כשחס וחלילה קורה משהו
ויש אדם פגוע, שעולה הרבה כסף לממן את הטיפול בו, תובעים את כל מי שאפשר. אחריות נזיקית (כי על זה אנחנו מדברות כאן) מבוססת על קביעת בסיס של אחריות (האם יש לך חובה להעביר חומר באופן שיסייע? האם את יכולה לצפות שיסתמכו על מה שאת מעבירה?), על השאלה האם הפרת את האחריות (וזו שאלה משפטית) ועל קשר סיבתי בין הפרת החובה שלך לבין קרות נזק. ובשביל לעשות את זה קונקרטי אני אקצין קצת: את מלווה לידות. מזהים ירידות בדופק העובר. הרופאים ממליצים על קיסרי. את אומרת ליולדת "שטויות, תסתובבי קצת, תנשמי נשימות מחמצנות, הכל יהיה בסדר". התינוק מת. תובעים את בית החולים, את הרופא, את האחות, את מדריכת ההכנה ללידה ואותך. מן הסתם, יש לך חובה לדאוג לנוחות היולדת ולבריאות היולדת ולילוד, תוך שאין לך הכשרה רפואית. את צריכה לצפות שלהמלצות שלך יהיה משקל על החלטות היולדת. האם ביצוע ההנחיה שלך גרם למוות? האם, אם לא היית ממליצה מה שהמלצת לא היה נגרם המוות? אז נכון שכאן זה מוקצן, אבל בבתי משפט הולכים הרבה פעמים על החבל הדק, ואם בית משפט יחליט שלך, כתומכת לידה, יש אחריות במקרה כזה, את תרצי שתהיה מאחוריך חברת ביטוח שיכולה לשלם מאות אלפי שקלים, כי אם לא, תאבדי את כל מה שיש לך. דיסקליימר (כתב ויתור) לא תמיד עובד, ואני חייבת לומר שאני כהריונית הייתי נרתעת מלהשתמש בשירותיה של מי שמלכתחילה מסירה מעצמה כל אחריות.