ה"בול", בלוגים נבחרים ובלוגים שלא - דיון פתוח

ה"בול", בלוגים נבחרים ובלוגים שלא - דיון פתוח

השבוע האחרון עורר סערות בכל הקשור ביחס בין הנהלת תפוז, עורכים, כותבי בלוגים וקוראים במגוון נושאים. הייתי רוצה להעלות מספר נושאים. לגבי הבול, אני מניח שמדובר בבול של "בחירת העורך" מה הבעיה של האנשים איתו? האם הבעיה היא הבול? או הבחירות? למה לבטל דבר כזה (ולהזכירכם!) אחרי מאבק ארוך למסד את התחום? עריכה ובחירה. תפקידו של העורך במקום כמו תפוז (בשונה מעיתון) היא עבודה רציפה ומציאת הדברים שבעיניו הם איכותיים. לדעתי אין בעיה שבלוגים פופולרים כמו ROSK, מסלנסקי, זרובבלה וניקי יקודמו כמה פעמים בשבוע. תבינו, אלה בלוגים משקיעים המון בכתיבה איכותית, צילום, מעקב, עריכה ועיצוב ומספקים פוסטים ברמה של כתבה עיתונאית שכל מערכת של אתר אינטרנט הייתה שמחה אם הייתה להם כאלה! שלא תבינו לא נכון, כמות הפוסטים בשבוע אינו מדד לאיכות, פרסום יומי של אותה רשומה רק בשינוי נוסח הוא המקביל ל"הצפה". אם תסתכלו בקצה השני של הסקאלה (בקצה "הזנב הארוך" של הבלוגוספירה) תמצאו בלוגים שהעניין שלהם לציבור הוא אפסי, אין בהם סיפור אנושי, אמירה, מידע או תוכן שיתרום. אני נתקל בפוסטים שסך הכל העתיקו שיר של משהו אחר (או קליפ מיו טיוב) שמו עיצוב וזהו, אני לא אומר לבטל אותם אבל ראבק, אין מה לקדם רשומה כזאת גם אם השקיעו שעות בשינוי סמן העכבר לדינוזאור ורוד מנצנץ וכתיבה ב-30 צבעים משתנים! בעניין בלוגים "קפואים" - כאלה שנפתחו לפני חצי שנה וכו' - אני חושב שבלוג שבמשך חודשיים לא פורסמה בו רשומה ראוי לכך שיוצא מתכנית התשלומים של תפוז ולאחר חודשיים נוספים יוקפא לחלוטין (לא ימחק!) עד לבירור עם כותבו. אני בכוונה כותב את הדברים כאן בפורום ולא בפוסט כי הייתי רוצה לשמוע את האנשים שפעילים.

בוקר טור וטו' בשבט שמח../images/Emo140.gif

יפה שהעלית את הנושאים כאן, שכולם יוכלו לענות ולהגיב הבעיה היא לא הבול עצמו, זה כיף ונחמד לקבל בול, וזה נותן לגיטמציה לכתוב תכנים יפים עם משמעות והשקעה של זמן, הבעיה היא שכל הזמן אותם האנשים קיבלו את הבול "באומרים שירה" ולא ניתנה הזדמנות לעוד עשרות ואולי מאות בלוגרים שכותבים שירה בצורה מדהימה והם אף פעם לא קיבלו את הבול. ולכן הבול באומרים שירה גרם להרבה התמרמורת ובצדק, שכל הזמן אותם האנשים קיבלו את הבול ואם קיבלו סימן שהם מופיעים באומרים שירה ואחרים לא, ואני יכולה להביא עשרות של בלוגרים שכותבים שירה מדהים, ואף פעם לא הופיעו או לא קיבלו בול. לגבי קבלת בול על רשומות, נכון שרק רשומה מענינת מושקעת חשובה וכדומה מגיעה לה בול ופה זה לא הכמות אלא האיכות, ובטח לא רשומה מנצנצת, ויש הרבה רשומות חכמות מענינות כואבות שמגיע להם הבול ללא שום ספק. ונכון, לא מקדמים רשומה או נותנים בול על נצנוץ יפה, נכון. גם לתמונות אלו שמקבלים בול, מגיע, יש תמונות מדהימות. ובכלל יש הרבה מה לשפר בתפוז בבלוגים, כל התקלות, כל החוקים הלא הגיוניים החל מבלוגרים מחו"ל שאינם משתתפים בשירות התשלומים ועד האבסורד שבתחרות יש "שופט" אחד אין הגיון אין דין ואין דיין ואנחנו כולנו יחד צריכים להאבק בצורה חוקית ולתקן את כל העוולות ואת כל התקלות. מוזמנים לבלוג שלי לקרוא על הדברים בוקר טור וטו' בשבט שמח מוזהבת

זה ממכר

New member
אז מה שאת אומרת רוב הביאוס זה אומרים שירה?

