התמודדות של הורים טריים עם חמה חולת סרטן

מינה37

New member
הסבר

מן הסתם שיודעים שסרטן לא מדבק... הסיטואציה אבל הייתה שאמא של בעלי הייתה מאושפזת שלושה ימים עם חום, שלשלום, הקאות וכו' מתחילת עד אמצע השבוע, ובסופש כבר רצו לבקר. גם אני וגם בעלי לא הרגשנו בנוח עם ביקור שכזה כשיש ילדה בת חודש והביקור לא הכרחי (בעינינו) כי כל יום מדברים בטלפון ועושים וידאו, לכן ביקשנו לדחות. אני יודעת מהמשפחה שלי למשל, שכאשר לקרובי משפחה נולד תינוק וסבתא שלי רק הייתה טיפה מצוננת, דחתה את הביקור כי אם לא הכרחי, אז למה לבוא כשאפשר ביום אחר אולי עוד שבוע.
כמו שכתבתי, הבקשה שלנו התקבלה בצורה הכי לא טובה שיש, ברמה שבחיים לא חשבנו שהתגובה תהיה כ"כ חריפה. בכי, צעקות, האשמות (לגבי בעלי- שהוא לא אוהב או מכבד את אמא שלו החולה, לגבי- שאני חרדתית וכנראה סובלת מדכאון וצריכה תרופות..). בקיצור, סיטואציה מאוד לא נעימה, ועם כל הכבוד לאמא של בעלי אני פשוט חושבת שיש לכבד בקשה שלנו בתור הורים. כמו שציינתי אבל, לאמא שלו יש נטייה להתעקש על רצונה ולהתערב בהחלטות שלנו (למשל דוגמת החתונה שלנו.. היה בכי מצידה גם כשאמרנו שאנחנו לא רוצים להתחתן במקום שהיא רוצה, אלא איפה שאנחנו בוחרים, או כשביקשנו לשמור על הודעת ההריון במשפחה המצומצמת עד שנגיד שאפשר לספר, אבל כל יום שאלה מתי כבר אפשר לספר "לכו-לם!"). כל זה- התגובה שלה לבקשה שלנו- מאוד מעציב אותי, כי אני מאוד רוצה שלום בית, אבל זה גם האמת גורם לי לחשוב על הצבת גבולות.. ואיך מתמודדים עם סבתא שמצד אחד חולה וצריך להיות עדינים איתה, ומצד שני לא יודעת לקבל 'לא' בלי להאשים אותנו שאנחנו מגעילים כלפיה או להרים גבה מינימום.

mykal

New member
לטעמי, יש כאן

ערבוב של נושאים,
לגבי כן, או לא מדבק ומי בסכנה ממי, הסבתא תדביק את התינוקת או להפך,
זה מצריך בירור רפואי, וכתבתי למעלה--בשביל זה יש בי"ח, היכן שהסבתא מטופלת,
הרופאים אמורי לענות ויש עו"ס שיכולה לדבר ולהסביר גם לחולה.
עד כאן נושא אחד.

יאבל כשאת מתחילה לומר שהסבתא עקשנית וצריך גבולות ,
זה נושא אחר--וכשאת חוזרת למקרה שהיא התעקשה לחתונה--
כלומר--מעורבים כאן רגשות ומשקעים שבעיני, את הופכת את המחלה שלה לטריגר לריחוק--וזה מה שכנראה מרגיז אותה, ואולי בצדק.
היא חולת סרטן, זו אכן מחלה לא מדבקת, השלשולים וההקאות והחום בהחלט יכולים להיות מהטיפולים ולא מחולי בפני עצמו ולכן זה בכלל לא מדבק.
הרגישות גם המנטלים של אנשים חולים וחלשים פיזית--גדולה יותר,
והתגובות החריפות שנפגעת מהם ואני מביינה שלא נעים לשמע שיש לך דכאון אחרי לידה,כשזה לא נכון--תביני שזו היא במצבה, וזה בלתי נשלט,
אל תשוי אותה לסבתא שלך, ואל תקחי ללב, היא חולה מאוד,
ואל תצברי כעסים--היא תטופל, זה יקח כחצי שנה, תבריא ותתפקד רגיל.
בתקוה שכך. (סרטן זו מחלה נוראה והטיפולים נוראיים)
אל תחפשי להציב גבולות--את גרה רחוק, היא לא נגדך--
תורידי הילוך באנטי--ותני לזמן לרפא.
ובאמת תני לרופאים שלה להסביר לה, וגם לכם, אל 'תלחמי' לבד,
בהצלחה.

