התייעצות דחופה............

הזכרת לי מקרה

שהיה מעט אחרי הלידה של הבן הבכור שלי.
אחות של בעלי באה לבקר עם בעלה ואני הרגשתי צורך לארח בצורה הכי מושלמת- אבל תכלס זה היה הדבר האחרון שהיה לי כח אליו..
הארוע הזה נגמר בבכי והמון כעס.
&nbsp
מציעה לך לומר בפעם הבאה שזה גדול עליך כרגע לארח כל כך הרבה מבוגרים וילדים.
הם רוצים לבוא שיביאו איתם TA ותעסוקה לילדים.
&nbsp
יש פער בין מה שאנחנו רוצים להיות בפנטזיה ובין המציאות וככל שהפער הזה קטן יותר- ככה גם הכעסים והריבים מצטמצמים.

שלום

לא משנה מה ערך החפץ של אדם, אסור לאדם אחר להשתמש בו בלי רשות מבעליו ובוודאי לא להשחית אותו. הקרובים שלך צריכים לדעת שאסור להם לגעת בניירות שלך אם לא אישרת להם. לא צריך ממש לכעוס עליהם ובוודאי לא להעניש אותם קשה כי זה רק ניירות, אבל צריך לנזוף בהם ולהעיר להם על כך שלא היו בסדר ואם יש צורך גם להסביר להם את העניין.
&nbsp

orig429

New member
לא מבין למה את צריכה להצטדק.

הצבת גבול ויש לכבד את זה. במקום לתמוך בך בעניין כה פעוט הוא מביע זילות והופך אותך לבעיה.
&nbsp
אל תתקפלי. הצבת גבול, תעמדי על זה!
את לא צריכה להצטדק בפני אף אחד.
&nbsp
תגיד לי אתה רציני?
איפה הכבוד שלך לאשתך, לבת הזוג שלך, האמא של ילדיך בהווה, או בעתיד?
&nbsp
גבר אמיתי עם עמוד שדרה, תומך בבת הזוג שלו, גם במקרים פעוטים אלה.
&nbsp
במקרה הזה לא התנהגת כגבר ובטח לא כמו בעל.
&nbsp
&nbsp
מה זה "כולה דפים", "אני אקנה לך אלף כאלה". - רק אנשים עם רמה אישית מאד נמוכה מתבטאים כך.
&nbsp
התנהגות מזלזלת וחסרת כבוד כזאת צריכה להיעצר היום!!
&nbsp
היום זה דפים מחר, זה יהיה דברים רציניים הרבה יותר.
&nbsp
קחו את העניין "הפעוט" הזה מאד ברצינות ותתקנו את זה, עכשיו!

DogsPCI

New member
הלו אוריג, מה שלומך?

הזכרת לי שגם הבעל היה פה בתמונה
, וגם יקרא פה
. ואני כתבתי באופן כללי, אבל אתה צודק... יש גם בעל לתת לו בראש
.
&nbsp
אבל בניגוד אליך (וזה דווקא חדש, כי בקצת זמן שאני פה אתה אחד האנשים שאני הכי מסכים איתו
), אני ממש לא חושב שיש צורך לגבות את הבן/בת-זוג תמיד, בכל מחיר וגם אם הם טעו...
&nbsp
מה כן? אל תהיה חכם אחרי מעשה ותבוא ותתלונן. היא פעלה לפי הבנתה, אתה מבין אחרת? קום, בזמן אמת, ותתערב ותוביל לכיוון שהוא יותר נכון לדעתך לטובת כולם. וזה לא אומר לריב איתה על זה ליד כולם, כן? אלא לבוא ולשחרר אותה מהתפקיד ולהגיד לה - הכל בסדר, אני דואג לעניינים... ואז תדאג להם. או לבוא ולומר לה, עזבי, ילדים, לא נורא מחר נקנה חדש...
&nbsp
אתה אמור להכיר אותה ואת הדרך לפנות אליה ולהרגיע אותה, כן? לא אני
.
&nbsp
אז אתה רוצה להיות רלוונטי? ולהשמיע את דעתך?
תעשה את זה בזמן-אמת! כולם חכמים לאחר מעשה!
&nbsp
טוב, אני מאמין שנתתי מספיק בראש
, ומקווה שלא נעלבת בעל-יקר, אני לפעמים כותב "בלי פילטרים" ולא במטרה לפגוע
, זה פגם גנטי
. כמובן רק חומר-למחשבה ודעתי בלבד!

