ועידת שלום בתפוז

fifanowftw

New member
תגובה

6. רק לנט"ו, ראינו בדיוק איך המצרים מונעים מהמחבלים הפלשתינאים להעביר נשק לתוך עזה. מה לעשות, המציאות הוכיחה שאי אפשר לסמוך על ערבי שיעצור ערבי שרוצה לפגוע בישראל 7.חחחח, גבולות אוושוויץ..למזלנו, היהוד לא עד כדי כך טיפשים. אפילו ההפך 11. וואלה, אתה אוהב ישראל אתה. מה דעתך לזה שסוריה לא תשלח נשק לחיזבאללה ותפסיק לממן את כל הטרור שהם מממנים? מדוע לא דיברת בכלל על הטרור המבוצע והממומן ע''י מדינות ערב? יש לך רק דרישות מהיהוד? 17. אני עדיין לא מבין את זה..אתה וסלעטון. שני הזויים. חלק מהפליטים? ומה יקרה אם פתאום עוד 3 מליון גם ירצו לחזור? מה אז יהיה? מי יקבע אילו פליטים יחזרו? גם כן רדיקלים

דיעה על הדיעה:

1. ההתנחלויות הם אולי טעות אבל להשוות אותן לפיגועים וירי על אזרחים זו טעות גדולה יותר, ובכלל ראיה מעוות ומסוכנת, אדמה מול חיים? נו באמת! 2. כוח רב לאומי, הכוונה לנאט"ו? מה גורם לך לחשוב שכוח רב לאומי יצליח או באמת יפרק את אירגוני הטרור? כוח בינלאומי לא יכול להחליף את צה"ל אלא רק לבוא במקומו, לאחר שזה יסיים את תפקידו והוא ימלא זמנית את הוואקום המנהיגותי אצל הפלשתינים. 3. ההתנחלויות, אם זה זה כולל את השכונות היהודיות במזרח י-ם - 400 אלף איש - לא סביר, לא הגיוני ולא ראלי שישראל תעמוד בהשלכות הפנימיות וחברתיות של זה, זו התאבדות מבחינתה והתאבדות, גם אם היא עבור שלום זה דבר שלא יקרה - פתרון אחר ויצירתי יותר נדרש כאן, "צדק"? צדק במקרה הזה זה להכנס בקיר. 4. מסכים. 5. פרק זמן קצר, לא ראלי ולא הגיוני, דברים מורכבים לוקחים זמן, נכון שצריך מסגרת זמן מוגדרת. 6. שוב פעם, מה זה כוח בינלאומי ומהי סמכותו?, ישראל חייבת לדעת ולשלוט בין אם באופן ישיר או עקיף מה עובר במעברים הללו. כוח בינלאומי זה לא תמיד(בדר"כ כלל לא), כוח מהימן שניתן לסמוך עליו וביטחון הוא מעל הכל. 7. 67' זו נוקדת מוצא כללית למו"מ, לא עובדה סופית, מאחר וישראל לא תפנה 400 אלף איש מביתם, יש איזורי ביטחון, הפלשתינים לא יחלשו על נתב"ג נגיד, ישראל לא תחזור לקווי 67'. יש דבר שנקרא חילופי שטחים, הפלשתינים יקבלו שטח רציף בין 6,205 קמ"ר, זה אותו הדבר, חוץ מזה, הסיכסוך לא יגמר כל עוד אין הפרדה, עד כמה שניתן מלאה בין העמים. 8. הר הבית זו אחת מנקודות מחלוקת, הפלשתינים לא ייוותרו עליו, אנחנו לא נוותר וככה זה יהיה, FINE BY ME!. 9. מסכים: בירת פלשתין - מזרח י-ם. 10. פליטים: למדינת פלשתין ולמי שירצה לקבל אותם, אנחנו לא, ההוצאות הכספיות ברובן צריכות להיות ע"י מדינות ערב שפתחו במלחמה ב30' בנובמבר 47' וגרמו בכך ליצירת בעיית הפליטים, שאר מדינות העולם תעזורנה איך שנראה להן לנכון, גם ישראל. 11. כללי מידי, הגולן יחזור לסוריה רק כשיעמדו בתנאים מאד מחמירים, וזה כולל גם פתרון בעיית החיזבאללה ואיראן, בעתיד? אולי, נכון להיום, אסאד אפילו לא קרוב, חתיכת נייר שאומר "אני לא אתקוף אותכם יותר" זה לא הסכם, זה עלבון. 12. מסכים. 13. מסכים. 14. מסכים תוך שימת דגש על האמריקאים. 15. שיוויון זכויות פרט מלא ומוחלט, אפס זכויות לאומיות, ישראל היא מדינת לאום יהודיה, קמה ככזו וכל שינוי שלה שווה לחיסול, הערבים בישראל הם אזרחים ישראלים ולפלשתינאיות וללאומיות הפלשתינית אין ולא תהיה משמעות חוקתית ובתחום הזכויות. חוץ מזה כל שינוי בעצם מבטל את הצורך הישראלי במדינה פלשתינאית שהיא הרי המקום היחידי והבלעדי בו יהיה ביטוי ללאומיות הפלשתינית. 16. פיצוי? תלוי כמה זה יוצא, אולי כמה אלפים לעוגמת נפש וגם זה יותר מידי, מי שגרם לפליטות הוא שיפצה - ערביי 48' שיפנו למדינות ערב ומשפחות מנהיגיהם ב48', ישראל לא מחוייבת לשלם לצד שפתח נגדה במלחמה כדי להשמידו, מי שמפסיד, מפסיד הכל, ככה זה במלחמה, לא פייר, לא הוגן, זו מלחמה, היא לא אמורה להיות הוגנת למפסידים. 17. כמו שאמר ז'ק מהמבזק: "אז תשכח מזה!", ישראל לא תפגע עוד יותר במאזן הדמוגרפי הדפוק שלה ותסכן את הרוב היהודי ע"י החזרת פליטים. פליטים זה לפלשתין אחרת מה הטעם? ("צדק", זה כאן הוא סובייקטיבי, זה רע לנו ומה שרע לנו אוטומטית הוא לא "צדק"). 18. מסכים. 19. מסכים.

