התלבטתי הרבה לפני שהחלטתי לכתוב

קסנדרה*

New member
אני בינתיים המומה, עוד אתאושש

כי כל מה שקראתי, נדמה לי שהוזכרו פה כמה דברים שנתנו לקורא את הרושם שאלה עובדות ומשום מה אני לא מוצאת לזה אישוש , וחיפשתי. אני חושבת שמדברים פה על תחושות ולא על עובדות. קסנדרה

מה את רוצה לינקים?

ממה את המומה כל כך? לא כתבתי פה משהו שלא נכתב במילים אחרות על ידי אלף חדשים אחרים, טרחת פעם להקשיב להם? וכן אני מדברת פה על תחושות, תחושות ותרשי לי לספר לך, מבלי להסגיר שמות, יש עוד אחרים שחושבים כמותי. את יכולה להישאר המומה ולפטור את עצמך בכך שאני באה ממקום לא נקי, או שאת יכולה להתייחס לזה ברצינות ולקבל קצת ביקורת (כמו שאת דורשת מאיתנו) ולנסות לשפר את המקום הזה.

hiloosholetet

New member
בטח לולו

כתבת פה גם את תחושותיי ותחושות של עוד הרבה. לקסנדרה ולשולייתה, ולך איציק, יהיה קשה לקרוא את זה. הם כמובן יקטלו מיד. כי את יודעת מהו צביון הפורום? למחוק כל תגובה המאיימת על המנהלת, גם אם זה בא ממקום אמיתי. זה לא יגמר אם זה ימשך ככה. דברים נדחפים למתחת לאדמה אבל הם פורצים בכוח. תחשבי איך אני הרגשתי בהכרת תודה שנתנו לי. אגב, ההודעה הזאת תימחק ממילא חבל.

מי שלא תהיי

תראי אני סולד מצורת ההתבטאות שלך באופן כללי את בוטה, קנטרנית וילדותית. ההודעות שלך הן כמו כרית מחטים על כיסא המורה בבית הספר אחת לאחת קטנה ודוקרנית ומוציאה מן השלווה אך כמקבץ הן מעבירות את הדעת כמובן שהקהל המתעמר יהנה ויזכה למנת הצחוק היומי שלו אך תעצרי ותסתכלי האם מקומך עמנו ? כי אני איני נהנה מן התעלולים הללו איש

קסנדרה*

New member
לולו, כן אם אפשר כי ככל שאני יודעת

איני מאפשרת בפורום תגובות שנושאות שפה בוטה, ואם קיימות הרי שאני מוחקת. דפדפתי כמה דפים אחורנית ולא מצאתי. אולי אני רואה את הדברים שונה ממך ואולי תאירי את עיניי. בד"כ אני משתדלת לפתוח דיונים בפורום הזה או הענייני במטרה לתת הזדמנות להעלות ביקורת, הדיונים הם לא שירה ולא פרוזה. אני גם נוהגת לשתף את חברי הפורום בכל החלטה, כך שאני לא יודעת על טענות סמויות שלא נאמרות כאן. הנה העלית טענה והנה את מקבלת התייחסות ונפתח דיון, אינך צריכה לבוא ממקום של כעס את יכולה להתאזר בסבלנות, יכנסו גולשים מהפורום יגיבו, כל אחד ודעתו ונסיק את המסקנות כמתבקש מכל דיון. זה לא הדיון הראשון, ומן הסתם גם לא האחרון, תמיד יעלו נושאים וטענות ונדון בהם פה בפתיחות ונסיק את המסקנות. לולו הפורום הזה מתנהל על-ידי כמעט ארבע שנים, ברי לך שעברתי הרבה מאד ביקורות ואפילו מצאתי את חלקן צודקות והסקתי את המסקנות אבל התנאי הבסיסי הוא להעלות טענה ולהמתין לתגובות בסבלנות. קסנדרה

