התכנית שתוכננה בקול ישראל בנושא פינק פלויד

wish i was here

New member
פה בדיוק הטעות שלך

הם לא שאפו לגדולה-הם אהבו את התחום שלהם שסיקרן אותם לחקור אותו,ובדרך הם הגיעו לתגליות-בגלל שהם התעניינו במדע,ולא בתהילה שבאה עם גילויים מסעירים. גם אם חלקם שאפו לגדולה-להם היה במה לגבות את התיימרותם,לך אין,ככל שידוע לי.

אני לא השוואתי את עצמי אליהם

קטונתי. ואתה עדיין מסרב להבין את הנקודה. אני לא חושב שאני צריך לגבות את השאיפות שלי הגבוהות שלי במשהו, או אנשים אחרים עם שאיפות גבוהות. אך למרות זאת, אני יכול במקרה שלי לגבות את השאיפות שלי בכישורים גבוהים. אין לי בעיה לשלוח לך במסנג'ר תעודות הצטיינות מחוגי העשרה למחוננים שלקחתי בהם חלק.

wish i was here

New member
כשאמרתי גיבוי התכונתי מומחה למתמטיקה,פרס נובל

לא חתיכת נייר שקיבלת מחוגי מחוננים ביסודי\תיכון.כאלה גם לי יש.

wish i was here

New member
אגב-כשכל האנשים לא מסכימים איתך

ואתה בדעה מנוגדת לשלהם-זה אמור לגרום לך לחשוב קצת על נכונות דעותיך. ותנסה לכתוב בכתב קצת פחות מתנשא ופלצני-זה ממש לא מרשים אף אחד בצבא.

FunkyMonk

New member
עם ההודעה הזו, אני לחלוטין לא מסכים.

אין כזה דבר "נכונות דעותייך". והמחשבה של "אם כולם חושבים משהו אחד, ואני משהו אחר - אולי אני לא בסדר?", זו המחשבה שיצרה מראות נפלאים כמו השואה, בריה"מ של סטאלין, סין הקומוניסטית, צפון קוריאה, איראן, ועוד מקומות נפלאים שכולנו היינו רוצים לבקר בהם. בעולם אוטופי, כל אדם חושב לעצמו - "אם כולם חושבים כך, ואני משהו אחר - כל השאר טועים.". ואין כל רע בלכתוב "מתנשא ופלצני". אני חושב שהרבה יותר נעים לקרוא משהו פלצני, מאשר משהו שנכתב בשפת רחוב. ואני לא חושב שהוא משקיע באיך ומה הוא כותב, בשביל להרשים מישהו. זה לא העניין.

wish i was here

New member
אז את טוען שעולם אוטופי הוא עולם שלא קיימת בו

הקשבה? תראה-אני לא אומר שאם כולם אומרים אז הם צודקים,זה לא שחור ולבן,צא מהתפיסה הזו. אני אומר שיש מקום להסתכל על דעותיהם של האחרים ולנסות להשכיל מהם,ולא להפנות את הגב ולהגיד "חבורת מטומטמים אמבצליים חסרי השכלה".זאת אוטופיה? תהיה בריא. לגבי הכתיבה-שוב,אתה רואה רק שחור ולבן,אפשר למצוא את האיזון בין כתיבה של ראפר מנתיבות לבין זה של בן-אדם שרואה את עצמו עליון על העולם,בזמן שהוא בגילנו(ואף צעיר מאיתנו) ולא צריך לכתוב כאילו הוא מחנך אותנו.

FunkyMonk

New member
הגזמת כבר..

לא התכוונתי "חבורת מטומטמים". אלא פשוט התכוונתי שלא צריך לקחת הכל כמובן מאליו. גם אם כולם חושבים משהו אחד - זה לא אומר שאני צריך לחשוב אותו דבר. כמובן שניתן ללמוד ולהתפתח, אם מקשיבים לאחר. אבל לא צריך לקחת את הכל "על יבש" ככה סתם. (;

wish i was here

New member
אני מצטט אותך

"בעולם אוטופי, כל אדם חושב לעצמו - "אם כולם חושבים כך, ואני משהו אחר - כל השאר טועים."." משתמע מזה שאתה אומר שאוטופיה היא חוסר הקשבה ולמידה מדעות האחר.עכשיו אתה אומר ההפך.תחליט כבר...

