התוכניות הסופיות (כמעט) שלנו |גאוה|

פיטנגו4

New member
90 ס"מ

נדמה לי שזה רוחב פחות מהתקן, כי נדמה לי שהתקן הוא מטר. אני לא ממש בטוחה, אבל כדאי שתבדקי את זה.

ענתש

New member
ובאמת אנחנו לחוצים באחוזי בניה

כי לצערי הועדה מאשרת אחוזים מאד נמוכים על השטח (40% סה"כ) מתוך הנחה שכולם יבנו בשטאנץ - מרתף, קומה ועוד קומה מעליה. אפשר להגיע ככה בקלות לבית של 300 מ"ר. אנחנו בונים פחות מ-200 (התוכנית הנוכחית של 190 בפועל) ואנחנו בדיוק על קוצו של האחוז... 160 מטר שטח עיקרי ועוד 30 מ"ר שטחי שירות + ממ"ד.

ובגלל שאתם לחוצים

יש לך אפשרות "להרויח" עוד איזה מטר או שניים החלק של המדרגות עליה לקומה השניה יכול להיעשות מחוץ לקומה הראשונה אני חושבת שזה ממש קטע מת וגם ככה גדול מידי- החלק שבין המטבח ליציאה לחצר הפנימית מאוד אהבתי את הכניסה!

ענתש

New member
לא, המדרגות זה קטע עיצובי

שלנו... שגעון פרטי. מדרגות קלות (שכבר בחרנו) שיש סיכוי שגם יהיו בצבע לא שגרתי ושעולות לאורך קיר זכוכית לקומה שניה במהלך אחד.

כרגיל התעללתי לך בתכנית

הגדלתי את חדר הארונות כי רוחב של 190 זה לא מספיק , גם לי הייתה את הבעיה הזו בדיוק . אין טעם לעשות חדר ארונות ולא יהיה מקום בו להתלבש וב 90 ס"מ שנשארים לאחר הארונות אין מקום להתלבש רק לקחת בגדים ולצאת . הקטנתי את המקלחת וסובבתי את הג'קוזי ב 90 מעלות . סימנתי עיגול סביב האיזור שלא הבנתי למה הוא נועד .

ענתש

New member
ואללה, נבדוק את הנושא של

להגדיל את חדר הארונות. דווקא שלנו קטן יותר כרגע (170 ברוחב) ומספיק לנו כי אנחנו תמיד מתלבשים במקלחת ממילא. הרגל כזה... אנחנו מהאנשים שלא מצליחים לקום בלי מקלחת. אז אני לא בטוחה שזה פרקטי לנו. המקלחת בחדר הורים היא לא ג'קוזי, רק אמבטיה, אולי נשים ג'טים על הקיר אבל לא בטוחה שזה בכלל שימושי. יהיה לנו ג'קוזי בחצר אז לא שמנו שום ג'קוזי בבית. האזור שסימנת: החלק של 1.40 על 1.40 זה הפנטזיה הפרועה שלי - מקלחון בנוי גדול ומרווח, עם ספסל לשבת באזור של ראש הטוש. במקלחת ילדים אין אמבטיה אבל יהיה מקלחון מרווח וכיפי. החלק הצמוד הוא רפסת כביסה, שתהיה סגורה בדלת. יהיו בה רק מכונה ומייבש אחד על השני ומקום לסלי הכביסה המלוכלכת. ללא חבלי כביסה כי אנחנו לא תולים, אף פעם.

../images/Emo6.gif התעללתי גם בסלון

ביטלתי את היציאה לחצר הפנימית נראה לי ש 3 יציאות לחצר הפנימים זה יותר מידי ומה גם שה 2 מהצד של הסלון והמטבח קרובות מידי אחת לשניה . לי זה נראה כך יותר נעים לעין . לשיקולך .

ענתש

New member
אהבתי את הסיבוב כפתרון,

אני אדבר על זה עם האדריכלית. היציאה מהסלון לפאטיו היא דרישה שלי. אם כבר הייתי מוותרת על היציאה מתחת למדרגות. אני רוצה אפשרות לעשות מהפאטיו + סלון + רחבה מרוצפת משטח אחד כשפותחים דלתות בשביל לארח במסיבות.

אם פי 3

New member
לא חסרים לך שטחי אכסון?

בעיקר במטבח, שנראה קטן, יחסית לשטח. גם לא הבנתי מה הרעיון בשני שולחנות אוכל צמודים, אפילו אם לאחד קוראים אי....

אם פי 3

New member
עוד משהו

הזויות הן אמנם מאד יצירתיות, אך קחי בחשבון, שזה מייקר את הביצוע. הבנתי שהרבה קבלנים, עושים את הרווח שלהם בדיוק על הדברים המיוחדים האלו.

ענתש

New member
יודעת. סטנדרט התכנון

שלנו הוא יקר. אנחנו "צופים פגיעה" כמו שאומרים בצה"ל, בנושא הזה
אבל מצד שני לא רוצים לבנות בית "מרובע" בשום אופן.

ענתש

New member
נשארה לנו המון גינה.

המימדים של הגינה זה בערך 8 מטר אורך על רוחב של 14 מטר. וזה בלי לספור את הפאטיו.

fireman

New member
אל תיבהלי מזה.

הבית שלי הוא שילוב של אינסוף צורות גאומטריות עם עיגולים, עם תקרות משופעות, תקרות גבוהות והקבלן לא נבהל מזה ולא "קרע" אותי במחיר. אם קבלן לוקח יותר כסף בגלל שהקיר לא עומד בזוית של 90 מעלות עם קיר אחר שיחפש עבודה אחרת כי זה לא קבלן. אם את הולכת על קבלן גמר, עד מפתח, הצעתי לצורך הוזלת הצעת המחיר שלו היא להשמיט את הג'קוזי, את הדקים ואת תעלת המים מתוך התוכנית אלה מסוג הדברים שקודם כל יגרמו לו לחשוב שיש לך עודף כסף בחשבון הבנק גם אם את לוקחת משכנתא של 2 מיליון ש"ח בשביל לבנות את הביית ומתכוונת לשלם אותה במשך 50 שנה ומה גם שאין שום הצדקה לרווח הקבלני שהוא יקח על דברים שהוא במילא יביא קבלני משנה לעשות. כל עוד הג'קוזי מונח על הקרקע הוא לא מצריך שום אישורים מבחינת הרשות המקומית עד כמה שזכור לי וככה גם לגבי תעלת המים בכל מקרה, אני אהבתי מאוד את התוכנית, זה הרבה בית על שטח קטן, אהבתי!

למעלה