התלבטתי הרבה לפני שהחלטתי לכתוב

"הרבה שבאו וניסו לשנות ועפו..."

זה כנה אבל זה פוגע. לכתוב שאנחנו יכולים לקבל את המקום או ללכת, זה כנה מצידה אבל זה פוגע. התססה, ציניות ורצון להרוס- תצטרכי להאמין לי (הלוואי והיה לי יותר מזה) שלא מהמקום הזה אני פועלת, גם לא מהמקום שקסנדרה מרמזת עליו. האמת, זה כבר נהיה לי כבד מבחינה רגשית לבוא ולהגן על טענותי. אז תסלחו לי אלו שימשיכו לבוא אליי בטענות, אם אני לא אעשה זאת יותר. גם לא נראה לי שיש לי עוד משהו להוסיף.

kaya11

New member
לולו האמת נפגעתי עכשיו

ישבתי וכתבתי לך תגובה ארוכה, השקעתי בה מחשבה וניסיתי להסביר למה אני מאמינה שזה נכון ואת מתייחסת רק לשורה הראשונה? ממש מעליב!!!

kaya11

New member
ועוד משהו

וזו באמת שאלה שאני שואלת בכל הכנות: את רוצה שכולנו נשתנה לכבודך? שנשנה את כל צביון הפורום, נפסיק להגיב ברצינות ורק נגיד לך כל הזמן כמה שאת כותבת יפה? כי זה בעצם מה שאת מבקשת...

kaya11

New member
עזבי פרח... היא קראה רק את השורה

הראשונה... אין מה לטרוח או להתייחס אליה אם היא לא טורחת בכלל לקרוא את מה שכותבים לה עד הסוף...

קסנדרה*

New member
לולו סגנון ההתבטאות שלך לא הולם את

רוח ההתנהלות בפורום וזה כבר צורם. אנחנו לא רגילים לסוג התבטאות כזה וזה צורם. זה גם מסיט את ההתייחסות שלנומעצם העיסוק בשירה לעיסוק בדברים שהם אולי חשובים אבל להד"ם - כלומר, קיבלת תגובה או שניים ממישהו מסוים שנפגעת מהם, תתמסרי איתו/ה למה ההתחשבנות עם כולם? ולמה הביקורת על הפורום שהתנהל בשקט ושלווה עד לפני זמן קצר. אנחנו רוצים לחזור לשקט הזה, לנימה המחוייכת, לדיונים העוסקים בשירה ולשאלות מתי אכתוב מאמר חדש. לולו, זכורים לי לפחות שני אירועים לא נעימים הקשורים בך אז אני לאבטוחה שהבעיה היא אצלנו, הבעייה היא אצלך שאינך מקבלת אותנו,אנחנו קיבלנו אותך בזרועות פתוחות מהיום הראשון, כפי שאנו מקבלים את כל החדשים. שבוע טוב קסנדרה

לולו

אם מראש את יודעת את התוצאה. למה בכלל העלת את הנושא הנ"ל והרי מראש נבאת את התוצאה אני לא רוצה להיות זה שיקלקל לך את הענקת הקרדיטים אבל הדלת מעולם לא נסגרה עובדה נכנסת דרכה בהצלחה מרובה איש

GALI02

New member
../images/Emo26.gifאוקי, כמה הבהרות../images/Emo36.gif

קראתי את כל השירשור הזה, ועכשיו אני רואה כמה דברים בצורה שונה. התגובה שלי נכתבה בעקבות מקרה שלי אישית מאוד צרם ובדיוק לפני שלולו כתבה את הודעתה נתקלתי בו. מדובר במקרים בודדים שאכן לפעמים יוצרים אווירה לא נעימה. בזמן האחרון יש כמה וכמה כאלו אבל זה לחלוטין לא הרוב הגורף! ולולו תסכימי איתי שבאופן כללי, רוב החברים בפורום קיבלו אותך בזרועות פתוחות ונתנו ביקורות בונות. מהתגובה שלי השתמע שאני מסכימה עם כל הנאמר אבל ההסכמה שלי היא על חלק מאוד מסויים. ייתכן והמקריות היא זו שגרמה לי להסחף בתגובה שלי(ואני מתכוונת לחלק בו כתבתי שהרבה מדבריה של לולו נכון- ואני אכן חושבת שיש אמת בדבריה אבל היא חלקית ולא בקיצוניות שנכתבה) אני מתנצלת בפני שאר חברי הפורום על ההכללה, זה לא מגיע לכם ואני מוקירה תודה על התגובות הבונות החוזרות ונשנות שלכם על יצירותיי, ועל ההרגשה הנעימה שאתם נותנים לי בפורום.