תגובתי../images/Emo39.gif

לולו, אני מבינה שחלק מן הביקורת היא כלפיי. בין לאמר את האמת בכנות ובין לא לאמר אותה כלל (וכן בין לקבל בקורת כנה או לא לקבל תגובה כלל) תמיד אעדיף את המקרה הראשון. ברמה הפורומית, דרך אגב - זה מה שעושה אותו מעולה - שאפשר להגיב בכנות ולכן אפשר ללמוד ולהשתפר. כולנו כתבנו בעבר הרבה פחות טוב! צר לי אם נפגעת מכך. יתכן שהייתי בוטה מידיי כשהגבתי לך "מה זה". אינני נוהגת כך לעתים קרובות - אבל אני מגיבה בכנות. אני חושבת שיש בכך דרבון לכותב רק להשתפר ולשאול את עצמו האם מה שהוא כתב הוא טוב ואם הוא ראוי להיקרא שיר. לפחות שלוש פעמים (על שלוש יצירות שונות) הגיבו לי בפורום תגובות דומות. נפגעתי? - בוודאי! מה קרה אחר כך? - שאלתי את עצמי האם יש בכך אמת. מצאתי שכן. שיניתי ועבדתי על היצירות. אם את מעדיפה שלא אגיב ליצירותייך - אין בעייה. רק אימרי זאת. ושוב, צר לי אם נפגעת. אם נחזור לרגע שוב לאותו קטע שכתבת - חשבתי שכשיר הוא גרוע. שאלתי את עצמי האם התכוונת לאיזו בדיחה או למשהו אחר - ושאלתי אותך בתמיהה "מה זה?" מרגע שענית "שיר" לא המשכתי להגיב. האם הייתי אמורה להמשיך ולאמר מה באמת אני חושבת על כך? או שמלכתחילה לא לאמר דבר? כאמור - אנהג לפי בקשתך אם תבקשי שלא אגיב כלל. שבת שלום.

להיפך פרח לא היו לי טענות כלפייך

גם אם חשבתי שזה בוטה מדי, בחרתי שלא להעיר לך כי אני מכירה את התגובות שלך ובדרך כלל, אני יודעת שהן ענייניות ולשם ביקורת בונה. אני רוצה שיהיה מובן שאין לי טענות כלפי ביקורת לגבי השירים, גם אם היא שלילית יש לי ביקורת כלפי איך שזה נעשה. היה לי טענות כלפי איציק שהתערב והסברתי כבר למה. וכן פרח, היית אמרוה להמשיך להגיב ולרשום את דעתך, וכמו שקיבלתי את דעתה של קאיה בנושא הייתי מקבלת גם את שלך. להזכירך, לא פעם ולא פעמיים קיבלתי ביקורות לא חיוביות ממך, ולא רק שלא נעלבתי מהן אלא אף נבניתי מהן ושכתבתי את השיר שלי בהתאם.

צינסקי

New member
../images/Emo22.gif תגובתי לדברים

אתחיל בלקח שפיתחתי מתשע שנות נישואים (אלוהים) : עם תחושות לא מתווכחים. זאת הנחת המוצא. זאת אומרת, אפשר לחלוק או לא לגמרי להסכים אבל לא ניתן לומר, לולו, שאינך צודקת. זו תחושתך ומבחינתך כך את חווה את הדברים. אני מניח שרובכם קרא את התגובה שלי בשרשור אחר כאן בעמוד בו פרטתי את כלל "חטאינו" (כאשר אני לוקח על עצמי את חלקה של האשמה). אני חושב שאין קשר בין הרצון שלנו לעשות את המקום הזה מאד מפרה ואמיתי וכן וטוב ומקצועי וביקורתי וחברי ואוהד/ב וכו' וכו', לבין היכולת לעשות את זה פחות מנוכר ממה שזה נעשה היום. זאת עבורנו עצמינו ולא עבור אף אחד אחר. אני מדבר כאן מעיקר באופן אישי - אני מניח שאני אהנה הרבה יותר. וגם אלמד. אני חושב על ספר שאני קורא. אני מתיישב על הספה, מגרד בביצה, שותה בירה קרה וקורא. אם הספר טוב, אז בסיום אני בדרך כלל אומר "וואו, איזה מעולה זה היה, גדול" ולא כותב מכתב לסופר ומפרט את כל הנקודות הקטנות שראוי לתקן. נכון שבפורום אנחנו חברים ורוצים ללמוד וללמד - אז ניתן ורצוי לתת משוב, אבל הדרך משנה לא פחות מהמהות. ולגבי הדיון האלו שלנו - כתיבה היא משהו שמוציא מהכותב את הכל - כעסים, יצרים וכו´ וכו´. פעם, זה היה מוצא את ביטויו בחליפת מכתבים בין משוררים בדואר, אולי בויכוחים בבתי קפה. היום הביטוי הוא בהערות ומסרים מעין אלו באינטרנט. אני חושב שזה חלק מהחלפת דעות שבכתיבה , משהו לגיטימי לחלוטין. צריך לקבל את זה וזהו. אני חושב שאנחנו חוטאים לעיתים ביחס מתנשא, לא שיוויוני, הערות לא לעניין. את צודקת לולו. אבל יש כאן גם לא מעט כותבים עוברי אורך שאינם מסוגלים לאמץ ולו חלק מרוח הפורום הנוכחי שהינו שונה מפורומים אחרים. באים כותבים שונים נכנסים לפורום, כותבים על איזה נוד שהיה להם אתמול ומצפים שיהללו אותם, חושבים שהפורום הזה הוא עוד פלקט בכיכר העיר. הפלקט הזה גם עונה, ולכן קשה לנו כאן מדי פעם לנסח כללי תגובה, כללי ביקורת וכו'. בפורומים אחרים כל הדו שיח הזה לא קיים. אז בעיקרי הדברים את צודקת לולו, אבל זו לא רוח הפורום וזו לא דרכה. אנחנו הרבה יותר טובים והרבה יותר נכונים מכל זה. זהו לעכשיו. כבר כמה ימים אני מחפש בנרות איזה קטע של בוקובסקי שמתאים לכל הבלגן שכאן. אבל במקום זה, אולי תעמדו בשורה ותורידו בגדים, כדי שכולם יהיו ערומים ויראו את כל הפגמים האלו שיש לנו מתחת לכיסויים היפים ? אני מניח שאחר כך יהיה קצת יותר נעים. לא יודע אם אמרתי מה שרציתי אבל כך זה בדרך כלל כשאני כותב. צינסקי.

