התנתקות ללא פינוי- שאלה לכתומים

TheOrion

New member
השאלה היא מה עם קבוצות אחרות.

באם תהיה קבוצה שרוצה להישאר שם ולהישאר עם אזרחות ישראלית? מה נעשה איתה?

ערב רב

New member
מה זה משנה?

מה זה קשור לאבי פרחן שמוכן לקבל אזרחות רש"פית? אז במקום שכוחות הגירוש יגרשו הם רק יטלו תעודות זהות מהאזרחים, מה איכפת לי איך זה יבוצע בדיוק?

אתם חוזרים על דיונים שכבר היו.....

כבר דיברנו פה על הנושא הזה, זאת התגובה שכתבתי אז: לפני הכל אני רק רוצה להבהיר - אני בעד ההתנתקות ובעד הפתרון הזה אבל מבין שאינו אפשרי. תארו לכם מצב בו אתם מטיילים בספארי עם הילד הקטן שלכם, אתם מעודדים אותו ללכת ולהסתכל מקרוב על הכלובים של החיות. ואז אתם לא שמים לב לרגע ורואים שהילד הקטן מנסה להשתחל דרך הסורגים לכלוב של הנמרים. מה אתם עושים? כמובן - מיד מושכים אותו משם. אבל אז הילד מתחיל להתבכיין בסגנון "אבל אבא, אתה עודדת אותי ללכת להסתכל על החיות" או "אבל אבא, נקשרתי לנמר הזה" בכל מקרה אתה לא תיתן לו להשתחל לכלוב, נכון? אתה תמשוך אותו משם למקום בטוח, ואפילו תפעיל קצת כוח (אם למשל הילד נתלה בכח על סורגי הכלוב) כי למרות שהילד נודניק לפעמים ומתנהג בטיפשות - הוא עדיין הילד שלך ואתה אחראי עליו ולשלומו. ועוד סיבה חשובה - אתה לא יכול להשאיר אותם בשטח אם הפלסטינאים לא רוצים אותם שם. זה יוצר מצב מאוד בעייתי, כי אז מה בעצם עשינו?

גרי רשף

New member
מתנצל על המיחזור..

אתה יכול להבין שפורומים כאלו נדונים מלכתחילה למיחזור הודעות עם כל מצטרף חדש. כך זה בפורום פציפיזם (מה תעשה אם יבוא מחבל?), תיאולוגיה (תוכיח שיש אלוהים), פמיניזם, וכו'. המשל אינו במקום: לדעתך המתנחלים הם כמו ילדים קטנים שאינם כשירים לדאוג לגורלם ועל המדינה לדאוג להם? הגזמת.. אם משאירים אותם בשטח אז זו בעיה שלהם ושל הפלסטינאים אך לא של המדינה. ברור לי שזה לא ריאלי, אבל אני מנסה לקבל התייחסות ממי שמוכן לקבל את ההצעה בשל הנימוקים שהעליתי.

ערב רב

New member
הרי הכל נובע מכך שהערבים לא רוצים

אותם שם, אם הם היו רוצים אותם שם תכנית הגירוש לא הייתה נהגית. הבעיה היא שהדרך היחידה לממש את "לא רוצים אותם שם" היא ע"י ביצוע טיהור אתני שהוא פשע נגד האנושות, ואין שום סיבה שבעולם שישראל, הערבים או כל אחד אחר יעשה זאת לאוכלוסיה האזרחית של גוש-קטיף.

TheOrion

New member
טיהור אני הוא בהחלט פשע נגד האנושות

השאלה שלי היא איפה מתרחש כעת טיהוא אתני?

זה מה שקורה

כשכותבים תגובות תוך כדי שיחה בטלפון..... התכוונתי לדעת, אם אפשר לקבל הגדרה למושג "טיהור אתני" - תודה.

TheOrion

New member
הנה הגדרה

"טיהור אתני הוא גירוש בכוח, שמטרתו יצירת הומוגניות אתנית בטריטוריה מוגדרת."

TheOrion

New member
../images/Emo128.gif

המטרה היא לא יצירת הומוגניות ערבית. אם היו מתנחלים ערבים בחבל עזה, גם הם היו מפונים משם יחד עם המתנחלים היהודים. בואו ונחשוב למה אין שם מתנחלים ערבים. אולי כי לא נתנו להם להתיישב שם? כן, בהחלט סיבה טובה. הקמת ישובים יהודים => לא גזענות. פינוי ישובים יהודים => כן גזענות. אני רואה בזה צביעות גמורה.

