ועידת שלום בתפוז

THE WIZARD 55

New member
ועידת שלום בתפוז../images/Emo43.gif

רגע לפני התכנסות ועידת אנאפוליס בארה"ב גולשי תפוז מתכנסים בפורום פלשתניאים אזרחי ישראל ודנים בנושאים שיעלו בדיוני ועידת אנאפוליס: הצדדים המשתתפים בדיוני הועידה : צד א': הערבים
צד ב': היהודים
על כל אחד מכם לנסח מסמך הבנות שבו אתם תתייחסו לסעיפים שמופיעים להלן 1. איך הייתם משפרים את המצב במיידי עם שכנכם היהודים/הערבים בתוך מדינת ישראל. א. מה הדרישות שלכם מהצד האחר ב. מה הויתורים שתעשו על מנת להתפייס ג. רעיונות לשיפור הקשר בין הערבים ליהודים ד. ממה לדעתכם נובע האי אמון בצד האחר ואיך אפשר לאחות את הקרעים? 2. לדעתי, הסכסוך הישראלי פלשטיני מקיש למה שקורה כאן בין היהודים לערבים א. מה הפתרון שהייתם מציעים לסיום הסכסוך הפלשתינאי ישראלי?,גבולות ,שליטה במעברי הגבול, סוגיית הפליטים, סוגיית י-ם. ב. על מה לא הייתם מוכנים להתפשר ולוותר לעולם גם במחיר של אי הבאת השלום הכולל. ג.. האם אתם חושבים שקיים פתרון בר קיימא לקרע העמוק?למה שלא יתקיים !!מה הם המכשולים לשלום בר קיימא ! ד. האם אתם חושבים שמה שקורה עם הפלשתינאים בעזה ובשטחי הרשות מטרפד את יחסי השכנות כאן בתוך תחומי הקו הירוק? 3. הסכמי שלום עם מדינות ערב. א. האם הייתם מוותרים על שטחים עבור שלום עם סוריה? ב. האם אתם חושבים ששלום עם מדינות ערב היה עוזר לשפר את המצב הנוכחי בין הערבים ליהודים, או שאין קשר. ג. עם אילו מדינות ערביות הייתם מעוניינים בהסכם שלום מיידי ! 4. הדרישות שלכם הן מהמדינה והן מהחברה שלכם לשיפור המצב!! ושאלת סיכום, לאור המצב הנוכחי, האם אתם אופטימים, או שחושבים שמה לא תעשו לא ישפר לעולם את המצב בין הערבים ליהודים..החשד והאי אמון ישררו לנצח..?.. ומה אתם חושבים שיקרה בועידה באנאפוליס?..יצליח או שיטחנו שם רק מיים...? כשאתם נגשים לכתוב את מסמך ההבנות, אנא היו ריאלים, וציינו נושאים שהייתם כן מוכנים להתמקח עליהם, במידה שלא תהיה הסכמה מהצד השני. על החתום המזכ"ל לענייני PEACE AND LOVE בפורום פלסתינאים אזרחי ישראל.

mike00

New member
רעיון מעולה.....שיחקת אותה וויז.....

אני נוסע עוד מעט לצלול ויענה על הכל בלילה..... מקווה לראות פה פעילות ערה..

