התוכניות הסופיות (כמעט) שלנו |גאוה|

ענתש

New member
תודה ../images/Emo13.gif אתה בטח צודק לגבי

הג'קוזי
אולי באמת נשמיט אותו מהסט תוכניות שלך איתו להצעות מחיר (וכל עותקיו). באמת לא צריך לזה רשיון אבל כן צריך לזה הכנה משמעותית (משטח יצוק וגישה לחשמל ומים מתוכו לפי מפרט מדוייק שקיבלנו). דווקא האדריכלית שלנו מאד עוזרת לנו לנסות להוזיל את העניין הזה של העלויות. רצינו לעשות,למשל, מעל הסלון תקרה בגובה וחצי אבל היא אמרה שכדאי חלל כפול כדי שהגג יצא ישר (ותיכננה את הבית בהתאם) כי זה חוסך לנו יציקות. היא משתדלת איפה שאפשר אבל הטעם שלנו, כמו שאתה רואה, לא שגרתי "ריבוע על ריבוע".

fireman

New member
הכנה לג'קוזי ../images/Emo6.gif

אם הג'קוזי מונח על הקרקע כל מה שאת צריכה זה ללכת לאינסטלטור שלך ולהגיד לו שאת רוצה ברז גינה במיקום של הג'קוזי וליד ברז הגינה לבקש מהחשמלאי שיעביר צינור 23 מ"מ לפחות מהלוח חשמל אל הנקודה בה יוצב הג'קוזי. זה כל מה שאת צריכה, שום הכנה משמעותית אלא אם הג'קוזי יהיה בחלקו קבור באדמה ואני מניח שזה לא מה שאת מתכננת.

fireman

New member
ונקודת ביוב כמובן

איך שכחתי.....? אם זאת הכנה משמעותית....מה זאת הכנה פשוטה?

fireman

New member
יציקה של משטח בטון רגיל ומפולס

בעובי 10-15 ס"מ והכנה כמו למכונת כביסה רק עם צינור חשמל בקוטר גדול יותר מאחר ומדובר בהזנה של 2 פאזות 16 אמפר או פאזה אחת של 25 אמפר, מצריך שימוש בחיווט 4 ממ"ר לשם כך צינור 16 מ"מ לא מספיק ויש צורך בצינור 23 מ"מ.... זה כל הסיפור

ענתש

New member
כי האי הוא גבוה מאד והכסאות הם

כסאות בר והמטרה שלהם לשמש לאכילה יומיומית כרגע כשהילדים קטנים. אני מניחה שכשיגדלו לא יהיו כלל כסאות על האי והוא ישמש רק לאחסון (יהיו בו ארונות לכל כלי האוכל. על קיר המטבח יהיו רק סירים ותבניות וכו') וכמשטח עבודה. האי לא מונמך בשום צורה שהיא, הוא משטח עבודה אחד מאסיבי. לגבי מקומות אחסון - יהיה גם מחסן פלסטיק (ברשות שלנו לא צריך לזה רשיון) בגינה בדיוק ביציאה מהמטבח לאחסון חפצים כמו מזוודות ורהיטים. בגלל זה יש קיר שחוסם את הכניסה מאזור דלת הכניסה ישירות לגינה. מאחוריו יהיה המחסן. אולי נעשה אותו קבוע, נראה אחרי הבניה כמה קשה להוציא לזה רשיון (פרה פרה). יש לי את המזווה הקטן. בקומה העליונה בכל חדר ילדים יהיה ארון בגדים גדול, במסדרון לכיוון חדרי הילדים מתוכננים ארונות ספרים שקועים בתוך הקיר. בחדר הנוסף למטה שכרגע מוגדר "חדר משחקים" יהיה גם ארון קיר ענקי לאחסן "כל מיני" (שמיכות לא בשימוש, בגדים גדולים מדיי/קטנים מדיי, צעצועים שלא בשימוש ועוד). האמת היא שאנחנו מאד חסכנים בדברים לאחסן והעניין של מיעוט אחסון הוא דרישה של בעלי שאוהב מאד לסנן ולמסור/לזרוק ועושה את זה בשמחה והקלה גדולה כל חצי שנה (ואני זו שמתבכיינת ומטילה וטו). אבל אחרי הנקיונות שלו החיים טובים יותר

מקווה26

New member
התכנון יפה ומקורי

גם אני לא אוהבת מסדרון צר, והייתי מנסה להגדילו, מה התפקיד של הממ"ד מעבר להיותו ממ"ד?

ענתש

New member
חדר עבודה של בעלי.

ממלכתו היחידה והבלעדית והפינה היחידה בבית שאף אחד לא נוגע לו בכלום. הוא מאד רוצה כזה חדר

גם אני חולמת על חדר שכזה.......

שם אוכל לעסוק בעיצוב בחימר- פולימרי באין מפריע.....
ואכן, יהיה לי חדר כזה, כשנבנה את הקומה העליונה.....

