רוצה התייחסות עניינית ? בבקשה
"איך נשים מצפות לשיוויון כשכל הזמן הן בטלפון עם הילדים (בשיחות אינפנטיליות)" - למה את חושבת שנשים כל היום בטלפון עם הילדים ? אולי הן בטלפון בענייני עבודה ושיחות ועידה ? אולי הן משוחחות בטלפון עם הילדים בדיוק באותה מידה כמו האבות ? את מצותתת לשיחות שלהן כדי לקבוע שהן אינפנטיליות ? וגם לשיחות של האבות, שבהן כנראה משוחחים עם הילדים בטלפון על פוליטיקה וממשל ?
"או שמקבלות דיווח על זה שהילדה בוכה / קיבלה מכה / עלה לה החום / שפכו לה צבע לעין בביה"ס- מה שגורם להן לרעוד, לפרוץ בבכי " - אנשים עם חמלה, תכונה שכנראה קצת חלשה אצלך, כשהם שומעים שמישהו שיקר להם נפגע - זה מטלטל אותם. זה יכול להיות ילד שלך, הורה, חתול או השכן מלמעלה. כל אחד מגיב אחרת. איך את היית מגיבה אם היית שומעת שאמא שלך קיבלה מכות ? או ששפכו לאבא שלך צבע לעין ? כנראה באדישות וקור רוח. לא כולנו כאלה.
"- ובחלק מהמקרים לברוח בהיסטריה מהעבודה באמצע היום (מקרים אמיתיים, מדובר על כמה אימהות אצלנו)" - כן, לפעמים צריך לקחת את הילד המוכה \ פצוע \ חולה לבדיקה או טיפול רפואי מעמיקים יותר. בד"כ זה תפקיד ההורה. תקראי לזה בריחה היסטרית. אין מקום שההורה הממוצע רוצה לברוח אליו ממקום עבודה- מאשר אל חדר מיון עם הילד שלו שנפגע. ממש יום חופש כייפי.
"אם ילד חולה - למה שלא האבא ישאר איתו? (במשפחה שיש בן/בת זוג)" - גם זה קורה, ואפילו לא מעט.
"למה ברגע שנשים יולדות הן מפסיקות להיות יצור תבוני ?! (או לפחות הופכות להיות טפשות יותר ממה שהיו קודם)" - דברי בשם עצמך. לא מכירה אף אחת שרמת המשכל שלה נסוגה לאחור. כולנו המשכנו להתפתח מקצועית למרות האמהות.
"אני רואה איך נשים מתנהגות ואני חושבת לעצמי "אנחנו עם דפוק". מרגישה בושה להיות אישה לפעמים. איך אתן מצפות למושג הגדול "שיוויון" אם אתן מתנהגות ככה?
למען הסר ספק- אני לא אמא, לא מעוניינת להיות אמא- ואני חושבת שחלק גדול מה"אנטי" שלי הוא בגלל זה (הורמונים דופקים ת'שכל) " - נשים כמוך שחושבות ש"ההורמונים דופקים ת'שכל" - הן האוייב הגדול ביותר לנשים, כי בשם ההורמונים הכל מותר... הי , היא בהריון - אז היא שייכת לעם הדפוק, היא מתנהגת זוועה ועושה בושות לכל הנשים.
"עניין של לגיטימציה מצד החברה להתנהגות שהיא לפעמים מבישה (לדעתי, כצופה מן הצד)... כמו הנקודה שציינו פה ש"העבודה של הגבר יותר חשובה משל האישה" (בסדר, אח"כ הוסבר שהכוונה אצלם לפחות היא שמבחינה כלכלית הפסד יום אצלו יותר יקר) - אבל עובדה שהתפיסה הזאת מושרשת, כי גם אני חשבתי בדיוק את אותו הדבר." - כי אם את חשבת ככה, זה סימן בדוק לתפיסה שהיא מושרשת בחברה ? ועוד כשטרחו להסביר אח"כ ואת הבנת שטעית....
"מדגישה כאן את ענין הפרופורציות - כי למרות שצבע לעין גרוע יותר מחום שטיפה עלה, התגובה היא היסטרית בהתאם ולא פרופורציונלית(לדעתי). באותה שיחת טלפון אגב, אני מאמינה שטרחו לעדכן אם הילדה במצב קשה (לא רואה בעין אחת, נפיחות ואדמומיות שלא יורדת, וכו') או סתם בהיסטרייה מהמקרה (ומפונה לטיפול בלי קשר). " - צותתת לשיחות ? את רופאה במקרה ? אחרת מי את שתחליטי שחום שטיפה עלה לא ראוי להתייחסות רצינית ? מה זה טיפה עלה ? אם זה מ- 40 ל- 42, כולה 2 מעלות צלזיוס, לא ביג דיל כנראה בעינייך הלא מקצועיות... ואם ההורה קיבל הנחיות שמעל חום מסויים יש להביא את הילד לטיפול רפואי ? ומי אמר לך שבאותה שיחת טלפון על העין טרחו לתת עדכונים על המצב ? לפעמים אומרים להורים "קרה ככה וככה, בואו" בלי לפרט. ומי שמוסר את הדיווח, יש לו השכלה רפואית כדי לאמוד את חומרת המצב ? ואם הילד לא קיבל את הטיפול הרפואי המתאים - אולי אם לא יטפלו בזה כמו שצריך, למשל שטיפת העין בבי"ח - עלול להגרם נזק בלתי הפיך לקרנית ?
"איך אפשר לצפות לשיוויון / התחשבות מצד המעסיק כשאישה בורחת מהעבודה באמצע היום, ללא הסבר או "מעכשיו-לעכשיו" ? " - מה זה ללא הסבר ? אם התקשרו מהגן או מבי"ס שקרה משהו לילד, זה הסבר ועוד איך. ומי אמר שרק נשים עושות את זה ? כל הגברים שאני מכירה הוקפצו גם הם לילדים שלהם, את כנראה בוחרת לא לראות את זה או להתעלם כי זה מפריע לך לבנות תאוריה על "העם הדפוק הזה, שההורמונים דפקו לו ת'שכל".
לשם גילוי נאות - הכותבת היא אמא, עובדת במשרה ניהולית בכירה, וגם יוצאת לפעמים מהעבודה כי התקשרו מהגן, ולא מרגישה שההורמונים דפקו לה ת'שכל או חושבת שהנשים הן עם דפוק.