ובכן - סיכומפגש!

micha59

New member
את האמת

נראה לי שלא מיצינו את כל מה שהיה אפשר למצות מהמפגש היה סבבה אבל היו אנשים שלא דיברו כמעט בכלל אחד אפילו הלך אחרי זמן קצר מאוד או כמה קבוצות של אנשים שדיברו בנפרד אחד עם השני,נראה לי שהיה צריך לעשות יותר משחקים קבוצתיים לחבר את כולם יותר טוב או סימולציות של דייטים שזה משהו שהיה מועיל לכולם בפורום כזה ,גם מי שיש לו קצת יותר ניסיון יכול לתרום מניסיונו לאחרים ,אפשר לראות את זה בתור רעיונות לקראת המפגש הבא אם בכלל יהיה כמובן שזו רק דעתי ואני לא אומר שרק היא נכונה ושל אחרים לא.

dori78

New member
אתה לגמרי צודק.

כשהתחלתי לתכנן היו לי כמה וכמה רעיונות למשחקים קבוצתיים, אבל בשטח היתה לי תחושה שזה לא יתקבל בהבנה.
אני חושבת שבמפגש ראשון, אנשים מגיעים עם חשדנות בסיסית והגיונית, מה שמונע מהם להפתח ו"לזרום".
מעבר לזה - בשמחה אפשר לעשות סימולציות של דייטים.
אני הרגשתי שאם אני מגיעה "לתרום מנסיוני" זה עלול להתפס כסוג של התנשאות, מה גם שהנסיון שלי - הוא שלי, הוא לא בהכרח מעיד על אינטראקציה שעשויה להתפתח אצל אנשים אחרים. אני חושבת שזה יופי של רעיון למפגש הבא, כשאנשים כבר ירגישו יותר משוחררים אחד בחברת השני.

בנוגע למי שלא דיבר בכלל - אני לא חושבת שזה נכון "לכפות" דיבור בקבוצה, שחלק מחבריה הצהירו שהם מאובחנים כסובלים מחרדה חברתית. באופן טבעי - התפתחו כמה שיחות במקביל, אני אישית הרגשתי שאני לא מספיקה להיות נוכחת בכולן, היו אנשים שלא הרגישו בנוח לקחת חלק באף אחת מהן. חשוב לציין - אין לי שום הכשרה טיפולית, זו לא היתה המטרה ואני לא מתיימרת להנחות קבוצה כזו או אחרת. לטעמי הדבר הנכון הוא, שמי שיש לו מה להגיד - יגיד. היה מישהו שחשב שכדאי לשחק, אז הוא הציע משחק מסוים שאני לא חשבתי עליו וכל עוד זה עבד - זה עבד לא רע.

מי שהלך אחרי זמן קצר - אני מניחה שעשה זאת כי הרגיש שלא נוח לו להישאר.
אני לא חושבת שיש לי (או לאף אחד אחר) זכות או יכולת לכפות על מישהו להישאר במקום שלא נוח לו בו.
אני מקווה שבפעם הבאה הוא ירגיש יותר בנוח ויישאר יותר זמן.

Elle992

New member
סימולציה של דייט.....

נשמע נחמד, אפילו לבחורה כמוני שמתעבת דייטים אבל עדיין אני מאוד אוהבת משחקים!

micha59

New member
זה

לא התנשאות מי שבוחר לחשוב ככה הפסד שלו לדעתי זה בדיוק ההפך זה רק מעיד על רצון שלך לעזור לאחרים. לא צריך לכפות על מישהו לדבר או להשאר אבל אפשר לעודד יותר להפתח בנימוס ובצורה רגועה כי ממש חבל שמישהו שכבר מגיע ולא ממצה כמעט כלום מהמפגש ועוד בחברה של אנשים סובלנים ,מבינים,ומקבלים אז מה הוא יעשה בחברה בחוץ איפה שיש הרבה כרישים דווקא במפגש זה יהיה לו מקום נהדר להתחיל ולצבור יותר בטחון . ואכן המשחק של האמת והשקר נחמד מאוד יש לי אפילו עוד כמה משפטים עכשיו חח

nitsansh

New member
אפרופו.. עד עכשו עוד לא מצאתי שקר טוב...

זה רק מראה כמה אני ישר כמו סרגל... אני ממש לא מסוגל לשקר...

Grey Wind

New member
זה באמת רעיון טוב לא לקחת את הדברים מהר מדי

אני לא מתעניין כ"כ בלבוא למפגש כזה כרגע. מה שכן מנסיוני בהליכה למפגשים של פורומים דומים צריך סבלנות מבחינת המארגנים והבאים. ומי שיש לו סבלנות זה ישתלם לו בטווח הרחוק, כי ככה מכירים חברים ויכולים לעבוד על הבעיות(התמדה). אולי חלק מהאנשים מתים להכיר ישר או לעשות תרגילים\משחקים. אבל זה לא משהו שאפשר לעשות מיד בהתחלה..סבלנות, מילת המפתח לכמעט כל דבר בחיים.

