התלבטות קורס דולות

כרמית מ.

New member
אז מה שאתן אומרות בעצם

זה שמטפלים בלידה, צריכים לתת דגש על טיפול פחות טוב (וכן, לרוץ לבי"ח מיד כשיורדים מים צלולים, ללא צירים זה בעיני טיפול פחות טוב) רק בגלל שהסיכון שיתבעו אותם על כך שלא אמרו ללכת לבי"ח יותר ומשהו השתבש גדול מהסיכון שיתבעו אותם על כך שאמרו ללכת לבי"ח ומשהו השתבש (למרות שהסיכון שאכן משהו ישתבש גדול יותר אם ירוצו לבי"ח)???? זה לא נראה לכן מעוות?

mise

New member
כן.

ובגלל זה יש הבדל בין מיילדות הבית. יש מיילדות שההבדל ביניהן לבין לידה בבי"ח הוא לא כזה גדול, בדיוק מהסיבה הזו.

אשכר ש

New member
בטח שזה מעוות!

אבל זה לא היה לך ידוע עד כה? הרי אנחנו מדברות כל הזמן על כמה ממהרים בבי"ח להתערב בלידה, חלק ניכר מסיבות ההתערבות זה כסת"ח- מפחדים מתביעות- "רפואה" מתגוננת! הפחד הזה מתביעות משליך על הרבה תחומים אחרים. בעיקר על *כל* מי שנוגע בתחום הבריאות והרפואה (זה כולל מדריכי ספורט, רפואה משלימה על כל סוגיה, עיסויים, וכן, גם ליווי לידה...) ההחלטה, אם לפעול בצורה מתגוננת בגלל אופצית תביעה היא של המטפל (כשאני כותבת מתגוננת, הכוונה היא לעשות משהו רק מפחד התביעה ולא כי באמת צריך לעשות אותו. כפי שכבר כתבת, זה יכול להוביל במקרה שלנו, ללידה הרבה פחות מוצלחת). זה נושא מורכב, כי כשחו"ח קורה משהו והזוג זקוק לכסף כדי לממן איכות חיים לילד הפגוע שלהם, הם ישתמשו בכל אמצעי. נראה לי שהדבר הראשון יהיה לנסות לתבוע, בעיקר אם יש סיכוי ל"קייס". גם אם הם יודעים שזו לא באמת אשמת המטפל או מי שזה לא יהיה.

כרמית מ.

New member
אבל הרי זה בדיוק מה שאנחנו מוחות

כנגדו! הרפואה המגננתית המזיקה. אני מעדיפה (בתיאוריה) להבהיר לאנשים שהאחריות היא שלהם - לבדוק את מה שאני אומרת, ולבחון את האפשרויות, ולא לקבל את דברי כתורה מסיני (דבר שאני חושבת שהוא חשוב בחיים בכלל, בלי קשר לאחריות המשפטית שלי) - אפילו להחתים אותם אם צריך, ולא לספר להם שקרים שאני לא מאמינה בהם, רק בשביל שלא יתבעו אותי.

אשכר ש

New member
אני מסכימה איתך

הבעיה היא, (וזה לדעתי מה שמפחיד את העוסקים במקצועות), שכשחלילה קורה משהו, גם אם הם יודעים את כל מה שכתבת מראש, הם לא ממש זוכרים את זה, או יותר נכון בוחרים לשכוח, כי הם במצב חדש ולא מוכר בו הם כנראה זקוקים לה-ר-ב-ה כסף...הדרך שלהם להשיג כסף היא בד"כ תביעה. אם יחליטו לתבוע אותך, כדאי מאוד שיהיה לך ביטוח. אני חושבת שהגישה שלך היא נכונה וכך צריך לנהוג, אני לא תומכת ברפואה המתגוננת, רק מסבירה למה הביטוח בכל זאת חשוב ולא תמיד מספיק להסכים על הדברים מראש.