לולו

וזהו הקול שלי כעת, נכון איני אוהב את ההודעה שלך "... שאנחנו החדשים לא למדנו עדיין איך להגיב" אני מצטער מאוד אבל גם לפתוח הודעה ראשית שתהיה יציבה את לא מצליחה. "באמת. בתור חברה יחסית חדשה לעומת כל הותיקים, ויחסית ותיקה לעומת כל החדשים " כאן את מנציחה הבדלי מעמדות ובעצמך יוצרת הפרדה בין הכותבים השונים של הפורום. "אתם מגבים זה את זה מעצם היותכם חברים, שזה בעיני יפה וטוב" יפה וטוב אם כך מה הסתירה שמייד באה אח"כ "אבל תוצר הלוואי של זה לדעתי היא התנשאות" אם זו התוצאה מה יפה כאן? "בביקורת שלך שאנחנו החדשים לא למדנו עדיין איך להגיב" עניין הביקורות הוא נושא שעולה כאן חדשות לבקרים מספיק שתעשי חיפוק ותמצאי לפחות תריסר שירשורים שונים הדנים בזה מכל כיוון. הציביון של הפורום מבקש לדעת למה. אהבת?- תגידי למה. שנאת ?- תגידי למה. זו אחת הדרישות הבסיסיות בכדי ליצור דיון מפרה ובכלל דיון עניני! "יש כאן אינסוף דוגמאות לתגובות שהיו בוטות פוגעות ונוגעות לכותבים ישירות ולא ליצירה מצד הותיקים" אני אשמח שתעלי לכאן את הסימוכין לתגובות האישיות הללו אולי פסחתי עליהן. נכון ישנן ביקורות נוקבות כנגד יצירות רובן ככולן מוצדקות ומבוארות ואם אינך מסכימה עם תוכנן זכותך(ומי כמוני יודע והרי העלתי לא מעט ויכוחים שכאלו בחלקם הובררה לי טעותי בחלקם הארתי את עיני הצד השני ובחלקם נפרדנו כידידים אך ללא הסכמה). "אם את בוחרת לעמוד על המשמר על אופיין של תגובות אז... " כאן את עוברת לנופך אישי מתנצח כנגד קסנדרה איני רואה כל סיבה לכך שכתבת זאת כאן אלא רק לזרוע זרעי פורענות. "מי שיפשפש לאחור ימצא אותם בקלות" אז אם זה לא קשה לך תעלי לנו ככה רק בשביל הדוגמיה "יחס מתנשא, קסנדרה, זה לשלוח אותי ..."שוב את עוברת לנופך אישי ואגב אין בכך כל יחס מזלזל אם קראת יכלת להגיב ולומר קראתי הפנמתי ואני עדיין חושבת כי... עדיין לא שחטנו אף אחד על הבעת דיעה(חוץ מכמה פרות) "יחס מתנשא איציק, זה לקבוע חד " שוב נופך אישי. "אתה יודע כמה פעמים חשבתי כך על תגובות שלך" שאני אומר שוב ? אז שוב נופך אישי "אתם מתנהלים כאן כמו חברה סגורה" ברמת העיקרון כל פורוום המכיל גרעין של אנשים שנוכחים בו לאורך זמן אשר מכירים אחד את השני קצת יותר מהרגיל יוצרים חברותה אך זו אינה סגורה בפני איש כמו לכל חברה ישנם כללים וחוקים וזמן הסתגלות. תראי לולו מה שעשית כאן זה להתנצח מעל הפורום עם קסנדרה בעיקר אח"כ עם איציק ואח"כ עם הפורום.המילים הארסיות שלך עטופות דברי מתיקה מכל הכיוונים. (התחלה- "המקום הזה נתן לי באמת הרבה במעט הזמן שאני נמצאת בו" סוף-"המקום הזה מאוד מיוחד ומפרה") אם יש מי שהנציח את ה"פערים" הללו שאת כלכך מדברת בגנותם זו את בממוצע על כל שתי שורות אם לא פחות את מעלה את הנושא ודואגת שוב ושוב לחלק לקבוצות של "ותיקים" ו"חדשים". ואפילו את עצמך את מקטלגת עפ"י הקריטריונים הללו "חדשה לעומת כל הותיקים, ויחסית ותיקה לעומת כל החדשים ". אגב אם בנושא כתיבה עסקינן את כל ההודעה הנ"ל היית יכולה לכתוב בתמציתיות יעילה יותר! איש

