ומה בעניין הגיל?

snoopytush

New member
תודה

בלי התייחסות אישית אלייך

אני מחפשת בן זוג אחד, ואם אמצא אחד מתאים, לא אפסול אותו על מה ש"רוב האנשים" בגילו, ואני מקווה שהוא לא יפסול אותי.
נכון שגיל 20 זה לא בדיוק האיזור שאני מכוונת אליו ומצפה למצוא בו בן זוג, אבל אם פתאם זה יקרה, אני לא אגיד לא. שמעתי גם על קשרים כאלה שהחזיקו הרבה שנים.

בעיה גדולה.

לי לא איכפת להכיר אישה צעירה ממני בכמה שנים טובות. כלומר אני בן 46, ולרדת בעשור זה עוד בסדר
אבל אז צריך לראות גם את הצד השני. מי תהיה הצעירה ביותר שתסכים להכיר אותי?
באיזה שהוא שלב ההפרשים הגדלים הופכים אותי לדמות אב, וזה משנה את כל כללי המשחק ומכניס אותי
למקומות חדשים מבחינת ההתנהלות הריגשית.. את זה את כבר מכירה בחלקו. האמת שזה מרגיש, אולי,
(אני נזהר בהתנסחותי) כא-מיני.

Elle992

New member
בכנות? ממש לא,

למרות שאין לי צורך פנימי וממשי בזוגיות עדיין יוצא לי לחשוב על הנושא ואף פעם הגיל לא לוקח מקום.

הכי חשוב לי זה להסתדר עם אותו בנאדם ולהרגיש איתו מאושרת ושטוב לי איתו יותר מאשר איזה מספר הוא בת'ז.

אישית גם אני שמה לב שיוצא לי יותר להסתדר עם אנשים מבוגרים מאשר צעירים(בפגישות אקראיות בכל מיני מקומות ציבוריים, כשמתפתחים שיחות חולין וכד') אז אני אף פעם לא מצאתי את עצמי שוללת בני אדם לפי גיל לכל קשר שהוא, זוגי/ידידותי,

אולי כי גיל עבורי לא פרמטר לכך שבאמת נסתדר ותיהיה כימיה טובה,

קצת
אבל, בעקבות מה שכתבת:

הרבה פעמים אני מרגישה יותר נח עם אנשים לא בגיל שלי - מבוגרים יותר או צעירים יותר.
סיבה אחת היא כנראה דווקא זה שאין ציפיה ליצירת קשרים רציניים, ולכן האוירה יותר משוחררת.
סיבה שניה היא שעם אנשים בגילי יש איזושהי אוירה של תחרותיות, או לפחות השוואתיות. אני די שונה מרוב האנשים בגילי, וזה עשוי ליצור תחושה מסויימת של מתח. אני גם שונה מאנשים שלא בגילי, אבל זה כבר פחות אישיו, כי מלכתחילה ברור שאנחנו שונים. בדומה אני מרגישה בקשרים עם אנשים מארץ אחרת או תרבות שונה.

avi1283

New member
אצלי זה

עד 10 שנים מבוגרת יותר, עד 5 שנים צעירה יותר.
זה לא איזה כלל שאסור לעבור, אבל זה מה שאני אחפש.

הייתי בזוגיות עם מישהי שגדולה ממני ב-8 שנים וזה היה סבבה.
למרות שאני חושב שלגיל כן יש משמעות (ולא בהקשר של מצב חיים שבו נמצאים) ופערים גדולים יכולים להקשות על קיום קשר שיוויוני.

dori78

New member
השנקל שלי בנושא:

תמיד חיפשתי מישהו בסביבות הגיל שלי, מתוך התניה חברתית שלא הייתי מודעת אליה.
איפשהו במהלך הדרך, נפתח לי קצת הראש ובדקתי אפשרויות אחרות.
גיליתי שמה שמשנה זה לא הגיל הכרונולוגי, אלא רמת הבגרות, השאיפות והכיוון הכללי בחיים של כל אחד מהשניים.

כשהייתי סטודנטית עסוקה בת 24 וגרתי אצל ההורים, הכרתי בחור בן 31.
אני העברתי את רוב שעות היממה בקורסים במכללה או בהכנת מטלות והיו לי בדיוק 7 שעות למטרות שינה באמצע השבוע.
אחרי כל המשחקים של הזזת מטלות בלו"ז, יכולתי להקדיש לו ערב או שניים בשבוע לכל היותר ועוד ערב אחד בסופ"ש.
אחרי שבועיים וחצי הוא רצה שאני אעבור לגור איתו, כי הוא חשב שזה ייתן לנו יותר זמן ביחד.
כשאמרתי שזה לא נראה לי לעניין, הוא הכריז שאני כנראה לא מחפשת קשר רציני ובזה נגמרו יחסינו לאלתר.
אני לא חושבת שזה נכון להגיד שלא חיפשתי קשר רציני, רק שכל אחד מאיתנו היה במקום אחר בחיים ולכן זה לא עבד.