זה מעוות אבל זה ככה

אני חושבת (אולי טועה? תקנו אותי) שבארץ זה אפילו לא כזה גרוע. תחשבי איך זה בארה"ב, שכל אחד הולך ותובע על כל שטות: הקפה היה חם מידי ושפכתי על עצמי? יאללה, נתבע את החנות שקניתי... היה פה סיפור שלא יאומן על שודד שנכנס לבית בזמן שהבעלים היו בחו"ל כדי לשדוד אותו, נתקע בגראז' שבועיים בלי יכולת לצאת, וחי על קולה ואוכל של כלבים כי זה מה שהיה שם. אח"כ הוא תבע את החברה שמייצרת את דלתות הגראז' משום שנתקעו, ו... זכה!!! את קולטת? הוא נכנס לשדוד בית! הוא זה שצריך ללכת לכלא! לא לקבל עוד כסף... זה פשוט לא יאומן על מה תובעים. אז את צריכה גם לדעת לכסות את התחת של עצמך, וזה חשוב כשמדובר בלווי של אשה שהיא (למשל) לא חברה טובה שלך או אחות או מישהי שאת ממש ממש מכירה (וגם אז - לכי דעי...). אגב, יהיו אולי אלה שיגידו מה יועצת הנקה צריכה ביטוח, אבל גם אנחנו צריכות... ויש לי בהחלט ביטוח של אחריות מקצועית, גם שעשיתי באופן אישי וגם אחד דרך העבודה שלי כי אני עובדת במרפאה וכשתובעים אז תובעים את כל מי שאפשר - היועצת האישית, המרפאה בה עבדה, הרופא שהעז להפנות אותך לשם, וכו'... זה עצוב. עד כה לא תבעו אותנו (המרפאה פתוחה 3 שנים) אבל את אף פעם לא יכולה לדעת מי פתאום תשתגע ותחליט לתבוע על איזה משהו אבסורדי. את יכולה לאבד ככה את כל החיים שלך...

כרמית...

כן, זו האמת, היא כואבת. אבל אפשר לכוון אנשים ללדת במקומות שהפרוטוקולים שלהם גמישים לגבי זירוז לידה לאחר ירידת מים. יש מקומות שאם אין בעיה רפואית, מחכים שהצירים יתחילו.... לגבי הדוגמא שלי לירידת מים.

May first

New member
לא בהכרח

(לפחות לא אני). מה שאני כן אומרת, הוא שחשוב לי שמיילדת תהיה מבוטחת.

mise

New member
../images/Emo41.gif עיסוי בהריון ולידה.

אני מניחה שיש לזה ערך מוסף, ככל שמדובר בדולה. מה קורה בשטח הזה? אני יודעת, למשל, שהרבה מטפלים במקצועות המגע (וגם שלא המגע, בעצם..), למרות ביטוח אחריות מקצועית, לא מוכנים לטפל בנשים הרות. כשאני עסקתי ברפלקסולוגיה לא היתה לי בעיה לטפל בנשים בהריון. נתקלתי כבר בהתנגדות גורפת מכמה מטפלים לטיפול בנשים הרות, לא רק בטרימסטר הראשון. כשהייתי בחודש רביעי נתפס לי הגב העליון באופן כזה שלא יכולתי להרים את אראל, או להרים ידיים והייתי חייבת לגשת למישהי שתשחרר אותי מזה באמצעות מגע. למרות מצבי, היא לא הסכימה לטפל בי!! רק אחרי שהתחננתי (היא המטפלת היחידה בקרבת מגוריי, שאני יודעת עליה לפחות) ואמרתי שאחתום לה על טפסים שכל האחריות שלי, היא הסכימה לגעת בי רק בחלק העליון של הגב ולא בשום מקום אחר בגוף. האם מישהי מהדולות כאן עבדה בשיתוף עם מעסה בזמן לידה, או למדה מקצועות המגע בעצמה ומיישמת את זה בזמן הלידה? איך האפקטיביות של עיסוי כזה בזמן לידה?

מאוד מאוד מסכימה איתך ../images/Emo45.gif

לא שאני לא מסכימה עם סטיוויה, אני דווקא כן, אבל יש משהו בעייתי בכך שיש נשים שלא מוציאות תעודה מקצועית. אם הן כל כך טובות במה שהן עושות, אז למה לא? זה לא רק הביטוח, זה השם - שלהן באופן אישי, וגם של המקצוע שלהן באופן כללי. אני שוב מעלה את נושא ייעוץ ההנקה כי זה מה שאני מכירה: גם המדריכה הכי טובה בעולם עדיין לא עברה את כל ההליכים שחייבת לעבור כל מי שעברה הסמכה ל-IBCLC. יש סטנדרטים מסויימים שחייבים לעמוד בהם, כדי שבכל זאת תהיה איזושהיא אחידות בידע ובמקצועיות שיש ליועצת. אני חושבת שאחת הבעיות היא גם במושג "מדריכת הנקה" (ולא רק בזה שמדריכות מכנות עצמן יועצות) משום שבשביל הציבור הרחב, אין הבדל וזה בעייתי. וזה משהו שבאנגלית,למשל, לא קיים. אין מושג כזה "מדריכת הנקה" - זו נשמעת לי כמו המצאה ישראלית לחלוטין...