gourmet

New member
תחושתי...

פורום של יצירה אמור להיות מקום מפרה. מקום מפרה חייב להיות קודם כל מקום תומך מקבל ואנושי. טובת האנשים הפועלים קודמת לפורום או ל"צביונו". אני מבינה שיש רצון לכמה אנשים פה להפוך את הפורום לאליטיסטי, איכותי, אבל לדעתי איכות לא משמעותית כשהאווירה עכורה. הגעתי לפורום לפני כמה שבועות, וניתקלתי בהתקפות השבוע כשניכנסתי לצ'אט מכמה נוכחים שם 'מדוע אני מעודדת כתיבה לא איכותית'. מדוע כששיר לא טוב אני מגיבה שהוא טוב, בטענה ש'כך הכותבים לא ילמדו מהי כתיבה טובה'.... את זה יש להגדיר רק במילה אחת: "סתימת פיות". אני חושבת שאני בתחילת דרכי ככותבת, יכול להיות שאין לי הרבה פרמטרים לאמוד שירה טובה כחכמים ממני, אבל ככה לא נבנה פורום...מצטערת.

קסנדרה*

New member
גורמט אותי לימדו משהו

כשמבקרים ושוללים משהו, יש להציע משהו חלופי. אז בואי הציעי לנו כיצד מנהלים פורום? כידוע כאן לכולם אני אוהבת לקבל עצות והצעות ושמחה גם ליישם אותן במידת האפשר.

gourmet

New member
ברצון אומר את דעתי...

לדעתי יש כמה דברים חשובים: קודם כל לשמור על אווירה בריאה בפורום. להשתדל לא להגיע למצבים מהסוג הזה, עם פתיחות ורגישות. קל מאוד ליצור תחושה של עויינות, כשאנשים חשים במאבקי כוח. דבר שני, לאפשר הבעה של כל דעה, בכל אופן, כל עוד כמובן לא פוגעת. להבין שהמטרה של הפורום היא לא ליצור פורום אליטיסטי, איכותי, אלא לאפשר במה לכל מיני אופנים, סגנונות ורמות של כתיבה. ההתפתחות של כל אחד תבוא בצורה הדרגתית. זהו תהליך ארוך שלמעשה לא מסתיים אף פעם. אנשים מטיבעם שונים, כל אחד מביא את אישיותו ועולמו, והמקום צריך לאפשר לתת ביטוי, כי אם לא כאן, אז איפה. רק בצורה הזו תתאפשר התפתחות. כתיבה זה לא מדע, יש אינסוף דרכים לכתוב. ההתרשמות שלי היתה שהביקורת כאן הפכה לצרה, וכשביקורת מצירה היא חוסמת.

kaya11

New member
גורמט ../images/Emo13.gif

את כתבת: " לאפשר הבעה של כל דעה, בכל אופן, כל עוד כמובן לא פוגעת." ואת באמת חושבת שתגובה מטעה אינה פוגעת?

