התורה, מהי ?

התולעת 1

New member
איך אפשר לבוא ולהכחיש?

ומה יש לנו להתביש בדבר הזה כשזה ספר הספרים, שכל העולם מוקיר ומעריך אותו? כולם מצטטים ממנו, ואפילו נשיאי אומות העולם וראשי ממשלות ברצח רבין שהגיעו כולם אמרו פסוקים מפרשת השבוע, גם חוסיין, וגם קלינטון, וגם ראשי ממשלות אחרים, כל מי שדיבר דיבר בפרשת השבוע, מה להם ולתנ``ך אם זה ספר בדוי למה שלא יצטטו מהסטוריונים? אם זה כתב הסטוריון מה הוא יותר מאחרים? ומזה מביאים ראיה ומפי זה נותנים דרך לעמים שלמים? רק אנחנו מתבישים בתנ``ך ספר הספרים הקדוש , מה יש להתביש?

סלסרו

New member
חלילה, אין מה להתבייש בו, אך אין גם סיבה

לחשוב שהוא אלוהי ונכתב (או הוכתב) מפי האל.

התולעת 1

New member
לבקש להוכיח את אמיתות התורה עכשיו,

זה כמו שתבקש ממני לתמצת לך ב - 5 דקות קורס של 4 ימים גדוש הרצאות. מי שינסה לעשות זאת הוא לא רציני, ואולי אפילו נשמע מזלזל בצד השני?! אם אתה אדם רציני, שלא מעוניין לפספס הזדמנויות רציניות בחייך, ומעוניין לקבל תשובות לכל שאלותיך בענייני יהדות ואמיתות התורה... אתה מוזמן להרשם לסמינר להכרת היהדות-שם יספקו לך הוכחות לאמיתות התורה – הוכחות ברורות, מסודרות, הגיוניות, לוגיות... תוכל לקבל שתשובות לכל שאלותיך, הסברים לכל, בדרכי נועם ובאווירת נופש, בחברת צעירים כמוך.

סלסרו

New member
לא בקשתי, קבעתי. אין כל סיבה, עובדה.

גם אני אינני מעוניין להתווכח. רק אומר לך שאני מאמין שיבוא יום ותצא בשאלה. יבוא יום שבו תעצור לרגע ותחשוב בכנות על מה שיוצא לך מהפה בנסיונותיך הקלושים לשכנע אנשים בדברים משוללי הגיון, ופתאום תקלוט איזה הבלי הבלים וטריקים זולים מחב"תים כמוך משתמשים בהם - וזה יכה בך כרעם ביום בהיר. ניצוץ האפיקורסיות ינצנץ בקרבך, הספק יתחיל לכרסם בתוככי עצמך, ועם הזמן יהפוך לכח חזק שלא יאפשר לך להמשיך בדרכך הדתית והמחב"תית. אם זה לא יקרה לך, זה רק בגלל שאין לך מספיק יושר פנימי.

התולעת 1

New member
אני ספרדי טהור חביבי

אצלינו שורש האמונה בנשמה ,אין סיכוי שאכפור בבורא עולם וביהדות בפרט יש אנשים כמוני שהם אמיתיים, אמיתיים, יש להם יושר פנימי, אמיתי אני לא יודע מה כוונתך מחב''ת?מה זה אומר בראשי תיבות ?

