התאזרחות על פי חוק הסבא לאחר כניסה כתייר

shol21

New member
התאזרחות על פי חוק הסבא לאחר כניסה כתייר

האם אפשר להיכנס כתייר (ויזת esta ( ואז להגיש את המסמכים להתאזרחות על פי חוק הסבא ?
ואם הגשתי וזה לוקח יותר מ 3 חודשים האם אני חייב לצאת מארה״ב או שאני יכול לחכות עד סוף הטיפול ?
 

JochaSchwartz

New member
תשובה

כן - אתה יכול לשלוח את זה כשאתה תייר בארה"ב.
זה לא יתן לך ארכה לשהות בארה"ב - בטח שלא בהינתן העובדה שהמסלול הזה נועד דווקא למי שלא מתגורר בארה"ב.
 

kuku46

New member
שאלה למבינים

היי לכולם,
אני ובת זוגתי שוקלים הגירה או לקנדה או לארה"ב, נשמח לשמוע בכללי - האם הסיכויים להגר לקנדה יותר גבוהים כיום ?
תודה מראש!
 

zuki3

New member
תלוי בנתונים שלכם

אם יש לכם משפחה מקומית (אחים, הורים, ילדים וכו) הגירה לארצות הברית הרבה יותר קלה, אין לקנדה את כל מסלולי ההגירה האלו, אפילו הורים של אזרחים לא יכולים להגר רק לבוא לבקר.
אם יש לכם הרבה כסף יותר קל להגר לארצות הברית, לארצות הברית יש מסלולי הגירה דרך השקעה בסכומים מאד נמוכים (חצי מיליון דולר) ואין מסלולים כאלו בקנדה.
אם אין לכם שום דבר מיוחד רק מזל, יותר קל להגר לארצות הברית, שיש הגרלה ואין שום דבר דומה בקנדה.
אם יש לכם מעסיק שרוצה להעסיק אתכם, תלוי איפה הוא נמצא, ברוב המקרים אם יש מעסיק שנמצא גם בקנדה וגם בארצות הברית הוא בדרך כלל מעדיף את קנדה (אמזון).
אבל הרבה יותר קל למצוא מעסיק אמריקאי שירצה אתכם, במיוחד בתחום הטכנולוגיה, אין הרבה חברות הייטק בקנדה, רובם אמריקאיות.
אם אין לכם אף אחד מאלו, סביר שאתם לא תוכלו להגר לאף מדינה,
למרות שיש עוד כמה מסלולי הגירה דרך תארים וכישורים בקנדה,
מצד שני אם הכישורים שלכם יוצאי דופן, למשל אתם חוקרים באקדמיה, או אומנים, 2 המדינות יקבלו אתכם.
בכל מקרה, אין קשר בן סיכויים להגירה, ברוב המקרים (פרט להגרלה) מדובר על יכולות ספציפיות של אדם מסוים.

אדם רגיל, בלי הרבה כסף, קשרים, משפחה מקומית, תארים מתקדמים מאד, לא יוכל להגר לאף מדינה.

אבל אם תכתבו את הפרטים הספציפים שלכם בפורומים שונים, יוכלו לתת לכם תשובות ספציפיות , אף אחד לא מכיר את כל חוקי ההגירה במדינות שונות,
אנשים גרים במדינה אחת ומכירים אותה.
 

kuku46

New member
תודה! ואחדד את השאלה:

אין לי קרובים או הרבה כסף- אני מנסה לעשות זאת דרך יכולות מקצועיות בלבד. עדיין ארה"ב יותר פשוט? ותודה שוב
 

