ומה בעניין הגיל?

Berethor

New member
שמדובר בילדים זה כן

הרי בסיבבת הגלאים האלה נשים כבר מאבדות את היכולת להפוך לאמאות, אז אם זה תקף לגבי נשים אז גם לגברים זה מאוחר לדעתי.

nitsansh

New member
מוזר שדווקא את אומרת את זה

יש אנשים שלא מתאים להם לייצר ילדים... גם נשים וגם גברים...
לגברים יש פריבילגיה שאין לנשים שפס הייצור יכול לעבוד גם בגיל מבוגר אז גם בגיל 45 אין מצב של עכשיו או אף פעם...

מה מוזר?

אני מחפשת מישהו שלא רוצה ילדים. במידת הצורך, אני עשויה "להסתכן" גם עם מישהו שלא סגור על עצמו - אבל הכוונה למישהו צעיר יחסית. אם גבר לא סגור על עצמו בגיל 45, אז מעבר לחשש שהוא ירצה ילדים, זה מעורר חשד שהוא לא ממש בוגר ו/או מחובר למציאות.

nitsansh

New member
את מחפשת גבר שהחליט שהוא לא רוצה ילדים?

כנראה קשה למצוא כזה...
טוב, גם קשה למצוא אשה בגיל שלך שהחליטה לא לגדל ילדים...

בהחלט לא קל...

אבל נשים יש כנראה יותר. בכל אופן, נשים מקדימות להחליט לכאן או לכאן. גברים הרבה יותר נוטים להשאיר את העניין פתוח, ואפילו לא לחשוב עליו בכלל.

nitsansh

New member
זה הגיוני כי לגברים אין צורך ביולוגי להחליט

בגיל צעיר יחסית...

זה ממש לא רק זה

הורות נחשבת דבר הרבה יותר קריטי בזהות של אשה, מאשר בזהות של גבר.
לרוב האמהות מהווה חלק משמעותי יותר בחיי האשה מאשר האבהות בחיי הגבר.
ומעבר לכך, החברה שופטת נשים אלהוריות הרבה יותר לחומרה מאשר גברים אלהוריים.

זה לא מקרה שבתפוז קיים (מזה 9 שנים, נדמה לי) פורום בשם "נשים שלא רוצות ילדים". הוא הוקם בזמנו על ידי נשים אלהוריות, כי הן אלו שהרגישו צורך בכך.
(מאז הצטרפו לפורום הרבה גברים, אבל למרות דיונים רבים בנושא, שם הפורום לא השתנה.)

אני בכלל לא הייתי מודעת בהתחלה להבדל הגדול בין גברים לנשים בעניין, אבל עם הזמן הבנתי את זה, וכתבתי על כך כאן (אם מישהו מתעניין בנושא, ההודעה היא מתוך שרשורפלצת שפתחתי לפני מספר שנים, בשם: גברים שלא רוצים ילדים - מין נפוץ או זן נדיר?).

nitsansh

New member
אני חושב שהרבה גברים מפחדים להודות שהם לא

ממש רוצים ילדים...

חוץ מזה, לגברים יש "לגיטימיות" לייצר ילדים ולא ממש לגדל אותם... עדיין החברה מצפה מהנשים לקחת את חלק הארי בגידול הילדים....

nitsansh

New member
נראה לי שלגברים יש תחושה של "אף פעם לא

מאוחר"... והם לא ממהרים להתחייב לכאן או לכאן...
בכל זאת יש הבדל ביולוגי שאי אפשר להתעלם ממנו...

nitsansh

New member
כמו שרוב הנשים יולדות לפני גיל 35

אנחנו לא מדברים פה על הרוב... גברים שלא החליטו עד גיל 40 יכולים להמשיך לא להחליט עוד 5 שנים ואפילו יותר... לנשים בגיל דומה זה או עכשיו או בכלל לא...

nitsansh

New member
באותה מידה יש גברים שלא מתלהבים מנשים

שלחוצות להביא ילדים...

nitsansh

New member
זה אותו דבר מהצד השני...

אני לא יודע לאיזה פואנטה את רוצה להגיע...

הטענה הבסיסית שלי היא שלנשים יש צורך להחליט בשלב מוקדם יותר אם הן רוצות ילדים בגלל "השעון הביולוגי המתקתק" ולחלק מהגברים בגיל 35-40 יש תחושה שיש עוד זמן לשחק...
לכן ביטוי כמו "גמר את שלב המשחקים" מופיע לעתים נדירות בלשון נקבה... לפחות זה הרושם שלי, אני לא נוהג לקרוא פרופילים של גברים באתרי היכרויות...

אני לא רוצה להגיע לשום מקום

כל העניין התחיל מזה שהבעתי חוסר התלהבות מגברים בני 40+ שלא החליטו אם הם רוצים ילדים. אתה טענת שזה מוזר, והסברתי לך את עצמי. אין לי מה להוסיף בנדון

נ.ב. כמו שאמרתי בעבר

אני לא פוסלת גבר גרוש עם ילדים - למרות שזה מסבך את העניינים.
זה עדיף לי מאשר גבר ללא ילדים שיהיה איתי ופתאם יחליט שהוא רוצה ילד.

למעלה