ווסאפ מיי הומיז ?.. סתם בצחוק..חדש פה

hcsneB

New member
פנית אליו לא בתור מנהל פורום

אלא בתור המנהל של פלד ואורטגה... איזו חובה יש לו לענות לך ככזה?

moshe alfasi

New member
מה אתה משחק אותה?

כולה אמרתי לו שיענה כמו שצריך, ולא עם האף בשמיים, זה מעצבן אותי ולא נעים לי לקרוא את זה, במיוחד כשזה המנהל של הפורום. תפסיקו כבר עם הציניות המעפנה הזו בפורום, כולל המנהלים, זה לא לעניין ובטח שלא לדיון רציני. שיהיה בתענוגות :))

Funky Giraffe

New member
סתם נפלתם על דוויק כי זה כיף

דעו לכם שכל זה נובע מזה שלכל אחד יש פה את האינטרס שלו לשנוא אותו. וזה הכל. הוא לא עשה שום דבר רע לאף אחד למעשה.

EmGee

New member
אין שום קשר לזה שהוא מנהל את הפורום

אולי פשוט לא שמתי לב, אבל לא נמחקה כאן הודעה. וזכותו לא להכניס את כל הפורום לעניינים העסקיים שלו.

RuVeN the AnGeL

New member
יופי

אז הוא לא יכל פשוט לענות ככה לעניין? למה לזלזל בשותף לשיחה בהערות ציניות מתנשאות ועוקצניות..

EmGee

New member
אני במקומו הייתי מוחק את כל ההודעות האלה

למה לזלזל בשותף לשיחה? מי אתה שתהיה שותף לשיחה על ההתנהלות העסקית שלו? יש לך אחוזים בלהקה או בלייבל שלו? אתה מקסימום לקוח. הוא לא ביקש את הדעות של אף אחד. זה שהוא מנהל כאן לא מונע ממנו את הזכות להתנשא על מי שדוחף את האף שלו.

extra g

New member
בחור

אחת הסיבות שלפלד ואורטגה יש קהל היא שאכן, הם לא התחילו "רק עכשיו לעבוד על הראפ שלהם". תסכים איתי שיש הבדל עצום בן בנאדם שעכשיו התחיל לעשות מוזיקה לבין בנאדם שעושה מוזיקה קרוב לעשור, השתתף בכמה דיסקים שבהחלט יצאו לשוק הרחב ונשמעו ע"י מספיק אנשים והשתתף בהמון (כן, המון) הופעות. ברור שאם הם היו מתחילים עם המוזיקה רק היום אף אחד לא היה מקשיב להם. עדיין. אבל הם עובדים כבר המון, המון זמן (שוב - קרוב לעשור), במסגרות שונות והם דוחפים את עצמם קדימה כי זה מספיק חשוב להם. והקהל עוזר להם לדחוף את עצמם קדימה כי הם מספיק טובים. מי שלא דוחף את עצמו קדימה מספיק לא ידיע לשום מקום. נ.ב. "בכל יום לומדים משהו חדש". ויש ימים שאתה סתם נהנה בהם. ויש ימים שגם וגם. אותו דבר לגבי שירים. יש שירים עם מסר. יש שירים סתם בשביל הכיף. תנסה לשמוע את אותם שירים בראש יותר פתוח. המסר בשירים לא צריך להיות רק על פוליטיקה/אהבה. הרי מה הרעיון אם תשמע אותו מסר כל הזמן? עדיף לטגן את המוח על מחבת. יותר בריא