אני מכירה בחור רווק בן 45, שמטיל וטו על נשים מעל לגיל 36 "כי אני רוצה ילדים והביציות שלהן כבר מיובשות".
יצא לי להכיר בחור בן 28, שהצהיר שהוא "לא יוצא עם בחורות מעל גיל 26, כי הן לחוצות חתונה".

כן, זה אפשרי לבחורה בת 28, שכבר יש לה השכלה ועבודה מסודרת לנהל מערכת יחסים עם חייל - כל עוד היא לוקחת בחשבון שהיא כנראה תצטרך לפרנס אותו עד שהוא יסיים את השלב של להשתחרר מהצבא-לטייל-ללמוד מקצוע.

כן, זה אפשרי לבחורה בת 22 לנהל מערכת יחסים עם גבר בן 38 - כל עוד היא לוקחת בחשבון שיש סיכוי סביר שהוא ירצה להביא ילדים במהלך השנתיים-שלוש הקרובות. אם היא מוכנה לזה - אחלה.

הכל אפשרי, בתנאי שעושים תיאום ציפיות ומדברים על דברים בצורה גלויה.

אחרי שבועיים וחצי הוא רצה שתעברי לגור אצלו???

וכשזה לא התאים לך הוא התנדף?! נפטרת מבחור דפוק, בלי שום קשר לגיל.

Berethor

New member
הסיפור עם הרווק בן 45 אירוני

מצד אחד אני מבין תסיבה הזאת שלו, מצד שני אם בגיל כזה מאוחר הוא נזכר שהוא רוצה ילדים זה אשמתו בלבד.

Berethor

New member
מצחיק

מעניין כמה נשים צעירות יהיו מעוניינות להביא ילדים ממישהו כל כך מבוגר..

זה לא כל כך מבוגר

לדעתי רוב הנשים בגיל 35 לא יפסלו גבר בן 45. ואגב, אני לא חושבת שזו "אשמתו" שהוא נשאר רווק, וזכותו לרצות ילדים.
אבל אם גבר בן 45 חי בתחושה שילדים זה משהו שהוא יעשה ב"עתיד" זה כבר מתחיל להיות מגוחך. נשים צריכות להחליט הרבה יותר מוקדם מה התוכניות שלהן בתחום. אם זה נראה לו סביר שהוא עדיין לא החליט, כנראה שהוא מצפה למישהי *הרבה* יותר צעירה ממנו.

Berethor

New member
הקטע פה הוא שזה דיי שובינסטי

הוא פוסל פה גם נשים שיותר צעירות ממנו וכביכול נשים שעוד יותר צעירות ממנו צריכות לרצות אותו. חוץ מזה הוא יורד עם "הבציות היבשות שלהן" בעוד שבגיל הזה גם איכות הזרע שלו היא לא משהו, משהו שהוא כנראה לא מודע עליו, הוא באמת חיי באשליה שגיל משפיע רק על נשים.

ברור שהאמירה על "ביציות יבשות" היא דוחה

לא התייחסתי לזה, אלא לעצם קריטריון הגיל. אם גבר מחפש בת זוג להורות ביולוגית, אז, אין מה לעשות, לנשים יש גיל קריטי. לגברים יש רק דעיכה בפוריות.
מי ששוביניסטי זה הטבע
מצד שני, גברים מתאים מוקדם יותר. איך זה מסתדר? מה אמא שלך אומרת על זה?

Berethor

New member
כן זה נכון

זה בהחלט משהו בעייתי אבל אין הרבה מה לעשות בנושא, נשים מודעות לכך שמעל לגיל מסויים הן כבר לא יוכלו להפוך לאמאות, וגברים יש שכל כך לא מוטרדים מזה כי כביכול הם יכולים להפוך להפוך לאבות בכל גיל, שמרשים לעצמם לדחות את זה לגלאים אבסורדים, ואז לבנות על זה שאישה שהרבה יותר צעירה מהם תרצה אותם(לרוב בגלל כסף או נאיביות). הם רק שכחו מכך שאפילו אם זה יקרה הם עדיין יהיו סוג של אבא-סבא, ממש לא המצב האידאלי. לגבי זה שגברים מתים מוקדם יותר לא יודע, מזה כבר משנה, עדיין בעיות הילדים אצל הנשים יותר קריטיות, למות מוקדם יותר שכבר במלא חצי מתים מזה כבר משנה..

למעלה