למרבה הצער -- אחד התנאים לקבלת ויזת סטודנט זה הוכחת קשר למדינת האם וכוונה לחזור; אבל את לא יכולה לעשות את זה, כי ניתקתם את כל הקשרים ואין לכם שום רצון לחזור... והאמריקנים הטמבלים מתעקשים על התנאים ועל הפרוטוקול והחוק, ולא מבינים אתכם, כי הרי אתם לא רוצים לחזור.

אז תני לי לשאול אותך שאלה אחת פשוטה -- ונניח שתקבלי בסופו של דבר איזושהי ויזת F, פיקטיבית או לא, ודחית את הקץ בעוד שנה-שנתיים. מה אז? מה הלאה? הרי בעלך לא יכול לעבוד בתור F2... ממה בדיוק תתקיימו בארה"ב? ואיך בדיוק תאריכו את השהות לאחר מהן?

כל השאלות הללו, שאולי נראות לך תוקפניות או מגעילות, הן לחם ומים בשביל קצין ההגירה שעבר על התיק שלכם, ראה כבר מאות ואלפים כאלה לפניכם, ברור לו לגמרי מה הולך, והוא חושב בדיוק אותו דבר כמוני. הדרך שלו לבטא את זה, מבחינת החוק, היא בדיוק אותו RFE שהתבקשתם למלא... ושאלא אם כן תביאו הוכחות חזקות לכוונה לחזור לישראל, אין שום מצב שיאשרו לכם את שינוי הסטטוס.

בהצלחה