התנתקות ללא פינוי- שאלה לכתומים

כינוי1982

New member
דווקא לא ידוע לי על ערבים ישראלים

רבים שמתגוררים שם. יש לך דוגמא לכפר ערבי ישראלי שהמדינה הקימה שם? (ערבים שישבו שם לפני הכיבוש וקבלו תעודת זהות אינם דוגמא. אין סיבה לגרש משם תושב שלא הגיע לשם בחסות השלטון הקולוניאלי).

ערב רב

New member
כן, ישראל הקימה את כפר המשת"פים

דהנייה, למשל, שאין שום כוונה לאכוף נגדו ונגד תושביו הרבים שהם אזרחים ישראלים את חוק הגירוש. וכאמור, באזח"ע מתגוררים ערבים ישראלים כשם שמתגוררים כאלה גם ביהודה ושומרון. חוק הגירוש, כמובן, נאכף אך ורק כנגד היהודים.

כינוי1982

New member
דהנייה ותוכנית ההתנתקות

"המועצה לבטחון לאומי גיבשה חוברת בה מוצעת חלוקת האחריות בעת ישום תכנית ההינתקות. על פי המסמך שהגיע לידי גלי צה"ל יוכלו אלופי הפיקודים להגדיר את השטחים המיועדים לפינוי כשטח צבאי סגור כבר מראשית חודש אפריל. עוד נכתב במסמך כי הכפר דהנייה, המזוהה עם משתפי פעולה עם ישראל יפונה גם הוא במסגרת ההינתקות." http://news.msn.co.il/news/StatePoliticalMilitary/Military/200503/20050322181923.htm ובכל מקרה, תושבי דהיינה הם מקומיים (או לפחות ממצריים) שקבלו אזרחות בדיעבד: "היישוב דהניה, נמצא בתוך הרצועה וקרוב מאד ליישוב כרם-שלום, שבשטח ישראל. בדהניה מתגוררים בדואים משבט ארמילאת שבסיני. הממשלה ואבותיהם הבדואים-המצרים של תושבי דהנייה הסכימו ב-1976 על "חילופי קרקעות", בעקבות הצורך של מדינת ישראל להקים ולפתח בסיני יישובים ישראליים. במסגרת ההסכם, העבירו אבותיהם של התושבים לשלטונות ישראל, את זכויותיהם במקרקעין שהיו בבעלותם בסיני ובתמורה, החכירה להם מדינת ישראל, לתמיד, שטחי אדמה בישוב דהניה. כך, נוצר מצב בעייתי במסגרתו נושאים חלק מתושבי דהניה תעודות זהות כחולות ואחרים בעלי תעודות זהות אדומות מהמינהל האזרחי בעזה. משפחות שבהן לאב תעודת זהות ישראלית, לאם תעודת זהות אדומה, לחלק מהילדים תעודה כחולה ולחלקם אדומה, אינן יוצאות דופן ביישוב." http://www.nrg.co.il/online/1/ART/947/828.html כך שאני בכלל לא רואה את הבעיה.

ערב רב

New member
אם היית טורח לקרוא את הכתבה המדוברת

היית מגלה דווקא שתושבי דהנייה רוצים לעבור לישראל אך הדבר אינו ניתן להם ובוודאי שאינם נכללים בתכנית הגירוש. כידוע, הקשר בין המלצות המועצה לבטחון לאומי, שהיא גוף מייעץ בלבד, למציאות קלוש ביותר. תושבי דהניה הם אזרחים ישראלים כבר עשרות שנים, יותר זמן מבני-המנשה המתגוררים בגוש-קטיף, כך שאיני מבין את הנקודה שלך כלל.

כינוי1982

New member
אני חושב שיש לך בעיה קלה בהבנת נקרא

(ההדגשות שלי, מאותו מקור): "במסגרת החלטת הממשלה והכנסת על תוכנית ההתנתקות, *נמצא גם הישוב דהניה בין היישובים המיועדים לפינוי*. חוק פינוי-פיצוי קובע שני תנאים שמאפשרים לקבל פיצויים ומגורים חלופיים: אזרחות ישראלית ומגורים ביישוב המופיע ברשימת היישובים עליהם חל החוק. *אבל דהניה לא מופיעה ברשימת היישובים שזכאים לפיצויים ולא לכל תושביו אזרחות ישראלית ולכן הם אינם זכאים לפיצוי ולדיור חלופי*." מעבר לעובדה שה"בעיה" שציינת יכולה להיפתר בביהמ"ש הבעיה שציינת בכלל לא קיימת. היישוב מיועד לפינוי, הוא פשוט לא מיועד - וראה את האבסורד - לפיצוי! אז במקום להלין על גזענות כלפי יהודים וטיהור אתני, הייתי מציע לך להלין על האפליה שנוצרת כלפי מפונים לא יהודים. ולגבי הנקודה שלא הבנת - הבדואים שמתגוררים שם הם לא אזרחים שהגיעו לשם בחסות שלטון קולוניאלי. האם אלגי'ראי שקבל אזרחות צרפתית צריך להיות מגורש לצרפת?

