התלבטתי הרבה לפני שהחלטתי לכתוב

התלבטתי הרבה לפני שהחלטתי לכתוב

ההודעה הזאת, כי נראה לי שלא ממש תאהבו אותה... בכל אופן, המקום הזה נתן לי באמת הרבה במעט הזמן שאני נמצאת בו, ואני מקווה שתקבלו את הביקורת שלי כמתנה, כהכרת טובה, כי רק מהמקום הזה אני פועלת כרגע. באמת. בתור חברה יחסית חדשה לעומת כל הותיקים, ויחסית ותיקה לעומת כל החדשים שלא מחזיקים כאן מעמד, רציתי לספר לכם את הרגשתי. ההרגשה שלי היא שאתם התגבשתם לכם כקבוצה סגורה עם יחסי חברות חזקים ויפים, קבוצה שמספקת את עצמה וטוב לה עם עצמה, אבל בשל כך אין לה שום צורך או רצון אמיתי להיפתח אל חדשים. אתם מגבים זה את זה מעצם היותכם חברים, שזה בעיני יפה וטוב, אבל תוצר הלוואי של זה לדעתי היא התנשאות. כמה פעמים קסנדרה כתבת בביקורת שלך שאנחנו החדשים לא למדנו עדיין איך להגיב. גם אם זה נכון קסנדרה, אין טעם לדעתי לחזור על זה שוב, ובטח לא על ההפרדה הזאת של ותיקים מול חדשים, ויתרה מכך, אם את בוחרת לעמוד על המשמר על אופיין של תגובות אז תנהגי כך גם כלפי הותיקים. יש כאן אינסוף דוגמאות לתגובות שהיו בוטות פוגעות ונוגעות לכותבים ישירות ולא ליצירה מצד הותיקים, (מי שיפשפש לאחור ימצא אותם בקלות), הבעיה כאן היא שאפאחד לא טרח לפצות פה על תגובות שכאלו. כולכם הענקתם גיבוי אחד לשני בשתיקתכם. זה נדמה שיש פה היררכיה ברורה, ותיק מקומו מובטח כאן, והוא לא יקבל ביקורת על דרך התנהלותו (אלא עם חדש יעז...), וחדש תמיד יזכה ביחס מתנשא ומזלזל ועוד יידרש ממנו לספוג זאת בשקט. יחס מתנשא, קסנדרה, זה לשלוח אותי לקרוא מאמר ביסודות השירה, יחס מתנשא איציק, זה לקבוע חד משמעית שהיצירה שלי היא אינה שירה, או לקבוע חד משמעית שתגובה מסוימת היא בליל של שטויות (אתה יודע כמה פעמים חשבתי כך על תגובות שלך אבל מעולם לא העזתי לרשום זאת), יחס מתנשא זה לרמוז לי שאיני יודעת לקבל ביקורת (למרות שאני כמעט המשכתבת מספר אחת פה בפורום - איך זה מסתדר אין לי מושג?) בגלל שהעזתי לחשוב אחרת ולהביע את דעתי (וזאת לאחר שנדרשתי) והיד עוד נטויה. על מה ולמה? כמה פעמים "ותיקים" העירו כאן הערות לא לעניין ומעולם לא זכו לכזאת ביקורת ויחס מתנשא. בהרגשה שלי, אתם מתנהלים כאן כמו חברה סגורה. אין לכם שום רצון אמיתי להיפתח לחדשים. ההרגשה כאן בפורום היא שלותיקים יש כל הזמן מקום לטעויות לעומת זאת, לחדשים אסור לטעות, אף פעם! אם יעזו להתווכח, להגיד משהו קצת שונה, לא להסכים עם אחד הותיקים, מיד ירמזו להם איפה נמצאת הדלת, והכי דוחה זה שכולם ישתפו בזה פעולה עם השתיקה שלהם. המקום הזה מאוד מיוחד ומפרה, הבעיה פה היא לא בתוכן או בצביון אלא באיך. והאיך כאן בהחלט צורם לי. כשנכנסתי לפורום הזה היו מלא חדשים, אני היחידה שבמהלך החודשים האלו נשארה כאן והחזיקה מעמד, אני כותבת בכוונה "החזיקה מעמד" כי לפעמים זה נדמה שבדרך ההתנהלות שלכם אתם מעבירים אותנו מסע כומתה ממש. תמיד תוכלו לטעון שזה בגלל שאנשים לא יודעים ורוצים לקבל ביקורת אמיתית על השירה שלהם, ואני ממליצה לכם מכל הלב לא לעשות זאת, אלא לבדוק היטב את דרך ההתנהלות שלכם, כי לעניות דעתי הדלה והבורה, יש כאן הרבה מעבר!