respecta1

New member
בכיף ../images/Emo3.gif

1. דורש מעט ביותר, שהם יפסיקו במיידי כל פעולות טרור אם בכוח אז בכוח ואם צריכים עזרה נביא עזרה או מישראל או כוחות בינלאומים.. וזה בכלל לא אמור להאמר זה אמור להיות מובן מאליו וכמובן לא לדרוש בשום פנים ואופן דרכים לחיסול המדינה כמדינה יהודית דמוקרטית או בשפתם "זכות השיבה", שישובו לשטחי פלסטין..לזה אין בעיה (כמובן גם זה אחרי שיבנה אמון) וירושלים- אין מצב ב.שטחים, על זה כל הסיפור הרי, בשלב ראשון צריך להביא חלק מצוצמצם ביותר מהגדה המערבית את חלק שיש בו כמה שיותר ערבים וכמה שפחות יהודים (שני מדינות לשני עמים, מדינה יהודית ומדינה ערבית-פלשתנאית), אחרי שהם יוכיחו אם יוכיחו, אז לדבר על להביא חלקים נוספים מהגדה.. בלי החלק שקרוב לים המלח ולהדיין על חלקים שיש בהם מספר יהודים רב ג. אין ממש מה לעשות.. האמתי לדעתי אם זה ראלי צריך להכניס לבתי הספר שלהם מורים מהאום ומארגונים בין לאומים..רק ככה יופסק חינוך השנאה אולי בתחילה חלק מהאנשים לא ישלחו את הילדים שלהם לבית ספר.. אבל כשהם יבינו שזה מה שיש הם ישלחו..הרי כל הורה רוצה מה שטוב לבן שלו (לפחות ככה אני מקווה) ד. שטיפת מוח דתית קיצונית.. אין משהו אחר משני הצדדים אומנם אצלם זה רוב ואצלנו זה פחות מ3-7 אחוז אבל עדיין יש 2. א.קודם כל אין סוגית ירושלים.. זה לא יקרה אין מה לעשות.. אין סיבה גם להביא משהו מירושלים פליטים? שיחזרו למדינתם פלסטין כשתוקם..מעברי גבול סגורים אולי יהיה אפשר לדבר עוד עשור או שניים.. ביינתים אי אפשר להיות עם מעברים פתוחים.. זה כמו לחיצה על כתפור חיסול עצמי ב. ירושלים גולן.. ובעצם כל מדינת ישראל.. חוץ מהגדה המערבית שעל זה יש על מה לדבר.. זה מניע של ישראל להפטר מרוב החלקים שם.. אם זה היה תלוי בי הייתי מחזיר כמה חלקים משם גם בלי שום הסכם ג. כל מה שאמרתי זה טוב בתאוריה.. אבל אין שום פרטנר ואף אחד שם לא באמת רוצה שלום.. הקטע עם מורים מהאום אם זה ריאלי אז זה הדבר היחידי שיוכל בעתיד הרחוק- אולי.. להביא שלום ד.מין הסתם.. זה, והשנאה של חלק גדול לישראל :\ 3. א.לא לא ושוב לא.. סוריה.. והחזרה להגיד באותו משפט הזוי.. בעצם לא שיחזירו את כמה קילומטרים שחיילי צה"ל כבשו במלחמת יום כיפור.. הזוי להגיד שצריך להחזיר לסורים משהו.. ואין מצב לא גולן ולא שום דבר אחר.. עם סוריה- אין על מה לדבר ב.שנאה.. הסכם שלום לא יכול לכבות, אם יש שנאה אז יש שנאה זה לא פתאום יחתם הסכם יאהבו אותנו 4.מהמדינה? אין..יותר נכון מהממשלה..שיפסיקו לדבר שטויות ושיפסיקו להיות כאלה אפסים, שיבחנו את המצב אם אפשר אז לדבר אם אי אפשר אז לסתום תפה..למשל אולמרט הטמבל הזה אומר יש פרטנר.. כשאין פרטנר וממילא יש 95 אחוז כישלון לועידה..ואם היה פרטנר הרי מי אשם? אבל עזבו כבר התייאשתי ממנו, אולמרט ראש הממשלה הכי עלוב שהיה לישראל איי פעם יטחנו מיים אין ספק.. כל פעם שהולכים ל"משא ומתן ארוך" זה אומר לטחון מיים הרי כבר טחנו הכל מיליון פעם, יש הכל רשום והאמת? אם שני הצדדים רוצים שלום, יהיה שלום.. אבל אם צד אחד רק לא מעוניין (ובמקרה של אבו מאזן גם לא יכול.).. אז אין שמץ של סיכוי