ערב רב

New member
איני יודע, אתה מכיר חוק כלשהו שקובע

ש-"הגעה במסגרת שלטון קולוניאלי" היא פשע שדינו גירוש? לא שמעתי, ובוודאי שלא ביססת זאת, לא עובדתית ולא חוקית. שוב, נראה שלא קראת את חוק הגירוש והשוחד - מבחינת החוק הגירוש חל על כל הישראלים המתגוררים בכל איזור חבל-עזה - לרבות גוש-קטיף, דהניה וח'אן-יונס. עם זאת, בכתבה נאמר מפורשות שהוא לא ייאכף בדהניה, כמו גם כלפי שאר הערבים הישראלים המתגוררים באזח"ע. אבל אתה יודע מה, עלית על נקודה מאוד חשובה שמוכיחה שאכן מדובר בטיהור אתני - הרי לכאורה היה קל מאוד לזהות את סעיפי הגירוש עם סעיפי השוחד, כלומר שאך ורק אנשים שהם אזרחים ישראלים שגרים באחד היישובים ברשימה יגורשו. אז למה זה לא נעשה אלא הוחל על כל איזור חבל עזה? משום שמדובר בטיהור אתני ומטרת החוק היא שלא יישארו יהודים בכל תחומי איזור חבל עזה, שחס וחלילה הם לא יקימו למשל עיר אוהלים ליד הריסות יישוביהם. טוב, בעצם עוד לא שכחנו את ההצרה האנטישמית המפורסמת "עד סוף שנת 2005 לא יהיו יהודים בחבל-עזה"..

כינוי1982

New member
זה לא פשע לעבור לגור בקולוניות

החזרת של תושבי קולוניות לא נועדה כדי לתקן עוולה אלא משיקולים פנימיים של המדינה: שמירה על אזרחיה ומניעת חיכוך עם האוכלוסיה המקומית. האינטרסים האלו יותר חלשים כשמדובר באוכלוסיה מקומית (במיוחד אם לא שתפה פעולה, אבל זה לא המקרה של דהנייה). ואצטט את שארית הכתבה: "התושבים עתרו בדרישה להוסיפם לרשימה ובדרישה להעניק תעודות זהות כחולות לכל התושבים. "מדינת ישראל חבה לתושבים חוב משפטי ומוסרי כבד, על שמסרו לה בזמנו את הקרקעות בסיני ועל שקשרו את גורלם עימה ושיתפו פעולה כל השנים", כתבו עורכי הדין חיים מנדלבאום ויוסף מלמן בעתירה. "במקום להוקיר תודה ולהעניק להם את אותן זכויות להם זכאים האזרחים היהודים תושבי הישובים שבחבל עזה, מתעלמת המדינה מהעותרים ביודעין ומפרה כלפיהם את כללי הצדק הטבעי"." אין לי מושג מאיפה הוצאת את הרעיון שבכתבה - או בחוק - אין תחולה על יישוב דהנייה. הגיע הזמן שתתחיל להביא ציטוטים משל עצמך. אני מניח שהסיבה שסעיפי הגירוש והשוחד לא חופפים היא פשוטה: מדינת ישראל רוצה לפנות כל ישוב ישראלי מהרצועה. עם זאת, מדינת ישראל לא רוצה לבזבז יותר מדי על לא יהודים. כיוון שהיא לא יכולה להפלות על פי לאום, מדינת ישראל תפלה בצורה מצומצמת יותר - לפי אזרחות, כי הרי לא כל מי שמפונה הוא אזרח ישראלי (אלא רק גר בישוב ישראלי). לגבי האמירה האנטישמית - אם זה המקור שלך, אני חושב שדי הוכחתי את הטיעון שלי.