GALI02

New member
אגב השיר שלי על כתיבת השתיקות

אני אוהבת את הפורום הזה ואת החברים בו- מאוד, וזה ידוע לכם כי אמרתי זאת לא פעם ולא פעמיים אבל, ואני מבקשת שתקראו היטב, יש הרבה במה שלולו כתבה. מדובר כאן ברגשות שיש להן בהחלט ביסוס עובדתי. הדוגמאות שלולו הביאה לא נעלמו מעיני ואני ככולם- שתקתי. לא קל להתקבל לפורום ולרוב זה מה שהופך אותו לכל כך איכותי, אבל חייב להיות יחס שווה לכל החברים, לא ייתכן שתגובה של חבר פורום וותיק, שפוגעת בכותב חדש יחסית, תעבור בשתיקה ואילו תגובה שכזאת מצד פחות ותיק תזכה לביקורת. לסיום, אני מקווה שזאת תהיה ביקורת בונה ולא סיבה למתחים מיותרים שגם כך קיימים לאחרונה בפורום.
גילי

GALI02

New member
עם דבר אחד איני מסכימה איתך לולו

אני לא רואה את זה שקסנדרה שלחה אותך לקרוא מאמר על יסודות השירה כהתנשאות. כולנו כאן כותבים חובבנים(לפחות הרוב) ויש לנו עוד הרבה מה ללמוד.

קסנדרה*

New member
לגבי המאמרים

אני טרחתי שעות וימים לכתוב את המאמרים, חלקם לתרגם משפה זרה, לערוך ולשכתב כדי שיהיו תמציתיים ומועילים לכותבי השירה בפורום, אם אני לא אהייה גאה בהם ואשלח את הגולשים לקרוא אותם, אז אולי כדאי לי לחשוב, עבור מי טרחתי ? לולו, למזלי איני צריכה לחשוב כך, כי עד היום אותם כותבים שנשלחו לקרוא את המאמרים חזרו עם תודה רבה ולא חשבו שזו התנשאות. כשמרצה שלי שולח אותי לקרוא חומר מקצועי, לדעתך זו התנשאות ? מעולם לא חשבתי כך. אגב, התנשאות היא חלק מתדימתם של חלק מכלל בני האדם אני איני תופסת עצמי מתנשאת וכך גם לא חברי, אבל גם אם מישהו חושב אחרת, לצערי איני יכולה לעשות עם זה מאומה.

בעיניי זו התנשאות

1. למה לך לחשוב שלא עשיתי זאת כבר? 2. זה הוער לי בקונטסט ספציפי מאוד, ובעיתוי עוד יותר ספציפי. את יודעת מה? אני לא מתכוונת להמשיך להיכנס לזה. וגם לא לכל נושא ונושא באופן ספציפי, אחרת לא יהיה לזה סוף קסנדרה. אני מדברת על תחושות באופן כללי, ואת רוצה להפוך את זה למאבק התנצחותי וקטנוני על כל דוגמא ודוגמא - אני לא מתכוונת לשתף פעולה עם ההיתממות הזאת. ודבר נוסף, אין לי שום דיון איתך לגבי התרומה שלך לפורום, אני התחלתי את דבריי בכך שהפורום הזה תרם לי רבות ואני אוסיף - שאת במיוחד. אבל זה לא משנה את הטענות שהעליתי.

גלי לא נעים לי לכתוב לך את זה

אבל בכל זאת. אני מבקשת ממך לשאול את עצמך למה הרגשת כרגע צורך להביע איזושהי הסתייגות. הרי בהודעה שלך ברור שהסכמת באופן כללי, ומה זה משנה דוגמא אחת לכאן או לשם, הרי באופן כללי יש המון דוגמאות אחרות שאיתן את כן מסכימה, לפי התגובה שלך. אז למה בכל אפן את מרגישה צורך להסתייג קצת? תשאלי את עצמך אם זה המקום שאת רוצה להיות בו, מקום שבכל פעם תעירי ביקורת לגיטימית לאנשים תתכופפי בסוף ותתנצלי או תסתייגי. מה שיש לי או לך לומר, לא פחות חשוב ממה שיש לקסנדרה או לאיציק להגיד.