מוחמד5

New member
דעתי ../images/Emo62.gif

* הועידה לא צריכה להתקיים בארה"ב, ארה"ב היא לא המדינה המתאימה, ארה"ב אין לה מונופול על עשית השלום בעולם, להפך ארה"ב עם השנים הפכה להיות מדינה של מלחמות, מדינה שמעורבת יותר ויותר במלחמות, ידי הממשל מגואלות בדם ,ולא מעט דם. הועידה צריכה להתקיים באירופה , למשל בשוויץ. מי שצריך להיות מוזמן לועידה זה הממשלה הישראלית (ראש הממשלה יבחר את ההרכב , עדיף שיצרף גם נציגי הימין ), הפלסשתינים עם כל פלגיו המרכזיים, פת"ח ,חמאס החזית הדימוקרטית.. מדינות ערב ובראשן סוריה, סעודיה, מצריים, ירדן, קטר...מדינות צפון אפריקה, ונציגים משאר המדינות האסלמיות.. מעצמות אחרות ובראשן סין ,יפן,סוריה.... וכל מדינה שחשובת שהיא יכולה לתרום . 1. ישראל חייבת להודות בהתחלה בטעות הקמת ההתנחלויות בשטחי הרשות, הפלשתינים יודו בהתקפות נגד המטרות האזרחיות בישראל. שני הצצדים יפסיקו לאלתר את מעשיהם, לא ירי קסמים ולא הרחבת התתנחלויות. 2. הכנסת כוח רב לאומי לעזה לאיסוף הנשק , ולאחר מכן בשטחי הרשות בשטחים. 3. פינויי כל ההתנחלויות ללא היסוס וללא איחור ועזרה בינלאומית לבניית מגורים חלופיים למפונים. 4.השקעה בשיקום התשתיות האזרחיות בעזה ובשטחי הרשות שנהרסו במשך השנים ע"י ישראל. 5. הכל יעשה בתוך פרק זמן קצר עם לו"ז קבוע מראש , תחת פיקוח בינלאומי בעל סמכויות רחבות . 6.העברת הליטה על המעברים בבקעת הירדן לכוחו בינלאומיים (שכוללים גם ערביים). 7.הבסיס לדיון יהיה החזרה לגבולות 67 לא שינוי , כולל בירושלים. 8. חלוקת ירושלים ןעקירת כל שכונות הלוויין שנבנו עם השנים (אפר להשאיר אותן ורק לפנות את האנשים ובתמורה יקבלו פיצוי הולם ). 8. הר הבית בשליטה ערבית ובינלאומית על מנת לאפשר חופש הפולחן הדתי . 9. בירת המדינה הפלשתינית תהיה במזרחי ירושלים. 10. החזרת כמה שיותר פליטים לשטחי המדינה הפלשתינית , ההוצארות הכספיות יהיו על חשבון כלל מדינות העולם. עקורי 48 יקבלו פיצויים מקרן בינלאומית, בדומה לפיצוים שהיהודים יקבלו ממדינות ערב על רכושם שננטש. 11.החזרת רמת הגולם לסוריה, עם אפשרות החכרת הקרקע ל למספר רב של שנים, בצנאי שישראל לא תבצע שינויים בקרקעות. 12. הכרזה על סיום הסכסוך מצידן של מדינות ערב ופתיחת הגבולות ופיתוח הסחר כולל העברת נפט וגז ישירות לישראל. 13. נורמליזציה מלאה בין ישראל לשאר מדינות, נורמליזציה מעשית. 14.מדינות העולם יהיו ערבות לישום ההסכם. 15. בעקבות ההסכם, הערבים בארץ יקבלו זכויות מלאות, במובן המלא של המילה, וימלאו את חובותיהם. 16. יעשה צדק עם הרכוש שננטש והקרקעות שננטשו, והפיצוי יהיה מלא אם בהחזרת הקרקע או במתן פיצוי ריאלי . 17. החזרת חלק מהפליטים שגורשו ב 48 לכפריהם ועריהם (שקימות עדיין).לא להרוס ולא לפנות ישובים שנבנו אחרי 48 על חורבן ישובים ערביים (זו הפשרה) 18. כל הצדדים יהיו י חייבים להיות שקופים וישרים בדיונים,רצון טוב,כנה ואמיתי יהווה הבסיס לאימון הדדי. 19. מסע פרסום ושיווק של הרעיון בכל המדינות המעורבות בסכסוך. (אפילו עד כדי שטיפת מוח ). לסיכום : בטח יהיה לי מה להוסיף עוד, אבל אני משוכנע שהחב'רה יטחנו מים באנאפוליס.
אינשאללה וניראה את השלום הצודק וההוגן באזורינו.

לנדסמן

New member
בהחלט בשוויץ

באותו מקום שבו שיתפו פעולה עם הנאצים, סירבו לקבל פליטים יהודים והסגירו את אלה שיש לגרמנים, מקום ליברלי, פתוח ואוהב אדם. דבר ראשון, הפסקת האלימות, מכל סוג, תנאי ראשון במעלה והצהרה מלאה של שני הצדדים ברצון לשלום ובהכרה מלאה אחד בשני. הכסף לישראל ולפלשתינים יגיע מתרומות מכל מדינה שתסכים לכך (ואני מאמין שהרבה יתרמו). השלום צריך להיות בין כולם, כשהבסיס הוא מדינה יהודית ולצידה מדינה פלשתינית, שתיהן דמוקרטיות, כאשר יהודים וערבים שיחליטו להישאר במקומם, יקבלו את הגדרת המדינה ואת חוקיה, לתת את מזרח ירושלים, המשולש ואפילו חלק מהגליל, עם יושביהם הערבים למדינה העתידית, ובתמורה, לקבל חלקים מתוך יהודה ושומרון שבהם גושי התנחלויות ואיזורים ריקים.

