אין ספק שזה הפיתרון האולטימטיבי (והיחיד)
בוא נתחיל בעובדה שעצם הקיום עצמו-הוא סבל, הנסיבות בהן מגיעה נפש, תהיה מי שתהיה, לכדי יצור חי, הן אקראיות, חסרות שליטה, ביטחון ואחריות כלפיה, הגוף שלנו, שלא אותו בחרנו, מגיב תמידית עם סביבה משתנה וצריך לבצע פעולות אין סופיות בכדי להמנע מהסבל, כל פעולה שיצור חי מבצע בסופו של דבר היא כדי להמנע מסבל, קטן או עצום. הנסיבות האקראיות, חסרות כל התחשבות, הצרכים הבלתי פוסקים שהקיום דורש והסכנות המחרידות שאת חלקן אפילו עדיף לא לציין בלהיות קיים הופכות את הקיום לאכזריות בלתי נסבלת ולקלות דעת של 2 הורים חסרי אחריות כלפי מעשים הרי אסון.(הספר "הקלות הבלתי נסבלת של הקיום" ממחיש את חוק החזרה הנצחי של ניטשה ואת חוסר היכולת לסבול את האפסיות שבבחירת האדם ובכוחו לשנות משהו מהותי בגורלו). גם את בעלי החיים לא שכחתי, חלילה, הרי שלא רק לצערם הם חלק מזירה חולנית זו, הם גם קורבנות של הגזע האנושי, חסרי אונים מול המפלצתיות של בני האדם, אני מקווה מאד, שלפני שסוף העולם יגיע, יכחד קודם כל הגזע האנושי כדי לתת לחיות מעט הקלה על השואה שהם עברו מאז קיומו של גזע זה, להרדים את החיות זה אפשרי, אבל אני לא מאמין לרגע שדבר כזה יזום יקרא מתרבות חסרת כל צלם אנוש (אף על פי שמכנים את עצמם ככה). המתת חסד בכלל היא בעיה חמורה, ואני אישית מקווה שאסיים ללמוד רפואה יהיה בידי כוח להשפיע בתחום, שלמעשה לא זז בחוק בגלל גורמים דתיים חשוכים ושחיתויות של אנשי צמרת שונים.