zuki3

New member
שוב, זה תלוי בנתונים שלכם

יש 3 מסלולים שונים לגמרי להגירה דרך יכולות מקצועיות
1. דרך מציאת מעסיק שיקבל אותך לעבודה ויבקש עבורך ויזה, וזה אפשרי בעיקר בתחום הטכנולוגיה, בשאר המקצועות או שזה בלתי אפשרי כי צריך קודם לקבל רישיון, כמו בתחומים של רפואה, או אדריכלות או כל מקצוע שצריך בו רישיון לעבוד.
או שזה בלתי אפשרי כי אין צורך להביא זרים וזה נכון למקצועות ההומנים.
בדרך כלל הרבה יותר קל למצוא מעסיק אמריקאי, כי ארצות הברית גדולה פי 10, וכי רוב חברות הטכנולוגיה הם אמריקאיות (תנסה לחשוב על חברות קנדיות שאתה מכיר).
אבל אין שום מניעה לשלוח קורות חיים לכל חברה שאתה מוצא, בקנדה או בארצות הברית.
בכל מקרה זה לא מסלול פשוט, חברות תמיד יעדיפו להעסיק עובד מקומי שלא צריך ויזה ואפשר לפטר אותו עוד שבוע.
2. דרך כישורים יוצאי דופן, מי שהוא מומחה עולמי (ויכול להוכיח את זה) יכול להגר לכל מדינה בעולם, אם אתה דוקטור שחוקר מחלות סרטן / שחקן קולנוע מוכר / זמר מוכר / צלם שעושה תערוכות בכל העולם וכו, אתה יכול לבחור לאן אתה רוצה להגר, כל מדינה תסכים לקבל אותך.
3. דרך כישורים רגילים ותארים רגילים, שמחשבים נקודות, תארים, ניסיון וכו, מסלולים שפעם רוב האנשים היגרו דרכם והיום רוב העולם כבר לא מאפשר, לארצות הברית אין מסלולים כאלו, לקנדה (כמה שאני יודע) יש עוד מסלולים כאלו אבל צריך להיות צעיר + עם תואר שני לפחות + ניסיון גדול + רמה גבוהה של אנגלית ושאר כישורים.
אבל סתם מהנדס עם תואר ראשון בן 40 לא יוכל להגר לשום מקום דרך הכישורים שלו, כי יש אין ספור סינים והודים , שהם בני 25 עם תואר שני.
אבל אם זה המסלול היחיד המתאים לך תשאל בפורום קנדה אם הנתונים הספציפים שלכם מתאימים, אם כן יופי, אם לא, אתה לא מתאים לאף מקום.
 

meir12121

New member
הערה קטנה לגבי ויזת כישורים יוצאי דופן (EB1)

הסקירה של ZUKI מעולה וממצה, רציתי להעיר רק הערה קטנה לגבי ויזת "כישורים יוצאי דופן" (EB1). המומחיות הנדרשת אינה חייבת להיות ברמה העולמית אלא יכולה גם להיות רק ברמה הארצית, בלי להיות מוכרים בכלל מחוץ לישראל. תיאורטית אני יכול לראות בסיטואציה מסוימת שהאינסטלטור המוביל בישראל יהיה זכאי לויזה הזאת (הוא צריך כמובן למלא את כל שאר האלמנטים הנדרשים).
 

Boston Guy

New member
דוגמא לא ממש מוצלחת - אין רישוי לאינסטלטורים בישראל

מקצוע האינסטלטור בארה"ב מאוד מוסדר - יש איגוד מקצועי של אינסטלטורים שהגדיר מערכת של הסמכות מקצועיות שמבוססת על מסלול הכשרה ארוך מאוד שכולל במצטבר יותר מאלף שעות לימוד עיוני, צבירת ותק מתועד של שנים במקצוע בעבודה תחת פיקוח של אינסטלטור מומחה, וסידרה של מבחנים שפרושה על תקופה של 7 שנים.
רק אחרי סיום בהצלחה של הסידרה הזו אדם מגיע לדרגת "אינסטלטור ראשי".

כשמחלקת ההגירה באה לבחון כישורים של אדם - הם משווים (אפילו אם זה באופן תת הכרתי) למה שנהוג בארה"ב.
בישראל "קורס שרברבות" הוא בהקף של פחות מ 100 שעות אקדמאיות, ותקופת ההכשרה הנדרשת כדי לעבור את הבחינה היחידה שקיימת בתחום - בחינת הסיווג המקצועי של התמ"ת - היא בקושי חצי שנה. זה פחות ממה שבארצות הברית נדרש כדי לקבל הסמכה כ"שוליית אינסטלטור".

לכן - יהיה מאוד, מאוד קשה לאינסטלטור המוביל בישראל להראות שהוא זכאי לויזה.
למען האמת - אני לא רואה קונסטלצייה שבה אדם כזה יוכל לקבל רשיון אינסטלטור בארה"ב בלי לעבור מסלול של שנים כ"עוזר אינסטלטור" ואת המבחנים שלאורכו, מה שדי מפיל את הרעיון של לקבל ויזת הגירה על בסיס מומחיות.