לגבי סימולציה של דייט - אני עשיתי בזמנו בקבוצה כלשהיא סימולציה כזו. אבל מכיוון שזה נעשה בתוך הקבוצה, בזמן שכולם מקשיבים, זה היה קצת אבסורדי. הרי כל הפואנטה של דייט, כל מה שמלחיץ בזה, זה שזה קורה אחד על אחד. לכן אם אתם עושים סימולציה בסגנון מציע לכם להתחלק לזוגות ושכל זוג יתפוס פינה משלו. וכן אני יודע שזה נשמע מובן מאליו לגמרי חח אבל בכל זאת

nitsansh

New member
מסכים איתך... צריך להתקדם לאט ולא לדלג על אף

מדרגה כדי לעלות לגן עדן... הדרך אל הבית היא ארוכה ומתפתלת... (באנגלית זה נשמע יותר טוב)

nitsansh

New member
הצעה למשחק היכרות...

מתחלקים לזוגות (רצוי מעורבי מין) ומנסים תוך 5-10 דקות להכיר אחד את השניה כמה שיותר... אחר כך חוזרים ל"מעגל" וכל אחד צריך להציג את בן/בת הזוג שלו/ה...

טום גיא

New member
אני דווקא חושב אחרת

אמנם הגעתי באיחור אז אני לא יודע בדיוק מה קרה עד שהגעתי, אבל:

1. אם מישהו הרגיש לא בנוח והלך, זה בסדר גמור. כל הכבוד לו שהוא ניסה להתמודד עם הפחד שלו והגיע למרות החששות. כנראה שהיה לו קשה להמשיך להישאר שם, ואין שום סיבה להשאיר אף אחד בכח אם זה לא מתאים לו.

2. אין שום דרך לנהל שיחה של 18 איש. כנראה שכמעט בכל מפגש חברתי שאליו מגיעים יותר מ- 4-5 אנשים, בסופו של דבר יתפתחו כמה שיחות במקביל. באופן אישי אני יכול לאמר שחבל לי שלא יצא לי להכיר את כל המשתתפים, אבל למען האמת גם מראש לא ציפיתי שזה יהיה אפשרי. יצא לי להכיר בעיקר את מי שישב לידי, ומאוד שמחתי להכיר אותם. בפעם הבאה אני אשב ליד אנשים אחרים ואז אני אכיר אותם.

3. באמת שאני חושב ש"סימולציה של דייטים" זה רעיון לא מוצלח. מטרת המפגש (עד כמה שאני הבנתי) היא לא להעביר סדנה טיפולית לאנשים עם קשיי תקשורת, אלא לקיים מפגש חברתי של אנשים שרוצים להכיר את מי שנמצא מאחורי הכינויים בפורום ולהנות בחברה המשותפת. במובן הזה אני חושב שקיבלת משהו הרבה יותר מוצלח שהוא לא סימולציה - אלא מפגש חברתי אמיתי במציאות.

טום גיא

New member
ואגב

אם זה מה שהרגשת, היית יכול להציע את מה שכתבת כאן כבר במהלך המפגש ולא רק בדיעבד.
(יכול מאוד להיות שאם היית מציע פעילות כלשהי או משחק אז אנשים אחרים היו מצטרפים)

הייתי במפגשים של פורום אחר, ו"משחקי ההיכרויות" למיניהם תמיד היו החלק הפחות מוצלח בעיניי. היה בזה משהו מאולץ, כאשר כמה אנשים היו מאוד פעילים ומתלהבים, והרוב הרבה פחות. הרבה יותר נהניתי מהשיחות בקבוצות קטנות שהתנהלו באופן הרבה יותר טבעי.

micha59

New member
שוב

שוב אני אומר שלא צריך להכריח אף אחד אלא אפשר רק לעודד בעדינות ואם עדיין מעדיף ללכת אז שיילך אבל חבל כמו שרשמתי בהודעה למעלה ,לגבי שיחה של 18 אנשים היה אפשר לעשות שכל אחד ידבר בתורו וינסה לספר דברים על עצמו או משהו בסגנון. ולגבי הסימולציה של הדייטים הצעתי את זה יותר בשביל אחרים פחות בשביל עצמי יש הודעות פה למעלה של אנשים שחושבים שזה נחמד אבל כל אחד ומה שהוא חושב .

nitsansh

New member
גם אני חשבתי ככה בהתחלה, אבל בהמשך ראיתי שזה

לא צריך להיות כמו פעולה בצופים (דורי, רואים שאת מדריכה מעולה) וטוב שעברנו לזרימה חופשית... היו כאלה שזה היה קשה להם, וזה הגיוני כי מדובר באנשים עם קושי ליצור קשר חברתי, והם מן הסתם אלה שעזבו כי לא היה צורך באנשים שיחזיקו את הקירות... (ככה קוראים לאנשים שבאים למסיבה ותמיד יושבים צמוד לקיר ולא משתתפים...)

בשורה התחתונה: לא הבישן למד... אם אין אני לי מי לי... ואם לא עכשו אימתי? אם תהיו לואיג'י גרסקו (זה ששפך חלב על הרצפה כדי שאף אחד לא יבכה) לא תלמדו מסיפורי פוגי...

למעלה