GALI02

New member
לולו קצת נסחפת

מה שכתבתי זו לא התנצלות, זו באמת דעתי. אם הייתי רוצה להתנצל לא הייתי מביעה את תמיכתי מלכתחילה אבל יש דברים שאמרת שאינני מסכימה איתם וזה הכל

GALI02

New member
עזוב... זה לגמרי יצא מפרופורציה

ונתתי לזה לקרות...

gourmet

New member
הכל נכון...רק שלא נשארו אנשים כאן

להצדיק את דברייך, שרה לולו. במקרה נכנסתי כאן וראיתי את ההודעה, וליבי על הפורום במתכונת הקיימת שלו.

aiziq

New member
תגובתי.

אני באופן אישי נתקלתי איתך פעמיים בלבד, מבחינתי: 1. כשהגבת לגורמט על כך שהדימוי שלה בסדר והוא לא היה בסדר. 2. כשפירסמת את "יצירתך" האחרונה, וכשפרח רמזה לך בעדינות :"מה זה?!!" וענית לה בציניות:"שיר"- אז הבהרתי לך שזה לא שיר- ולמרבה הפלא לא רק אני חשבתי כך.אבל דווקא ממני בחרת להיעלב ולשלוח בי את חיצייך המורעלים. לולו, אין לך על מה להתלונן. התקבלת בזרועות פתוחות, זכית לתגובות ומסרים מעודדים. אני באופן אישי שלחתי לך מסר אישי מעודד אחרי שמישהו קטל אותך על לא עוול בכפייך. היזמנו אותך למפגש שערכנו אצלי, נהגנו כלפייך בכבוד ובכנות אין לך שום סיבה להתלונן על קבלת פנים לא ראוייה או על קליטה עויינת כפי שמשתמע מדברייך. צדקת , אני לא אוהב את ההודעה שלך. אני לא חושב שהיא באה ממקום נקי אלא ממקום שופט ומקנטר שלא תצמח ממנו שום תועלת. אני מקווה שתמצאי את הדרך הנבונה יותר להשתלב. בכנות ( או בהתנשאות, איך שבא לך), איציק.

איציק: " ../images/Emo12.gif לולו מה זה?"

זה בעדינות? ולמרות שהיא שאלה אותי "בעדינות" בחרתי לענות לה דווקא בעניניות "שיר". ואתה מה עשית? בדיוק מה שרשמתי למעלה, גיבתי אותה מיד וכתבתי לי שזה לא מצחיק ובטח שזה לא שיר. איציק אני לא מתכוונת להיכנס איתך להתנצחות איך קיבלת אותי או לא (תודה לך שהזמנת אותי למפגש אגב...) אני כותבת את מה שאני חושבת, לא רק על עצמי, אלא בכלל על איך שאתם מתייחסים כלפי כל החדשים. אתה תתן דוגמא לכך שהיית בסדר אני אתן לך דוגמא שהתנהגת בצורה גועלית ומתחסדת וזה לא ייגמר לעולם... תשאל את עצמך למה חדשים לא מחזיקים מעמד פה? אני אגיד לך למה אני כן החזקתי מעמד: בגלל צינסקי. הוא היחידי שקיבל אותי ממש מההתחלה באמת בזרועות פתוחות. אני לא מתכוונת לביקורות על הכתיבה אלא על הכנסת אורחים. תעשה עם זה מה שאתה רוצה! אני כתבתי את זה מהמקום הכי אמיתי וכנה, רוצה לחשוב אחרת זכותך המלאה!

והבהרה קטנה -

לא רשמתי את מה שרשמתי על צינסקי, על מנת לחלק ציונים. אני רשמתי את זה בשביל להבהיר שעם כל "הזרועות הפתוחות" באופן יחסי שהתקבלתי כאן, גם לי עדיין היה קשה להישאר פה ואם לא הייתי מקבלת תמיכה כזאת לא יודעת אם הייתי מחזיקה כאן מעמד עד עכשיו. בקיצור מה שאני מנסה לומר זה שהמקום הזה לא הפך פתאום למעיק בגלל שהתחילו פה התנצחויות, הוא היה עוד לפני כן אבל אז הרגישו את זה רק החדשים.

