התלבטות קורס דולות

noarieli

New member
התלבטות קורס דולות

שלום נשים יקרות. שמי נועה, חברה בקומונה שכנה כאן, מעגל אמהות. אני מתלבטת בין שני קורסים שמכשירים דולות ואשמח לשמוע דעות לכאן או לכאן: האחד של גילה רונאל בשיתוף עם לניאדו והשני של אירית אלטר והמרכז הישראלי לחינוך ללידה. מישהי היתה? מכירה? הריונות מוצלחים לכולן ותודה. נועה

סטיוויה

New member
אין לי תשובה כי גם אני מתלבטת

אבל אני חושבת ששניהם סובלים מעודף "ניחוחות פוליטים". מה זאת אומרת? שהיום כל נושא הדולות קצת הפך לממסוחר וכל מדריכה מחזיקה בעמדת כוח לגבי איפה יהיה לך כתלמידה מותר לעבוד אחרי שתוסמכי. יש היום המון דולות איכותיות וטובות שרק בגלל שלא למדו אצל זו ששולטת העמדת הכוח-לא יכולות לעבוד בבתי חולים מסויימים. אותי אישית זה מגעיל. בנימה יותר מפוייסת,אני חושבת שגילה רונאל היא מדריכה ודולה בעמדת כוח גבוהה ויש לה המון נסיון וידע להעביר.

noarieli

New member
תודה מותק.

אכן הפוליטיקות מרתיעות. לא ידעתי להסביר אפילו למה, אבל יש תחושה כזאת ועכשיו נתת לה את הסיבות המדוייקות. וכן, הנימה המפוייסת בוודאי תועיל יותר מכל. תודה. נועה

בלי לסתור את מה שהנימה המפוייסת

אמרה...
לגבי בתי החולים ואיפה דולות יכולות או לא יכולות לעבוד - למען הרקורד מה שנקרא - אס"ה בחרו להרכיב את רשימת הדולות מכאלו שלמדו אצל גילה והומלצו על ידה. זו היתה יוזמה שלהם, ולא של גילה. הם עשו את זה כדי להתמודד עם קושי שיש מבחינתם עם אי הפיקוח על עבודת הדולות, הרגיש להם נכון ללכת לנושא עם פרטנרית שמוכרת להם, שהיא בת סמכא מבחינתם, ולדעתי זה יופי שיש כזו...! הם בית החולים היחיד שעשה את זה עד כה - כל השאר פתוחים או סגורים בפני כולן. לגבי הניחוחות הפוליטיים - נו, זה היה אנדר סטייטמנט אני מבינה...

noarieli

New member
זהר יקרה!

טוב לראות אותך פה. תודה על האינפורמציה. אני מבינה קטנה מאד בפוליטיקות בכלל ובתחום הזה בפרט. אבל היתה לי תחושה של ריכוזי כוחות, של ברנז'ות. ככה זה. אולי בכל עניין ועסק ומקצוע. קטן עלי. זה מתגמד לעומת העניין עצמו. יום מקסים, נועה

סטיוויה

New member
זהר

מכיוון שהנושא כבר הועלה בפתיחות כזו אני מרשה לעצי לשאול ישירות;מדוע חלק מהסכום שגובה אס'ה מהיולדת עבור שירותי הדולות שלו,הולך אל כיסה של דיאדה?

אני לא יודעת. מה שנאמר לי

באס"ה זה שהפעלת שירות תומכות לידה נעשית אצלם בשיתוף עם דיאדה, לא ידעתי שגם הכסף... איך את יודעת את זה ? האם זו רכילות או מידע מבוסס ?

סטיוויה

New member
לא רכילות אבל גם אין לי הוכחה תכלס

עניין שמסתובב בין העוסקים במלאכה.

זהר יקירתי זה לא נושא לכאן אבל יש

פה הרבה מהפוליטיקה, והמון דיבורים של נשים קוראות ללדת לפני 5 שנים בדיוק היום נשכחו בגלל כסף. בכל מקרה אני לא מדברת סתם.

סטיוויה

New member
לדעתי זה לגמרי נושא לכאן

נכנסות לכאן הרבה משתתפות שמתלבטות וחושבות על האפשרות של דולה משולבת במרכז לידה.היום יש כמה מרכזי לידה שמתנהל בתוכם מונופול דולות. מי שיוצאת מזה מופסדת בסופו של דבר היא היולדת ששוב,צריכה לבחור לידה מתוך תפריט ולא לפי מה שבאמת מתחשק לה.

אשכר ש

New member
רגע רגע...

