ומה בעניין הגיל?

nitsansh

New member
את יודעת כמה דברים הזויים יש באתרים? זה יכול

להיות נושא לעבודה סמינריונית...

לדוגמה: אישה שמגדירה את עצמה חילונית רושמת בסעיף: "איזה אישיות תרצה לפגוש?" את התשובה "אלוהים"...

nitsansh

New member
אם ביציות היו מתיבשות בגיל 36...

איזה בורות מדהימה... אם זה היה נכון חלק גדול מהאנשים שאני מכיר לא היו באים לעולם... ובכלל זה אח ושתי אחיות שלי...
נראה לי שלאותו גבר התייבש המוח...

nitsansh

New member
אבל עדיין בגיל הזה הסיכוי להריון גדול בהרבה

לעומת גיל 40 פלוס שאז כל שנה יש ירידה משמעותית.

אגב, לא דייקתי קודם בחשבון. אחי נולד כשאמו היתה רק בת 35...
אבל לא חסרות דוגמאות לנשים שפתחו במצוות פרו ורבו בגיל 36 פלוס. לאשה מהכיתה שלי היתה השנה בר מצווה לבן הבכור.. בשנתון שלו יש בת בכורה שאני חושב שאמא שלה גם בגילי (האבא מבוגר ממני ב4 שנים).
יש עוד אשה מהכיתה שלי שילדה 3 ילדים בין גיל 37 ו43... (אבל לא הראשונים)

נו, אז?

בגיל 35 הפוריות נמוכה מבגיל 40, ובגיל 40 הפוריות נמוכה מבגיל 45.
ויש משמעות גדולה לשאלה האם מדובר בהריון ראשון או לא.
נכון שהיום די לא נדיר שהלידה הראשונה היא בגיל 36 פלוס. אבל עדיין לאשה בת 36 ללא ילדים יש "חלון הזדמנויות" קטן יותר מלאשה צעירה יותר. ואם רוצים שלושה ילדים עם הפרשים סבירים ביניהם זה מאוד קשה.

כל זה לא אומר שאכן כדאי לגבר בן 45 לפסול נשים בגיל 36 ומעלה. רק הסברתי את הרציונל.

אני כמובן לא אוהבת את זה שאנשים שמים את האמהות מעל הכל בלי בכלל לתהות בעניין. וכשכבר יש ילד, אז חייבים לפחות שנים או שלושה, ו"לא מוותרים על ילדים בגלל כסף" (שלטי חוצות ענקיים של אגודת "אפרת", וגם דעה פופולרית בכל פעם שמישהי מתלבטת באיזה פורום על לידת ילד נוסף - וזו תמיד מישהי, ולא מישהו). ובמיוחד אני לא אוהבת את יסורי התופת והפגיעה בבריאות שנשים מרגישות חובה לעבור במידה שיש להן בעיה בהבאת ילדים ביולוגיים. המדינה שלנו מטורפת לחלוטין בעניין הזה.

nitsansh

New member
הבנתי את ההיגיון מבחינת אותו גבר

אבל זה אומר שמה שחשוב לו באשה זה הרחם יותר מכל דבר אחר...
השאלה היא למה אשה "נורמלית" תרצה גבר כזה?

הרושם שלי זה שבדרך כלל נשים יותר רוצות ילדים מגברים ויש לזה הסבר ביולוגי ברור...
למי ש"סוטה" מהנורמה החברתית, ולא רק בנושא הזה, יש קושי במציאת זוגיות כי החברה ככלל מעדיפה אנשים שהולכים בתלם...

לגבי הרושם שלך

הוא משותף לרוב האוכלוסיה, אבל מי שמתמצא בשטח יודע שזה פשוט לא נכון. אפשר לראות את זה בדיון שקישרתי אליו בתגובה השניה אליך.

למה שאשה "נורמלית" - אם אני מבינה נכון, אשה בת 35 ומטה שרוצה ילדים - תרצה גבר בן 45?
כי אולי הוא מוצא חן בעיניה בתור בנאדם ובתור גבר, ואין לה בעיה עם הפרש הגילאים.
כי אולי היא מאוד רוצה להתחתן ולהביא לעולם ילדים, והיא יודעת שהזמן שלה אוזל.
כי אולי היא מודעת לעובדה שבגילאים האלה יש הרבה יותר נשים פנויות מאשר גברים פנויים, ולא כדאי לה להיות בררנית מדי בעניין הגיל.