גם למבי

New member
כדי להוציא תעודת הסמכה למיילדות בית

לא אמורים לעבור הכשרה בבה"ח? מה אם המיילדת מתנגדת לעבוד בבה"ח (מהסיבות שכולנו מכירות)? היא לא תוסמך. הנושא אכן בעייתי אבל אני יכולה למצוא סבות לכך שמיילדת לא תרצה להוציא תעודה בארץ. והבנתי, תקנו אותי אם זה לא נכון, שמיילדת יכולה להפוך למיילדת בית לאחר הסמכת מיילדות , ללא שראתה לידה פיזיולוגית (ללא התערבויות) אחת. אז מה זה אומר? לא תוקפת - מתלבטת אתכן.

צימעס

New member
אבל זו בעיה.

כדי להיות מילדת בית טובה, עדיף לרואת מאות לידות בית מאשר מאות לידות בי"ח (חלקן מובלות בידי מיילדות שאת לא מקבלת את הגישה שלהן כלל). הייתרון של סטאז' בבי"ח בלימודי מילדות הוא רק בכמות הלידות שניתן לראות.

מיילדת בית אמורה לעבוד מספר שנים

בבית חולים. אי אפשר לסיים קורס מיילדות ולצאת לשטח ללידות בית. לא חושבת שיש מיילדת בית בארץ שלא עבדה בבית חולים. ואם יש אז באופן אישי לא הייתי יולדת איתה.

כרמית מ.

New member
אבל תומכת לידה זה לא כמו יועצת הנקה

יועצת הנקה, ואפילו מדריכה, זו הכשרה שצריך ללמוד. בשביל ללוות לידה מדי פעם, אני לא צריכה שום הכשרה ספציפית. זה גם לא המקצוע שלי, אלא תחביב, ויש בעיה להקדיש את הזמן ללימודים פורמליים (למרות שאני חושבת כרגע על דרך לא פורמלית, להשלים את הידע שלי), תוך כדי החיים (והעבודה) הרגילים. אני לא חושבת שזה צריך למנוע ממני ללוות לידות - כמו שהידע הלא-פורמלי בענייני הנקה, לא צריך למנוע ממני לעזור למי שמבקשת, לא כיועצת, אלא כמיניקה עם ידע. כשמישהי מבקשת ממני ללוות אותה, אני מבהירה בצורה חד משמעית, שאין לי הכשרה פורמלית. יחד עם זאת, לנסיון שרכשתי בליווי לידות (לא גדול, אבל מצטבר) אני בהחלט חושבת שיש משקל, לא פחות מלהכשרה פורמלית. עד כה, עשיתי את זה בחינם, אבל אני לא מבטיחה שתמיד זה יהיה כך - בסך הכל ישנה השקעה לא מעטה מבחינת שעות, כוננות, מפגש מקדים, הפסד שעות עבודה/ילדים וכדומה, וחושבת שלגיטימי שאדרוש על זה תשלום, גם בלי תעודה. כשאני טוענת שאני לא תומכת לידה/דולה, "צועקים" עלי, ולמען האמת די בצדק - שאני כן. בפועל. אני מלווה נשים בלידות שלהן.

אינך יכולה לגבות תשלום אם את לא

מוסמכת. זוהי דעתי. גם אם את נפלאה במה שאת עושה. אולי אפשר לעשות בארטאר, שיטת מחרוזת (כך קוראים לזה?), אבל לקחת תשלום -לא חושבת שזה נכון. אבל זו דעתי הפרטית מאוד מאוד.

צימעס

New member
למה לא?

כמו שלוקחים כסף על בייביסיטינג, שעורים פרטיים, ושטיפת חדרי מדרגות.

השאלה היא איפה את שמה את הגבול

זה שונה משמרטפות ושיעורים פרטיים. גם לשיעורים פרטיים עבור הבן שלי (שבן 4.5 ועדיין לא זקוק להם) אעדיף סטודנט למתימטיקה באוניברסיטה ועוד יותר אעדיף מורה מוסמך למתימטיקה.

צימעס

New member
טיפ ../images/Emo32.gif

סטודנטים למתמטיקה לא יודעים יותר מתמטיקה תיכונית מתיכוניסטים או מסטודנטים לביולוגיה.

mise

New member
כרמית, אני בטוחה שאת יכולה ללמד

בקורס כזה וללמד אותם המון!! את מאגר ידע בלתי נלאה ומוכשרת מאוד, ברגישות, בטאקט. מתוך הכלל תמיד יש יוצאים מן הכלל. אני בטוחה שהרבה מן המוכשרות עם תעודה לא היו יכולות להגיע לעומקים שאת הגעת בהבנה שלך את נושא הלידות וההריון.

למעלה