רזאי

New member
שאלתי חברה, שלצערנו מנוסה בכימו.

גם להם אמרו לא להתקרב אחרי כימו לתינוקות קטנים ולקשישים.

או, תודה, אם זה מסוכן לתינוקת אז מה בכלל השאלה?

השאלה היא כמה ימים ופה מדובר על ימים רבים משלישי עד שבת........נראה לי שזה כבר היה על הצד הבטוח

mykal

New member
תמוה למדי,

האם החברה קיבלה רק כימו או גם הקרנות?
יש הרבה תרופות של כימו, המון מינונים.
בד"כ אנשים שמטופלים בכימו--המערכת החיסונית שלהם חלשה אם בכלל,
ואז מרחיקים מהם ילדים שהם נושאי מחלות ועלולים להדביק את החולה.
הבת שלי מטופלת כימו והיא במחיצת ילדיה.
למה צריך 'להצדי' או 'לא להצדיק' בסיטואציה שנוצרה.
החולה מטופלת בבי"ח--הבן שלה יכול ללכת עם אמו ולדבר עם הרופאים ולבקש
מהעו"ס במחלקה שתסביר לאמא שלו.
חבלל לפצוח במלחמת עולם על משהו שניתן לפתרון מרגיע.
האם תבריא והאוירה נשארת--מיותר.

רזאי

New member
היא לא דיברה על תקופה עם הקרנות.

ממה שהבנתי, חוץ מהמערכת החיסונית החלשה של המטופל הכימו עצמו בעייתי לתינוקות שעדיין לא מחוסנים. כנראה שלוקח כמה זמן עד שמתפוגג.
אני לא מומחית, ומקווה לא להיות מומחית לעולם. ברור לי שכימו אחד לא זהה למשנהו. רק רציתי לחזק את דבריה של מינה, כי קיבלתי את הרושם שלא כולם בטוחים שזאת באמת המלצה רפואית, וחושדים בהיסטריה אימהית.
יש דבר כזה, וזה הגיוני שרופא יזהיר מקירבה של תינוק בן חודש למישהו שרק עבר טיפול.
אני לא יודעת כמה זמן צריך להתרחק. הבת של החברה שלי כבר לא איתנו כשלוש שנים. אנחנו לא זוכרים את הפרטים המדויקים, ואני לא רוצה להקשות על החברה שלי.

mykal

New member
אני לא פקפקתי

בדברי מינה,
אני כן חושבת שמאחר והסבתא שם חולה,
ויש לה גם מצב רוח קשה (כשפתאום העולם מתמוטט במחלה כזו)
אז יש מקום להיות גם רגיש לענין.
וכן אני מבינה את הרגישות של אמא צעירה.
אז הצעתי--1)לרכך את האמירה לא באמירה מהם אלא לשתף במחלקה,
ואז גם לסבתא יהיה פשוט יותר.
2)וכן אני אומרת למינה---תביני שהסבתא במצוקה--ואל תיחסי את האמירות שלה
לאופי, ולמערכת יחסים בין כלה לחמות..
אני חושבת שכולם שם לא במצב רגיל--צריך להרגע.ולנסות להרגיע.

danakama10

New member
אם כבר החולה צריך להזהר מהתינוק

כדי לא להדבק בעצמו...
הסכנה האפשרית היחידה היא אם יומיים שלושה לאחר הטיפול כשהמטופל הולך לשירותים וכשהוא מוריד את האסלה ניתזים מים החוצה. הסיבה היא שחלק מהחומרים מופרשים החוצה בשירותים, ורצוי שילדים לא יבואו במגע עם זה. הקפדה על נקיון השירותים או שימוש בשירותים נפרדים לילדים פותרת גם את הבעיה האפשרית הזו. מכיוון שתינוק בן יומו לא משתמש בשירותים הרי שהבעיה כלל לא היתה קיימת. אגב, הסכנה היא לא כי התינוק אינו מחוסן אלא כי מדובר בחומרים חזקים מאוד שמעט מהם עלולים להשפיע על ילדים צעירים.
אבל אין כל צורך רפואי במניעת קשר בין סבתא ונכדתה בת החודש מעבר לאותם יומיים אם רוצים להיות הכי זהירים שרק אפשר. מניעת קשר כזה מעבר ליומיים שלושה, היא רוע לב ומשחקי כוח ותו לא.