השאלה שפחות מובנת לי, זה איזו אשה תרצה גבר בן 45 שמצהיר שהוא עוד לא יודע אם הוא רוצה ילדים?
לכאורה, רק אשה שבעצמה לא סגורה על העניין. אבל מתוך היכרות עם נשים מתלבטות, ובתור מתלבטת בעברי, אני יודעת שגם המתלבטות לא תמיד מחפשות מתלבט. לעתים קרובות הן יעדיפו דווקא מישהו שיגאל אותן מההתלבטות המייסרת (שמעט מאוד גברים שותפים לה) - לכאן או לכאן. המצב של חוסר ודאות מתמשכת הוא בלתי נסבל, ונשים בסוף גיל הפוריות פשוט לא יכולות להרשות את זה לעצמן. נשים צעירות יותר יכולות, אבל רובן לא ירצו בן זוג בן 45.

nitsansh

New member
זו שאלה של סדר עדיפויות

האם התאמה בין בני זוג בנושא הורות יותר חשובה מהתאמה בנושאים אחרים?
האם אשה שמרגישה את השעון הביולוגי מתקתק תהיה מוכנה להתפשר על גבר פחות מתאים כדי שיהיה לה פרטנר לגידול ילדים?
כנראה שהרבה נשים וגם גברים מוכנים לפשרה כזו אבל בהחלט לא כולם.
יש נשים (כמעט רק נשים) לא מעטות שלא מוכנות לפשרה כזו ובוחרות להביא ילדים ולגדל אותם לבד. זו החלטה קשה מאד ואני מאד מעריך נשים שבחרו באופציה הזו.
מבחינה חברתית נראה לי שזו "סטיה" פחות חמורה מאשר להימנע מהעברת הגנים לדורות הבאים.
אין ספק לדעתי שלהבדל בין תקופת הפריון בין המינים יש השפעה על מידת הנכונות של גברים ונשים "להתמסד" או בז'רגון של עולם ההיכרויות לחפש "קשר רציני בלבד" או "גבר שעבר את שלב המשחקים" כי חלק משמעותי מהגברים לא מרגישים את הלחץ החברתי שיש לנשים בגיל הזה.
בכלל, בכל גיל נתון הגבר הממוצע פחות "בוגר" מאשה ממוצעת, ולכן קיים הפרש גילאים בין בני זוג לטובת הגברים.
זה גם לדעתי נובע מההבדל בגיל הפריון.

כמעט רק נשים בוחרות בהורות יחידנית

כי לנשים זה הרבה יותר קל.
אבל יש היום יותר ויותר גברים ונשים שבוחרים בהבאת ילדים במסגרת של הורות משותפת, במנותק מזוגיות.
וכן, אני מסכימה איתך שלפחות בחברה הישראלית, הורות "חדשה" כמו הנ"ל נחשבת "סטיה" פחות חמורה מאשר החלטה מודעת לא להביא ילדים.
בתור רווקה אני פחות סובלת מהלחץ הזה מאשר נשים נשואות (הלחץ על רווקות הוא בעיקר להתחתן, אם כי אני אישית בורכתי בסביבה לא מעיקה). גם נשים נשואות שהביאו ילד אחד, ואפילו שניים, סובלות מלחץ עצום להרחיב את המשפחה.

nitsansh

New member
אפשר לשאול באיזה גיל הפסקת להתלבט וקיבלת

את ההחלטה להיות אל הורית?

כן, בגיל 34

שזה די מאוחר. אבל זה לא שהתלבטתי כל החיים לפני זה.
הרעיון לא להפוך לאמא עלה אצלי לראשונה בסביבות גיל 17, אבל רוב השנים לא הקדשתי לזה הרבה מחשבה. רוב הזמן זה לא היה אקטואלי, והיה נח לא לחשוב על זה. לקראת גיל 30 הבנתי שצריך לקבל את ההחלטה. לקח לי כמה שנים להשתחרר מהפחד להתחרט. היום זה בכלל לא אישיו בחיי - מעבר להשפעה של הנושא על חיפוש זוגיות.

nitsansh

New member
מן הסתם מבחר הפרטנרים הפוטנציאלי הוא מצומצם

כי רק גברים שלא רוצים ילדים באים בחשבון...

nitsansh

New member
נכון. לרוב ילדים להורים גרושים גדלים אצל

האם. אם הם קטנים (מתחת לגיל 6) האם מקבלת את הילדים כמעט באופן אוטומטי.

לגבר אל הורי כנראה יותר קשה למצוא בת זוג מסוגו בגיל הפיריון. גם בגיל מאוחר יותר לרוב הנשים הפנויות יש ילדים

nitsansh

New member

לגבר אל הורי כנראה יותר קשה למצוא בת זוג מסוגו בגיל הפיריון. גם בגיל מאוחר יותר לרוב הנשים הפנויות יש ילדים

nitsansh

New member

askimosi

New member
ענייני גיל...

יצא לי לחשוב על זה לא פעם ולא פעמיים,כעיקרון לא יפריע לי לצאת עם מישהי שגדולה ממני במקסימום שנתיים,יותר מזה זה כבר מוגזם ועניין של נסיון חיים, שלי מן הסתם לא יהיה אותו.
לגביי גיל מינמלי הייתי יוצא עם מישהי שקטנה ממני עד כ - 5 שנים.ענייני סטאטוס וקריירה לא משחקים מבחינתי שום תפקיד,כול עוד כמו שכתבה דורי יש תיאום צפיות מראש והסכמה על הצדדים.מה שכן חשוב שיהיו לה שאיפות בחיים ולא מישהי ללא דעה מגובשת שלא יודעת מה היא רוצה מעצמה,ממני ומהחיים.זה הכלל לפני כול ענייני הגיל
.

גיל זה לא הכול אבל חשוב,
אסקימוסי

למעלה