ליcות

New member
תכנון מאוד יפה! אפשר להבין

למה את ממליצה על האדריכלית שלך - הזויות האלו, לא הייתי חושבת על זה בחיים וזה נראה ממש יפה
. לגבי המסדרון - בעיני זה גודל סביר, אני לא הייתי מגדילה אותו על חשבון משהו אחר, היום יש לנו מסדרון כזה (90 ס"מ) ואני ממש לא רואה למה צריך משהו גדול יותר. החדר שינה נראה ענקי, אני זוכרת שאמרת לי שהוא בגודל של 12 מ"ר בערך ואז תהיתי איך נכנס לך הכל בחדר הזה.. עכשיו אני מבינה שזה לא כולל חדר ארונות ואמבטיה ושירותים.. לי עדיין חסר חדר ילדים נוסף למעלה, זה הדבר שהכי הטריד אותי בתוכנית שלנו. לא רציתי מצב שבו אני אצטרך להוריד ילד אחד למטה שיישן בנפרד, או שאנחנו נישן למעלה (עליית גג) כשהם עדיין קטנים. עשיתי חשבון שאם לא מתוכננים הפרשים גדולים מידי (שנתיים-שלוש בין כל ילד) אז זה אומר שמתישהו בגיל צעיר אנחנ נצטרך לישון בנפרד, ואני רציתי קומת שינה שבה כולם ישנו, לפחות עד גיל הבגרות. בעתיד הרחוק כשכולם יגדלו, יש לנו אופציה לעשות עליית גג מפוארת, כוללת מרפסת ענקית ואז זו תהיה יחידת הורים. מצד שני, לי ברור שיהיו לי 3 ילדים, ובעלי בכלל רוצה 4
. אז זה היה לי עקרוני. שאלה לגבי האי - מטריד אותי גם בתוכנית שלי. אני מתכננת כיסאות בר, כלומר ישיבה גבוהה (כמו אצלך), כי זה הרבה יותר יפה ומרשים. לי זה גם נוח.. ההתלבטות היחידה היא לגבי הילדים - הבנתי שאין כיסאות בר שמותאמים לקטנטנים והציעו לי לשקול לעשות את האי נמוך יותר. חשבת על זה? בגדול - תוכנית מאוד מאוד מרשימה יפה!

איריסג

New member
בעניין כיסאות בר

אין ספק שזה הרבה יותר אסטתי כשכל האי הוא בגובה אחד. אבל אנחנו בכל זאת עושים את אזור הישיבה מונמך - גם כי במקרה שלנו הוא צריך להיות מותאם לנכה בכיסא גלגלים (חמי), וגם כי עם ילדים זה נראה לי הרבה יותר נוח, וגם כי אני באופן אישי, ממש שונאת ישיבה בכיסאות בר, זה לא נעים לי. אבל אולי אפשר לעשות משהו כזה: שאזור האכילה יהיה בנוי במפרד (הדלפק עצמו) - ובשנים הקרובות הוא יהיה בגובה של שולחן רגיל - ובעוד כמה שנים - אם תרצו - פשוט להעלות אותו לגובה פני האי כולו.

אכן, כסאות בר גבוהים אינם נוחים ל

לקטנטנים. יש לי דלפק ששימש כ"בר", רכשנו כסאות גבוהים, עם משענת, אבל זה לא עזר. לקטנים לא נח לטפס ולרדת מהם. וותרתי.

מקווה26

New member
כסאות בר לא נוחים לילדים

אני עושה פינת אכילה נמוכה כמו שולחן אוכל רגיל

ענתש

New member
נתחיל מהסוף - מנסיוני הנוכחי

החל מגיל 3 בערך כסאות בר זה לא רק נוח לילדים זה אפילו אטרקציה שמשאירה אותם לשבת. לפני גיל 3 שולחן כתר פלסטיק פיצפון וכסאות נמוכים מאוחסנים קבע מתחת לאי או בחדר המשחקים אם הוא קרוב ויוצאים משם בארוחות
ממילא יותר כיף להם כשזה "שולחן של ילדים". זה מאד יפה וגם מאד נוח בעיניי. החדרים, נקודה כאובה גם אצלי אבל נאלצתי לפעול במסגרת האילוצים. בעלי מסרב לדבר על עוד ילד, מסרב. מבחינתו סגרנו את הבסטה (נראה לו ? אני רק בת 30). מהכירותי רבת השנים איתו - אי אפשר לבלבל אותו עם שתי הכרעות הרות גורל שעולות הרבה כסף (כל אחת בדרכה שלה) בבת אחת כגון ילד ובית
לא עזרו טענותיי שזה טיפשי לתכנן בית לשני ילדים כשאני רוצה לפחות שלושה (אני בכלל רוצה ארבעה, זה הוא שרוצה שניים. לכן ברור לי שנסגור על שלושה בסוף), הוא מסרב לדון בזה וזה מכניס אותו ללחץ כרגע. אז לפעמים צריך לדעת לעשות נסיגה טאקטית
דאגתי שיהיו לי אופציות - למשל חדרי ילדים גדולים מספיק (11.5 מ"ר) לשים בהם שני ילדים קטנים ביחד (מיטת קומותיים למשל, או מיטה וגלריה). דאגתי שתהיה לי אופציה לא חוקית כל כך לעוד חדר (לא אפרט מטעמים מובנים אבל תהיה הכנה מסויימת לעשות חריגה אם ארצה. חללים כפולים זה יופי. תיאמתי עם האדריכלית) ותמיד יש לי את האופציה לרדת למטה ולהשאיר לילדים את הקומה העליונה, כשיחידת ההורים יכולה להפוך לפחות לעוד שני חדרי ילדים. זה גם מאד תלוי מתי יבוא הילד הנוסף. בקיצור - עושים מה שיכולים
(

לא הנוכחיים ! העתידיים .

ילד אחד זו הקטנה של האוכלוסיה . 2 ילדים זה שמירה על המספר הקיים. מעל 2 ילדים זו הגדלה של האוכלוסיה .

ענתש

New member
אני מכירה את זה, אני זו שקישרתי

לך את האתר של האגודה למען הכחדה של המין האנושי שזו משנתם... אני רק אומרת שהילדים שלי כל כך נפלאים שאם לא יהיו עוד כמותם אז זה יהיה ממש חבל לעולם
פיצוץ אוכלוסין או לא פיצוץ.

למעלה