לצערי זה מה שחשבתי בגלל זה שאלתי כמה פעמים

התחושה שלי שיש פה נקמה נגד הסבתא ומה שמוזר לי זה איך הבן שלה מוכן לקחת חלק בזה

danakama10

New member
כנראה לא מדובר באדם מבריק במיוחד

כנראה עם כל ההתרגשות מהתינוקת הראשונה הוא חושב שאשתו יודעת הכל, כנראה אשתו גם מורחת אותו וקצת מעוותת את העובדות הרפואיות שמסרו לה.

אני אחדד את השאלה, האם רופאת הילדים אמרה לך

שעדיף שתינוקת לא תהיה לייד מטופל בכימו?

מינה37

New member
תשובות

שוב תודה על התגובות.
רופאת הילדים אמרה להמנע ממגע כמה ימים אחרי הטיפול, ובגלל שהתינוקת כ"כ קטנה שרצוי לחכות כמה שיותר (היא ציינה שאם הילדה הייתה יותר גדולה- אפילו בת כמה חודשים לפחות, אז היה אפשר פחות להחמיר לדעתה, אבל שהיא הייתה נזהרת עם פעוטות). דיברנו עם אחות במחלקה האונקולוגית והיא אמרה שההמלצה היא לחכות יומיים, אבל שנעשה את מה שמרגיש לנו נכון כי כל משפחה יכולה לבחור את דרך ההתנהלות שלה..
&nbsp
mykal אני מצטעת לשמוע שהבת שלך נאלצת לעבור טיפולים, מאחלת רק בריאות!! יש לי מכרה שעברה טיפולים עם ילדים וגם כן הייתה איתם בבית, אבל זה כי היא אמא ומטפלת בילדים, אין בררה אלה להיות איתם. פה כביכול יש בררה כי מדובר בסבתא ולא חייבים להמצא יחד כשלא הכרחי.
&nbsp
בקשר למה שציינת שיש ערבוב בין נושאים, את צודקת לגמרי ואני מודה שקשה לעשות הפרדה. העניין של החתונה זה רק דוגמא. קרו עוד אירועים אחרים שלא כתבתי, היחסים בינינו טובים ומנומסים באופן כללי והאמת היא שאני חושבת שחמותי היא אדם טוב ואמא טובה, אבל מצבור אירועים לא יכולים שלא להשפיע, ואני לא יכולה שלא לעשות השוואה למשפחה שלי. לסבתא, אמא של בעלי, יש רצון למשל שנגור כולם ביחד אצלה בבית- רצון שאני ובעלי לא חולקים איתה. כל חג "חייבים לבוא" גם אם יש לנו תוכניות אחרות, כולל פשוט לחגוג עם הצד שלי של המשפחה...עניין הצבת גבולות מסויימים בין המשפחה המורחבת למשפחה הגרעינית היה שם עוד לפני המחלה, ופה אני בהחלט מנסה להפריד בין שני הדברים, אבל קשה לי עם זה שאני יודעת למשל שאם חס וחלילה משהו כזה היה קורה למי מהצד שלי של המשפחה, הבקשה שלנו לא הייתה מתקבלת בכזו שליליות ולא היה נוצר כזה ריב מטורף. היו לנו מקרי סרטן מהצד שלי של המשפחה, ומי שסיפרתי להם על העניין שהעליתי פה (כולל שניים שעברו טיפולים בעבר בעצמם) כולם אמרו שממש לא נראה להם מוזר ואף לגיטימי שנבקש הפרדה מפעוטה בזמן טיפולים והרבה יותר מיומיים אחרי הטיפול, ולו רק בגלל שאנחנו הורים טריים ואולי "אובר פרוטקטיב" כרגע.
מה שמפריע לי שהתגובה לבקשה על הביקור מזכירה לי את כל שאר האירועים. מבחינתי "מה הבעיה עם לבקר" = "אתם חייבים לבוא" = "למה שלא תגורו אצלנו" = "תתחתנו איפה שאני רוצה" ועוד ועוד דברים אחרים שלא מצויינים פה.., והאמת שחודש אחרי הלידה אין משהו שאני רוצה יותר מפרטיות. לא ביקשנו לא לבקר בכלל, וכבר ביקרו כמה פעמים לפני הטיפול כשהילדה נולדה, אבל הריב שהיה לנו הסופש היה פשוט משהו שהשאיר בי טעם כ"כ מר שאני לא יודעת אפילו איך להתמודד עם זה. רק לציין שאמא של בעלי התקשרה גם לאמא שלי ואמרה לה שהיא חושבת שיש לי דכאון ואני צריכה תרופות וכו ושהיא צריכה להשפיע עלי, ושהחברות שלה והמשפחה שלה חושבות שאין שום סיכון (האם היה צורך לדבר על העניין עם כל העולם, או לפתור את זה בינינו קודם?... )

מינה37

New member
עוד משהו שחשוב לי לחדד אבל זה..