day day

New member
צודק במאה אחוז

מסכים איתך שלא כל דבר חייב להיות מסר שיהיה גם פאן..אבל לא רק פאן כי זה משעמם תסכים איתי על זה אני חושב וגם לזה יש דרך לעשות כדי שזה לא ישעמם יותר מידי ואני יודע שפלד ואורטגה עובדים הרבה זמן עוד מהפרברים אני רק דיברתי על הקטע שהם התחילו עכשיו כיבכול לעבוד בנפרד מהפרברים דרך אגב אהבתי מאוד את הקטעים שלך משם.. דרך אגב בני כמה הם פלד ואורטגה אם אתה אומר שהם כבר עשור כמעט עובדים אני יודע שסאבלימינל בקושי עובד עשור אז איך לא שמעו עליהם מספיק ורק עכשיו באה הפריצה שלהם ?.. חבל..יש להם כישרון ממש חזק אני אוהב את החומרים שלהם אני רק אומר שחסר בהם משהו.. ותרשה לי לצטט אותך שאמרת "מי שלא דוחף את עצמו קדימה מספיק לא יגיע לשום מקום." לא יכלתי לנסח את זה יותר טוב..מאחל לך רק הצלחה מקווה שלא הפסקת לעשות מוזיקה..

extra g

New member
בחיים לא מפסיק

כן הייתה תקופה שהצבא האט אותי מאוד אבל תפסתי את עצמי בידיים מאז עכשיו הצבא מאט אותי קצת פחות :) כרגע מפיק מקליט ובונה אולפן ביתי. יש הרכב חדש ובתקווה שבחודש הקרוב תתחיל(ו) לשמוע עלינו הרבה יותר. אם לא בחודש הקרוב אז בחודשיים הקרובים זה בטוח :) ותודה על הפרגון וההתעניינות. יותר מדי מכל דבר זה משעמם...אני פשוט לא חושב שכהן את מושון הגיעו ליותר מדי. מהפעמים ששמעתי אותם בינתיים בהחלט לא יצא לי להשתעמם. ואני בכל מקרה בטוח שיש להם יותר מה להגיד כשאני מדבר על כמה זמן P&O "עושים מוזיקה" אני לא מתכוון רק מהתקופה שאנשים התחילו לשמוע עליהם, אלא מהתקופה שהם התחילו לעשות מוזיקה. לכתוב, להלחין, whatever. אני בעצמי עושה מוזיקה כבר 7 שנים. שניהם 2 שכבות מעליי (אם אני לא טועה) ובהנחה שהם התחילו באותה תקופה שאני התחלתי (ואני עוד הייתי late bloomer בכל הנוגע למוזיקה) יש להם 9 שנים שזה די קרוב לעשור :) לגבי סאבלימינל, קח בחשבון שהוא השתתף בישראלים עצבניים שיצא ב-97. אם סופרים מאז - זה עשור. אבל אני מניח שהיו לו לפחות 5 שנים של עשיית מוזיקה לפני זה (הוא נשמע די מקצועי שם) ככה שיש לו 15 שנה - הערכה גסה... לאמן לוקח זמן לתפוס את עצמו בידיים ולהחליט שזהו זה, הוא דוחף את עצמו קדימה כי נמאס לו לחיות מאחורי הקלעים ויש לו אשכרה משהו להביא ולהוציא החוצה שעכשיו זה סופסוף מספיק מלוטש. אצל כל בנאדם זה שונה, בדיוק כמו שכל בנאדם מתבגר בקצב שלו ובתקופה שלו... ד"א לא הספקתי להגיד לך: ברוך הבא לפורום. אתה עושה רושם של בחור שמבין עניין :)