זה הכל? בגללז ה כל הרעש על הבולים? אז אולי לשים את זה בתגיות פשוט את האזור הזה, להוריד את הבולים של אומרים שירה ושכולם יכנסו לשם דרך תגיות וזהו... ואם זה כל ההתמרמרות באומרים שירה, אז צריך להתמקד בזה ולא לצעוק על כל הדברים האחרים אני לא יודע כמה זמן את גולשת פה בתפוז ובבלוגיה בכלל, אבל בימים שאני הייתי גולש פה יום יום הגולשים עצמם היו שמים לעצמם בול כזה שהגיעו לנבחרים והזכרתי את זה בהודעה הקודמת

היי ../images/Emo140.gif

אכן במיוחד "באומרים שירה" הענין צרם מאוד לעין צורת הבחירה והאיפא ואיפא שעשו! כשיש עשרות בלוגרים שכותבים שירה מדהים ופעם אחת לא הופיעו שם. לגבי הרשומות האחרות, יש רשומות מדהימות שמגיע להם בול ויש פחות, אף פעם לא כולם יהיו מרוצים אין מה לעשות , אבל לראות דברים שלא מקובלים ושזה צורם מאוד לעין צריך לצעוק :)- יום טוב וחג שמח מוזהבת

זה ממכר

New member
אוקי אז נשתתף

חזרתי לפה אחרי זמן מה, אז אני עדיין לא ממש בקטעים, אני אתחיל דווקא מהסוף מה זה מפריע לך שבן אדם לא מעדכן את הבלוג שלו? ומה זה מפריע לך השירות תשלום? הרי אחרי הכל הכסף לא יוצא מהכיס שלך וגם נדיר שהוא יוצא בכלל אצלי הבלוג זה יומן שתיעד תקופה קשה, וגם אם מחר אני מתחתן ולא מעדכן אפילו רשומה אחת, לא הייתי רוצה שזה ימחק, זה כמו מהלך תקופה בחיים זה כמו תמונות שמצלמים ואז פותחים את האלבומים ונזכרים במה שקרה זה לא צריך להפריע בשום אופן שבלוגר החליט לבטל את זה וגם אם הוא בהקפאה של עצמו אם אין תכנים חדשים אפחד לא יכנס לשם תהיה בטוח וכסף הוא לא יקבל גם אל תדאג לזה, תאמין לי ש10 אלף כניסות לא באות ברגל ונדיר להשיג אותם שלא נדבר שלקבל 80 שקל לא ממש עושים בן אדם מאושר עד הגג ונמשיך לעניין הבולים, לדעתי זה דבר מדהים, אני זוכר את כל הבלוגים אז שהכינו בעצם בול כזה, פשוט עיצבו וברגע שהם נכנסו למעודפים הם ערכו את זה בעצמם, הבול לא בא סתם אלא כתגובה למה שהיינו עושים בימים ההם ולדעתי זה מדהים ואני נגד להוריד אותו אפעם בחיים בשום מערכת אין מאה אחוז מרוצים, אני יודע שיש פה המון שלא מרוצים וזה לא אחוז קטן וגם אני לא ממש מבסוט מכל המהלכים פה, אבל צריך לשקול מה קורה עם זה, בימים של אורי אני לא זוכר שאנשים צעקו פה למה הרשומה שלי לא מקודמת עצוב לראות שזה השתנה, הבאתי הצצה בבלוג של דבורית ומצחיק מה שהיא כתבה שם, שהיא מקדמת בכוונה תחילה את הבלוגרים שבאו מישרא ורק אחרי זה שהם מקבלים את הבלוגים הראשונים שלהם בקידום היא תתייחס אליהם כשווים זה כתוב אצלה שחור על גבי לבן! ומהלך כזה לא צריך להיות ופה צריך לערב מישהו יותר גבוה שהיא לא בדיוק שמה אלינו ועונה לנו בציניות!