איש מכיוון שהתבקשתי כל כך יפה

אני עושה מאמצים ועונה לך. אני יוצרת הפרדה בין הכותבים השונים של הפורום בגלל שעל זה אני באה ומצרה ופותחת דיון. בנוגע ל"יפה וטוב" - שבעיניך יש בכך סתירה עם "תוצר הלוואי", אז אאני מרשה לעצמי להשתמש בדימוי (למרות שנרמזתי במסרים שאיני מבינה את טיבו) על מנת להמחיש לך איך דבר יכול להיות טוב ויפה ובמקביל להיות שלילי עם תופעות הלוואי שלו: זה כמו כשבן אדם לוקה בזיהום חיידקי נותנים לו אנטיביוטיקה וזה דבר טוב וחיובי כי החיידקים הלא טובים מתים (פעם אנשים היו מתים מזיהומים חדשות לבקרים), אבל יש לזה תוצר לוואי כי האנטיביוטיקה מחסלת גם חיידקים טובים, למשל כאלו שבמערכת העיכול. בנוגע לצביון הפורום, המון פעמים ננזפתי לפה ולשם, כך שכבר איני יודעת מה רוצים ממני, וגם כשהעירו לי על דברים מסויימים, אלו שהעירו לי עשו אותו הדבר בדיוק בעצמם. אני לא מבינה, כשאני נותנת דוגמאות אתה כותב לי שזה התנצחות עם נופך אישי, אבל מיד אחר כך אתה מבקש ממני דוגמאות נוספות (שכמה מהם בינתיים הספיקו להימחק - מעניין למה?) ובנוגע למילים הארסיות שלי - זו בהחלט זכותך המלאה לחשוב שהמילים שלי הם ארסיות, כמו שזה זכותי המלאה לחשוב שאתה כל כך מרוצה מעצמך כרגע ומהחיבוק של קסנדרה, שאתה אפילו לא שם לב מה שאתה כותב ועד כמה אתה ארסי בעצמך... ואם אתה לא מבין איך זה שאני כותבת גם מילים ארסיות וגם דברי מתיקה, כלשונך, עיין שוב בהמחשה שהבאתי לך איך דבר יכול להיות גם טוב וגם רע ביחד.

תרשה לי גם להוסיף

שכל הדיון הזה מבטא בצורה הכי טובה את מה שהצבעתי עליו.

יופי שאת כבר קבעת את התוצאה

ולמעשה חתמת את הנושא בעצמך אם כך אין זה דיון כלל אלא סתם הטחת אשמה איש

חס וחלילה אני משאירה לך את המילה

האחרונה. מבטיחה מעכשיו לשתוק

לולו

עדיין אין לי את כל הסימוכין לדברייך שימי לב שכשאני לקחתי את מילותייך ציתתי אותן כך שיש מה שעומד מאחרי המילים שלי. תראי דימוי הינו כלי שיש לו חוקים אני לא יודע באיזו סיטואציה נאמרו הדברים היות ולא תרמת לנו את התמונה הכללית ובכדי להשתמש בו נכונה צריך למלא אחר החוקים. לגבי אנטיביוטיקה - אני נגד תרופות ובכלל נגד אנטיביוטיקה. איני רואה בכך שום דבר חיובי בהאבסת הגוף בתרופות שגוזלות מהגוף את היכולת להתמודד עם המחלה ולחזק את המערכת החיסונית. נכון ישנם מצבים בהם האנטיביוטיקה הכרחית אבל זה בא כמובן בשיקול מול הנזק שהיא עושה. אגב עוד דבר שאנטיביוטיקה יוצרת הן מוטציות המתגברות על האנטיביוטיקה מה שיוביל אותנו לשואה ביולוגית בשלב כלשהו. "אלו שהעירו לי עשו אותו הדבר בדיוק בעצמם" אם כן היית צריכה להעלות את הנושא בשרשור שלהם בכדי לפתוח דיון "כשאני נותנת דוגמאות אתה כותב לי שזה התנצחות עם נופך אישי" כשאת פונה במכתב המתחיל כמשהו כללי לפרטים מתוך הכלל זוהי התנצחות על נופך אישי. "כמו שזה זכותי המלאה לחשוב שאתה כל כך מרוצה מעצמך כרגע ומהחיבוק של קסנדרה" תראי אני לא ירדתי לנופך אישי על מצבך הנפשי/ סוציואקונומי/ בריאותי אז עשי עימי חסד קל אל תנתחי את המצב שלי אם תעשי חיפושים אחרי תראי שאני דווקא מתווכח עם קסנדרה וכמו שכבר אמרתי לך לעיתים מגיעים לעמק השווה לעיתים לא לעיתים אני טועה ולעיתים אני צודק אבל הכל נשאר ברוח חברית. "שאתה אפילו לא שם לב מה שאתה כותב ועד כמה אתה ארסי בעצמך" תראי התגובה שלי אלייך ארסית במידה הראויה לך! אם ההודעה שלך לא היתה כזו לא הייתי מגיב בצורה הזו. אני בהחלט מודע למילים היוצאות תחת ידי. אני מבין היטב את הסיבה לכך שאת כותבת מילות מתיקה לצד ארס את תקראי לזה אנטיביוטיקה אני אקרא לזה ארסיות בדיוק כמו שמחסנים את הגוף ע"י נסיוב המכיל מעט ארס בכדי לחסן מכמות גדולה מה שאת עשית זה פשוט להזריק לפורום מלוא החופן ארס ולומר "ואני מקווה שתקבלו את הביקורת שלי כמתנה, כהכרת טובה" מצטער הפציינט שלך כרגע גוסס מעודף ארסיות! איש

למעלה