התורה, מהי ?

מרדנונה

New member
התורה, מהי ?

יש הרבה יוצאים בשאלה, וכן כאלו החיים חיים כפולים = דתיים בתלבושת, וחילוניים במהות. לרוב הלבטים הם לא אם יש אלוקים, אלא דווקא התורה היא זו שמסיטה אותם מדרך אבות. התורה מלאה בדברים מוזרים, בהוראות קשות, ובמצוות לא מובנות. התורה שבעל פה עוד יותר קשה. אגדות חז"ל לא מובנות בלשון המעטה, ונראות מפחידות בעיון רחב יותר.. האמת היא אבל, שהתורה כולה ניתנה מאלוקים, והיא כולה "שכל אלוקי" ! כבר אמר אחד מגדולי ישראל הבעל שם טוב הקדוש: "תורת ה' תמימה" = שלמה, שלא נגע בה אדם מעולם ! "שכל אלוקי" הוא דבר רחוק מאד מאד מאד מהבנת בן אנוש. וכמו שילד בן 3 שיפתח ספר מטימטיקה או כימיה, יראה בעיניו ספר מלא בקשקושים לא ברורים, כך אנחנו וכך הבנתנו היא בספר הספרים, בספר התורה המקודש. מי שרוצה לחיות את חייו בחופש מוחלט, בלי לתת חשבון לאף אחד, לא יהיה מוכן לחשוב שיש דברים נשגבים מהבנתו, ויעדיף להיות כמו אותו ילד בן 3 הבטוח בצדקתו. אבל זו האמת, למי שמחפש אמת !

אתה יכול להוכיח, להסביר, לשכנע?

או אתה רק יכול להצהיר הצהרות שבעיני שוות כקליפת השום? אם תגיד, אני מאמין שהתורה היא אלוהית, אני אחלוק עלי, אך אכבד אותך. כשאתה טוען שזו האמת ואין בילתה - כאן אני יודע שאתה טועה. והסיבה פשוטה: אינה יכול להוכיח זאת. ודבר שאינך יכול להוכיח אינו יכול להיות "אמת" מוחלטת, אלא רק דבר שאתה מאמין בו שהוא האמת. וההבדל גדול. והמשפט הלפני אחרון בדבריך לדעתי מתאימים יותר לדברים שכתבת...

מרדנונה

New member
כן

כתבתי כבר לאחת שבעקבות הגלישה באינטרנט נחשפה לכל מיני ידיעות בחז"ל, והסיקה מסקנות מוטעות. האם היא חושבת את עצמה לכזו חכמה, היכולה לעמוד על דעת רבותינו הקדושים חז"ל במהירות כזו ? האם היא חושבת את עצמה ליותר נבונה ויותר משכילה מגדולי החכמים שקמו לעם ישראל לכל אורך הדורת כמו הרמב"ם, הרמב"ן, רבי יהודה הלוי, הגאון מוילנא, ועוד ועוד, שגם לנגד עיניהם עמדו דברי חז"ל, ולא זו בלבד שהם לא הסיקו את מסקנותיה, הם עוד קידשו את דברי חז"ל ודנו בהם ימים כלילות ?

מרדנונה

New member
כן.

קודם כל תיקון קל: את ולא אתה... רציתי לענות לך, ובטעות התגובה נשלחה כתגובה לתגובתו של האנוס החרדי המופיעה אחריך. כתבתי כבר לאחת שבעקבות הגלישה באינטרנט נחשפה לכל מיני ידיעות בחז"ל, והסיקה מסקנות מוטעות. האם היא חושבת את עצמה לכזו חכמה, היכולה לעמוד על דעת רבותינו הקדושים חז"ל במהירות כזו ? האם היא חושבת את עצמה ליותר נבונה ויותר משכילה מגדולי החכמים שקמו לעם ישראל לכל אורך הדורת כמו הרמב"ם, הרמב"ן, רבי יהודה הלוי, הגאון מוילנא, ועוד ועוד, שגם לנגד עיניהם עמדו דברי חז"ל, ולא זו בלבד שהם לא הסיקו את מסקנותיה, הם עוד קידשו את דברי חז"ל ודנו בהם ימים כלילות ?

מחב``ת יקר או זול

מה חידשת בכזו הודעה ארוכה?לא חבל על המילים הרבות?היית יכול לסכם את כל דבריך המדהימים בשלושה מלים``אנחנו לא מבינים``, זה הרי מה שכל מחב``ת יכול בסופו של דבר לומר אז מה חידשת כאן?לא חבל???ואגב,סתם לשם המידע התורה לא כזו תמימה כמו שהיא נראית...

מרדנונה

New member
רוצה לברוח מהתייחסות עניינית ?