שאת העניין הטכני של הביקורים והמלצות רופא אני בטוחה שנפתור בקרוב.. השאלה היא באמת אבל איך מתמודדים עם כל המשקעים הרגשיים, הבדל בציפיות, הפגיעה ביחסים וכו...כי זה הרבה יותר בעייתי בעיני מזה שנצטרך להסדיר לוז ביקורים..

danakama10

New member
המשקעים הריגשיים שלך כבודם במקומם מונח

אני לא מבינה איך אפשר להתנהג בצורה כזו מחפירה כלפי סבתא, ועוד סבתא שחולה בסרטן. למנוע ממנה לראות את הנכד בתירוצי קוקוס (הסיבה האמיתית היא כי את לא סובלת אותה ויש לך תירוץ נהדר להתלות עליו), שזה דבר שיכול לרומם את רוחה ולהקל עליה בהתמודדות עם המחלה והטיפולים הקשים.
אמרו לך שממליצים שמטופל כימותראפי לא יתקרב לתינוקות יומיים לאחר הטיפול. או קי. היא כבר למעלה משבוע אחרי הטיפול, לא? מותר לה למען השם כבר לראות את הנכד? או שאת תמררי לה את החיים עד הסוף? מילא את, אבל בעלך הוא יצור שלא ברא השטן אם הוא מונע מאמו לראות את הנכד בעקבות השתלטנות וסגירת החשבונות שלך. אולי עוד הרבה הרבה שנים אותו נכד קטנצ'יק שהיום אסור לו להפגש עם הסבתא, אולי הוא יגמול לכם בצורה דומה עוד מספר שנים. והשנים עוברות מאוד מהר.

mykal

New member
סליחה, אבל

הפוסט הזה חריף, ובטח לא עוזר לפתורבעיות.
חבל------

danakama10

New member
בינתיים קראתי קצת על הנושא

וגיליתי שבמשך 2-3 ימים לאחר הטיפול הגוף מפריש חלק מהחומרים כך שההמלצה היא שילדים ימנעו משימוש באותו בית שימוש שהחולה משתמש, או שהחולה יקפיד שלא יותזו טיפות החוצה מהאסלה כשמורידים את המים. זהו. אני בטוחה שגם את קיבלת הסבר דומה.
כל הכבוד לך שזה הדליק לך רעיון שכך אפשר למנוע מהסבתא לראות את הנכד. ואני בטוחה שהמשפחה שלך תמכה בך (התפוח לא נופל רחוק מהעץ). מעניין איך המשפחה היתה מגיבה אם אמא שלך היתה חולת הסרטן ולה אסור היה לראות את הנכד מעתה ועד בכלל (החלמה מוחלטת (וגם אז, כדאי לחכות חצי שנה לוודא שזה לא חוזר)? מוות? איום בגירושין של בן/בת הזוג? או סתם עד שהסבתא אומללה לחלוטין והכניסה לה טוב טוב לראש מי הבוס כעת)

danakama10

New member
עכשיו הכל ברור!!

הסבתא מחזיקה את האוצרית שלך בצורה שלא נראית לך טובה, אז הנה, נפטרת ממנה, מהסבתא באלגנטיות. ובעצם, כפי שאת אומרת, לא הנדנוד של הסבתא הציק לך אלא שלא יכולת "להציב לה גבולות". כפי שאמרתי, הכל אצלך מלחמות כוח. כמובן שהמשפחה שלך זהב, כל הזמן שואלים אם בסדר ואם מותר.
נתקלתי בהרבה מקרים מעוררי תדהמה בפורומים השונים, אבל את לוקחת בגדול את פרס האשה הרעה. אשה שמונעת מהסבתא חולת הסרטן לראות את הנכדה הבכורה שלה. תתביישי לך! מאחלת לבעלך שיגדל חוט שידרה ושמישהו יכניס לו קצת שכל לראש, זה לא הצד החזק שלו.