רוצה להגיד לכל מי שטוען שההורים של הילדים הם האחראים

הבלעדיים להתנהגותם - אתם צודקים!
אבל... צדק זה בסך הכל כוכב לכת... אנחנו פה על כדור הארץ, ובכדור הארץ, כאשר אתה מזמין אליך אנשים אתה באופן מסויים "מתחייב" לדאוג להם (קוראים לזה הכנסת אורחים), אתה נותן להם לאכול ומספק להם "שעשועים". אם האורחים שלכם מבוגרים, מספיק אם תשעשעו אותם בשיחה. אם הם ילדים, מומלץ למצוא להם שעשועים שתואמים את תחומי העניין שלהם. וכמו שאתם מכינים ארוחה, כדאי גם להכין את הבית ולהרחיק מהישג יד דברים שחשוב לכם שהילדים לא יגעו בהם.
נכון שמותר לכם להגיד "שההורים ידאגו להם", שיביאו איתם משחק/ספר, אבל אם אתם מתנהגים ככה, אל תצפו שהאורחים שלכם יעריכו את האירוח. יש גם מצב שהם יעדיפו שלא לבוא אליכם בעתיד כי מבחינתם זה עול.
לי היה מצב דומה עם חמותי. היא מאוד קנאית לחפצים שלה ולסדר ולניקיון בבית שלה. יש לה פסלונים רבים במקומות נגישים שמאוד מושכים ילדים לגעת בהם וגם ספות בהירות. כאשר הילדים שלי היו קטנים, ביקור אצל חמותי היה עבור כולנו סיוט, היא היתה עוקבת אחריהם בעיני נץ ואני הצטרפתי אליה בחרדה והילדים קיבלו כל הזמן הערות "אל תיגע, אל תתפס, בלי נעליים, אויש הרגליים שלך מטונפות, תשטוף ידיים..." צימצמתי ביקורים, הילדים לא רצו לבוא אליה וכשהיינו באים, השתדלנו לאכול ולצאת מיד (לגן השעשועים עם הסבא או אם מזג האויר לא איפשר - ישר הביתה).
אז שכל אחד יעשה מה שהוא חושב לנכון, אבל לא לשכוח שלכל החלטה יש מחיר.

littlerunaway

New member
אבל עדיין תפקיד ההורים לוודא שהילדים שלהם "משועשעים".

זה שאני מספקת תעסוקה לילדי האורחים, עדיין לא אומר שאני אמורה להשגיח עליהם בלי הפסקה כדי לוודא שהם חס וחלילה לא חסרי תעסוקה לחמש דק' שלמות. ב-5 דק' האלה ההורים אמורים לוודא שהילדים שלהם מועסקים/לא הורסים שום דבר.

ויקה1222

New member
ילדים זה באמת

אחד הדברים שעד שאין אותם, לא מבינים כלום. רק אחרי שיש ילדים אפשר לפתח דעות שונות (ואכן קיימות דעות שונות בקרב ההורים) לגבי חינוכם. עד אז לא מבינים כלום. ממש ככה.

littlerunaway

New member
זה לא עיניין של דעות שונות.

העובדה שמישהו בחר להביא ילדים לא צריכה להפוך גם לבעיה שלי. ואם ילדים הרסו משהו כי אני, הדודה שלהם, לא השגחתי עליהם לרבע שעה, זו אחריות ההורים, לא שלי.

DogsPCI

New member
ילדים תמיד יעשו טעויות כי.... הם ילדים!

אז אם איכפת לך מהם כדאי מאוד לדעתי-האישית להבין ולקבל את המצב, ולא לצפות לניסים... וגם לא להטיל לחץ-יתר על ההורים שעכשיו צריכים להרגיש לא בנוח... ושאולי גם יוציאו לחץ מיותר זה על הילדים!
&nbsp
זה קצת מזכיר לי שרשורים בפורום כלבים שם מישהו מאמץ גור... ואז בא להתלונן שהוא עושה צרכים ונזקים בבית. נו ברור שהוא עושה! הוא גור!
... וזה לא אומר שלא צריך להתערב או לכוון או לחנך, כן? אבל בטח לא לצפות לפתרונות קסם מיידיים או לזה שילדים לא יהיו ילדים כשהם מגיעים אליך לבקר...
&nbsp
כמובן לא-אישי, אבל אתם המבוגרים, כן? אתם היותר חכמים ובעלי-השליטה העצמית, כן? אז תתחילו אתם לנהל את העניינים בחוכמה ולהבין שפעמים-רבות אתם אלה שיכולים וצריכים להתגמש לצד "המוגבל" יותר, ולא להפך!
&nbsp
ואם מדובר בילדים שהם באמת חסרי-תקנה, אז זה סיפור אחר... אבל זה גם אמור להפריע לנו באופן כללי, ולא רק כשזה מגיע אלינו הבייתה... אם איכפת לנו מהם בכלל, כמובן
.

littlerunaway

New member
נכון, אם מישהו אימץ גור אז אין לו מה להתלונן.