קסנדרה*

New member
לולו, את יכולה לכתוב רק בשמך

אין ולא היו חדשים ספיצפיים שהיו והלכו, זו ההתנהלות בפורום מאז הוא קיים. באים והולכים כי יש הרבה פורומים לכתיבה בהם הדרישות הן קלות יותר, תכתבו וזהו. כאן יש קצת יותר דרישות, תכתבו, אבל גם תגיבו, תהיו חלק מקהילת הכותבים. לא לכולם זה מתאים וזה לגטימי. בפורום הזה עברו כמה אלפים של כותבים ורק מעטים נשארו, חלק מתגייסים, חלק הפסיקו לכתוב, חלק לא אהבו את הניהול שלי, חלק לא אהבו את התקנון, חלק לא אהבו את חלק מהגולשים ועוד סיבות רבות ואחרות. אז לולו, מקריאת דברייך נדמה לי שאת כועסת אבל על מה לא כ"כ ברור, את לא ממוקדת, פעם את כועסת על איציק ופעם על זה שהפניתי אותך בהנאה לקרוא מאמרים, אבל כזכור לי, את שאלת אותי בתיבת המסרים שאלה וביקשת שאשיב לך בכנות, וזה היה רק חלק מהתשובה שלי, אז מן הסתם את מוציאה דברים מהקשרם. לסיכום לולו, נדמה לי שאם תוכלי לתמצת בשורה שתיים מה הבעיה, אשמח להתייחס, כרגע אני לא מצליחה להתמקד. קסנדרה

למה רק בשמי

גלי וגורמט לא נחשבות. ואני יכולה להגיד לך, ואני מקוה שתאמיני לי, שאנשים נוספים הביעו הסכמה למה שכתבתי גם במסרים. ואני שואלת אותך, למה את לא מסוגלת לעסוק בזה בכנות? נראה לי שאני מספיק ברורה, ואם פרח, איציק, גלי וגורמט הבינו אותי (לפי התגובות העניניות שלהם), אני לא מוצאת שום סיבה לכך שאיני מספיק ברורה, מלבד נסיון נוסף שלא לעסוק ברצינות ובכנות בנושא. וכן זכור לי היטב, מה הקשר? רוצה להפוך את זה בכוח למה שזה לא, כרצונך! אני יכולה רק לבקש ממך בפעם האלף תתיחסי ברצינות למה שיש לי לומר, כי זה בא ממקום שמבקש בטובת הפורום הזה.

קסנדרה*

New member
כי ככה מקובל כאן, ובכל סוגייה במקום

דמוקרטי, כל אחד רשאי לפנות בשמו. גלי יודעת לכתוב ולהביע את עצמה יפה כך גם גורמט, אין מניעה שהן תכתובתנה את דעתן. אינך יכולה לומר בשם הרבה אחרים, כי גם אני לא יכולה לומר לך שבשם 10 אנשים אני כותבת, הרי ממילא תרצי שמות ובצדק. אני כותבת בשמי בלבד ואת בשמך בלבד ועל דעתך בלבד. אם אכניס לפורום ציטוטים של דברי שבח לפורום ששמורים עמי, זה יקח לפחות 3 עמודים בהערכה זהירה.

את נכנסת לפרטים שוליים

במקום להתעסק בעיקר. כשרשמתי את הביקורת הראשונה שלי, רשמתי כבר מההתחלה שזוהי התחושה שלי. בגלל שאת נתפסת לכך שזוהי רק דעתי, הסבתי את תשומת לבך לכך שגלי וגורמט הסכימו איתי. וכל מה שכתבתי לא עומד בסתירה לדברי השבח שיש לי לומר ושאמרתי כבר בעבר לגביך ולגבי הפורום הזה, כך שאם תצטטי אותם שמי יהיה ביניהם, אבל זה לא העניין כרגע. ברור לשתינו שלא זה העיקר.

וכמו שכבר הערת לגלי פעם

כשל אחד מגיב ברור שזוהי דעתו ורק דעתו... זה שאני מציינת שיש עוד אנשים שמסכימים איתי, זה רק בגלל שאת מנסה שוב ושוב להפוך את הביקורת שלי למשהו אישי קנטרני ומתנקם. כשתבחרי להתייחס ברצינות לנושא, תודיעי לי, כי כבר אין לי כוח להתעסקות מסביב הזאת (מצטערת על חוסר הסבלנות).

למעלה