אני מכיר כמה ישראלים בעלי רשיון MASTER PLUMBER שעובדים כאינסטלטורים בארה"ב - אף אחד מהם לא הגיע לארה"ב עם ויזה או ויזת הגירה על בסיס המקצוע הספציפי הזה. כולם הגיעו לארה"ב בצורה אחרת, ועברו בארה"ב את "מסלול העבדות" של אינסטלטור שולייה - אינסטלטור עוזר זוטר - אינסטלטור עוזר - אינסטלטור בכיר. וזה לקח להם לא מעט שנים.
 

meir12121

New member
הטעות שלך נובעת מכך שאתה יוצא מנקודת הנחה

שלצורך קבלת ויזה EB1-EA יש צורך באיזו שהיא הכשרה פורמלית או שיש צורך באיזה שהוא Title. אין דרישה כזו. תיאורטית אדם (שאין לו אפילו השכלה תיכונית) שהשיג הישגים יוצאי דופן בתחום האינסטלציה ברמה הארצית יכול לדעתי להיות זכאי לויזה.

הויזה לא ניתנת על "מומחיות" לכשעצמה אלא על "הישגים יוצאי דופן בתחום המומחיות". הוא מומחה באינסטלציה שהשיג הישגים יוצאי דופן בתחום, ולא משנה אם הוא לא זכאי בארה"ב לתואר פורמלי של "אינסטלטור".
 

Boston Guy

New member
לדעתי הטעות בהבנה בעניין זה היא שלך

לפי התפיסה שאתה מציג בהודעה זו שאליה אני מגיב, אתה חושב שה"ויזה" (ויזת הגירה על בסיס יכולות יוצאות דופן, בדוגמא שלך) זה איזהוא סוג של "פרס".
כמו פרס ה"אוסקר" שניתן כל שנה לשחקן הקולנוע הכי טוב באותה שנה.
או בעצם כמו ה LIFETIME ACHEIVMENT AWARD שנותנים באותו טקס לשחקן ותיק.

הבנתי בעניין היא אחרת לגמרי. אדם מקבל ויזה של "יכולות יוצאות מגדר הרגיל" כי ארה"ב מקווה שאם האדם הזה יחיה בארה"ב הוא ישתמש ביכולות הללו - ויתרום בכך לכלכלה האמריקאית, לחברה האמריקאית ואולי אפילו לתהילתה של ארה"ב ברחבי העולם.

אותו אינסטלטור מהולל שיגיע לארה"ב - לא יוכל להשתמש ביכולות היוצאות מהכלל שלו יען כי לפי החוקים של ארה"ב אסור לו לבצע עבודות אינסטלצייה.

הויזה אינה פרס על זה שיש לו מומחיות - היא מיועדת לתת למ"אדם המצויין" את היכולת לשלם מיסים לארה"ב על ההכנסות שיהיו לו מהמצויינות הזו. או להביא כבוד לארה"ב שתוכל לקחת קרדיט.

ולכן - אותו אדם שאין לו השכלה תיכונית, אפילו אם יש לו "סיווג מקצועי" כאינסטלטור מטעם התמ"ת בישראל - לא יוכל לעבור בהצלחה מסלול כזה.
 

meir12121

New member
דוגמא היפוטטית של אינסטלטור שיכול לקבל לדעתי EB1

אני חושב שהבעיה בטיעון שלך היא שאתה מנסה להכניס את הויזה הזאת לתוך איזו שהיא "קופסה" של מקצוע או Title, וברגע שזה לא נכנס לקופסה הזאת אז לדעתך הויזה לא תקפה. הנכון הוא שהויזה הזו מאוד רחבה ולמעשה כל אחד, ללא קשר למקצוע ספציפי יכול לקבל אותה, אפילו אינסטלטור (-: (טוב, ברור שזה לא כזה פשוט כי עדיין צריך להראות "הישגים יוצאי דופן"). אני אתן דוגמא למה אני מתכוון.

קודם כל הנה הטיעון המקורי שלי (שאליו התנגדת): "תיאורטית אני יכול לראות בסיטואציה מסוימת שהאינסטלטור המוביל בישראל יהיה זכאי לויזה הזאת".

אז הנה תסריט היפוטטי של אינסטלטור שיכול לדעתי לקבל את הויזה:
שמוליק הוא אינסטלטור שעלה על רעיון לשינוי מסוים במיכל ההדחה בשירותים שיביא לחסכון של 20% בצריכת המים. שמוליק רשם פטנט ומכר את הרעיון שלו לחברת "פלסאון" תמורת תמלוגים שיקבל על כל אסלה שנמכרת. הרעיון של שמוליק זכה להד ציבורי והוא רואיין בתוכנית הכלכלית בטלויזיה וגם הופיעו כמה כתבות בעיתוני סוף השבוע שתיארו את הסיפור שלו. שמוליק גם זכה לקבל פרס מידי נשיא המדינה על תרומתו למשק המים בישראל.