FunkyMonk

New member
אתה צודק, גם אני הגזמתי.

לא הבהרתי את עצמי כראוי. התכוונתי שאתה לא -חייב- לשנות את הדעה שלך רק בגלל שהיא שונה משל כל השאר. אפשר ומומלץ להקשיב לאחר. (;

THC MaN

New member
גם אני חשבתי על להתווכח איתו

אבל החלטתי שהגיל יעשה את שלו.. אל תשקיע כוחות.. הוא באיזשהו סוג של אגו-מאניה שיישבר לו כנראה בצבא.. בתקווה... תכלס אנשים כמוהו צריכים לקחת לשירות קרבי בכוח ולא לתת להם לצאת עם קב"ן או משהו... זה יכול להיות מצחיק איך שהוא יתמודד עם החיים האמיתיים... הוא יאכל את הכאפה של החיים שלו... אולי אז הוא יהפוך להיות מציאותי יותר

../images/Emo6.gif

אתה מכיר אדם בגיל 17 שיש לו "גיבוי" (כמו שאתה מגדיר, "גיבוי") לשאיפות שלו? תתפלא כמה דלתות "החתיכת נייר" הזאת פותחת. ואם יש לך כזאת "חתיכת נייר", אתה אמור לדעת.

FunkyMonk

New member
אני מכיר כמה כאלה

חוגי מחוננים זה ממש לא הענין. בלי להעליב כאן מישהו, מה שאתה צריך לחפש, זה אנשים שעברו את חוגי ההעשרה של בר אילן בפיסיקה ומתמטיקה. אלו אנשים באמת מדהימים. אותי העיפו בשנה האחרונה, כי אני לא עשוי מהחומר של האנשים האלו. אבל אני מכיר לא מעט כאלו שכן, שעברו את המבחנים (שמנסיון אישי - הרבה יותר קשים מהבגרויות) וסיימו את הבגרות בגיל 16. אני מכיר כמה שאחרי זה המשיכו בלימודי תואר. והמורה שהיה לי, סיפר לי שבנדוד שלו יצא מהקורס עם תואר וחצי במתמטיקה, לפני הצבא (ישיבה, במקרה שלהם..). נכון שהזכרתי רק את בר אילן, אבל יש עוד לא מעט קורסים כאלו במסגרות אחרות. בכל מקרה, האנשים האלו, הם האנשים שאתה צריך לחפש בשביל לקבל גיבוי. תאמין לי, שאם מישהו רואה אחד שסיים מתמטיקה בקורס של בר אילן, ואחד שסיים איזה עם איזו תעודת הצטיינות של מחוננים, הוא לא יסתכל על המחונן ממטר. כי הוא מבין שזה שטויות. הקורסים של בר אילן כבר מתחילים לימודיים אקאדמיים בגיל 16. זה הreal shit.

ידידי, התעודה שלי היא מהקורס של בר אילן

אמנם לא המשכתי ללמוד בקורס הזה כי הלימודים בקורס הם מאד אינטנסיביים וקשים מאד, גם אתה מחונן מאד, מה שאומר - בקושי יש זמן לחיי חברה או לתחביבים אחרים. הבנתי מהר מאד שאני מבזבז את הנעורים שלי בחוגים האלו, כשהתמורה שאני אקבל מאד בעתיד לא תהיה גבוהה היא אפילו לא מתקרבת לרמת החסרונות בעקבות כך . בכל מקרה, התעודה הזאת שהיא בעצם אסמכתא לכך שעברתי את מבחני הקבלה והשתתפתי בקורסים שלהם, פותחת ופתחה הרבה מאד דלתות בעבורי. הייתה לי את האפשרות ללכת ללימודים אקדאמיים לאחר הבגרות בגיל 16 או 17 (לא ממש זוכר*), אך מכיוון שהחלטתי שהחיים האלו הם לא בשבילי, ויתרתי על הכל.