אני לא מחב"ת ולא מחבת"ה. העליתי את הודעתי בעקבות ויכוח שהיה לי כאן בפורום. אינני בנויה לויכוחים, ואינני רוצה לשכנע אף אחד ואחת. מי שרוצה, יכולה להמשיך לחיות ... אבל מי שרוצה תשובה עניינית, זוהי דעתי ! וכנראה זוהי גם דעתם של כל אבותיך ואבות אבותיך. הם ממש לא היו כאלו טפשים כמו שאתה מציג אותם, ואם כן, לא היית אתה יוצא כזה חכם !!!

תשובה עניינית?

על איזה תשובה עניינית את מדברת?להגיד שאנחנו לא יכולים להבין זה תשובה עניינית?זו ההתחמקות וההדחקה הכי גדולה שיש!אז זה קצת מגוחך לומר לי שאני לא רוצה תשובה עניינית.

קצר ולענין

א. את באמת לא בנויה לויכוחים אז תפסיקי להתווכח. ב. אכן אבות אבותי היו מאד מאד מוכשרים ואני שקיבלתי שילוב גנטי מדהים מחכמת כולם, הגעתי למסקנה טובה יותר משלהם. ג.אני מצטט אותך: "שכל אלוקי" הוא דבר רחוק מאד מאד מאד מהבנת בן אנוש' כרגע אני עדיין בן אנוש, ואם הרבנים אינם בני אנוש, לדעתך, שיתכבדו לתקשר עם חייזרים כמותם.

זה בדיוק

מה שאמר תרח לאברהם אבינו, אבותיך ואבות אבותיך עבדו לפסלים אז מה כולם היו טיפשים ורק אתה הכי חכם?

אם התורה נכתבה על ידי אלוהים

אז אלוהים עשה מאמצים מרובים כדי שהתורה תיראה בדיוק כאילו כתבו אותה אנשים שחיו בתרבות של לפני 2,700 שנה. עלי הוא הצליח לעבוד.

התורה נכתבה ע``י אלוהים?

מה הוא יודע לכתוב? חשבתי שהוא יודע רק לכעוס ולהכניס לגיהנום...

מרדנונה

New member
לא רק עליך.

בכל הדורות ובכל הזמנים חיו אנשים ברמות אייקיו שונות. אבל החכמים הגדולים באמת, ( ואין מי שמהרהר על חכמתם, וזו מקובלת גם על הגויים ), קידשו את חז"ל, ודנו ודקדקו בכל אות ובכל מילה, ולא פטרו את עצמם באבחת מחשבה קלילה. הנשר הגדול הרמב"ם אף חיבר לכבוד כל אלו ספר מיוחד "מורה נבוכים" כדי לענות לכל השאלות שאף לפני 1000 שנה ואף לפני כן היו כאלו ששאלו אותן.

בין החכמים הגדולים באמת

יש רבים שמאמינים שישו הלך על המים, שמוחמד זכה להתגלויות אלוהיות, ושחייזרים מקיפים כל אחד מאיתנו. אחזור בפעם האלף: לסמוך על חכמים ממך לא יכול לעזור, כי בין החכמים הגדולים ביותר יש אינספור דעות, אמונות, והשקפות - מן ההגיוניות ביותר ועד המגוחכות ביותר. גם כדי לבחור בפילוסופיה של וולטר ולא בזו של לייבניץ, למשל, צריך להפעיל את שיקול הדעת העצמאי שלך. לעולם טיעון כמו 'אבל מישהו חכם ממני חושב כך וכך' לא יכול להוות סיבה להחלטה כלשהי. תמיד יהיה חכם אחר שיחלוק עליו. בשורה התחתונה, ההיגיון האישי והפרטי הוא היחיד שיכול להנחות אותנו. רק הטיפשים בוחרים ללכת לפי ה'חכמים הגאונים' ששייכים לעם שלהם ולו בלבד (וגם אז רק לקבוצה מצומצמת של חכמים, שמחזיקה בדעה מסויימת), וזה משום שאין להם אפשרות לצאת מן הקופסא המצומצמת שבתוכה גדלו וחונכו.

מרדנונה

New member
סימנת מטרה

המטרה מסומנת מראש, וכל האמצעים כשרים כדי להגיע אליה. לחיים ולשלום ! כבר כתבתי לך בעבר שמה שאת רוצה זה לחיות כרצונך, אחרת לא היית מגיע למסקנה כה מרחיקת לכת, שההיגיון האישי והפרטי הוא היחיד שיכול להנחות אותנו. אני חושבת אחרת ממך, וברוך ה' שפקח את עיניי, לראות כמה אני קטנה, וכמה אני לא מבינה ב"שכל אלוקי". איך אמר אחד מגדולי ישראל (?) : אלוהים כזה שאני חושב כמוהו ואני מבין כמוהו, איני חפץ בכלל לעבוד !, האלוקים שלנו שונה....

מרדנונה

New member
אם זה מה שיש לך לענות...

את בצרות... אני חושבת שאני במקומך, הייתי עולה עליך....

למעלה