התורה, מהי ?

מרדנונה

New member
ממש לא !

הצחקת אותי. השכל של גדולי ישראל שחיו גם לפני אלף שנים ויותר, הוא גדול מאד, אבל אלוהי ??? רק התורה שבכתב ופירושיה התורה שבעל פה הם כאלו. נ.ב. אני מקווה שהודעה זאת תואמת את רוח הפורום לדעת המנהלת. קיבלתי ממנה מסר להתאים את עצמי לרוח הפורום של חרדים בעל כרחם, (כאילו לימונינה וסלסרו הם כאלו...) אחרת היא תחסום את כניסתי. אי לכך לא אוכל יותר להגיב ולהתבטא בנושאים שונים, אם אחשוב שזה לא מתאים לרוח.

הילד שלי בחיידר עכשיו

למה החלטת שאני לא חרדית בעל כורחי? זה שפורום יוצאים מקבל גם אנוסים לא אומר שכל מי ששם יוצא.

פחחח מאיפה הבאת את השטויות האלה!

הרי הדברים שאמרת או יותר נכון שציטטת מההרצאה האחרונה לא עומדים בשום מבחן מציאות!לידיעתך רוב חכמי העולם היו אטאיסטים גמורים,כדאי שתבדוק קצת דברים לפני שאתה מצטט.

מרדנונה

New member
אל תאנוס אותי !

אני מכבדת אותך, אבל בבקשה כבד גם אותי ! אל תאנוס אותי להתייחס לכל שטות. תשובות ענייניות יתקבלו בברכה.

גנדרן

New member
תשמעי מרדנונה

הבחור המכונה האנוס הוא כנראה..... לא מסוגל לדבר אלייך כאשה בדרך ארץ אז חבל לך להתייחס

גנדרן

New member
למזלו

למזלו זה היה רק ווירטואלי(גם מעל החגורה לא כדאי לחטוף ממי שיש לו חגורה חומה בקרטה.....)היא לא עשתה לו כלום שידבר אליה ככה...

מרדנונה

אהיה כנה איתך: קראתי רק כמה שורות ראשונות ועצרתי. ואז עברתי לשורה האחרונה הבולטת משומה (בלי סיבה שנראית לעין) והנה לך תגובתי: למה לעזזאל אתה בטוח שהאמת רק אצליכם? מה זה? קניתם בלעדיות על האמת? כל אחד והאמת שלו. וחוצמיזה מי בכלל מחפש אמת? אנחנו מחפשים טוב! אושר! אהבה! קריירה! מטרה! איכות חיים! ואנחנו עושים את זה מצוין בדרך משלנו. שיהיה לך חג אורים שמח!! כל כך שמח שלא ישעמם לך!! מרב שיעמום אתה בא לכאן, ושיעמום מביא לידי חטא, לא חבל אחשלי?

מרדנונה

New member
לא רק האמת

לא רק האמת אצלנו. גם טוב! אושר! אהבה! קריירה! מטרה! איכות חיים! ועוד....הכל אצלנו !!! חיים טובים. ואגב, אני בת.

על מי את בדיוק עובדת?

שכחת שאנחנו כולנו באים משם!את לא מדברת כאן עם כמה חוזרים בתשובה שעובדים עליהם כמה טוב אצלכם את מדברת כאן עם כאלה שאו היו שם או עדיין שם ויודעים טוב מה קורה אצלכם ואיזה אושר אהבה ואיכות חיים יש אצלכם... התבלבלת בפורום כאן לא פורום לחוזרים בתשובה שאפשר לסבן אותנו...

סוג ב

New member
כן כן כן בטח

טוב? הכנסת מינימום אושר? בלהשריץ ילד כל שנה אהבה? אהבה של שבועיים כיף כיף שבועיים פסק זמן קריירה? בלימודי קודש??? מטרה? לעבוד את אלוהים (ממש עובדי אלילים) איכות חיים? כשזה מסתכם בחמישה ילדים, אמא שמנה ולא מרוצה, אבא ממלמל לעצמו כל היום מרוב שינוני דפי גמרא, רצון להביא ילד שישי ועדיין לעבוד בהוראה.... אחלה איכות חיים. כן כן, אל תתחילי עם ההרצאות של חרדיות עם קריריה- אלו לא באמת חרדיות. אל תשכחי שכבר היינו שם. אי אפשר למכור לנו בלוף..

מרדנונה

New member
דוקא אותך אני מבינה

לא רצית להיות סוג ב', ובחרת באלטרנטיבה נוחה. אבל אל תתלי את כל האשם בתורה. התורה לא סיווגה אותך כסוג ב', ועל פי התורה, וגם בעיניי את סוג א' א' א' (טוב, גם אני כמוך...)

מכל מה שכתבת

רק עם דבר אחד אני מסכימה איתך: שאת בת
אל תמכרי לי לוקשן, ותעני על מה ששאלתי אותך. ואם אין לך מה לענות זה בסדר גמור שתגידי שאין לך מה לענות, אני יעריך אותך יותר מאשר שתכתבי שטויות.

מרדנונה

New member
סליחה, מה שאלת ?

לא ראיתי שום שאלה ! ראיתי רק שאת לא מחפשת אמת אלא רק טוב! אושר! אהבה! קריירה! מטרה! ואיכות חיים מצויין. גם אני חיפשתי, אבל גם מצאתי אותם בדת היהודית. נ.ב. חיפשתי גם בדת החילונית, (את יודעת היטב למה אני מתכוונת! - שלחתי לך באישי) וה ת א כ ז ב ת י !!!

עץ שתול

New member
כמה הערות לגבי הנידון:

א. גרעין הטענה שלך שעל בסיסו את בונה את כל השקפת העולם שלך הוא בתשובה מאוד אינטלגנטית ומתחמקת: "אנחנו לא מבינים כלום כי התורה נשגבה מבינתינו" וכו'. ב. הרמב"ם ויתר הגדולים היו חכמים מאיתנו וכו' והגיעו למסקנות אלה...מאיפה את יודעת שהם באמת היו חכמים כל כך גדולים? כי ככה מכרו לך? ואולי את כל חכמתו הוא העתיק מהיוונים ושאר העמים שחיו באותה תקופה (ויש לכך סימוכים)? ג. היו גם היו אנשים חכמים מלומדים ופילוסופים שבדקו את המסורת היהודית, והם דוקא הגיעו למסקנות סותרות, רק שאת שמם ואת גדלות חכמתם העלימו ממך מסיבות מובנות, או שהעדיפו לגמד את גדלותם ואת תבונתם, על חלקם אף הדביקו כל מיני עלילות כדי להכפיש את שמם ואת המניע שלהם. ג. זה שאבותי ואבות אבותי אימצו את הדת היהודית אינה ראיה, כי אם אבנה רק על המסורת אני גם לא יכול להתעלם מהעובדה שבמשך רוב הדורות רוב בניה של עם ישראל בגדו בתורה ולא נהגו כפי המצווה.

אם כבר מדברים על חכמים ודעתם

מעניין יהיה פעם לעשות מחקר כמה אנשים חכמים מאמינים וכמה טיפשים,אפשר למשל לקחת קבוצת אנשים חכמים ומלומדים וקבוצת אנשים טיפשים ובורים ולהטיל על כל אחד משני הקבוצות לשים פתק בקלפי סודית אם הוא מאמין באלוהים או לא,תרשו לי להניח שבאחת הקבוצות יהיה רוב מוחץ למאמינים... רמז,לא בקבוצה של החכמים...

למעלה