אז כמה דברים...
קודם כל, אי אפשר לקבל תואר יועצת הנקה IBCLC אך ורק על סמך התנדבות בלה לצ'ה. הארגון לא יסמיך אותך בלי לימודים מקצועיים בנוסף לכך - השעות המעשיות הן רק חלק מהדרישות לפני שאת יכולה בכלל לגשת למבחן. את צריכה לימודי רקע בנושאים שונים, לא רק ספציפיים להנקה (למרות שגם זה חלק מהדרישות), אלא גם בנושאים נוספים שקשורים בעקיפין כמו תזונה, אנטומיה ופיזיולוגיה, ועוד (על הכל ניתן ללמוד באתר IBLCE.ORG וגם באתר ILCA.ORG, יש די הרבה פרטים). לגבי השעות שיש לצבור - זה תלוי מאוד בהכשרה קודמת שיש לך. האם את אחות? האם יש לך תואר אקדמי אחר כלשהו? האם את רופאה? או האם סיימת 12 שנות לימוד ללא לימודים גבוהים? זה יכול לנוע בין 500-600 שעות (לרופאים למשל, או למי שעושה PATHWAY F שהיה עד כה נסיוני אבל עכשיו הוא ב-REVIEW לפני הפיכתו או אי הפיכתו ל-PATHWAY מן המניין), ועד 4000 שעות (לא התבלבלתי ולא הכנסתי אקסטרה אפסים, מדובר אכן בארבעת אלפים) למי שאין לה אף השכלה גבוהה. השעות שנצברות, אלא אם כן זה PATHWAT F, לא צריכות להיות שעות תחת פיקוח. את לא צריכה 2500 שעות של עבודה עם יועצת מוסמכת. אם את עובדת כמדריכה ויש לך איך לרשום את השעות, או שאת מתנדבת באחד מבתי היולדות כמו שעושות רוב התלמידות, או שאת תומכת הנקה של לה לצ'ה או ארגון תמיכה אחר, את יכולה לספור שעות אלו. זה רק שאלה של עד כמה זה חשוב לך ועד כמה את רואה את העבודה שלך ביעוץ הנקה לעומת תמיכה בלידה. אגב, מה ההבדל בין תומכת לידה ללא הכשרה מעשית שרוצה לקחת תשלום עבור שרותיה, לבין מדריכת הנקה שרוצה לקחת תשלום? ידוע לי שהמדריכות בארץ לוקחות גם לוקחות, וחלקן לא תמיד אומרות שהן לא מוסמכות. אני מתארת לעצמי שכמו שיש מדריכות הנקה מעולות שיודעות את העבודה, יש גם נשים עם ידע בתמיכה בלידה שבא להן מעבודה מעשית התנדבותית והרבה למידה אוטודידקטית שיכולות להיות מצויינות. ואל תביני אותי לא נכון - אני לא בטוחה שאף אחד מאלה הוא בסדר. אני חושבת שבהחלט יש מקום למיסוד של שני המקצועות האלה, וללא הסמכה מסודרת זה בחיים לא יקרה.