סלסרו

New member
ככל שתנסה לשכנע את עצמך שאין סיכוי שתכפור,

כך הסיכוי שתכפור ילך ויגדל.. הרי טיעונים הגיוניים אינך יכול להציג - שמענו וקראנו וטחנו את כל הטיעונים המחב"תיים שיש מכל כיוון אפשרי (אל תשכח, אנחנו לא חילונים שאפשר למכור להם לוקשים) - וכולנו יודעים עד כמה טיעונים אלה מגוחכים. אם אתה עדיין דוגל בהם, יש לכך רק שלוש סיבות אפשריות: א' אינך חכם מספיק להבין עד כמה טיעונים אלו חלולים ומשוללי הגיון. ב' הינך מבין שטיעונים אלו חלולים ומשוללי הגיון, אך אתה בכל זאת חוזר עליהם כדי לנסות לשכנע את עצמך באמיתותם או בגלל שיקול צדדי אחר (נניח אם אתה מתפרנס מהחזרה-בתשובה). ג' אתה חכם מספיק להבין עד כמה טיעונים אלו הם חלולים ומשוללי הגיון אך עדיין לא קלטת זאת. יתכן שיבוא יום ותקלוט.

התולעת 1

New member
אתה מוזמן לעימות

מול קהל רב לעיני אלפים באמצאות התקשורת ושם כולם ידעו ידו של מי תהיה בעליונה,כיבלתי התראה ממנהלת הפורום על חסימה ,כך שההסתברות להסברה ביהדות בפורום זה הוא אפסי אתה מוזמן להתקשר אלי לקבוע זמן ותאריך לעימות,אני כאן חביבי ,כל המילים היפות שלך לא יעזרו לאף אחד כאשר יתברר האמת חכם ,זה אדם שמתמודד ולא בורח מהמציאות

סלסרו

New member
מצחיק לשמוע הטפה אודות בריחה מהמציאות

מאדם שמאמין באתון מדברת, שמים הופכים לדם, שמטה הופך לנחש, שנהר יכול להבקע לשנים והמים יעמדו כחומה, ועוד רשימה של עשרות ומאות סיפורי סבתא שאדם נורמלי מפסיק להאמין בהם כשהוא מסיים גן חובה.

ואם ה'הוכחות' הניצחות של הסמינר לא ישפיעו

או אז הוכח כי אתה מקרה אבוד, והיצר הרע השתלט על כל חלקה טובה בנשמתך. לתשומת לב אלו שחשבו שללכת לסמינר ולעבור 4 ימים של תעמולה המבוססת על חצאי שקרים ודמגגוגיות בוטות תעזור כדי להגיד למחב"ת: כבר הייתי בסמינר ולא היה להם מה למכור לי. הייתי בשני סמינרים, התולעת 1 יקר. שיטות התעמולה שלהם מזכירות אחד לאחד את מוכרי 'הפירמידה' והרבלייף.

למה ללכת לסמינר

למה לא לסדר בכתב את כל הטיעונים וההוכחות במקום אחד? אה רגע יש מקום כזה, שופר, מנוף, ערכים, וחוברת "תורה מן השמים", עיינתי בכולם ולא השתכנעתי אז מה יש לנו בסמינר? לחץ מהמרצים "לחתום עכשיו", מזכיר משהו לא?

התולעת 1

New member
כאשר אתה חולה אתה מתיעץ אם רופא

אם אתה חשוד בפלילים אתה מתיעץ אם עורך דין אם יש לך בעיות במס-הכנסה אתה מתיעץ אם רואה חשבון כך כאשר מגיעים לתורת ישראל יש להתיעץ אם רב מוסמך פשוט וקל

לא זכור לי שיש שם רבנים

יש שם אנשים שעברו הכשרה בהעברת סמינרים. נ.ב. למכונת כביסה, מבחינה חילונית אין שום הגיון, אם יצרו אותה בשביל לכבס למה היא מתקלקלת? ואם יצרו אותה בשביל להתקלקל למה היא מכבסת? " הן עם לבד ישכון ובגוים לא יתחשב. =התנשאות וגזענות. "

בינגi

New member
אני משוכנע שאם הדור ההוא שלו

ניתנה התורה היה במצב של הדור שלנו או לפחות כמונו. התורה היתה גמישה בהמון המון דברים. לפי הסברא שלך. הרי שהתורה ניתנה כשכל אלוקי לאותם אנשים שאכלו את לחם האלוקים את המן וכו` אז הם יכלו בהשגתם להבין גם שכל אלוקי דהיינו את התורה. היום העולם חתיכת **** סליחה על הביטוי. הם קיבלו את התורה אחרי ש-3 ימים היו פרושים מהאשה וקידשו את עצמם. אין לנו את הזכות ברוב טומאתינו טומאת הדור לעסוק בתורה. המצב הנתון שאנו נמצאים בו בדור שלנו זה היפוך של 180 מעלות מהתנאים שהיוו את היסוד שאיפשר את קבלת התורה..