היי

אם בן אדם לא מעדן את הבלוג שלו זה ענינו אבל הייתי בודקת אם הכל בסדר אצלו. ואסור! למחוק בלוג שלא מתעדכן, כי זה כמו אלבום כמו יומן שצריך להשמר. מבחינת ההנהלה והעורכים, פשוט אין מה לומר, מה שקורה שם פשוט לא הגיוני לא מקובל לא מנומס לא נותנים תשובות, ואם כן מנפנפים אותך, אין פתרונות, אי אפשר להגיע אליהם גם מה שכתבת צורם! וצריך לזעוק יום טוב מוזהבת

זה ממכר

New member
ומה זה אומר להקפיא?

שלא יהיה לו אפשרות לחזור לכתוב? או מה? למשל אני שנה לא הייתי פה, ועכשיו חזרתי, לא הייתי רוצה לחזור ולראות שאני לא יכול לכתוב בבלוג שלי כי הוא בהקפאה

מה אכפת לך אם תמיד אפשר לכתוב בבלוג?

חבר טוב שלי תיעד את תקופת הצבא שלו והפסיק כי הוא בטיול. מי שמך להציע הקפאת בלוגים? אתה דואג למקום האחסון בתפוז? למה שלא יוכלו לכתוב? נימוק אחד.

למה לפגוע בבלוגרים?

הייתי בפורום והציעו לקרוא בבלוג ישן. ניסינו להכנס וראינו שהבלוג נעלם. הבלוגרית סיפרה שתפוז סגר לה את הבלוג בעצמו והיא מצטערת שהוא נסגר. היא לא כתבה בו שנתיים אבל למה למחוק אותו? היו בו תכנים טובים כי היא אישה מבוגרת וכתבה על החיים שלה. אחרי כמה חודשים היא נכנסה לתפקיד מנהלת הפורום. ההצעה הזאת פוגעת בבלוגרים. אם לא יהיה לך זמן ותשאירי את הבלוג תרצי שימחקו או יפגעו בו?

suki da yo

New member
שני דברים

1. תפוז לא מוחקים בלוגים. גם לא כאלה שלא עודכנו שנה שנתים +,. את זה אני יודעת בוודאות. 2. זו הצעה. מותר לכל אחד להציע את מה שהוא רוצה. בסוף תפוז יחליטו מה הם עושים- ונכון לכרגע ממש לא נראה לי שהם הולכים להחליט למחוק.

אני שמחה שהם לא מוחקים

אולי מנהלת הפורום מחקה או היתה בעיה טכנית אצלה. יש ניקים עם בלוגים ישנים שיכולים להתחרות בכל בלוג חדש כי הם מתארים תקופה בזמן אמת.

suki da yo

New member
אני אגיד לך מה דעתי

קודם כל, אני חושבת שממש חבל שמורידים את הבול. זה לא שהוא יצר את המרמור, היו מתלוננים על הקידומים גם לפני הבול הזה, ויהיו גם אחרי שהוא ירד. אהבתי את הרעיון של בול שמודבק אוטומאטית, וכמו שאני מכירה את עצמי אני לא אטרח להדביק אחד לעצמי. הבול הוא גם דרך להראות לך שהבלוג הומלץ. לפעמים אתה לא שם לב , או שלא היית כאן, ובלי הבול אתה לא יכול לדעת אם הומלצת או שהיה לך מזל או כותרת מוצלחת במיוחד וכו'. מה שכן- אם מורידים את הבול, אני מקווה שיתקינו מערכת שתשלח מסר על כל קידום בעמוד השערר, כך שאפשר יהיה לדעת. אני לא חושבת שצריך להקפיא בלוג- כי אם מישהו לא מפרסם, ממילא לא יהיו לו כניסות בכמות ששווה איזכור, אז מה זה משנה,ולמחוק בודאי שלא. ובנוגע לרמת הכתיבה.... טוב, את רוסק ומסלנסקי אני פשוט לא קוראת, זרובבלה היא לטעמי לא כותבת מוכשרת בכלל (טעמי האישי!) ועל ניקי מעולם בכלל לא שמעתי. אבל כן, יש המון בלוגים שהסיבה שהם לא מקודמים, היא שהם פשוט לא טובים. לך תסביר את זה לכותב. ומנגד, יש הרבה בלוגים מעולים שהולכים לאיבוד. טוב, בשביל זה אני מנסה להריץ פרוייקט המלצות גולשים כאן בפורום. מקווה שזה אכן יביא לאור את האבודים האלה. וברמה כללית- מישהו אמר לי פעם שאנשים מביאים כאן לבלוגיה את כל האישיות שלהם- כולל החסכים הפסיכולוגיים שלהם. כל מי שכותב בלוג עושה את זה בשביל לקבל קצת תשומת לב, והרבה פעמים מי שהכי רוצה את תשומת הלב הזו לא מקבל אותה, ומרגיש שמתעלמים בכוונה וכו'.