dweck2k

New member
כתבתי תשובה ממש ארוכה. הנה גרסה מקוצרת

הלך לי פשוט החיבור באמצע וזה די זין, אבל קבל. את פלד פגשתי כשהוא היה בן 15. הוא שלח לי סקיצה אחרי שפרסמתי דרך הפורום הזה ובזכות לירון תאני גם בגלגל"צ שאני מחפש ראפרים לאוסף היפ הופ חדש. האוסף הזה היה יוזמה שלי עם גד ברוך מפרברים, כשאמרתי לגדי שאני רוצה לעשות אוסף שהוא אלטרנטיבה לתאקט וירושלים. אמרתי לו (במילים הללו) "זה לא הגיוני שאין עוד ראפרים טובים בישראל, בוא נחפש אותם ונקליט!". פלד היה הראשון ששלח חומרים, הוא הגניב לנו לגמרי את המוח ולמחרת כבר הגיע לאולפן לפגוש את גדי והם הקליטו את "תל אביב על הכוונת". אני לא יכולתי לבוא בגלל הצבא, אבל הוא סיפר לי חודשיים אחר כך כשנפגשנו פנים אל פנים שיש לו להקה והם מופיעים (קראו ללהקה "מחלקה סגורה"). זה די הרשים אותי שבגיל 15 הוא כבר מופיע עם להקה. את אורטגה פגשתי דרך לוקץ' (שגם אותו הכרתי בזכות עסק שחור). נגנבתי על "איש המערות" והזמנתי אותו להופיע עם פרברים באיזה ערב כושל בפטיפון (50 כרטיס בלחץ). לוקץ' סיפר לי שהוא עובד עם ראפר בשם אורטגה על אלבום, ושאורטגה הזה כבר מקליט קטעים כל הזמן עם חברים שלו (הקטעים מסתובבים, מי שיחפש אותם ימצא למבוכתו של אורטגה). פגשנו את אורטגה אצל גדי וגם עליו נגנבנו. היה לו מלא סטייל וסקילז, ולמרות שהוא היה רק רבע ממה שהוא היום, זה הספיק כדי להרשים. כשהתקדמו העבודות על "מתוך הזוהמה" היה ברור שמתוך ההרכב על של הפי.אר טרופרז, יצאו עוד הרכבים שימשיכו עבודת סולו אבל שכולנו נמשיך לתת יד אחד לשני. הפמילים של הפרברים (היינו, הטרופרז) שמה לעצמה כמה עקרונות כשהתחלנו לעבוד על ההופעות: א. סקילז על המייק. ב. פריסטיילים. ג. לזוז על במה. ד. עבודת די.ג'יי. כל די.ג'יי שעבד איתנו בשנים האחרונות יעיד שהתעקשנו על אינסטרומנטלים ועל החלפת ביטים באמצע שיר. אין לנו צורך בדי.ג'יי של פליי וסטופ, בשביל זה אני יכול לעמוד על העמדה ולהעמיד פנים. על הבמה נותנים שואו של היסודות, ובשביל זה צריך להתאמן קשה והרבה. עשינו עם הטרופרים בערך 30-40 הופעות, רובם דרך לקיחת סיכון כלכלי שהשתלם ב-80% מהמקרים. במשך כמה חודשים העפנו מיקסטייפים מהאלבום, התארחנו אצל די.ג'יים אחרים ואף הוזמנו בעקבות העבודת שטח שהקדימה למתוך הזוהמה להקליט עם סוליקו והדגנחש. מה שנקרא - מי שמתאמץ מגיע למקומות. כל הטרופרים עבדו קשה בתקופה הזו, וכולנו גייסנו את עצמנו בשביל לקדם את הפרוייקט המשותף. פלד ואורטגה, כמי שיצאו מהפרוייקט הזה, הם פושרים שאין כדוגמתם. אורטגה הקליט ללא הפסקה גם בתקופות השירות הקשות שלו, ופלד כמי שבא ממנחמיה דאג להסתובב ולהתחבר לאמ.סיז ומפיקים. "מתוך הזוהמה" עורר עלינו המון עניין והחבר'ה קיבלנו המון פניות ממפיקים, די.ג'יים וכו' לשתף פעולה. בשנתיים האחרונות השניים פקדו אינספור מסיבות, רייבים והתארחו איפה שרק ביקשו מהם. הכול בשביל לקדם את ההיפ הופ שהם עושים ואת המוסיקה שלהם. לא הכול הגיע דרכי, אבל הכול אושר דרכי. תפקיד המנהל הוא להדריך, להפוך הזדמנויות לתהליך וגם לייצר הזדמנויות בזכות הקשרים שלו. הרבה מאוד פעמים הם באו אלי עם הצעות שפסלתי כי השעה לא הייתה כשרה, אבל במקרים רבים הם באו עם פניות שזרמו אליהם. למרות שנראה לך מהצד שפלד ואורטגה הם סתם הייפ, אתה טועה מאוד. מדובר בחבר'ה שהופיעו המון, שמופיעים המון, שהם כאן כדי להשאר וכדי לעבוד קשה. אנחנו כבר כמה שנים טובות בשטח, כמה שנים טובות מקליטים ועושים עניינים. לפעמים הם מפתיעים אותי עם השת"פים שהם עושים, לעיתים אני יוזם. מה שבטוח הוא שרק בזכות הכיתות רגלייים שלהם, האימונים הבלתי פוסקים, עבודת השטח וההתמדה הם הגיעו לאיפה שהם הגיעו. לא סתם עמדו להם מול הבמה קרוב ל-2000 איש בעיר הבירה האחרון, האקט עם הכי הרבה קהל. לא סתם הם הרימו את הקהל בשב"ק ולא סתם הרבה מאוד להקות פונות כדי להופיע איתם. מי שמתעקש להיות מקצועי מגיע לאיפה שהוא מגיע. יכול להיות שלך מהצד זה נראה כאילו "אה עכשיו מדברים על פלד ואורטגה, למה מי הם?!?". אז לא. זו לא איזו פרודיג'י של אביב גפן, זה לא איזו המצאה של מפיק על. מדובר בחבר'ה שקורעים את התחת ובאמת אוהבים את המוסיקה שהם עושים ואת הרחוב שהם צמחו ממנו. חבר'ה שבאלבום האחרון שהם השתתפו בו, כל שבוע יצאו לעשות פריסטיילים ברחובות בשביל למכור את האלבום. חבר'ה שיזמו ויתנו מעצמם כל הזמן בשביל לקדם את האמנות שלהם ולהתמקצע. זה כל הסוד וזה למה מדברים עליהם. למצער בסצינה שלנו יש מעט מאוד הרכבים שעושים את זה בצורה דומה. דוויק