ערב רב

New member
יש הרבה אינטרסים נפשעים בעולם

איש אינו מטיל ספק בכך שהטיהור האתני של חבל הסודטים מגרמנים היה פשע נגד האנושות אבל יש רבים שמצדיקים אותו. אז אם אתה רוצה להצדיק פשעים נגד האנושות, אין לי בעיה לנהל על כך דיון מוסרי. תראה, התכניות של הצבא גלויות ואין שום הקצאת כוחות לדהניה, ובוודאי שאיש שם לא מדבר על הריסת בתים, ובכלל לא דנו בכך. ברור שהישראלים בדהנייה רוצים לעבור לישראל לאחר נסיגת הצבא כמו שתושבים רבים בגוש-קטיף היו עוברים לישראל אם הייתה מתבצעת נסיגה ללא גירוש, אבל דבר אחד בטוח - איש לא מתכוון לאכוף את חוק הגירוש על דהנייה. כבר אמרתי מספר פעמים שהחוק חל על כל חבל אזח"ע, אבל נאכף רק על יישובי גוש-קטיף. הסיבה שהפיצוי אינו חל אלא על תושבי גוש-קטיף מאוד פשוטה - משום שהחוק ייאכף והגירוש יתבצע אך ורק על האוכלוסיה היהודית של גוש-קטיף, ולא הייתה למחוקק שום כוונה לתת פיצויים לערבי ישראלי שמתגורר בעזה שישנה את כתובתו לבאר-שבע וידרוש פיצויים, למרות שלא גורש. הוא יטען בבית-המשפט, ובצדק, שהוא אזרח שומר חוק וציית לחוק הגירוש שחל על כל אזח"ע. בכל אופן, דומני שאנו מסכימים - הגירוש, כמו גם הפיצוי, יופעלו אך ורק לגבי יהודים. ודוק, חוק הגירוש חל אל ורק על ישראלים ואינו חל על זרים אפילו הם תושבי גוש-קטיף.

כינוי1982

New member
רק שזה לא מעשה נפשע

הפקרת אזרחים לחסדי מקומיים זועמים, והפקרת זועמים לחסדי קולוניאלים, זה מעשה נפשע. לגבי פשע נגד האנושות - עדיין לא הוכחה לי המתקפה הנרחבת שתוכנית הפינוי היא חלק ממנה. אם תוכניות הצבא גלויות, אנא הבא אותן. אני בינתיים מצאתי הן חוק והן עתירה לבג"ץ שמראים בפירוש שגם לא יהודים ישראלים מפונים. עד אז, אני לא מוצא טעם להתייחס לטענת הטיהור האתני. חוק הפינוי-פיצוי חל על ישראלים כי אין טעם להחילו על מי שאינו ישראלי. מה עניין ישראל בתאילנדים?

ערב רב

New member
על החלטות הממשלה שמעת?

ידעת שתהיינה (או שכבר היו, כתלות בפרשנות) 4 החלטות ספציפיות לגבי 4 קבוצות של היישובים לביצוע הגירוש? דהנייה כמובן אינה נכללת בהן. בעתירה לבג"ץ הוזכר גם המונח "טיהור אתני" כך שברור שלא מדובר בלא-יהודים. מה עניין ישראלי בתאילנדי? אינני יודע, הייתי מצפה שתגיד שהעובדים התאילנדים הגיעו לשם "על כנפי הקולוניאליזם" ו-"כידוני צבא הכיבוש". אולי זה משום שהם אינם יהודים ושרון הרי התחייב ש-"עד סוף שנת 2005 לא יהיו יהודים בחבל-עזה"?

TheOrion

New member
נמנמ

4 החלטות ספציפיות ל-4 סוגי האוכלוסיה. אפשר לקבל את אותן החלטות? לראות תימוכין למה שאתה אומר?

ערב רב

New member
4 קבוצות יישובים, לא סוגי אוכלוסייה

צפון-השומרון, צפון-הרצועה, היישובים המבודדים (נצרים, כפר-דרום ומורג, כנראה) ושאר הגוש.

כינוי1982

New member
בעודי מצטרף לקריאה שמעלי

וחור על בקשתי מקודן - הבא קישור (כמה קשה זה כבר יכול להיות?), רק אוסיף את הדברים הבאים: * העובדה שבעתירה הזכירו את המונח "טיהור אתני" לא אומרת כלום. עותרים אומרים הרבה דברים. זה לא הופך את זה לנכון. ואגב, בג"ץ גם אשר את זה, כך שכנראה שהטיהור האתני הוא לא כ"כ טיהור אתני. * תילאנדים הם עובדים. הם לא ישארו שם גם אחרי הגירוש כי אין להם מה לחפש שם והאשרה שלהם היא לישראל. יהודים, לעומת זאת, היא הקבוצה האתנית היחידה שהובאה לשם. אפילו תושבי דהנייה (שנכון לעכשיו עדיין לא הבאת מקור אחד שיצליח להראות שהם לא יפונו) לא הובאו לשם בידי ישראל, כמו שראית מהמקור שהבאתי לך.