זה ממכר

New member
אבל בואי נראה מה הסיבה שהם הולכים לאיבוד

כמה אנשים מפרסמים כל יום רשומות? כמה מהם דואגים להביא את זה בכדאי לקרוא? כמה מהם מפרסמים את זה? מן הסתם את תכתבי ולא תפרסמי, כמות הקוראים תהיה נמוכה זה בלתי אפשרי שהעורכים יקחו את כל הבלוגים שמפורסמים כל היום, ואני בטוח שזה כמות עצומה, בלוגר שרוצה שהרשומה שלו תקודם וחושב שהיא איכותית מספיק, יש לו את הכדאי לקרוא מה שגם עכשיו את מביאה, זה מדהים בשביל אלו שלא מביאים את זה, למשל אם סוקי לא מפרסמת ואני קראתי רשומה שאהבתי אצל סוקי ומביא את זה לפה, אז הסיכויים שהם לא ילכו לאיבוד יהיו יותר גבוהים

זה ממכר

New member
ויש עורכים שלא מודעים לבלוגים שלהם

ואני לא בעד העורכים שמקדמים, אבל הם לא יכולים להגיע לאותם בלוגים בגלל זה היוזמה הזאת מדהימה מה שקורה עכשיו אם הם לא מגיעים לכדאי לקרוא, אנחנו נביא אותם לפה, כמו שאומרים אם מוחמד לא הולך להר ההר יבוא למוחמד, משהו כזה

דנטל

New member
זו הסיבה גם שאני נוהגת להקליק על "המלץ"

כשהייתי נתקלת במקרה (לרוב מ"עדכונים אחרונים") בפוסט שאהבתי, כתבתי המלצה באופציה של המלצה על פוסט מתוך הנחה שבצלאל יקרא את הפוסט שהמלצתי עליו ויכיר עוד בלוג שאולי לא הכיר עד היום.

זה ממכר

New member
וכמה כמוך את מכירה?

כאילו כמה כאלו שעוד עשו המלץ וכד', ופעם לא היה את כפתור ההמלץ ואני בטוח שזה שימושי, אבל שוב תסכימי איתי שעורכים לא יכולים להגיע לאותם אלו שלא יודעים מזה כדאי לקרוא בבלוגיה ואלו שכן מכירים מפרסמים פעם אחר פעם כי הם יודעים מה יש, בגלל זה הם זוכים להיות פעם אחר פעם שם

דנטל

New member
מי שלא יודע מ"כדאי לקרוא" קצת זבש"ו

קישור לפורום הזה מופיע בשער הבלוגיה. אף אחד לא מנסה להסתיר אותו - להפך. בעולם ורוד העורכים היו מספיקים לקרוא את כל הפוסטים והיינו מקבלים המלצות על יותר בלוגרים שונים. זה לא כך. במסגרת המגבלות הקיימות, נותר לנו - באם נרצה - להמליץ בעצמנו. בנוסף, אנחנו יכולים להזמין לפה בלוגרים שאנחנו מכירים. אני עושה עד כמה שאני יכולה ויש עוד כמוני. לא יודעת כמה הם וזה גם לא משנה, כי פה נכנס ענין הזב"שם מלמעלה. עם כל הרצון הטוב, יש גבול לכמה שאנחנו מסוגלים להתקרב לאידיאל הרצוי.

למעלה