התייעצות דחופה............

DogsPCI

New member
... נו מיצי מה יהיה?

אנחנו מסכימים יותר-מידי בזמן-האחרון

והאמת שזה מפתיע אותי קצת...

&nbsp

DogsPCI

New member
כי בתחומים אחרים אני הכי שונה ממך שאפשר
,

ולא שאני אומר שאני טוב יותר... אבל בהחלט שונה ממך לחלוטין
.
&nbsp
אז מפתיע, אבל טוב שכך...

תראה,

אתה כנראה מתכוון לצדדים מסויימים שנחשפים בפורומים כאלה ואחרים.
אבל אתה לא מכיר אותי ולא יודע אם וכמה יש לנו במשותף.
יתכן שאנחנו דווקא חולקים הרבה תחומים משותפים ורק בקומץ קטן לא מסכימים- ויתכן שההפך.
יש נטייה אנושית להרגיש דומה למישהו על סמך פיסה קטנה של מידע ואז להרגיש "טוב" איתו או ההפך-להרגיש דחייה ושנאה בגלל חוסר הסכמה על עיניין אחד.
&nbsp
ולגבי הצבת גבולות בצורה נכונה, אני מסכימה איתך לגמרי!
יש הרבה דימיון בין אופן הפעולה בין כלבים וילדים, אבל עם ילדים זה הרבה יותר מאתגר ומסובך..
בן זוגי היה בצבא בעוקץ והוא מתחרפן כל פעם שהוא רואה כלב שלא שמים לו גבולות באופן נכון וברור ועושה מה שבא לו.
&nbsp
&nbsp

אני לא מכירה אותך אבל...

אבל לפי חוסר הניסיון שלך אני מתארת לעצמי שאתה רווק . שמתעסק כתחביב עם כלבים .
אז תרשה לתת לך עלי מספר נקודות:
*אנחנו זוג צעיר עם ילד אחד בן חודש .
*אין לנו בבית את כל האמצעים להעסיק ילדים שהם מעל גיל חודש (וככה היו הילדים שבאו להתארח אצלינו)
*השקענו הון כן הון , כדי לארח את כל המשפחה של בעלי(16 נפשות במספר) ככה שלא חשבנו להוציא עוד כסף על אמצעים לתעסוקה של הילדים למרות שזה נישמע לי גם ממש מוגזם .
*הילדים האלו רגילים לפלי סטיישן משחקי מחשב יקרים ,בטח לא ציפית שאני את כל זה כדי להעסיק אותם בזמן שהם אצלינו נכון??!! לנו אין את הדברים האלו כמו שאמרתי. ובטח שאם הייתי אפילו מארגנת להם חוברת צביעה הם לא היו "מסתכלים עליה" .
נקודה עיקרית : ילדים שמתארחים אצל אנשים אחרים ,ההורים חייבית לחנך אותם שייתכן ולא יהיה שם את כל מה שהם רגילים שיש אצלם בבית .

DogsPCI

New member
בוקר-טוב

גם אני לא מכיר אתכם
, מחזיר אותך להודעה הראשונה שלי בשרשור -
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=30&messageid=176904791
&nbsp
ואדגיש מתוכה:
"כמובן רק דעתי האישית על "התמונה" שאני מדמיין בראש מהמעט פרטים שסיפקת..."
&nbsp
וגם
&nbsp
"זהו, תודה על השאלה, כמובן רק דעה אישית שלי על מקרה שאני קיבלתי בערך אחוז אחד של מידע לגביו ".
&nbsp
אז בקיצור, זה כבר מזמן הפך לדיון שלא קשור אליכם אישית
, אלא הפך לדיון כללי
.
&nbsp
ואכן אין לי ילדים משלי, מה שאומר שכשיהיו, הדעה שלי בעניין רק תתחזק
.
&nbsp
שבת-שלום, וכמובן כל אחד שיפעל לפי הבנתו ודעתו...
&nbsp

את נשמעת כועסת על הרבה דברים

שאת לא מעיזה לומר.
יכול להיות שאת מרגישה שהמשפחה של בעלך לא מעריכה את מה שאת עושה בשבילם?
שעם ילד בן חודש, גמורה מעייפות ועדיין מחלימה מהלידה, הוצאת טונות אנרגיה (שאין לך) על לארח אותם?
אולי את מרגישה שבמקום לעזור לך הם בעצם מכבידים עליך ועוד מצפים שתעסיקי את הילדים שלהם?
יש עיניינים עם כסף עם המשפחה של בעלך? הם עוזרים? ההורים שלך עוזרים?

ommerl

New member
זה לא היה וויכוח על דפים...

אם זה היה וויכוח על דפים לא היית מרגישה צורך לכתוב כאן.. זה היה וויכוח על הזכות להגן על דברים שחשובים לך.
אני מסכים אתך שבן הזוג שלך היה צריך לתמוך בך אבל הוא נפל למלכודת שגם את נפלת אליה- הוא חשב שמדובר בדפים.
&nbsp
לא מדובר בדפים אלא בדפים שחשובים לך. בעקרון שחשוב לך (לא לבזבז).
&nbsp
תסבירי לו את העיקרון. זה לא משנה שזה דפים. זה יכל להיות מפה שקיבלת בירושה. מה שחשוב זה שאת מייחסת לזה ערך.
כמו כן, זה בסדר להציב לילדים גבולות. גם לילדים שיש להם אוטיזם.

