ה"בול", בלוגים נבחרים ובלוגים שלא - דיון פתוח

דנטל

New member
מה אתה מערב את ענין שירות התשלומים?

איזה טמטום, מצטערת (וסליחה מראש על השימוש במלה פוגענית). אז כל חודשיים פחות יום אני אפרסם פוסט שכל מה שכתוב בו זה אולי "שלומלום" ואמשיך לקבל תשלום. ביטול אוטומטי לאחר חודשיים "יבשים" רק יגרום לאנשים לכתוב (או לא ממש לכתוב) דברים מיותרים. לגבי הבול. יכול להיות שהיה מרמור גם לפניו, אבל אחריו זה רק הפך להיות יותר מכוער. ברוך שפטרנו.

זה ממכר

New member
שמעו על מה חשבתי

אנחנו מתעצבנים על קידומים מסויים אלו ואחרים אבל אפשר להבין את העורכים שלא מגיעים לכל מקום והכדאי לקרוא לא כולם מודעים לכך ולא חשוב מה חשבתי שאולי נקדם את הכפתור המלץ, נבקש שיפתחו את זה יותר, שדבורית שלנו יקרה תעשה משהו אחר חוץ מלהזכיר את זרבוללה אצלה בבלוג ותיידע את כולם בתפוז מזה המלץ והעורכים יכנסו לשם כדבר ראשון ויראו סיבות מה דעתכם?

זה ממכר

New member
לעשות עם זה משהו שיותר ממה שהוא עכשיו

לפתח אותו לכיוון אחר, לשדרג את מעמדו מפס אחד בבלוגיה לכפתור יותר גדול או לא יודע מה, לעידכונים שרצים עם כל ההמלצות און ליין כל הזמן כל ההמלצות האחרונות בשעה האחרונה, יש אינסוף אפשרויות

ס ת י ו 5

New member
לא יודעת יקירי

אני כותבת (ומפרסמת) קרוב לשלש יצירות ביום (דגש על היצירות כי כל שיר הוא יצירה חדשה שצומחת מתוך הבטן. שלי.) כמו חיידק הכתיבה הזאת והכי קשה זה ברמזורים, שזה בא, זורם בדם, רק לכתוב. אז אני עוצרת באיזה קפה ומבקשת הפוך, עט וניר. יש לפעמים תחושה שאולי "אף אחד לא שם לב" (סליחה על הכנות) אבל בסופו של דבר אני כותבת בעיקר בשבילי. הבלוג הוא הבית הראשון שלי.. שם נמצא הכוח שלי. משם אני צומחת. בית חמים ונעים בו אני פורקת את כל שעברתי (ועברתי). לא יודעת מי זה "העורך" וכמה הוא מביט בי. אני העורכת שלי עצמי ולא יהיה מעולם מישהו נאמן לך יותר ממך
. יש שירים שהייתי רוצה שיעופו החוצה. שירים בהם אני צועקת ורוצה ש"כל העולם ישמע".... http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1171168 ופוסטים בהם אני חושפת את הכאב הכי גדול בעולם... http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=996168 אני יודעת רק, שבסופו של דבר, זה בטח מגיע לכמה עיניים, נכנס לתודעה של לפחות כמה נשים או אנשים "שהיו שם" ושאולי, יקחו ממני משהו, לחפש מקום אחר ולגלות את הסוד הגדול בעולם. הכוח לשרוד הכל ולצמוח גם מהמקום הכי נמוך בעולם. http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1176719 אור ואהבה לך. (שלח)

בהחלט...

יש רשומות שאני מפרסם מראש אני יודע שאני אלך ואקדם אותן כאן בפורום ובמקומות אחרים. בשורה התחתונה הבלוג שלי הוא דבר ראשון תרגיל כתיבה - לכן אני מרגיש שאני חייב לקבל תגובות כדי להשתפר.

ס ת י ו 5

New member
קול זעקה

יש רשומות שיוצאות ממקום חשוך. הכתיבה, התודעה מתגובות אלה ואחרות, הם שמאירים את כל מה שיצא מהלב, מהבטן, מהמקום הקסום שנקרא ל ה ר ג י ש.

למה לי פוליטיקה עכשיו?