קסנדרה*

New member
גורמט ותגובתי לדעתך.....

לדעתי יש כמה דברים חשובים: קודם כל לשמור על אווירה בריאה בפורום. *** תמיד הייתה במשך כל הארבע שנים. להשתדל לא להגיע למצבים מהסוג הזה, עם פתיחות ורגישות. קל מאוד ליצור תחושה של עויינות, כשאנשים חשים במאבקי כוח. ** אין כאן מאבקי כוח שידועים לי, מנהלת יש רק אחת וגם היא גולשת כמו כולם. פתיחות תמיד הייתה פה ועדיין ורגישות זה כבר משהו שקשה לדון בו, כי לכל אחד מבנה האישיות שלי. אני בינתיים רק סטודנטית לפסיכולוגיה ורחוקה מהתואר ולכן איני יכולה לייעץ לאנשים כיצד לפתח רגישות. על עוינות לא מדברים אצלנו בפורום, אנחנו חברים טובים ואין בינינו עוינות, מי שרוצה להצטרף לקבוצה החמה והמחבקת שלנו מוזמן, כמובן בתנאים שלנו ולא בתנאים של היחיד שרוצה להצטרף, לנו לקח כמה שנים להגיע לנוסחה הזו ובעינינו היא טובה ונפלאה. דבר שני, לאפשר הבעה של כל דעה, בכל אופן, כל עוד כמובן לא פוגעת. ** תמיד הביעו דעה מאז יומו הראשון של הפורום, היות ואת חדשה אז אינך יודעת זאת והנה אני מיידעת אותך. להבין שהמטרה של הפורום היא לא ליצור פורום אליטיסטי, איכותי, אלא לאפשר במה לכל מיני אופנים, סגנונות ורמות של כתיבה. *** המטרה של הפורום כבר הוגדרה מזמן, זה לא פורום חדש, זה לא פורום אליטסטי אבל זה בהחלט פורום מקצועי יותר וברור לנו שהוא לא מתאים לכל רמות הכותבים. ההתפתחות של כל אחד תבוא בצורה הדרגתית. זהו תהליך ארוך שלמעשה לא מסתיים אף פעם. ** אנחנו סבלניים ויעידו כל הותיקים שחלקם התחילו מכתיבה מאד לא טובה והיום הם כבר מוציאים ספר - זה כבר מעיד על התפתחותם. אנשים מטיבעם שונים, כל אחד מביא את אישיותו ועולמו, והמקום צריך לאפשר לתת ביטוי, כי אם לא כאן, אז איפה. רק בצורה הזו תתאפשר התפתחות. ** כל אחד רשאי להביע דעתו אבל הפורום הזה כבר מעוצב וכך החברים בו רוצים שהוא יישאר, אם הרוב יבקש שינוי, יהיה שינוי, אם הרוב יחליט שכך הצביון יישאר - כך הוא יישאר. כתיבה זה לא מדע, יש אינסוף דרכים לכתוב. ההתרשמות שלי היתה שהביקורת כאן הפכה לצרה, וכשביקורת מצירה היא חוסמת. *** על כתיבה אני לא אכנס איתך לדיון כי גם חמישים עמודים לא יספיקו. לסכום: כל מה שהצעת כבר קיים ושריר ואת רק חודש כאן ולכן את לא יודעת את זה וזה מובן, אבל עכשיו את יודעת, ואם תרצי לדעת יותר אז תדפדפי בארכיון יש איזה 1700 עמודים בערך, תתרשמי. קסנדרה

gourmet

New member
תודה על ההתייחסות...

בכל ויכוח משהו קטן אולי נשאר ונלמד, אצל כל הצדדים הנוגעים...אני מקווה מאוד שהדיון ה/יסתיים בהרגשה טובה.

גורמט

"בכל ויכוח משהו קטן אולי נשאר ונלמד" זה נכון רק במידה והויכוח הגיע למיצוי ולא נחתך באיבו כמו שזה עתה בצעת. אגב סיומו של דיון צריך לבוא מן הנוגעים בדבר ולא מקול בודד

גורמט

אני יכול להחמיא לפורום וזה מגיע לו ולמנהלת שלו הוא אכן רמה אחת(אם לא יותר ) מן הפורומים/ במות האחרות ברשת "מדוע אני מעודדת כתיבה לא איכותית" את גורמת לזה להשמע כאילו אנחנו משננים לך את תורת הגזע בכדי לצור גזע טוב יותר. לכל דבר צריך פרופורציה גם למחמאות ובעיקר אם באים ושופים מילים יפות צריך לעמוד מאחריהן אולי כך תאירי את העיניים ל"וותיקים" צרי העיין למיניהם

kaya11

New member
לולו גורמט וכל השאר...

