התוכניות הסופיות (כמעט) שלנו |גאוה|

ענתש

New member
התוכניות הסופיות (כמעט) שלנו |גאוה|

אשמח לקבל הערות כי הן סופיות ב-90% ועוד יש זמן לשינויים לפני ההגשה. רק הערות - אני יודעת שאין מזווה ליד המטבח. יש ארון מזווה במטבח וחדר שירות לא מאד רחוק מהמטבח (ליד הממ"ד) שיהיה מזווה לדברים קצת פחות בשימוש. זו היתה הפשרה שלנו בבית כדי להגיע לתוכנית הזו שיפה בענינו. המדרגות בתוך הבית לצערי מחוייבות המציאות היות והשטח משופע בצורה שאי אפשר להתחמק ממנה (אלא בעלות של עשרות אלפי שקלים ליישור הקרקע). השתדלנו להוציא מזה את המירב. השתדלתי לסמן (בפוטושופ, יצא קצת עקום) את הבית כדי שיהיה קל יותר להבין אבל אם יש שאלות, תשאלו כי זה קשה להבין... זה בית לא סטנדרטי בתכנון שלו וקצת מסובך. ובתוכניות יש גם פיתוח. הנה קומת הקרקע...

ענתש

New member
והקומה העליונה

המסדרונות האלו הם גשרי בטון מעל הקומה העליונה. חלל הסלון והכניסה כפול.

ענתש

New member
../images/Emo41.gif אופס, צירפתי את הקבצים הפוך...

הראשון זו קומת המגורים (שניה) והשני זו קומת הקרקע.

ענת, יש רק ארבעה חדרי-שינה../images/Emo199.gif

בכל ה
או שלא שמתי

ענתש

New member
כרגע כן.

שני חדרי ילדים וחדר הורים בקומה העליונה. חדר משחקים/אורחים בקומה התחתונה. יש לנו כרגע שני ילדים ואולי אולי (לא בטוח) יהיה יום אחד עוד אחד. ואז יש לנו כמה אפשרויו - להוריד את חדר ההורים למטה ולמעלה תהיה "קומת ילדים" (אפשר לצורך העניין אפילו לבטל אמבטיה אחת כדי שיהיה להם סלון משלהם שם). להוריד את הילדה הגדולה שלנו (או את אחיה אם הוא ירצה) למטה ויהיה עוד חדר פנוי. או פשוטלשים שני ילדים בחדר (החדרים 11 מ"ר, זה מספיק לשני ילדים קטנים).

ענתש

New member
ובמקרה חירום אמיתי

שאיכשהו באיזה תסריט הזוי יהיו 4 ילדים אז נוריד את חדר ההורים למטה (סיפוח המקלחת והמזווה לצורך יחידת הורים) וביחידת ההורים למעלה אפשר לעשות עוד שני חדרי ילדים.

../images/Emo6.gifאת צודקת, אדם קרוב אצל עצמו.....

אנחנו רוצים משפחה גדולה, ולא הבנתי איך בבית כל כך מתוכנן, לא חשבו על מספר החדרים....
למען האמת, גם משפחה ברוכת-ילדים יכולה, בהחלט, להתגורר בארבעה חדרי שינה...

ענתש

New member
הכניסה לבית היא צפונית

ויש מעליה מה שהאדריכלית קוראת "קורה" שזה מין אלמנט של ר' מבטון שנועדה ליצור איזה אפקט עיצובי של החזית (אל תשאל אותי, אבל בעלי והאדריכלית התלהבו מזה התלהבות רבה ביחד אז החלטתי לתת לו לבחור משהו
) וה"קורה" תחזיק עליה גג כלשהו מזכוכית כנראה.

שיהיה בהצלחה!

אני יודעת שאתם לחוצים עם אחוזי הבניה, ובכל זאת, במבט ראשון- הדבר שהכי בולט בבית הם המסדרונות- לדעתי הם צרים, אפילו תוספת של עשרה סמ תורגש

ענתש

New member
תודה, הלכתי לבדוק בבית הנוכחי

מסדרון דומה. באמת קצת צר... נבדוק מה ה"קנס" באחוזי בניה. האמת היא שכנראה נאלץ להוריד 45 ס"מ מהסלון (בגלל שהועדה מתעקשת שנתרחק מהקיר של הדו משפחתי ב-3 מטר ואפשר לסגור איתם על 2.90 ולא פחות...) אז ננסה להוסיף אותם במסדרונות למעלה. רק רוצה לציין שבכל מקרה לא מדובר במסדרון אטום אלא בגשר בטון פתוח מעל חלל כפול ש"סגור" לא בקיר אלא במעקה.

יש למרחק של הסלון מהשכנים פתרון

פשוט מאוד . את הזוית של כל האיזור של המטבח והסלון צריך להקטין . אני הייתי מקטין אפילו ל 90 מעלות . אני אוהב בית שיש לו חצר מוקפת מ 3 צדדים . הנקודה האדומה היא הציר והחץ הכחול הוא כוון הסיבוב - כך את מתרחקת מן השכנים בלי לשנות כלום .

fireman

New member
אל תשכח מגבלות קווי בניה מותרים

לא בהכרח תוכל לסובב את החלק הזה כמו שאתה מציע.

אולי צריך לשים את הציר בסוף המדרגות

בקובץ המקורי יהיה אפשר לראות ולעשות זאת ביתר קלות

תלוי באורך שלו

ככל שהמסדרון יותר ארוך הוא צריך יותר רוחב- רוחב אופטימלי לדעתי הוא 1.2 מטר, אבל כמובן לא תמיד מתאפשר ככל שהמסדרון סגור יותר- זא ללא חלונות אלא ממש "שרוול" עם דלתות לחדרים מצדדיו- יש צורך לקצר אותו או לחלופין להרחיב אותו

למעלה