ה
שהשפיע עלי

שִירָה

New member
הלכו? הולכים! ../images/Emo9.gif

אני היחידה פה שקוראת ספרי ילדים עד היום? יש לי מדף שלם מלא בספרי ילדים (ולהזכירכן, בכורי בן שנתיים)
ובכן, הנבחרים שלי - שקראתי בשקיקה בילדותי, ואני עדיין קוראת אותם שוב ושוב - הם; הנערים מרחוב פאל, סדרת האסופית, סדרת בית קטן בערבה, כל ספריה של אסטריד לינדגרן, כל ספרי אריך קסטנר, סדרת מרגנית: הקמע, ילדי המסילה, דני אלוף העולם ועוד, השד מהשביעית ושאר ספריו של קורנל מקושינסקי, דוקטור דוליטל, במדבר וביער-עד, ועוד ועוד ועוד. אני אקרא את הרשימות של כולן ואזכר.

ספרים...../images/Emo63.gif

י ילדים שהשפיעו עליי בילדות: שמוליקיפוד, "טוסברהינדי הגיבור" ו"לובנגולו מלך זולו". כשהתבגרתי קצת: "אמיל והבלשים", "אורה הכפולה", "קיזי הילדה הצוענייה" וגם ספרי קארל מאי (מתה על ספרי הרפתקאות ומסעות).
ים שהשפיעו עליי בבגרותי: "ההוביט" והמשכיו, סדרת "המדריך לטרמפיסט בגלקסיה", "אלוהים - ביוגרפיה"/ג'ק מיילס (נקודת מבט על אלוהים כגיבור ספרותי, מתאים לי מאוד כחילונית). יש עוד הרבה. כל פעם זה משהו אחר.

ענתש

New member
"האריה המכשפה וארון הבגדים" הוא

הספר המפורסם מבינהם. מדובר בסדרה של 7 ספרים שכתב הסופר קלייב סטייפלס לואיס (שעל חייו נעשה הסרט "ארץ הצללים" עם אנתוני הופקינס, אם ראית) והם כולם עוסקים בממלכה בשם "נרניה" שהיא ביקום מקביל לשלנו ובילדים שעוברים אל העולם ההוא כל פעם ועוברים הרפתקאות. הספרים הם: אחיינו של הקוסם האריה המכשפה וארון הבגדים הסוס ונערו הנסיך כספיאן המסע בדורך השחר כס הכסף הקרב האחרון מומלצים מאד.

ענתש

New member
בעקרון ההוצאה המקורית בעברית היא

מרגנית. אבל לדעתי את רובם תמצאי רק בחנויות ספרים משומשים או תוכלי לקחת מהספריה. היחיד שיצא לדעתי שוב לאור הוא "האריה המכשפה..." והוא יצא בהוצאה של "מחברות לספרות" לפני כמה שנים, אותו אפשר למצוא בחנות.

ענתש

New member
את יודעת מה עושים ? מציקים.

בזמנו הפסיקו להדפיס את "כתר הדרקון" וונרא רציתי לקנות... אז כל חנות ספרים בכל מקום בארץ שהייתי בו במשך חצי שנה בערך זכתה לשאלה "יש לכם את כתר הדרקון ? אולי תבדקו בהוצאה ?" ואחרי חצי שנה כזו הוא יצא במהדורה חדשה. חושבת שזה צירוף מקרים ? אולי.....

yaelia

New member
אח, איך אהבתי את קיזי

ובעיקר שנאתי את פרודנס המרשעת.
ההוביט גם הוא בספרי ילדותי האהובים ועד היום בעצם אני מעדיפה אותו על טרילוגיית שר הטבעות.
הספר שהכי אהבתי כשהייתי ילדה (גיל 12 בערך) ועד היום אני מתה עליו הוא 'ג'ורג' ברניני חוזר הביתה' - ספר התבגרות מתוק להפליא.
'עפיפונים' של רומן גארי שהשפיע עלי עמוקות בגיל ההתבגרות וכך גם 'הבטחה עם שחר' שהוא אולי הספר הכי עצוב ויפה של רומן גארי.
אבא ארך רגליים גם הוא מילא את ילדותי
השביעיה הקסומה של סי. קיי. לואיס (האריה המכשפה וכו' וכו') היו ספרים שנורא אהבתי.
'לאהוב עד מוות' של דבורה עומר, אני חושבת שדיקלמתי אותו בתקופה מסוימת
כמובן הספרים המרושעים והנפלאים של רואלד דאל - צ'רלי והשוקולדה, ג'יימס והאפרסק הענקי, מתילדה ועוד ועוד. לפעמים אני לא יכולה לחכות שהללי יגדל כדי להקריא לו/להכיר לו אותם.