את הדיון הזה יש להעביר לפורום מדע בדיוני.

כמו שאמר רבין ''ההסכם הוא ב.ב.ל.ט.'' (בילבול ביצים בלא טעם). רבין ידע שהוא סתם עושה פוזות למצלמה. על ועדת הנובל הוא הצליח לעבוד. לנו הוא אמר ''בעניינים של שר אוצר וראש ממשלה, אל תצפו לשמוע תמיד אמת''. אני לא חושב שרבין טיפוס שלילי או משהו כזה. הוא פשוט אמר את האמת. האמת היא הדבר היחיד שיש בכוחו של ראש ממשלה ישראלי לעשות הוא פוזות למצלמה וקלישאות למקרופון. עזבו שטויות. מה יש לדון בכלל בהסכם הזה. יש לדון אך ורק בשינוי מרחיק לכת בשיטת השילטון בישראל ובשכנותיהה. שינוי שהשילטונות הקיימים לא יכולים בכלל לעשות בעצמם.

mike00

New member
דעתי על ההצעה שלך..

ארה"ב היא אחת מהמדינות היחידות ששומרות על שלום העולם,לפעמים במסגרת התפקיד הזה יש צורך להכריע סיכסוכים תוך כדי לחימה....אני בטוח שלא תסכים איתי אבל זאת דעתי.. למה דווקא באירופה?ואם כבר באירופה למה שוויץ?? קח קישור למה שוויץ לדעתי לא מקום מתאים.. מה לסין,יפן ורוסיה לעניין השלום במזרח התיכון?אין לדעתך מספיק מתווכים כבר? 1.האלימות באה לידי ביטוי לא רק בירי קסאמים. 2.מה זה כל ההתנחלויות?תן פירוט לגבי גבולות הקבע שנדע מה זה "כל ההתנחלויות" בשבילך... 6.בשלבים בראשונים כוחות ערביים צריכים לרכוש את האמון שלנו על ידי פעילות משותפת בתחומים שהם לא ביטחון ישראל.. יוכיחו את עצמם שם יוכלו גם לעזור בביטחון.. יש לך פעמיים 8
8.א.שוב פעם דבר בשמות של שכונות בבקשה.....ומה זה פיצוי הולם?מי יממן אותו? 8.ב.בשום פנים ואופן לא. 9.יש על מה לדבר,בתנאי שכל התושבים במזרח ירושלים יוותרו על האזרחות והתושבות הישראלית.. כמובן לא כולל את המקומות הקדושים ליהדות.. 10.אין שום סיכוי!!! דרך אגב,למה שהיהודים יפצו את הערבים והערבים יפצו את היהודים?שמדינות ערב יעבירו את הפיצויים ישירות לפלסטינים.. 11.לא להחזיר את רמת הגולן,אולי חלק קטן ממנו[אני לא בקיא בנושא ואצטרך לבדוק לפני הסכמה להחזרה של סנטימטר אחד אפילו].. 15.צריך להתבצע בלי שום קשר להסכם שלום בין ישראל לפלסטינים ומדינות ערב... הסעיף הזה רק מוכיח שאינך רואה את עצמך חלק ממדינת ישראל.. 16.נמק,פרט והסבר... הרכוש הערבי?הרכוש היהודי שישאר אחרי הפינוי?....סעיף לא ברור.. 17.כל עוד זה בשטחי הרשות.. בסופו של דבר מוחה,יש פה בסיס טוב להתחיל איתו.... כל הסעיפים שלא הגבתי להם אני מסכים איתם..

respecta1

New member
יעני הוא רוצה שנשאיר את הרחובות ואת הישובים

שמחזירים הכל בנוי לקחו להם חורבות אחרי שהם נלחמו בנו והוא רוצה שעכשיו יקבלו בחזרה וילות.. כמה נוח

mike00

New member
אם אני עוזב מקום מסויים אני לא רואה את הצורך

להרוס את המבנים שקיימים עליו....זה יהיה לעשות דווקא וככה לא עושים שלום.. וכן,זה בהחלט נוח.....בפעם שעברה שהשארנו להם חממות ווילות הם שרפו,בזזו והשתמשו בשטח כדי לירות עלינו טילים.. אני מאחל להם שבפעם הבאה שיעשו מחווה בשבילהם הם ישכילו למצות אותה לטובת התושבים שחיים שם ולא להנצחת הטרור..

מוחמד5

New member
מה שצריך להנחות אותנו בתגובות שלנו

הוא הרצון אמיתי לסיום כל הבלגן. פתיחת דף חלק ולבן ועקירת כל המשקעים.

mike00

New member
מה לגבי שאר הסעיפים?