גידעון1

New member
מוחמד לא הבנתי מה הקשר של סעיף 15

לנושא שמדברים בשרשור זה? "בעקבות ההסכם, הערבים בארץ יקבלו זכויות מלאות, במובן המלא של המילה, וימלאו את חובותיהם." מדוע אתם לא מוכנים כבר עכשיו למלא את החובות ורק אז תהיה לכם הזכות לגיטימית לדרוש שוויון זכויות אבל לא על זה אני רוצה שתענה לי, אני רוצה שתסביר לי מה הקשר בין תהליך השלום לסעיף 15

מוחמד5

New member
אנחנו כן ממלאים את כל החובות שלנו

בהתאם לחוק הישראלי. בעת שלום ,שלום כולל וצודק אולי אז החוק הישראלי יאפשר את מה שהוא לא מאפשר עכשיו (ושבעיני רבים החובה היחידה המוטלת על האזרח היא שירות צבאי ) להתגייס לצבא . צבא השלום לישראל..

גידעון1

New member
נו תהיה רציני

בשרשור אחר אמרת שתהיה מוכן להתגייס לצהל רק אם יובטח שלא יהיו מלחמות שזאת דרישה מגוחכת לכשלעצמה. כלומר ברגע שיהיה קצת מסוכן אתה מסתלק מהצבא אז אם כך הצבא ממילא לא ירצה אדם כמוך ובעצם אף אזרח נורמלי שמצפה שישמרו עליו לא ירצה חייל כמוך. בקשר לחוק הישראלי הוא כן מאפשר לך לעשות שירות לאומי ללא קשר להסכם שלום או מלחמה עם אויבינו אז מדוע אתה לא עושה שירות לאומי?

THE WIZARD 55

New member
יש גם יהודים שלא משלמים

אז זה אומר שלא מקבלים את הזכויות?.. חוץ מזה שכל אלה שלא משלמים בשני המגזרים מבחינתי שינתקו להם את המיים, ויעקלו, אני לא מוכנה לשלם במקום אף אחד. בכפרים כבר הצעתי מה יש לעשות, ניתוק באופן פרטני, כך זה לא יגיע למימדים כאלה של חובות ואם ימשיכו עם זה מצידי שיאספו מיים בג'ריקנים מהנהר הקרוב. שילמדו לשלם.

גידעון1

New member
את משווה בין אחוז המשלמים היהודים מול הערבים?

זה כמו שהשוות בין הבוגדים היהודים מול הבוגדים ערבים וכשביקשתי ממך פירוט נתת לי בקושי שם של יהודי אחד(הוא כבר לא יהודי) שבגד. חוץ מזה עיקר שאלתי היה שביקשתי להבין מה הקשר בין שיחות השלום לבין אי ביצוע שירות לאומי?

fifanowftw

New member
מוחמד לא יענה לך

כמו שלא ענה הרבה פעמים. או שהוא סתם מתחמק, או מתעלם...העיקר שהוא מנהל הפורום
מי יודע, אולי אחרי הודעה זו הוא דווקא כן יענה..

גידעון1

New member
השאלה נמצאת בכותרת "נו תהיה רציני"

זה נמצא כמו הודעות אחורה בתוך השרשור הזה

למעלה