לדעתי בסיפור הנ"ל יש את כל האלמנטים העובדתיים הדרושים על פי התקנות לקבלת ויזה EB1 (שגם ניתנים להוכחה) - והנה יש לנו אינסטלטור שיכול לקבל את הויזה.
 

naf86

New member
במקרה הזה, הוא לא זכה כי הוא אינסלטור מצטיין

אלא כי הוא ממציא/מהנדס שהמציא מוצר. אין לו ידע/יכולת יוצא מהדופן, אלא יש לו רעיון טוב שהפך למוצר.
אם הוא היה הופך להיות היחידים שיכולים להסביר את ההמצאה שלו ולהתקין אותה, אז אולי יש לו ערך בארה"ב בתוך יכולת יוצאת דופן.
&nbsp
האם אדם כזה בהכרח יפתח עוד דברים? לא. אנשים מוציאים פטנטים כל הזמן על מוצרים (אני שותף לאחד). זה לא בהכרח אומר שמחלקת ההגירה תביא כל אדם שהמציא מוצר. במקרה שלך, אני לא בטוח שהוא יקבל ויזה.
&nbsp
 

Boston Guy

New member
קודם כל - הוא כבר לא "רק" אינסטלטור. ושנית - לא חושב שיקבל

נתחיל ב"קודם כל": האדון הבדיוני הנ"ל הוא עכשיו ממציא ומפתח מוצרי צריכה, לא "סתם אינסטלטור מומחה".

דבר שני - לעניות דעתי אתה ממעיט מאוד בהערכתך את גובה "רף ההשגים הנדרש" כדי לקבל ויזת "יכולות יוצאות מהכלל".
יש המוני ממציאים בישראל - מפתחי APPS לטלפונים ניידים, יצרני פטנטים למטבח (מחדד לגזר, קוצץ סלט שעושה קוביות, ושאר בוקי סריקי) ועוד ועוד.

בעניין בקשת ויזת "יכולות יוצאות מהכלל" לממציא מוצר צריכה אחד - אפילו כזה שיש עליו פטנט והוא חוסך 20% מהמיים וכתבו עליו בעיתון:
לדעתי בקשה כזו תקבל התייחסות מסוג אחד ברשות ההגירה אם הממציא הוא "גם" דוקטור למדעי המים עם תואר שלישי מאוניברסיטת בן גוריון וכתב 17 מאמרים אקדמאיים על ההמצאה ועקרון פעולתה,
ויחס אחר לחלוטין אם הממציא אינו בוגר תיכון והכשרתו היא שרברב.

אני לא מעריך שהמקרה השני יזכה לכך שבקשתו תאושר.
הראשון - אני מעריך שכן.

השרברב שלך יוכל לקנות לעצמו גרין קארד "משקיע", בהנחה שהתמלוגים מהניאגרה שהמציא יהיו משמעותיים...
 

meir12121

New member
הוא כן עדיין "רק אינסטלטור" אבל כזה שהגיע

"להשגים יוצאי דופן" בתחום מומחיותו, בדיוק לפי דרישות הויזה. והוא עדיין ללא השכלה וללא "רישוי אינסטלטור אמריקאי".
המצאה אחת נראה לך פחות מידי? אוקי, אז נוסיף לו עוד 10 המצאות (בתחום מומחיותו)... עדיין הטענה המקורית שלי תקפה (שלה התנגדת וממנה צמח כל הדיון הזה), והיא: "תיאורטית אני יכול לראות בסיטואציה מסוימת שהאינסטלטור המוביל בישראל יהיה זכאי לויזה הזאת", (שים לב למילים 'בסיטואציה מסוימת').
 

naf86

New member
זה המומחיות של אינסטלטור

לעצב שירותים, להוציא עליהם פטנט, לשווק אותם להמונים?
&nbsp
האם עולים לאנג'יס ליסט ובודקים בעלי מקצוע לפי כמות הפטנטים שהם הוציאו?
&nbsp
במקרה שלך מדובר על אינסטלטור שבמקרה הוציא פטנט. זה לא חלק מהעבודה שלו לעצב אסלות חדשות ולוודא את רמת היעילות שלהם.
 