אני לא יודעת מה לענות ../images/Emo163.gif

קראתי את הסקר ומיליון ספרים התחילו לרוץ לי בראש, כל אחד דורש את מקומו וצועק גם אני! גם אני! מה יהיה? כל ספר תורם לי קצת (וכבעלת זיכרון מסננת - לא בדיוק זוכרת מה שייך למי
). טוב אז ראשית כל - חדר משלך של וירג'יניה וולף. גרם לי לחשוב והמון. איזה ספר חכם. וגם לוליטה. כאמפטית כפייתית היה לי מאד קשה לקרוא אותו, אבל אני לא חושבת שפגשתי אי פעם כזאת מלאכת מחשבת. כל מילה במקום. שום פסיק לא מבוזבז. יותר מכל הוא גרם לי להעריך את הספרות ואת הכישרון. אחריו אני לא קוראת ספרים אותו דבר. מילכוד 22 - הומור נפלא על נושא כאוב. הולך איתי כבר המון שנים. למרבה הפלא אני מרגישה שהספר עזר לי לפתח חוש הומור
. זה די חשוב לחסרי חוש הומור מלידה כמוני. ואם בהומור עסקינן - שלושה בסירה אחת. המצחיקן האולטימטיבי. זכור לי איך פעם הלכתי ללוות את אבא שלי לבדיקה בבי"ח וחיכיתי לו בחוץ שיגמור (הייתי די צעירה)והייתי די בלחץ אז הוצאתי את הספר ומיד התחלתי לגעות בצחוק אדירים. איזה מבטי חיזר קיבלתי
. וכאן מחקתי עוד כמה פסקאות על עוד מיליון ספרים ולמה אני אוהבת אותם נורא, כי אני מאד מרגישה שאת כל מה שאני אפשר לפרק להמון המון דברים וחלקים מספרים שונים. הרומנטיקה הקלאסית והמדע הבדיוני לסוגיו וספרי הבריחה שלי שתמיד עוזרים לי כשאני עצובה. אני חיה עם ספרים כל חיי. לא יכולה לדמיין חיים בלי ספר. תמידתמידתמידאפשר למצוא אותי לפחות עם ספר אחד בתיק. ככה אם תהיה דקה פנויה אפשר יהיה להינות.

אפרת12

New member
גם לי יש (כמובן)

הספר שבפירוש השפיע עלי בצורה ממוקדת הוא "מכתב לילד אשר לא נולד" שכתבה העיתונאית האיטלקייה אוריאנה פלאצ'י. הספר מביא בגוף ראשון את הסיפור של אשת קריירה שנכנסה להריון לא מתוכנן, מחליטה לשמור עליו ברגשות מעורבים - וכותבת אל אותו הילד. קניתי את הספר (בשבוע הספר
) בכיתה י"א, לדעתי, והוא גיבש בי את ההחלטה (בלי שום קשר לעמדתי כלפי הפלות) שאני לעולם לא אבצע הפלה (אז לא חשבתי על עובר פגוע חו"ח), ועיצב בי בצורה כלשהי את הכמיהה לילד. בשנים האחרונות לא קראתי אותו (למרות שהוא עדין נמצא איפשהו בבית). מעניין מה אחשוב עליו עכשיו.

אפרת12

New member
זה מה שכתבתי - העיתונאית ../images/Emo6.gif

תודי שנושא כזה קצת חריג אצלה...

daldan

New member
יו זה קשה!!!

בלעתי ספרים בלי חשבון כשהייתי ילדה / נערה. וקשה לי לומר איזה הכי השפיע עליי, בעיקר בגלל שאני לא זוכרת את כולם. כל אחת שעונה כאן בסקר מזכירה לי עוד ספר אהוב. יש כל כך הרבה אני זוכרת כרגע לטובה את "אורה הכפולה", "אבא ארך רגליים", "אורי", "אליפים" הספרים של דבורה עומר ועוד כל ך הרבה שאני עושה להם עוול שאני לא כותבת אותם כאן. לצערי עם סיום התיכון יצא לי פחות לקרוא ספרים אבל היו גם אז המון ספרים שקשה לי לזכור את כולם עכשיו. רק אני יכולה לומר שמכל ספר אני לוקחת משהו איתי, משהו שברגע מסוים פתאום יכול להזכיר לי את הספר או חלק ממנו - וזה הכיף הגדול

../images/Emo6.gif

מסכימה עם יעל המטיילת. כל הזמן קופצים לי ספרים ואז לא תאמינו במה ניזכרתי - אני יודעת שזה לא ספרי פאר אבל את כל הסדרה החולנית והפסיכית שבחיים לא הייתי נותנת לילדים שלי לקרוא "פרחים בעליית הגג" - . אז כתבתי את הרשימה שהכי השפיעה עלי - למרות היותה קיט'ישית לחלוטין. אמא של ספרנית ואני לא הייתי הולכת לישון בלי לקרוא. והרבה מהספרים שכתבתן פה קראתי. (מודה שלמדע בדיוני ולספרי מסעות מעולם לא התחברתי.

hagaram

New member
אני שמעתי את הטסקיטים ברדיו

בתור ילדה ואף פעם לא הבנתי מה זה "ארך רגליים" אולי תפתרי לי את התעלומה?....

למעלה