מרדנונה היקרה

כתבת הרבה ויפה אבל תכלס לא כתוב כאן כלום!! מה את מנסה להגיד כאן? זה כמו שאני יגיד לך שאת לא מסינה הודית וגם אם תנסי להבין לא תצליחי וגם אם תנסי בכל זאת אפילו שזה שקה להבין את הדת ההינדואיזית לא תצליחי אבל היא אמת למי שמחפת אמת. דומה?

מרדנונה

New member
לא! לא ממש הבנת.

שלום לך ניו יורקי יקר. יש לך טעות בסיסית בהבנת רקע האשכול. האשכול הזה לא בא ללמד תועים בינה או להחזיר בתשובה. (המנהלת לא מרשה!). האשכול הזה בא לענות תשובה, ואתה יכול לראות אותו כהמשך לנידון אחר פה בפורום. ישנם כאלו המשוכנעים שיש בורא לעולם, אבל יש להם בעיה בהבנת התורה, חוקיה, מצוותיה, ועוד. יש נוספים שמוכנים לקבל את גזירות הדת ואת חוקי התורה, אבל אגדות חז"ל מרגיזות אותם. הבאתי כדוגמא, אחת שמתפעלת מעוצמת הבריאה, היקום האין סופי, השמים ושמי השמים, הימים וכל אשר בהם, כו' האדם והמערכת המורכבת והמשוכללת שהוא נושא עמו, ומשוכנעת שבורא אחד אלוקי עומד אי שם, מאחורי כל זה, אלא שהתורה, מצוותיה, איסוריה, ואגדות חז"ל מטרידות אותה. לה השבתי שאם יש אלוקים, ברור שספר הוראותיו הוא "שכל אלוקי" נעלה ונשגב. אחרת, כלומר אם שכלו הוא כשכלנו, והבנתו היא כהבנתנו, הריהו לא עדיף עלינו, ואינו אלוהים. החלקים הנוגעים למעשה, לתפקיד האדם וחובתו כלפי בוראו, ברורים דיים. דיברתי סינית? מה הקשר לסינית?

התולעת1

New member
הוא שנתן את התורה

בעשרת הדברות אמר: ``אנכי ה` אלוקיך אשר הוצאתיך מארץ מצרים מבית עבדים``, אני הוצאתי אותך מבית עבדים. לא היית ראוי לצאת עם ישראל והוצאתיך, למה? כי הייתם עובדי עבודה זרה בדיוק כמו המצרים, אבל נתתי לכם שתי מצוות: ברית מילה וקרבן פסח, כיוון שמסרתם את עצמכם למצוות האלה הוצאתי אתכם, הכיתי את המצרים עשר מכות בשבילכם, בשביל שאני אוציא אתכם, בשביל שאפרסם את אלוקותי בעולם, הכיתי אותם מהתהומות עד שמי השמים, מכות שהראו שאני שולט בכל העולם, למה? כי הם אמרו ``הבה נתחכמה לו``, הם לקחו את הילדים ושקעו אותם בים, ביאור.התעללו בכם, הם שעבדו אתכם, אני אפרע מהם. ואז הקב``ה מוציא אותנו, נותן את התורה ומתגלה בכבודו ובעצמו ואומר לנו מיהו, מה הוא רוצה? נתן את הספר הזה. מאז זה מלווה אותנו 3300 שנה, ומפה לקחו אומות העולם את כל התרבות העולמית

למעלה