בולים, קידומים.... מה זה משנה בכלל? בשבילי בלוג זה פשוט בלוג. מי שרוצה, יקרא, מי שלא, לא. אני כותב בשביל הכיף נטו. ב 700 שנה שאני כאן למדתי שמידי פעם יש "כוכבים" והם נעלמים בסופו של דבר. אז יאללה, קצת פירגון או פשוט אדישות מוחלטת. כתיבה מהנה ויום טוב.
נב קיבלתי שני בולים השנה ושתי הרשומות היו זבל שבזבלים, צהוב הצהובים והן הביאו לי עשרות ילדים או סתם אנשים מיותרים שלא תרמו כלום. להפך. ותחשבו על זה

Sir Terry Wogan

New member
יש הרבה טעם בדברייך

אני קיבלתי עד היום "בול" אחד בבלוג הצעיר (יחסית) שלי. זה היה פוסט שבכלל לא מייצג את הבלוג, כמעט לא מייצג אותי ככותב, והוא היחיד שכתבתי עד היום שעוסק בנושא שהוא רכילותי בבסיסו. אין הנחתום מעיד על עיסתו, אבל לא נראה לי שאני כותב רע במיוחד ושלפחות חלק מהנושאים שאני כותב עליהם לא מעניינים גולשים ובלוגרים אחרים. להגיד לך שזה מפריע לי במיוחד? לא, אני אמשיך לכתוב כשיתחשק לי גם בלי זה, ואקווה למשוך עוד קוראים בדרכים אחרות. להגיד לך שאני לא רוצה עוד כניסות, עוד קוראים ועוד מגיבים? לא, זה יהיה שקר. אין כותב שלא היה רוצה שהתוכן שלו לא יזכה לחשיפה גדולה ככל האפשר. ואת זה רק העורכים יכולים לקדם. לא מעט פעמים בחירות העורך הם בנושאים שגרתיים ושבלוניים, בבלוגים שכתובים באיכות ירודה ומעצבים את הבלוג שלהם בצורה מזעזעת ולא קריאה בעליל. מצד שני, בחלק מהמקרים בחירות העורך חשפו אותי גם לבלוגים טובים מאוד של כותבים איכותיים. הבעייה היא לא ב"בולים" ואין טעם לבטלם, כי כשהם זוכים לשימוש מתאים, זה רק מוסיף לבלוגיה. (אגב, הפתרונות שהוצעו כאן לגבי ה"כדאי לקרוא" בפורום הבלוגיה הם לא רלוונטיים. אני פרסמתי כאן מספר פעמים קישורים לפוסטים בפינת "כדאי לקרוא", ובחלקם זה התבטא בתוספת כניסות שאפשר לספור אותה על יד אחת).

suki da yo

New member
סתם הערת אגב

למשהו שתפס את עיני.. כשבלוג מקודם הוא בלתי קריא בעליל (ואני מדברת, ממש בלתי קריא, לא סתם מכוער) אני פשוט מעירה לבצלאל (כבר לא) או לדבורית. היות ואני מעירה רק כשמדובר במצב ממש מחריד, בד"כ שמים לב להערה שלי ובשביל זה גם קיים פורום משוב בתפוז!)

tamax

New member
יש לך דוגמא לבלוג בלתי קריא?

לא כולם כותבים ברמת עגנון, אז אסור להם להתפרסם?

suki da yo

New member
בלתי קריא הכוונה היתה

מבחינת העיצוב: צבע פונט מאוד בהיר או משהו שמפריע, טכנית, לאפשרות לקרוא. ממש לא דיברתי על רמת הכתיבה.

דוגמא לבלוג לא קריא שנבחר לעמוד הראשי

נסי לקרוא עם המצביע בצורת דובי גדול, הלבבות הגדולים עם הכנפיים ששטים בכל הבלוג, הכוכבים הנוצצים וחצי עמוד עם תמונה גדולה של שחקן ושיר. "לרגל אחרי אמא" הוא הפוסט המרכזי של תפוז בעמוד השער ביום חמישי בערב בשעת השיא בצפיה.
אחרי הבחירה הזאת מבינים שהפוסטים לא נבחרים לפי איכות הכתיבה ויכולים להיות שקטים אם לא בחרו אתכם.

דנטל

New member
לפעמים בגלל איכות הכתיבה

(לא שלאיכות כתיבה יש קשר לנוכחותם של נצנצים ודובי) ולפעמים בגלל שזה נושא שגורר הרבה הקלקות...

Sir Terry Wogan

New member
אני מעריך את העובדה שאת מעירה להם

אבל לא תמיד זה אכן מתבצע, ולא לחינם רשמתי על כך. לקריאוּת באינטרנט יש סטנדרטים ברורים, וכשמאחורי הכיתוב מרצדים לך כל מיני דברים מנצנצים (למשל), זה לא טוב. אני בטוח שקברניטי ועורכי תפוז יודעים מהי קריאוּת באתרי אינטרנט... כשמקדמים בלוג שהקריאה בו היא קשה, לא נוחה ומפריעה לעין, זה פוגע בכל האתר. וכשזה נעשה על חשבון בלוגים שכן עומדים בכללי קריאות סבירים, בזה יש טעם לפגם, לדעתי.

suki da yo

New member
תשמע

לא אני ולא אתה אחראים על הקידומים. אבל שנינו יכולים להעיר על מה שנראה לנו לא תקין. מניסיוני עם תפוז, גם אם לא תקבל את התשובה שאתה רוצה, בודאי תקבל תשובה.

למעלה