TakTik

New member
../images/Emo45.gif ענק. והדבר הכי טוב שאפשר להגיד

על אורטגה (אני אומר את זה רק עליו כי את פלד אני לא מכיר, וגם לא רושם את השם שלו נכון
) זה שהבן אדם עושה את כל מה שהוא עושה (וזה אינסוף דברים) בשביל אהבת המוזיקה. וזה נדיר כאן. נדיר מדי.

day day

New member
תודה על התשובה..

מעריך את מה שכתבת..מעריך מאוד את פלד ואורטגה ומה שהם עושים וסלח לי אם הייתי קצת תוקפני מקודם..זה היה נדרש.. שמח שהגענו להבנה..יום טוב שיהיה לך בנאדם

ברוך הבא!

דבר שני, לא הכל מסרים. כהן@מושון באים מראש עם קטע של פאן ולאו דווקא מסרים בועטים. הם עושים אחלה מוסיקה ולדעתי יש להם אחלה פלואו וגם אחלה שואו. לגבי פלד ואורטגה - אני יודע שבאתי לעיר הבירה רק כדי לראות ולשמוע אותם מופיעים ובאתי מוקדם לשב"ק בדיוק מאותה סיבה. פלד ואורטגה מביאים יותר מסרים אבל זה לא משנה, הם בכל זאת עושים את זה טוב! גם מוסיקת פאן צריכים לדעת לעשות ולדעתי כהן@מושון עושים את זה מעולה. אני מאחל רק ששני ההרכבים האלה יצליחו לפרוץ מעבר לנישה הקטנה. בברכת "הקצב הוא המסר"

למעלה