ערב רב

New member
דווקא המקור שהבאת אומר במפורש שהם

הובאו על-ידי ישראל מסיני. הטיעון שהאשרה של התאילנדים היא לשיראל מגוחך, באותה המידה יכולת לומר שאין צורך לגרש את היהודים משום שהאזרחות שלהם היא ישראלית ואין להם מה לחפש בשטחי הרש"פ. אינני יודע, רוב העובדים בחממות הם תאילנדים ואם החממות ימכרו לגורמים שונים הם מן הסתם ירצו שהעובדים המנוסים יישארו שם, בכל אופן גם התאילנדים הובאו כקבוצה אתנית לגוש בדיוק לפי אותו ההגיון שלך שרואה ביהודים כאילו הובאו כקבוצה אתנית. בג"ץ גם אישר את הגירוש, כך שאילו זו הייתה הגישה שלך לא היינו מקיימים בכלל דיון. נקודת המוצא שלי היא שבג"ץ טעה, שלא לומר בזדון.

The Bugi

New member
אתה לא מצפה להשאיר שם אנשים

תחת ריבונות החמאס. או שכן? עליך אני כבר יאמין הכל.

גרי רשף

New member
מה אתה רוצה- שנפנה אותם בכח?../images/Emo13.gif

גם עליך אני כבר מאמין הכל..
אני באמת חושב שיש בעיה עקרונית עם פינוי בכח של אנשים מבתיהם, אבל זכותה של המדינה להחליט להסיג את צבאה. נודיע שמי שרוצה ישאר שם, מי שרוצה יחזור ויקבל פיצויים על מה שהשאיר שם, ולא נפנה אף אחד בכח. מה הבעיה?

ToMeR Yea Yea

New member
../images/Emo129.gif מעשה זה לא חוקי ../images/Emo121.gif

צה"ל קיים כדי לשמור על אזרחי המדינה, אם הוא לא עושה זאת אז הוא מבצע עבירה ארגונית.

גרי רשף

New member
מי אמר שלא ישמור?

להיפך- מתוך דאגה לאזרחי המדינה בגוש קטיף נודיע להם שצה"ל נסוג, כדי שמי שרוצה שצה"ל ימשיך להגן עליו- יתפנה משם אף הוא. אם מישהו מתעקש להישאר- איזו זכות יש לי לפנותו בכח? אגב- צה"ל לא עובר שום עבירה, בג"צ אישר את ההתנתקות, ואין כזה דבר "עבירה ארגונית".

ToMeR Yea Yea

New member
../images/Emo129.gif אז תן לי להסביר לך ../images/Emo121.gif

משטרה לא יכולה להגיד לאנשים אם לא תעבירו את הקטטה שלכם 20 ק"מ צפונה אז אנחנו מפקירים אותכם. צה"ל לא יכול להפקיר אנשים בשטח, הוא מחויב לביטחונם, אם הוא מפקיר אותם או לא משמש יותר כארגון שלשמו נבנה אז הוא עובר עבירה ארגונית (עבירה שבה הארגון אינו מתפקד כראוי). במילים אחרות, צה"ל אינו יכול להתנות לאנשים במהלכים מדיניים, אם הממשלה מחוקקת חוק, אז הממשלה מוציאה לפועל, החוק אומר שיש לפנות את האנשים ללא קשר לתגובה הפלשטינית, צה"ל עליו לפנות את האנשים מבתם ולהמשיך לאבטח אותם. אם צה"ל יחליט לסגת מאיזור מסוים, אז צעד לפני, הוא מוציא את האוכלוסיה הישראלית המקומית מהשטחים האלה..

ערב רב

New member
אבל ההגיון הזה מעוות ואינו קשור

הרי "תכנית ההתנתקות" אינה תכנית לנסיגת צה"ל שיוצא ממנה כורח של פינוי התנחלויות. לא ולא, תכנית ההתנתקות היא בראש ובראשונה תכנית "הורדת התנחלויות", וכולנו זוכרים את הדיונים לפני פרסומה אם להשמיד רק את גוש-קטיף או גם את גנזים וכדים, ואולי אפילו את מבוא-דותם, ואולי לא את ניסנית ודוגית, וכו'.. אתה מבין, המטרה של התכנית היא השמדת התנחלויות, לא נסיגת צה"ל. להפך, רה"מ הודיע מזמן שצה"ל יוסף לפעול שם במידת הצורך אחרי הגירוש. בכל אופן, אם האחריות לאזרחינו כל כך מטרידה אותך, אז דע לך שישנם מבין המתנחלים כאלה שמוכנים לוותר על אזרחותם ובלבד שאתה וצבא-הגירוש שלך תניחו להם.

למעלה