האמת, עם כל הכבוד, אין לי מושג על מה התלונות והבכינות. כשאתן נכנסות למקוםיש לכן שתי אופציות - לקבל את הכללים של המקום ולהתערות בו או ללכת למקום אחר. והיו פה הרבה שבאו, ראו שלא מתאים להם והלכו ולחילופין הרבה שבאו וניסו לשנות ועפו... אם תסתכלי קצת על השרשור שגלי פתחה - יצירות ראשונות בפורום, אפשר לראות (אצלי באופן ברור לחלוטין), שגם הותיקים פה היו פעם חדשים. אני כתבתי רע מאד והתגובות היו בהתאםואפילו היום כשאני משחררת פתאום משהו פחות טוב (בלשון המעטה) אז קוטלים את היצירה בלי חשבון, ובאופן הכי ישיר וגלוי ואני רק אומרת תודה. ההתפתחות מאותן ה"קטילות", אם מקבלים אותן בצורה הנכונה, יכולה להיות מדהימה ומרשימה. וגם אותי שלחו לקרוא מאמרים בהתחלה וגם לי לקח זמן עד שלמדתי להגיב נכון וזה לא קל אבל עדיף לא להגיב מאשר להטעות את היוצר. זו דעתי בכל אופן. ועוד משהו, בפורום אחר, שלא קשור בכלל לכתיבה אלא לאוכל, נשאלה שאלה לגבי מחיר ההתמחות וזה לדעתי תופס גם לכתיבה. השאלה נשאלה על ידי בחורה קונדיטורית, ששמה לב לכך שבעלה, שאין לא מושג איך הדברים צריכים להיות, נהנה הרבה יותר מהקינוחים במסעדות, כשהיא מאד ביקורתית וקשה לה הרבה יותר להנות אם העוגה או מה שזה לא יהיה לא עשוי כמו שצריך. והשאלה היא בעצם - האם זה שווה את זה, האם כל הידע הזה שאנחנו צוברים לא פוגם לנו בהנאה? זה תופס גם על שירה כי ככל שאנו לומדים מה זו יצירה טובה כך יותר קשה לנו להנות מיצירה שלא כתובה טוב ואנחנו נעשים ביקורתיים יותר (ואולי בגלל זה אנחנו נראים מתנשאים). דעתי היא, גם שם וגם כאן, שזה בהחלט שווה את זה. נכון שלא כל דבר שאנחנו קוראים מרגש אותנו, ולרוב אפילו להיפך, אם נחזור רגע לאנלוגיה של הבישול - פעם כל סושי היה לי טעים, היום רק מראה של סושי עשוי לא טוב מעורר בי בחילה. אבל כשאני נתקלת ביצירה טובה (או בסושי טוב...) ההנאה שלי הרבה יותר גדולה ואני גם יודעת להסביר בדיוק למה... והבונוס המתלווה לזה שאני כותבת טוב יותר. אני לא רואה את עצמי כטובה יותר ממך, אני פשוט למדתימספר דברים בתחום שעזרו לי ואני מוכנה לשתף אותך. אבל אם את לא מוכנה לקבל או ליישם אז חבל על הזמן שלי ושלך. אז מתחילים הכעסים וההערות הציניות ומתחילים דיונים כגון אלו... זה נכון שיש פה גרעין קשה של וותיקים וזה נכון שאנחנו לוקחים את עצמנו (לפעמים) קצת יותר מידי ברצינות, אבל הכל באמת בכוונה טובה - לכתוב טוב יותר ולעזור לאחרים לכתוב טוב יותר.

קאיה איזו תגובה ואוווווו ../images/Emo91.gif

בהחלט לקחתי בחשבון שאם אני אפתח את הפה שלי אין לי מה לחפש פה יותר. ומי אני שאתעקש להישאר כאן כשאת, ותיקה כשכמותך, פותחת בפני את הדלת...

למה?../images/Emo35.gif

אני באמת לא מבינה למה את בוחרת להגיע למקומות האלה. המלים של קאיה היו כנות ובכלל לא ממקום של התנשאות וגם לא ממקום הרוצה לפגוע. אני מוצאת התססה וציניות ורצון להרוס ולפגוע דווקא במלים שלך.

למעלה