Boston Guy

New member
אבל באותה מידה הוא יכול להיות האינסטלטור הכי גרוע בישראל...

יש לו 11 המצאות? הוא לא יבקש את הויזה בגלל שהוא "שרברב משובח".
הוא יבקש את הויזה על בסיס זה שהוא הוא יזם וממציא. תומאס אדיסון של השרותים.
באותה מידה - הוא גם יכול להיות אינסטלטור גרוע מאוד. או סתם אחד שיושב בשרותים ובאים לו רעיונות טובים...

הצורה שאתה מנסה לסובב את הדברים מזכירה לי את הבדיחה שבה כתב עיתון מראיין טייקון נדל"ן מבוגר.
"איך התעשרת"? שואל הכתב.
"כשהייתי בן 20 הגעתי לניו יורק עם הבגדים שלעורי ו 3$ בכיס. לא היתה לי השכלה, לא היתה לי עבודה - אבל היו לי חלומות גדולים. עבדתי כמו חמור יום ולילה בעבודות שחורות - סבלות, נקיון, פשיטת נבלות בשוק... חסכתי פרוטה לפרוטה במשך חמש שנים כדי לממש את החלום שלי, והצלחתי לשים בצד 100$".
"ואז קנית את נכס הנדל"ן הראשון שלך בכסף הזה?" שואל הכתב
"אז נפטר דוד עשיר שלי והוריש לי מאה מליון דולר" - עונה הטייקון.
 

meir12121

New member
ברור שאני מסובב לך את הדברים...

... מה, חשבת שאני אעשה לך את החיים קלים?
 

KallaGLP

New member
האינסטלטור המוביל בישראל

למיטב הבנתי אמור להיות מישהו שרמת ההתקנות והתיקונים שלו בתחום האינסטלציה היא גבוהה ביותר ושנותן שירות מצוין, אדיב ומהיר ללקוחותיו. מה שאתה מתאר הוא יזם וממציא. המצאותיו לא יהפכו אותו לאינסטלטור מוביל, או אפילו טוב, אם הוא אינו כזה בלי קשר להמצאות אלה.
 

ilanvag

New member
מי אתם ומה אתם?

התפתח פה דיון מאוד מעניין -- ולחלוטין לא רלבנטי לגביך -- בענייני אינסטלציה... אלא אם אתה שרברב במקצועך. איכשהו, האינסטלטורים שאני מכיר בישראל מתפרנסים מעולה, לעתים קרובות יותר מאשר עובדי היי-טק... אז אני לא בטוח שאחד שכזה בכלל ירצה להגר לארה"ב.

אז נחזור אליך ספציפית. כדי שנוכל לתת לך תשובות אשר רלבנטיות *אליך*, בבקשה ענה לשאלות הבאות:
1. מהו המקצוע המדויק שלך, כלומר מה אתה עושה בחיים?
2. מהי ההשכלה שלך -- איזה תואר (ראשון, שני, דוקטורט), ובאיזה תחום? והאם התואר קשור למה שאתה עושה בתחום המקצועי שלך?
3. כאשר אתה כותב "בת זוגתי" - האם אתם נשואים כחוק? (כלומר נישואין כדמו"י במדינת ישראל, או נישואין אזרחיים במדינה *אחרת*, לא בישראל -- בישראל נישואין אזרחיים לא נחשבים מבחינה חוקית). שואל על "בת זוגתך" רק בשביל לוודא את הקשר *החוקי* המדויק ביניכם -- זה קריטי עבורכם לצורכי הגירה (הממשל האמריקני מכיר אך ורק בזוגות נשואים כחוק לצורכי הגירה; אין הכרה בידועים בציבור, ובטח שלא בפחות מזה).
4. שאלות 1 ו-2 ששאלתי לגביך -- בדיוק אותו דבר לגבי זוגתך.
5. מתוך ניסוח השאלה שלך, אני מבין במרומז שאין שום דרך עבורך, או עבור זוגתך, לעבור דרך אחד המעסיקים שלכם? (קרי למעסיק יש חברה-אם, או חברה-בת, או חברה-אחות בארה"ב)

בוא נתחיל עם השאלות שלמעלה ונמשיך משם. אם אתה רוצה התייחסות רצינית ורלבנטית מאיתנו, אנחנו צריכים תשובות *לכל* השאלות הללו.

אילן
 
למעלה