חוץ מזה, שהקורסים האחרים הם ממש לא שטויות

זה תלוי באיזורים, אני חושב שהקורסים של בר אילן לא נמצאים בכל האיזורים בארץ, רק באיזורים ספציפים. באיזורים אחרים, יש בתי ספר \ קורסים אחרים, אני יודע שבירושלים יש ביה"ס אופק שנותן לתלמידים מחוננים יום בשבוע של העשרה, לאו דווקא לימודי מתמטיקה אלא נושאים מגוונים כדי לספק את הסקרנות של התלמידים. אני למשל הייתי מעדיף ללמוד במסגרות שמלמדות נושאים מגוונים ולא מקובעות רק על מתמטיקה, לצערי אין כאלו מסגרות באיזור שלי.

wish i was here

New member
אני הייתי בבית-ספר אופק

וזה ממש לא למחוננים בלבד.יצאו משם גאונים,אבל גם סתם מוזרים מתוסבכים. אני אישית נהנתי שם,זה היה בערך היום שחיכיתי אליו כל שבוע.

FunkyMonk

New member
אני לא מבין איזו סוג של תעודה קיבלת,

אם אתה לא סיימת את הקורס. תעודות הצטיינות של בר אילן (מלגה, אם זכור לי נכון), אתה מקבל אך ורק אם אתה ממשיך למסלול האקאדמי (וגם זה לא כולם מקבלים). אם סיימת תבגרות - זה כל מה שזה נותן לך. וד"א, אני מכיר (יותר נכון "הכרתי") לפחות 50-100 אנשים שעברו בהצלחה עם ציוני בגרות מעולים, והם כלל לא מחוננים. זה לא קשה בגלל שזה מתוחכם או מיוחד, זה קשה בגלל שזה דורש השקעה, כוח רצון, וכו'. האנשים שאני מדבר עליהם (בהודעה הקודמת), הם לא כאלו שעברו את הקורס - זה כל אחד יכול אם הוא משקיע (אחרי הכל, זה מה שבכל מקרה לומדים), אני מדבר על אלו שהמשיכו למסלול האקאדמי. לא כל אחד יכול ללמוד תואר במדעי הטבע בגיל צעיר שכזה. וד"א, אולי זה נראה לך מקובע ולא מגוון, אבל מבחינתי גיוון = מתמטיקה ופיסיקה, ולכן זה משך אותי במיוחד. ולבר אילן יש קורסים בכמעט כל נושא. החל מפילוסופיה וכלה ברובוטיקה. אבל רובם נמצאים רק בבר אילן - ולכן לא כולם יודעים עליהם, או מסוגלים להגיע אליהם.

הטסטים שהם עושים מכוונים מלכתחילה

לאתר את אלו שנמצאים ב-5% העליונים, כאשר אתה נחשב לתלמיד מצטיין רק אם אתה ב-10% העליונים. בכיתה ז', הם עשו מבחנים שמטרתם הייתה לאתר ה-5 אחוז עליונים מהתלמידים, כך שמהשכבה שלנו התקבלו רק 5 תלמידים מתוך 100. המבחנים אינם שונים ממבחנים רגילים לאיתור מחוננים, בסגנון מבחני IQ. ז"א, שמלכתחילה המבחנים נעשים ברמת קושי כזאת שרק 5% מהתלמידים יצליחו לעבור אותם. בכיתה ח', הם הגדילו את הרף, כך שהם ניסו לאתר רק אחוז או 2 אחוזים מהאוכלוסיה. (מהשכבה שלנו, אני היחיד שהתקבל, משכבה אחרת התקבלו 2 תלמידים מתוך 100 בערך) אצלנו בלי שום קשר במידה ובחרת להמשיך או שלא, במידה ולקחת איזשהו חלק בתוך התכנית והצלחת לעבור את המבחנים, זה כבר זיכה אותך בתעודה שמשמשת כהוכחה לכך. זאת התעודה, לא יודע אם ראית בעבר. ==> (מעבר לזה גם יש פתקים שמעידים על כך שעברתי את הקורסים האלו, כך שבכל אופן הם הצליחו לפתוח לי הרבה דלתות בקלות.)

FunkyMonk

New member
לא על זה אני מדבר.

או לפחות לא נראה לי. אני עברתי את המבחנים "שרק 2% עוברים", יחד עם עוד כ-25 תלמידים אחרים (מהשכבה, המונה בשני בתי ספר כ-500 תלמידים). אני עברתי אינספור מבחנים של הקורס בהצלחה מינורית. לא קיבלתי שום תעודה כזו מעולם, אני מרגיש מרומה! אני חושב שאתה לא מדבר על מה שאני מדבר עליו. אולי אתה באמת מדבר על מסלול למחוננים.

למעלה