אבל אם הגור הזה יעשה צרכים אצלי בבית אז יש לי בהחלט על מה להתלונן לבעלים שלו.

DogsPCI

New member
לא אם את הזמנת אותם לבוא איתו, ולא אם את אומרת שאיכפת לך

ממנו בכלל.

אם תזמיני אותי לבוא עם גור אליך, אז כן באחריותי לפקוח עין, אבל כמו שאצלי בבית הוא יפספס או יהרוס משהו לפני שנספיק למנוע זאת, כך יהיה גם אצלך.

אז אני אצפה שאם וכאשר הגור יעשה פיפי אצלך, לא שאת תנקי כמובן, אבל שלא תתרגזי ותעשי פרצוף, אלא שפשוט תביאי לי חומר-ניקוי ואיזה סמרטוט ישן... ואם הוא יפיל משהו וזה ישבר אז שלא תהיה דרמה, כי משהו הוא יפיל או יהרוס בטוח!
אז זה לא מרוע או זלזול בכם, אלא שזה המצב הקיים. ואת לא יכולה להזמין אליך אנשים כדי שיעבדו ויתאמצו אצלך עוד יותר ממה שהם עובדים ומתאמצים אצלהם בבית. אז או שתערכי בהתאם, תסדרי את הבית בהתאם מראש ולא תתלונני ותוסיפי לבעיה, ואולי אפילו תנסי להיות חלק מהפתרון... או שלא תזמיני אנשים שכרגע לא מתאימים להתארח אצלך בהבנה.

אלו אמורים להיות אנשים שאת קרובה אליהם, לא? אז למה לא לבוא לקראתם קצת?

אני יודע שאם אני אאמץ גור, בחודשים הראשונים אני לא אביא אותו לאמא שלי הבייתה, כי היא תחטוף שבץ אם הוא יעשה פיפי על השטיח או יהרוס משהו... זכותה
. אבל לפעמים זה גם אומר שאני לא אבוא... כי אני צריך להיות עם הגור ולא יכול להשאיר אותו לבד יום שלם... זה לא מרוע, אלא המציאות

הי, גם לי זה קשה לעמוד בדברים הנ"ל תמיד, אבל בהחלט שאני מנסה

ויקה1222

New member
נכון שאם מישהו מביא ילדים

זה לא הופך אותם לבעיה שלך. מצד שני, ברגע שאת מזמינה ילדים אל הבית שלך, יש הרבה צורות התנהגות איתם, זה כן ענין של דעה (עובדה שיש דעות שונות) וכאמור כרגע את לא ממש שם כדי להבין את המורכבות. צר לי, יש נושאים שבהם אי אפשר לחוות דעה אלא אם את בעלת ניסיון.

littlerunaway

New member
אז באופן כללי, ההורים הם אלה שקובעים

כמה הסביבה צריכה לסבול מהילדים שלהם?
אין סיבה שההורים ישאירו את ההורות שלהם מחוץ לדלת כשהם באים להתארח ויכריחו אותי להשגיח עליהם בשבע עיניים בלי הפסקה שלא יהרסו משהו.

DogsPCI

New member
זה מה שאני מנסה לומר לך... אי-אפשר להמנע מזה

שהם יהרסו משהו, אלא אם תקשרי אותם לכיסא! את צריכה להבין ולקבל את זה..

ילדים הם "לא-חכמים-במיוחד", והם חסרי-שליטה-עצמית, וכן חסרי-יכולת-גבוהה לקבל החלטות! לכן הם עדיין נחשבים ילדים, וכך הם גם נחשבים בעיני החוק! אז את לא יכולה לצפות מהם למה שאת מצפה ממבוגרים. וכמה פרצופים שלא תעשי, וכמה "צודקת" שתנסי לצאת - זה עדיין אלא ישנה את המציאות...

יש דברים הרבה יותר חשובים מדפי ממו
, ומקליפת-בננה
ומפרנציפים
, ואפילו יותר מכל הרכוש שיש לך- גם-יחד
.

ושוב, זה לא שאני מעודד הרס והשחתה, והמשכות שלה... ולא שאני אומר ההורים נכנסו, התישבו, ומעכשיו זו הילדים באחריותך והם מפרקים לך את כל הבית, כן? אבל מה הם כבר עשו? שיחקו בניירות ממו? מי ישמע....

למעלה