כינוי1982

New member
הצביעות גדולה אפילו יותר

בין היישובים המיועדים לפינוי נמצא גם הכפר דהנייה. אלא מה, הוא לא מיועד לפיצוי. כלומר, יהודים שמפונים מקבלים פיצוי, לא יהודים - לא. אבל זה לא מפריע למנהלי המאבק הכתום להמשיך לצעוק גזענות. נו, מה הפלא. רק עכשיו הם נזכרו לגלות את טרמינולוגית שלטון החוק וזכויות האדם. פלא שהם לא יודעים איך זה עובד?

ערב רב

New member
דהנייה לא מיועדת לפינוי

אין שום קשר בין הניירת של המועצה לביטחון לאומי לבין תכנית המבצע של כוחות הגירוש שאינה כוללת שום מקום לבד מהיישובים היהודיים, גם לא דהנייה. ערבים ישראלים יש באזח"ע וכידוע הם אינם כלולים בתכנית הגירוש. מבחינה טכנית אכן סביר להניח שערבים שהיו מתגוררים ביישובים בגוש-קטיף (שלא לכולם יש ועדות קבלה, וכידוע יש התנחלויות באיו"ש שמתגוררים בהם ערבים) היו מגורשים אילו היו יושבים בבתיהם, אלא שכוחות הגירוש משתפים פעולה עם ארגוני הטרור כך שבתחומי היישובים הצבא יוודא את טיהור המקום מיהודים ואילו בשאר השטח ארגוני הטרור יעשו זאת. מובן שביחס לערבים ישראלים הם לא עושים זאת כך שערבי ישראל אילו היה מתגורר בגוש לא היה מגורש מהאיזור אלא עובר דירה למרחק קצתר, לעתים של מאות מטרים, וחוזר מיד למבנים שיוקמו על הריסות היישובים.

TheOrion

New member
יש לך אולי הוכחות להאשמות שאתה מטיח

? אתה טוען שממשלת ישראל עושה יד אחת עם החמאס. חתיכת האשמה. יש לך הוכחה? אם אין לך, אני מצפה ממך לחזור מההאשמה. כבר הביאו לך פה ציטוט מדויק שמראה שדהנייה מיועדת לפינוי. יש לך משהו שמפריך את זה? ציטוט? מסמך? אם כן, אז אנא הבא והאר עינינו.

ערב רב

New member
אני לא הארכיונאי שלך

ואם יש לך איזשהו ספק בעובדה ששום כוחות לא יישלחו לדהנייה אתה מוזמן לחפש בארכיונים, למרות שלשנינו ברור וידוע שזה לא יקרה. והחמאס - זהו שת"פ בפועל לכל הפחות, אין לי כמובן סטנוגרמות של שיחות שרון-משעל, אבל שת"פ בפועל ברור כפי שתארתי אותו קודם.

כינוי1982

New member
אף אחד לא מבצע טיהור אתני

ישראל מפנה את כל הישובים ה*ישראלים* (לא היהודים), וראה סעיף ההגדרות לחוק פניוי פיצוי. יישוב ישראלי - ישוב שמנוי בתוספת לצו המועצות המקומיות בעזה ובשומרון (אל תתפוס אותי על שם הצו, שמו המדוייק מצוי בסעיף ההגדרות). הסיבה שרק יהודים מפונים היא שרק ישובים יהודים הוקמו באמצעות ממשלת ישראל בשטחים. אתם הורגים אותי. הקמת ישובים יהודים בלבד היא לא גזענות, פינויים - כן. עד לאן תגיעו עם המניפולציות שלכם?

ערב רב

New member
אתה טועה, ההגדרה של ישוב אינה

רלוונטית לחלק של הגירוש בחוק, שם ההגדרה הרלוונטית היא של ישראלי ושל חבל-עזה כאיזור, וכמובן ששנינו יודעים שהחוק ייאכף אך ורק על היהודים.

כינוי1982

New member
לשון החוק מאד ברורה

הכוונה היא לישובים ישראלים, תאגידים ישראלים, וישראלים. האם ישראל שלחה לשם אזרחים ערבים? קשה לי להאמין.

ערב רב

New member
המטרה של חוק הגירוש היא בני-אדם

והשטח ממנו הם מגורשים הם כל איזור חבל עזה שבו כידוע לך היטב מתגוררים גם ערבים ישראלים רבים, שכמובן לא יגורשו, משום שהגירוש נעשה אך ורק נגד יהודים ולפיכך הוא טיהור אתני אנטישמי עפ"י ההגדרה.

למעלה