גורמט ותגובתי לדעתך.....
לדעתי יש כמה דברים חשובים: קודם כל לשמור על אווירה בריאה בפורום. *** תמיד הייתה במשך כל הארבע שנים. להשתדל לא להגיע למצבים מהסוג הזה, עם פתיחות ורגישות. קל מאוד ליצור תחושה של עויינות, כשאנשים חשים במאבקי כוח. ** אין כאן מאבקי כוח שידועים לי, מנהלת יש רק אחת וגם היא גולשת כמו כולם. פתיחות תמיד הייתה פה ועדיין ורגישות זה כבר משהו שקשה לדון בו, כי לכל אחד מבנה האישיות שלי. אני בינתיים רק סטודנטית לפסיכולוגיה ורחוקה מהתואר ולכן איני יכולה לייעץ לאנשים כיצד לפתח רגישות. על עוינות לא מדברים אצלנו בפורום, אנחנו חברים טובים ואין בינינו עוינות, מי שרוצה להצטרף לקבוצה החמה והמחבקת שלנו מוזמן, כמובן בתנאים שלנו ולא בתנאים של היחיד שרוצה להצטרף, לנו לקח כמה שנים להגיע לנוסחה הזו ובעינינו היא טובה ונפלאה. דבר שני, לאפשר הבעה של כל דעה, בכל אופן, כל עוד כמובן לא פוגעת. ** תמיד הביעו דעה מאז יומו הראשון של הפורום, היות ואת חדשה אז אינך יודעת זאת והנה אני מיידעת אותך. להבין שהמטרה של הפורום היא לא ליצור פורום אליטיסטי, איכותי, אלא לאפשר במה לכל מיני אופנים, סגנונות ורמות של כתיבה. *** המטרה של הפורום כבר הוגדרה מזמן, זה לא פורום חדש, זה לא פורום אליטסטי אבל זה בהחלט פורום מקצועי יותר וברור לנו שהוא לא מתאים לכל רמות הכותבים. ההתפתחות של כל אחד תבוא בצורה הדרגתית. זהו תהליך ארוך שלמעשה לא מסתיים אף פעם. ** אנחנו סבלניים ויעידו כל הותיקים שחלקם התחילו מכתיבה מאד לא טובה והיום הם כבר מוציאים ספר - זה כבר מעיד על התפתחותם. אנשים מטיבעם שונים, כל אחד מביא את אישיותו ועולמו, והמקום צריך לאפשר לתת ביטוי, כי אם לא כאן, אז איפה. רק בצורה הזו תתאפשר התפתחות. ** כל אחד רשאי להביע דעתו אבל הפורום הזה כבר מעוצב וכך החברים בו רוצים שהוא יישאר, אם הרוב יבקש שינוי, יהיה שינוי, אם הרוב יחליט שכך הצביון יישאר - כך הוא יישאר. כתיבה זה לא מדע, יש אינסוף דרכים לכתוב. ההתרשמות שלי היתה שהביקורת כאן הפכה לצרה, וכשביקורת מצירה היא חוסמת. *** על כתיבה אני לא אכנס איתך לדיון כי גם חמישים עמודים לא יספיקו. לסכום: כל מה שהצעת כבר קיים ושריר ואת רק חודש כאן ולכן את לא יודעת את זה וזה מובן, אבל עכשיו את יודעת, ואם תרצי לדעת יותר אז תדפדפי בארכיון יש איזה 1700 עמודים בערך, תתרשמי. קסנדרה