אפשר לדון בלמה זה לא פייר ולדון בנושא באופן כללי, אבל בשום אופן לא לנקוב בשמות ובמידע שהוא בגדר השערה/שמועה, ועלול לפגוע במוסד או אדם מסויים. זה יכול להוביל את "תפוז" לתביעת דיבה.

סטיוויה

New member
אני מתנצלת אם היו בהודעותיי אלמנטים

של הוצאת דיבה. אנא מיחקי כל הודעה שלי שלא נראית לך מספיק "ישרה".

אשכר ש

New member
עד כה, סבבה ../images/Emo8.gif

כתבתי את ההודעה כי ראיתי שאתן מעוניינות לפתח את הנושא ולכן מזהירה מההמשך...

mise

New member
לבחור מתוך תפריט במרכז לידה?

זו מראש בעיה. היא לא יכולה להביא דולה באופן עצמאי? כי אם הדולה היא מטעם ביה"ח, יש כאן ניגוד אינטרסים, כי היא מחויבת גם לפרוטוקולים של בי"ח ולא באופן מוחלט ליולדת.

אמאאור

New member
עוד אופציה-

אני הלכתי ללמוד במקום פחות מוכר, פחות *פוליטי*, יותר מעשי, עם יותר פרקטיקה ופחות שואו. סיימתי לפני מספר שנים ב"קשת בענן", שהוא בי"ס למקצועות הרפואה המשלימה שמתמחה בתחום של הכשרת נשים למקצועות טיפוליים שונים בתחום ההריון, הלידה וההורות. אשמח לתת פרטים נוספים.

סטיוויה

New member
בהקשר זה רציתי לומר

שלדעתי לא משנה איפה לומדים. משנה האישיות של הדולה. מישהי יכולה ללמוד אצל ה-מדריכה הכי נחשבת ואם "אין לה את זה" זה לא יעזור לה. ומצד שני יש נשים שהן תומכות לידה בחסד ואפילו אין להן תעודה מסודרת. ועדיין,הן עושות את מלאכתן בחסד עליון. אני מבינה שבתי החולים שמרשים כניסת דולות צריכים למצוא את קו האיזון בין מה שתיארתי. אבל לדעתי כרגע אין איזון. יש המון דולות מוכשרות וטובות שכאילו סימנו עליהן קו שחור רק כי הן לא משתייכות לאג'נדה "הנכונה".

mise

New member
../images/Emo45.gifתעודה לא עושה את האדם למי שהוא.

ובטח לא עושה אותו מוכשר יותר לעשות משהו מסוים. במיוחד במקצוע שדורש כ"כ הרבה רגישות וטאקט, כמו דולה, ברור לי שרוב הזוגות לא יבחרו במישהי כזו ללידה שלהם רק בגלל השתייכות לאג'נדה הנכונה, אלא דוקא בזכות נתוני אישיות מתאימים.

אמאאור

New member
אני מסכימה איתך ועם MISE

אני מאמינה, שרוב האנשים בכלל לא מכירים את ה"קליקות" וכד', אם הם מחפשים דולה הם מחפשים את הפוקנציה של הדולה, במקביל כמובן לאישיות מתאימה ולקליק הנכון בין כולם. התעודה, כמו בעוד מקרים רבים אחרים, לא עושה את האדם

כן, מסכימה עם סטיוויה ועוד משהו...

לגבי התעודה. נכון אישה יכולה להיות תומכת לידה בחסד ללא תעודה. אך מי שעוסקת בתחום הזה (גם בהכנה ללידה וגם בהדרכה / ייעוץ בהנקה) ואין לה תעודה, אינה יכולה לעשות ביטוח אחריות מקצועית וזה מאוד בעייתי. בעולם שאנו חיים בו, לא הייתי עוסקת בתחום מבלי לכסות את עצמי. לצערי, זה העולם שאנו חיים בו. בעיה נוספת, הבעיה היום בארץ היא שאין גוף ארצי שעומד ויוצר סטנדריזציה (god, יש כזו מילה בכלל?) לתחומים הללו. הם פרוצים. אין גוף שאומר אילו נושאים צריכים להיות בקורס הכשרה של נשים לדולות או מדריכות הכנה ללידה או יועצות הנקה. בגלל זה יש בעיה שמדריכות הנקה קוראות לעצמן יועצות,דבר שמוציא שם רע למקצוע במקרה שהן אינן מקצועיות. אין פיקוח אחיד על הקורסים הללו. אני מקווה שזה ישתנה בקרוב. קשה לעקוף את האינטריגות שיש.

למעלה