mykal

New member
כיון שאת מבקשת דיעות

אכתוב לך כמה דברים--
1)חבל שאת עכשיו 'אוספת' את כל מה שאת זוכרת והופכת את זה
למקום של 'בלתי נשכח ובלתי נסלח' את בונה את המריבה,
אם היית עוזבת בצד את כל ההתחשבנות--מבנה שהסבתא חולה
משתמשת קצת במידת הרחמים--תאמיני לי גם לך היה קל יותר.
2)חמותך עשתה דבר 'טפשי' שהתקשרה לאמא שלך--כי גם היא מגדלת ריב יותר--
אני בטוחה שאמא שלך מספיק חכמה ויודעת לענות לה. (או להפך, לת לה לדבר ו לשתוק)
3)גם את רק חודש מהלידה --אני מבינה שאת רגישה--תצאי דרך להרגיע את עצמך.
4)מצטערת בשבילך שאת עושה השואות בין משפחות.
כמעט לא ניתן לעשות השואה בתוך אותה משפחה, כל האחים אחיות שלך זהים?
אני בטוחה שלא--אז בין משפחות? תתבגר--תלמדי שלכל אחד יש דפוס חיים
אחר, ולא משוים. בטח את ההתנהלות של המשפחה שלך את רגילה. של בעלך לא,
זה לא אומר מה נכון יותר ז רק אומר אחרת.
5)הדבר החשוב מכל--תני לבעלך להתנהל מול משפחתו--את זוזי משם,
למה את צריכה להיות מואשמת, שאימו תתמודד מול הבן שלה ולא מולך.
שהוא למשל יאמר לה--למה התקשרת לחמותי ותת אבחנה עלל אשתי--זה לא עים לי
ואת תתנהלי מול משפחתך. זה יכול להחזיר את השקט על כנו.

יקירתי, האישה חולה, היא צריכה את המשפחה שלה

את לא חושבת שזה זמן מעולה לשים את המשקעים מאחור ולהתלכד סביבה?
קצת פחות לחשוב על עצמך.....

shaya54

New member
לגיטימי לחלוטין!!!

רק רציתי להגיד לך שאני ממש ממש מבינה אותך
בלי קשר למה היה בעבר עם חמותך או מה קורה איתה היום, את חודש אחרי לידה ראשונה, זה הכי קשה בעולם! את עדיין מנסה להסתגל לאמהות, להסתגל לזוגיות החדשה שנוצרה לך ולבעלך עם התינוקת באמצע, עדיין לא החלמת לגמרי מהלידה, התינוקת בטח לא הכי קלה בגיל הזה ועוד כל מני דברים חדשים ולא קלים בכלל שעוברים עלייך

כשהייתי חודש אחרי הלידה הראשונה שלי לא הייתי פנויה להתעסק באף אחד חוץ מבעצמי ובתינוקת שלי. דאגתי מכל שטות, לא נתתי לאנשים להתקרב אליה כדי שלא תידבק לי בכל מני דברים, הייתי מותשת ועייפה ועצבנית כל הזמן ולא הייתי מסוגלת להתמודד עם כלום......

אז תדעי שאני ממש מבינה אותך וגם את הפחד שלך שחמותך תדביק את הילדה במשהו, שגם זה לגיטימי וברור שתינוקת קטנה לא צריכה להיחשף לכל מי שעלול להדביק אותה אפילו בוירוס הכי קטנטן!

מצד שני אני כן חושבת שלמען היחסים הטובים לעתיד לבוא ולמען חמותך בתור הבנאדם שהיא (בכל זאת עוברת עליה תקופה מאוד מאוד לא קלה והנכדים הם כזה מקור אור בשביל הסבתות) כדאי לך לעשות כאן השתדלות ענקית, לצאת מהקושי שאת נמצאת בו, לנסות לשים דברים בצד, לא לחשוב על מה היה ביניכן בעבר, לא לחשוב על הבלגן שאת נמצאת בו כרגע עם הילדה וכל השאר, להוריד מעצמך למען השלום ופשוט להרים לה טלפון ולהתנצל מעמקי נשמתך, להסביר שלא רצית לפגוע, שאת עם ההורמונים שאחרי הלידה (מה שנכון), שהיא חשובה לך ושאת מחכה כבר שהיא תוכל להכיר את הילדה יותר טוב ולהיות חלק מהחיים שלה ולנסות להזמין אותה לביקור שבו כמובן (בעלך יבקש ש) היא תשטוף ידיים לפני שהיא נוגעת בתינוקת והבית יהיה מאוורר.....

אחרי שדברים יירגעו את תראי שאת תחזרי לעצמך, היא תחזור לעצמה ואת תשמחי שזה לא נשאר ביניכן......

למעלה