בוא נראה כמה קרוב אנחנו יכולים להגיע....

מוחמד5

New member
אנחנו מאוד קרובים

הבעיה היא לא אנחנו אלא הקולות שמשמיע המיעוט ,קול ממנו פוחד הרוב. הקול שגורם לרוב השפוי לכנס למגננה ולחשוש מכל מהלך אמיץ.

respecta1

New member
אולי אתה מתקשה להבין אבל אתה חלק מהמיעוט

ואין בסיס למחיקת ההודעה מה שאני צופה כבר שיקרה, כולה הגבתי למה שאמרת.. ההצעה שאמרת ממש לא דומה למה שהרוב השפוי חושב וקיצונית ביותר

המקום באמת לא משנה רק שארה"ב היא הספונסרית

האמיתית והיחידה של שיחות השלום למינהם ולכן יש לה את הזכות לקבוע שהם יהיו בשטחה, זאת הסיבה היחידה וגם הכי רלוונטית. לא העובדה אם היא "מדינת שלום" או לא.

respecta1

New member
טוב נו

נגיב ברצינות כמה שאפשר, קיצוני מה שכתבת זה בטוח 1. אין במה להודות, זה לא עוזר לאף אחד ורק מוריד.. אם יעשו כזה דבר תהיה בטוח שיתקשו לעבור את השלב הראשון אחרי שלב ראשון כמו זה (ונעזוב לרגל "שאם יעשו דבר כזה" זה הזוי להגיד כי זה לא ריאלי ולא בטיח) 2. פה צודק גם אני אמרתי את זה 3. זה ממש לא צריך להיות שלב שלישי.. פינוי התנחלויות צריך להיות לקראת הסוף אחרי שנבנה אמון אם בכלל.. ממש לא בהתחלה 4. גם זה ממש לא צריך להיות שלב 4, בשביל מה בשביל שאם וכאשר ההסכם יתמוטט אז יהיה לארגוני טרור תשתיות בנויות? 5. פיקוח בין לאומי כן, סמכויות נרחבות לא 7. לא מיצאותי לא ריאלי, מגוחך. יש מעל 200 אלף יהודים בשטחים האלה ועל ירושלים אין על מה לדבר. ירושלים לא קדושה לאיסלאם, מוחמד אפילו לא היה פה ליהודים היא הבירה היא העיר הקדושה והיא העיר הכי חשובה..אין על מה לדבר פה בכלל 8.רק בשליטה ישראלית יהיה שם חופש פולחן.. בשליטה ערבית יהיה עוד בסיס פנאטי וכוחות בין לאומיים? ירושלים? אין מצב. 9.מגוחך. 10.שיהיה זה עניין לא קשור לישראל 11. מצחיק מגוחך אבסורד, לא יקרה. הרמת הגולן זה סתם עוד כלי נגד ישראל סוריה היא ארץ ענקית.. זה לא שהשטח הקטן הזה משנה להם ולא מעניין אותם בגרוש הדרוזים שם רמת הגולן זה סתם עוד כלי נגד ישראל ובנוסף נקודה מאוד אסטרטגית שיהיה אסון טקטי להביא אותה בלי קשר לזה שרמת הגולן זה ישראל לכל דבר, בקיצור אין סיכוי 12. הזוי אבל כל ההצעה הזויה אז שיהיה 13.כנ"ל 14.כנ"ל 15.יש כבר עכשיו זכויות מלאות, ימלאו את חובותיהם מעניין אמרת זכויות מלאות אבל חובות פתאום הסתייגות =] 16.אין על מה לפצות, נלחמו=גורשו זה היה צבא ממש..ואתה לא תשאיר צבא עוין בתוך שטחי המדינה שלך. 17.להרוס בהחלט, אין סיבה להשאיר שלם.. עזוב את זה שזה בתים פרטיים והזכרת עוד משהו..הרי אתה אומר לגרש מהשטחים האלה מעל 200 אלף יהודים, מי בדיוק יפצה אותם אה? 18.כמו 12.. 19. שום רעיון כזה.. פשוט במקום ללמד בבתי ספר בבתי ספר ערבים על היהודים הרעים שילמדו על השלום הטוב כמו בבתי ספר בכל הארץ..השאר יבוא מעצמו

gogi000

New member
להוציא את רספקתא מצוות המשא ומתן../images/Emo88.gif

יש לי פתרון אני אסדר לו בחורה לבנונית על שפת הים בביירות הוא ימכור את ההורים שלו לא רק את המדינה

למעלה