בדיוק!

מסכימה לגמרי.
&nbsp
רק רוצה להוסיף שגדאי להכין לפעם הבאה דפים או משחקים שהילדים יוכלו לשחק בהם.
חלק מלארח ילדים זה גם לחשוב על דברים שהם יוכלו להתעסק בהם.
וזה נורא מבאס להגיד הרבה "לא לגעת" ו"אסור" יותר נעים לומר "הנה, בזה אתם מוזמנים לשחק!"

ommerl

New member
אהבתי. איסור שבא ביחד עם אופציה מותרת. חינוך נכון בעיניי

מעמקים39

New member
התנהגות חצופה של הילדים שהיה צריך לשים לה סוף

יש פה עניין עקרוני שטוב שלא וויתרת עליו. אין שום הצדקה חינוכית להתנהג כמו בהמות בבית של מישהו אחר, הרס והשחתה של רכוש זה דבר שצריך לשים לו גבול מיידי וברור. בן זוגך צריך לתמוך בך ולא לצאת נגדך. כמובן שהתנהגות הילדים היתה מכוערת אך התנהגות הוריהם (בהנחה שהיו בסביבה ולא מנעו את התפרעות ילדיהם), היתה מכוערת כפליים. יש לאנשים נטיה לאפשר לחוליגנים הקטנים שלהם לפרוק עול כשהם יוצאים מהבית ולנוח על חשבונם של אחרים.
הורה טוב ואדם מוסרי, ידאג שילדיו יתנהגו למופת כשהם מבקרים בבתים של אחרים ולא יניח להם להשתולל בעודו נח ונהנה מאירוע חברתי או משפחתי.
האכזבה העיקרית היא מבן זוגך שבחר לכעוס עלייך כאילו את ילדה קטנה, במקום לכעוס על משפחתו שמאפשרת דבר כזה בביתו. אז אם אתה קורא אותי- ממליצה לך להתנצל בפניה ולתמוך בה תמיד, במיוחד כשהיא כל כך צודקת!

pov2

New member
וכדי להדגיש עד כמה העקרון הוא בהצבת גבול ליגיטימי ולא בדפים

אז להבא, גם אם הם ירצו לשחק בקליפה של בננה- על הוריהם לוודא שהם לא נוגעים בה, במקרה שאת אומרת שהיא חשובה לך מאוד.
&nbsp

DogsPCI

New member
אתם מוזמנים לארח בובות של ילדים. ואפשר לקנות

כאלה בכל סניף קרוב של Toys R us... ובדרך תקנו גם בובה של כלב, לפני שתאמצו אחד אמיתי בטעות...
&nbsp
סליחה על הישירות, ואולי עדיף שאתרחק מהשרשור הזה...
&nbsp
&nbsp
&nbsp

littlerunaway

New member
או אולי כדאי שאתה תבין שלאנשים שונים יש דעות שונות

בכל הקשור לחינוך ילדים והדעה שלך היא לא אמת אבסולוטית שצריכה להיות מקובלת על כולם.

DogsPCI

New member
את צודקת ואת לא-צודקת... זו בעיה. יש גם שירשור בפורום-זוגיות

על "סיפור-אהבה" בסין בין גבר בן 24 וילדה בת-12, שהתחיל 4 שנים לפני זה.
&nbsp
ואולי גם שם יש מקום לדעות שונות שזה מקובל
... כי יש כאלה שחושבים שכן.
&nbsp
ויש כאלה שגם יכו את הילדים במסגרת החינוך או יעליבו אותם או יפעילו עליהם מניפולציות-רגשיות, אלו גם דעות שאצטרך לכבד?
&nbsp
אבל בהחלט שכל מה שאני כותב זו דעתי האישית וחומר למחשבה, וזה תפס לי שורה קבועה בחתימה... אז אני מכוסה תמיד
. ואכן, משרשורים שכאלה אני משתדל להמנע - הפער הוא עצום מידי.
&nbsp
&nbsp
ולסיום, גם אני הצגתי את דעתי שלי פה, לא ביקשתי למחוק את מה שנכתב מעלי, כן? וזה גם לא הופנה אישית ל- Fov, אלא לכל מי שחושב שילד זה רובוט. אתם יכולים גם לאלף את הילדים עם קליקר, זה עובד מצויין על כל היונקים עליהם זה נוסה, ואפילו על דגים! ואז תתנו לילד פקודה - או יותר נכון אות - "שב, לא-לזוז", והוא ישב ולא יזוז - ואפילו יקשר זאת לפרס וירגיש טוב עם עצמו

&nbsp

תשובתי

אין שום דבר נורא בהצבת גבולות גם לילדים של אחרים, אבל השאלה היא אם באמת גערת בהם,
"ונכנסת" בהם, שעם כל הכבוד - זה לא התפקיד שלך, או הסברת להם בדרכי נועם.

למעלה